Slutsats

Phenom II är utan tvekan en mycket mer kapabel överklockare än föregångaren. Samtliga processorer som vi hade tillgång till i denna artikel kunde med enkelhet köras en dryg gigahertz över sin ursprungliga hastighet och det fanns goda prestandavinster att hämta. Sitter man på ett Phenom II-kompatibelt moderkort i dagsläget har AMD kommit med en bra och prisvärd överklockare att bygga vidare på.

När det kom till den lite hårdare överklockningen blev vi något besvikna på de relativt låga resultaten. För att Phenom II på allvar ska kunna mäta sig med Intels konkurrerande modeller behövs oftast en högre klockfrekvens för att kompensera för den lägre prestandan per klockcykel. Frågan är om vi helt enkelt hade otur med våra exemplar eller om just denna modell inte har mer att ge. Det man kan tänka på är dock att Intels fyrkärniga modeller i samma prisklass som X4 810 sällan överklockar lika bra.

Känner man sig inte bekväm med att gräva runt i BIOS och råkar använda en styrkrets från AMD kan företagets programvara Overdrive göra många av dessa ändringar direkt i operativsystemet.

Vårt sista tips innan ni sätter igång är att ta det lugnt med spänningarna till Phenom II. Vissa exemplar gillar helt enkelt inte hög spänning, vilket märks ganska omgående när man får sämre resultat med högre spänningar än lägre. Den gyllene regeln är som vanligt att börja lågt och arbeta sig upp.