Elgato är en tysk tillverkare av datortillbehör som de senaste åren har fått ett uppsving tack vare att det blivit väldigt populärt bland de som strömmar livevideo på Twitch och andra plattformar. Företagets Stream Deck – ej att förväxla med Valves Steam Deck – används till exempel av många Twitch-strömmare för att utföra olika sysslor som att byta kameravinkel.

Företagets produkter har tidigare huvudsakligen riktat sig mot entusiaster och proffs, men nu lanserar det en ny produktserie kallad Neo. Serien består av enklare, billigare versioner av några av Elgatos mest populära produkter i en minimalistisk huvudsakligen vit design.

Stream Deck Neo är 33 procent billigare än vanliga Stream Deck. Den har 8 istället för 15 snabbknappar, men har även en liten skärm som visar datum och tid. Det kan vara användbart för de som till exempel spelar spel, eftersom helskärmsläget döljer datorns inbyggda klocka. Den är också lite mindre, så att den är lättare att ta med sig och använda med en bärbar dator.

Andra produkter i serien är bordsmikrofonen Wave Neo, lampan Key Light Neo, webbkameran Facecam Neo och Game Capture Neo som fångar bilden från en spelkonsol eller annan enhet – exempelvis Apples Ipad – med upp till 4K-upplösning med 60 bilder per sekund och skickar den vidare till en ansluten dator.