Fråga om auktion i WoW

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Monkej
Okej, vad har det med något att göra?
Det har allt med det hela att göra, om man köper guld så får man ett övertag som vanliga spelare inte har, det var vad jag ville trycka fram i mitt exempel.

Eh? Jag fattar ingenting av ditt inlägg. Mitt inlägg handlade om att man inte kan kontrollera _hela AH_ men visst kan man styra priset på vissa saker... Men det gör ju ingen skillnad om man köper guld, finns folk som farmar som galningar 24/7 själva och köper upp massa saker och säljer dyrare utan att köpa guld från guldfarmare.

Ponera följande:

Jag och Arbetspolaren lirar wow ihop, vi spelar samma tider, samma quests. Däremot har han en högre lön, vilket ger honom 3500:- i månaden över att köpa guld för, trotts att vi gör samma arbetsuppgifter och har samma arbetstider. För dessa pengar köper han guld, får större möjligheter i spelet än jag har möjlighet att fixa trots att våra förhållanden till spelet är exakt likadana.

Är det rättvist att han kan segla omkring med epic mount för alla raser, full epicarmor när jag går i grå skitutrustning och snålar för en standardmount?

Visa signatur

(\_/)
(='.') • warpdrive - svenska citatdatabasen
(")-(")

Permalänk
Medlem

grå utrustning runt mount time?
låter inte troligt tycker jag

Visa signatur

"The midget Bush and that Rumsfield deserve only to be beaten with shoes by freedom loving people everywhere." - Muhammed Saeed al-Sahaf

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av blaze101
grå utrustning runt mount time?
låter inte troligt tycker jag

Förmodligen så förstår du vad han menar iallafall

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Grunfar
Så här är det !

Spelare 1 har barn, fru och jobb

Spelare 2 pluggar, har lov, är singel och har inga barn

Båda spelarna är med i uber gillet "X"

På onsdagarna raidar gille "X" alltid BWL och det kostar en hel del då bla sista bossen förstör din gear och ibland wipear dom för nått pundhuvud gör fel.

Spelare 2 har inga problem med att få ihop pengar nog för att raida då han farmar pengar 6 timmar innan raiden börjar, spelare 1 däremot är på jobbet och knegar sen ska han hjälpa till i hemmet med grejer SEN kan han spela några timmar och dom timmarna ska han raida på så han kan inte farma ihop nog med pengar för att täcka sina reparationer o dyl.

Spelare 1 tycker detta är jobbigt då han älskar att raida och han har toppenkompisar i gillet som han inte vill bryta kontakten med, tyvärr kan inte gillet hjälpa honom med pengar då alla i princip går plus minus noll och gillet försöker hålla med potions och annat som behövs vid raider.

Så vad ska han göra, eftersom han har ett jobb och är "vuxen" har han lärt sig att tid = pengar (både irl och ingame) så han tar lite av sina pengar som han fått genom att jobba och förvandlar dom till ingame pengar och på så vis kan man säga att spelare 1 och 2 har lagt ner lika mycket tid och ligger på samma nivå pengamässigt och kan raida och vara lyckliga och glada.

Spelare 1 får reda på att spelare 2 köpt pengar och tycker detta är "fusk" och det blir ett väldans liv i gilleschatten, spelare 1 tycker att det är helt ok att köpa ingame valuta då:
1. Det är han som betalar med sina pengar och vad han gör med sina pengar ska andra skita i.
2. Han anser att det är värt det iom att han får göra det han tycker är roligt nämligen raida och umgås med sina polare.

Så summa summarum så måste man inse att allas tid är värd olika mycket och folk har också olika mycket tid att disponera, dessutom finns stora skillnader på vad folk tycker är roligt vissa HATAR att farma pengar och/eller exp och anser att dom har råd att betala någon annan att göra det åt dom och då handlar det om ren efterfrågan och tillgång.
Och ta en titt på samhället idag vi betalar ju för i princip allt, vi har folk som gör mat åt oss, vi har folk som städar våra hem, man kan i princip köpa vilken tjänst som helst idag och vet man på ett ungefär hur mycket ens tid är värd så kan man ju ganska snabbt räkna ut om det är värt det eller inte att köpa sina ingame valuta.

Han bryter fortfarande mot reglerna i spelet, och avtalet han accepterade när han installerade det. Det finns inget sätt att rättfärdiga fusk i onlinespel! Passar det inte som det är skall man inte spela.

Visa signatur

I distrust governments because I’ve studied history. Ask Joe this question: who does most of the killing? Who does most of the theft? Even the body-count of the worst criminals and terrorists pales in comparison to the death toll the average government inflicts on its own people. And it is not criminals who tax away 5/12ths of my income. - Eric S Raymond
http://www.css3.se

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Monkej
Nja, du tog över försäljningen av Essence of Water, right? Men jag har inte påstått att man inte kan göra så. Men antingen är din server rätt liten, eller så fanns det dåligt med Essence då bara. Det vi snackade om med att ta över tidigare var väl lite mer än så ^^ Men jag förstår din poäng, har som sagt inte sagt att det inte är möjligt att göra så. "Ta över AH" är ju att äga alla aktioner i stort sett, och lycka till med det på en stor server

1. Daggerspine. En av de servrarna med flest aktiva spelarei hela Europa. Brukar köa i snitt 40 minuter för helg raidsen. Så nej, ingen liten server.
2. Det var inte dåligt med Essence under den tidperioden ( jag valde essence just då, för att det var bra flyt, mycket på AH, många billiga stacks att köpa bort. ) tänk själv, snitt priset på Essence ligger runt 10g, du kan köpa upp 20st med 200g ( tro mig, du säljer tillräckligt fort för att kunna göra detta, p.g.a att Essence of water är ett riktigt valuble item ( till och från ). Kan förklara mer sen när jag pmar informationen du fråga efter.
3. Ja, säg att jag gör detta under en tidperiod, samtidigt som jag grindar lite mer cash för att öka min buffert. Vad kan jag ge mig in på sen, säg.. runecloth? Kan utan problem köpa upp allt som ligger på AH med bara några 100g i fickan, och sen styra marknaden till min favör. Okej att vinsten inte alls blir lika stor när priset är så lågt, men många bäckar små under lång tid = stor vinst. Det är ju bara för mig att köpa upp vilken vara jag känner för, när tiden är rätt, när efterfrågan är stor. Finns oerhört enkla knep för att se hur marknaden är för just en sorts vara. Jag kan ta över hur många varor jag vill, så länge jag har cash att backa upp med. ( vilket jag endå får tillslut genom detta )
4. Tack, men jag behöver ingen "lycka till", då jag redan har klarat av det.

Visa signatur

I wasn't born with enough middle fingers.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Frux
Du gör ett grundläggande tankefel med din argumentation, och det är att alla skulle ha "rätt" att vara ungefär lika bra eller ha lika bra gear i spelet. Det är fel. Precis som i alla andra spel så bör man bli belönad efter hur mycket tid man investerar i spelet (i stora drag iaf). Jämför t.ex. träning i ett FPS-spel.

Köp av guld sätter i längden ekonomin ur spel. Jag hänvisar till ett flertal inlägg i den här tråden där folk förklarar varför.

Nu handlade det ju visserligen om pengar till repairs, vilket knappast förstör ekonomin. Om man lägger ner tiden på att raida tycker jag man har rätt till den gear som finns.

Sen är ju ekonomin (speciellt marknaden för epic-items) något ENORMT deflaterad eftersom varje unge på servern kör MC och får gratis epic-items. Så inflation är knappast ett stort problem, marknaden är helt fuckad ändå så...

Det dumma med att köpa guld är ju att goldfarmers gynnas av det, och goldfarmers är onda. Men fortfarande har jag knappast mycket emot det, om nu någon vill köpa guld för att ha råd med sina repairs eller köpa ett epic mount (dessa är de två vanligaste anledningarna, och i båda fallen påverkar det inte spelarekonomin eftersom pengarna går direkt till en npc) så ser jag inget fel med det.
Jag vet inte hur många av er som tycker att det är dumt att köpa pengar raidar i endgame, men jag kan tala om att det är extremt dyrt iaf. Den senaste dryga månaden eller så har jag lagt ut ~150g på repairs och reagents, och min guild har allt på farmstatus. Jag dör kanske i snitt en gång per raid som högst, men varje gång jag dör kostar det mig 1.2g och dessutom tar man ju damage även om man inte dör. Och jag är cloth... käkar inga pots heller. Tänk en warrior med plate och som måste mumsa pots hela tiden när healers slackar, inte så kul direkt.
Och som sagt, farmstatus. Om man kör stenhårt på att lära sig en ny instans kan det lätt ryka 20-30g på en kväll, och så ska man köra 5 kvällar i veckan... Kan man då välja mellan att jobba i en timme och köpa guld för pengarna man tjänade, eller grinda i 5 timmar... HMMMM.

Jag har aldrig köpt guld eftersom jag är i den motsatta situationen, jag har massa tid att göra av med och inga pengar irl xD

Visa signatur

hmm

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Grunfar
Så vad ska han göra, eftersom han har ett jobb och är "vuxen" har han lärt sig att tid = pengar (både irl och ingame)

Så nu är det alltså "vuxet" att fuska tills sig pengar i ett spel?

Visa signatur

Min svävare är full av ålar.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Miptex
Så nu är det alltså "vuxet" att fuska tills sig pengar i ett spel?

ALLT (den lilla biten du citerade var en liten del av helheten) jag skrev visar att det finns olika sätt att se på saken om det är "fusk" eller inte.
Jag försökte visa på att köpa ingame valuta kan vara ett sätt att köpa sig tid för att göra det man tycker är roligt, vissa ser det som fusk som sagt men jag personligen ser inget fel med att tex mina guildmedlemmar köper valuta om det ger dom mer tid att raida med mig och vi kan tillsammans göra sånt som vi ser som produktivt och givande.
I slutändan anser jag att det är upp till en själv att rannsaka och fråga sig själv "Om jag gör detta vad för inverkan kommer det att ha på mitt och andras spelande" och sen väga negativt mot positivt.
Vad JAG blir upprörd av är rena hacks som speedhacks, warpning odyl där går gränsen för vad JAG anser är fusk.
Handla ingame valuta är ett hett ämne och åsikterna går brett isär men en sak är säker, det säljs MYCKET valuta för dom företag som säljer valutan dom går mycket bra vad jag förstår.
Det i sib tur borde betyda att det finns ganska många som inte vill farma sina pengar och anser att dom har råd att någon annan gör det åt dom.

Visa signatur

You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not the contents of your wallet. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world. -Tyler Durden "Fight Club"

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Adria
http://www.ige.com/default.aspx?lang=en

Kur kan man lita på dessa säljare?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lunaspice
Kur kan man lita på dessa säljare?

Hur ? Jaaaadu, det är väl bara att göra det eller, om du känner att du måste "testa" dom så börja med en liten summa och se hur dom sköter det.
Jag känner en del folk som köpt från just dom där och det har vad jag har hört gått bra.

Visa signatur

You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not the contents of your wallet. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world. -Tyler Durden "Fight Club"

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Erty
Nu handlade det ju visserligen om pengar till repairs, vilket knappast förstör ekonomin. Om man lägger ner tiden på att raida tycker jag man har rätt till den gear som finns.

Sen är ju ekonomin (speciellt marknaden för epic-items) något ENORMT deflaterad eftersom varje unge på servern kör MC och får gratis epic-items. Så inflation är knappast ett stort problem, marknaden är helt fuckad ändå så...

Det dumma med att köpa guld är ju att goldfarmers gynnas av det, och goldfarmers är onda. Men fortfarande har jag knappast mycket emot det, om nu någon vill köpa guld för att ha råd med sina repairs eller köpa ett epic mount (dessa är de två vanligaste anledningarna, och i båda fallen påverkar det inte spelarekonomin eftersom pengarna går direkt till en npc) så ser jag inget fel med det.
Jag vet inte hur många av er som tycker att det är dumt att köpa pengar raidar i endgame, men jag kan tala om att det är extremt dyrt iaf. Den senaste dryga månaden eller så har jag lagt ut ~150g på repairs och reagents, och min guild har allt på farmstatus. Jag dör kanske i snitt en gång per raid som högst, men varje gång jag dör kostar det mig 1.2g och dessutom tar man ju damage även om man inte dör.

Även om du t.ex. köper 800g som går direkt till epic mount hos en NPC, och inte ger till en annan spelare, så har du ju fortfarande 800g mer än vad du hade haft annars, eller hur? Guldet du redan har och guldet du tjänar framöver, och som annars hade gått till epic mount, kan du nu använda till att köpa av andra spelare. Du kan lägga 300g på det där epic-svärdet som du annars inte hade haft råd med. Det blir inflation hur man än vänder på det.

Och grejen med gold farmers är ju att de är synnerligen benägna att använda fusk och exploits för att kunna maximera sin vinst. Visst, alla spelare skulle ju vilja ha mer guld, men 99% tycker antingen att det är lamt att fuska, och/eller så vill de inte riskera att deras konton blir bannade. En gold farmer som lever på att dra in guld i spelet har inte samma spärr.

Ser regelbundet hur samma spelare kan ha t.ex 12 stycken 16-slotare till billig försäljning på AH. 16-slotare forsar inte in direkt även om man kör massa instances, och det finns inget sätt att farma dem heller direkt. Luktar duplicate exploit lång väg enligt mig...

Jodå, har raidat en hel del endgame, och jag håller helt med i att det är dyrt. Räknar med att gå back ca 5g för en helt vanlig farmarkväll, och ännu värre om man håller på att lära sig nån boss och alla wipar en massa gånger. Tycker helt klart det är en grov miss i speldesignen från Blizzards sida, att så många lägger ner så många kvalificerade timmar och ändå får man ofta NEGATIV belöning för slitet! En av anledningarna till att jag tröttnade på MC etc, nu levlar jag mest nya gubbar.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Grunfar
ALLT (den lilla biten du citerade var en liten del av helheten) jag skrev visar att det finns olika sätt att se på saken om det är "fusk" eller inte.

Citat:

8. Selling of Items.

Remember, at the outset of these Terms of Use, where we discussed how you were "licensed" the right to use World of Warcraft, and that your license was "limited"? Well, here is one of the more important areas where these license limitations come into effect. Note that Blizzard Entertainment either owns, or has exclusively licensed, all of the content which appears in World of Warcraft. Therefore, no one has the right to "sell" Blizzard Entertainments content, except Blizzard Entertainment! So Blizzard Entertainment does not recognize any property claims outside of World of Warcraft or the purported sale, gift or trade in the "real world" of anything related to World of Warcraft. Accordingly, you may not sell items for "real" money or exchange items outside of World of Warcraft.

Det är fusk hur du än väljer att se på det.

Visa signatur

Min svävare är full av ålar.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sphr
Är det rättvist att han kan segla omkring med epic mount för alla raser, full epicarmor när jag går i grå skitutrustning och snålar för en standardmount?

WoW är inte rättvist. Tänk på PvE guilder som farmar BWL, och mot en utan guild, mig t ex. Trots att båda parter spelar lika mycket får folk ur PvE-guilden klart mer och bättre loot. Jag förstår vad du menar, men som spelet fungerar nu är det inte rättvist alls.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av ricke
TEXT

Nej du har fortfarande inte tagit över _HELA AH_ vilket var det enda vi snackade om. Att du kan ta över Runecloth och Essence of Water-försäljningen stunder tvivlar jag absolut inte på. Sen brukar det vara mycket folk vid Essence of Water-snubbarna på min server, svårt att farma själv. Dock på tidiga mornar osv går det nog

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Erty
Nu handlade det ju visserligen om pengar till repairs, vilket knappast förstör ekonomin. Om man lägger ner tiden på att raida tycker jag man har rätt till den gear som finns.

Sen är ju ekonomin (speciellt marknaden för epic-items) något ENORMT deflaterad eftersom varje unge på servern kör MC och får gratis epic-items. Så inflation är knappast ett stort problem, marknaden är helt fuckad ändå så...

Mja, fast du får det att låta som att alla kan hitta MC/BWL-guild hur lätt som helst, jag som började lira WoW lite sent, senare än vad jag ville för att Blizzard var sega med att skicka leveranser för att fixa servrarna först osv... Inte direkt lätt när alla andra warriors som söker guild har massa epics och erfarnhet av Neffe liksom Men jag kan hålla med om att det är en stor del av WoW-spelarna som har guild som farmar MC/BWL.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Erty
Jag har aldrig köpt guld eftersom jag är i den motsatta situationen, jag har massa tid att göra av med och inga pengar irl xD

Samma här, eller iaf så att jag "bara" har råd att lägga pengar på spel, istället för att köpa massa guld till ett spel, känns lite slöseri även om såklart man inte skulle tacka nej till 5000 g

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Frux
Ser regelbundet hur samma spelare kan ha t.ex 12 stycken 16-slotare till billig försäljning på AH. 16-slotare forsar inte in direkt även om man kör massa instances, och det finns inget sätt att farma dem heller direkt. Luktar duplicate exploit lång väg enligt mig...

Happ, kanske det men jag tycker bags droppar hela tiden när jag grindar iaf. Eller inte hela tiden, men rätt ofta iaf.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Frux
Tycker helt klart det är en grov miss i speldesignen från Blizzards sida, att så många lägger ner så många kvalificerade timmar och ändå får man ofta NEGATIV belöning för slitet! En av anledningarna till att jag tröttnade på MC etc, nu levlar jag mest nya gubbar.

Eh? Vadå så det ska vara hur lätt som helst att raida instancer, ska inte kräva något eller kosta något i form av pots/repairs osv? Tycker inte jag. Och hur många guilder har inte Onyxia/MC/BWL på farmstatus? Visst att man dör ändå men tänk all loot man får igen. Claw of the Black Drake + Crul'shorukh, Edge of Chaos såg jag t ex en springa runt med nyss... Galet.

Visa signatur

| i5 4690k | Asus Z97-A | 8GB Crucial BallistixSport | MSI GTX 980 Ti | Cooler Master 212 EVO | Samsung 850 250GB | BenQ GL2460HM | Corsair K95 | QPAD 5K Pro | Windows 8 |

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lunaspice
Kur kan man lita på dessa säljare?

IGE är ett _väldigt_ stort (och iofs även ganska dyrt, inte smartast att köpa av dem) företag som man definitivt kan lita på

Monkej: på min server är det iaf 20+ guilds som dödat Ragnaros, 8 som dödat nef och många fler som försöker på honom... till och med zerg-guildsen som spammar efter members i IF och invitar vem som helst börjar plocka honom Visst kan det vara svårt att hitta en riktigt bra guild, men att bara hitta en MC-guild borde inte vara några problem. Man får börja smått

Frux: finns inga dupes i spelet just nu så vitt jag vet, "luktar" snarare folk som köper upp varenda 16slottare på AH och säljer

Visa signatur

hmm

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Erty
Visst kan det vara svårt att hitta en riktigt bra guild, men att bara hitta en MC-guild borde inte vara några problem. Man får börja smått

Mjo, men jag har kollat på rätt många guilder på min server och ingen vill ha warrior just nu, men det kommer väl. Sen vill jag inte joina någon otrevlig och jobbig guild heller, då fungerar det bättre att bara PvPa solo som jag gör nu

IGE kan man lita på jo, iaf vad jag hört av några som köpt där ^^

Visa signatur

| i5 4690k | Asus Z97-A | 8GB Crucial BallistixSport | MSI GTX 980 Ti | Cooler Master 212 EVO | Samsung 850 250GB | BenQ GL2460HM | Corsair K95 | QPAD 5K Pro | Windows 8 |

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Monkej
Eh? Vadå så det ska vara hur lätt som helst att raida instancer, ska inte kräva något eller kosta något i form av pots/repairs osv? Tycker inte jag. Och hur många guilder har inte Onyxia/MC/BWL på farmstatus? Visst att man dör ändå men tänk all loot man får igen. Claw of the Black Drake + Crul'shorukh, Edge of Chaos såg jag t ex en springa runt med nyss... Galet.

Hm var skrev jag att raidinstancer inte borde kräva någon form av investering? Klart de ska göra det, de tyngsta bossarna ska kräva både mer förberedelser och teamplay, med pots, reagents osv. Men till skillnad från i princip allt annat man gör i spelet så går man minus när man spelar? En vanlig instance kräver ju också repair och en och annan pot, men man går alltid plus ändå i slutändan, _förutom_ chansen till fina drops. Till skillnad från raidinstancer där man alltid går minus, trots att spelinsatsen är betydligt mer kvalificerad? Du kanske kan förklara varför? För jag förstår iaf inte... 50:e gången man står som Druid och buffar hela raiden med hjälp av reagents man köpt så önskar man att det åtminstone gått plus minus noll.

Fast nu är vi lite väl OT iofs...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Erty
Frux: finns inga dupes i spelet just nu så vitt jag vet, "luktar" snarare folk som köper upp varenda 16slottare på AH och säljer

Han/de håller de lägsta priserna och säljer billigare än alla andra, så i så fall förlorar de på varje försäljning. Men visst, de kanske känner sig lite givmilda såhär runt jul. Jag har iofs ingen koll på vilka hacks/exploits som är ute för tillfället, bara att dupes har fungerat innan.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Frux
Till skillnad från raidinstancer där man alltid går minus, trots att spelinsatsen är betydligt mer kvalificerad? Du kanske kan förklara varför? För jag förstår iaf inte... 50:e gången man står som Druid och buffar hela raiden med hjälp av reagents man köpt så önskar man att det åtminstone gått plus minus noll.

Mjo den är väl segt, men sen så när folk väl får sin sjukt grymma loot från t ex BWL, då är det ju värt det ^^

Visa signatur

| i5 4690k | Asus Z97-A | 8GB Crucial BallistixSport | MSI GTX 980 Ti | Cooler Master 212 EVO | Samsung 850 250GB | BenQ GL2460HM | Corsair K95 | QPAD 5K Pro | Windows 8 |

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Miptex
Det är fusk hur du än väljer att se på det.

1. Det är hur du ser på det, det kanske är "fusk" rent regeltekniskt men ofta bryter folk mot olika lagar och regler i vardagslivet för att spara tid och eller det är bekvämt att göra så bara för att den kalkylerade risken att ingen kommer till skada är näst intill obefintlig, några exempel är att gå mot röd gubbe och att köra för fort med bilen.

2. Om du ändå ska vara en paragrafryttare kan du väl rota fram den som rör KÖP av saker, den där tog upp försäljning och då är det väl säljaren som gör fel ?

Visa signatur

You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not the contents of your wallet. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world. -Tyler Durden "Fight Club"

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Grunfar

1. Det är hur du ser på det, det kanske är "fusk" rent regeltekniskt men ofta bryter folk mot olika lagar och regler i vardagslivet för att spara tid och eller det är bekvämt att göra så bara för att den kalkylerade risken att ingen kommer till skada är näst intill obefintlig, några exempel är att gå mot röd gubbe och att köra för fort med bilen.

JA, man begår brott i dina exempel!

Hur han ser på det? Det är en regel, kan inte tolkas på många sätt.
Köpa guld = bryta regler = fusk.

Man kan ej försvara pengaköpande, det är ej tillåtet samt lamt och spelet är skapat att belöna hardcoregamers. Lägg ner nu bara.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mr.Schnucky
JA, man begår brott i dina exempel!

Hur han ser på det? Det är en regel, kan inte tolkas på många sätt.
Köpa guld = bryta regler = fusk.

Man kan ej försvara pengaköpande, det är ej tillåtet samt lamt och spelet är skapat att belöna hardcoregamers. Lägg ner nu bara.

Om du vill att folk ska "lägga ner" varför ger du dig då in i diskussionen och talar om för andra vad dom ska göra och ger din syn på saken ?

Och en sak till, jag antar att du ringer till polisen varenda gång någon går mot röd gubbe i stockholms innerstad efter krogen klockan 2 på natten eller åtminstone går fram till personen och talar om för honom att han bryter mot lagen och är lam.

Visa signatur

You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not the contents of your wallet. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world. -Tyler Durden "Fight Club"

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Grunfar

Om du vill att folk ska "lägga ner" varför ger du dig då in i diskussionen och talar om för andra vad dom ska göra och ger din syn på saken ?

Och en sak till, jag antar att du ringer till polisen varenda gång någon går mot röd gubbe i stockholms innerstad efter krogen klockan 2 på natten eller åtminstone går fram till personen och talar om för honom att han bryter mot lagen och är lam.

Ger min syn? Säger bara vad reglerna är.

Dina exempel är helt annorlunda.
Kommer inte på något som är jämförbart IRL med att köpa wow-pengar.

Och jo, köpa guld är jävligt lamt.
Att överhuvudtaget betala för att vara bättre än alla andra i ett spel som inte går ut på det är förbannat drygt (Project Entropia går ju ut på det).

Permalänk

Så länge det hjälper 3 världen att överleva så är det väll bra? Att man hjälper dem att ha ett jobb måste ju kunna skattas högre än sitt egna ego?

Att folk ens har pengar till att köpa dessa saker visar väll på att världen i sig har problem?

My 2 cents

Visa signatur

[rDe]
Namow/Namok/ioiny - Chimaera - Rip
Chy - Balnazar - WoW

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jarefjäll
Att folk ens har pengar till att köpa dessa saker visar väll på att världen i sig har problem

Rätt dåligt argument, regeringar lägger pengar på krig, att döda folk, kändisar lägger pengar på att måla om sin bil, köpa stora diamanter, folk köper knark, alkohol, tobak, finns folk som samlar på allt möjligt konstigt, finns säkert folk som köper ännu galnare grejer och håller på. Och att det skulle vara ett problem för världen tror jag inte på heller

Visa signatur

| i5 4690k | Asus Z97-A | 8GB Crucial BallistixSport | MSI GTX 980 Ti | Cooler Master 212 EVO | Samsung 850 250GB | BenQ GL2460HM | Corsair K95 | QPAD 5K Pro | Windows 8 |

Permalänk
Medlem

Folk gör det inte för att "vara bättre än alla andra" (eller ja, vissa kanske gör det men knappast majoriteten) utan bara för att de gillar spelet men har bättre saker för sig än att grinda samma mobs timme ut och timme in, något som knappast många kan tycka är kul.

"Man kan ej försvara pengaköpande" så du är plötsligt allsmäktig och bestämmer universums moraliska lagar? Bra att veta.

Visa signatur

hmm

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Monkej
Rätt dåligt argument, regeringar lägger pengar på krig, att döda folk, kändisar lägger pengar på att måla om sin bil, köpa stora diamanter, folk köper knark, alkohol, tobak, finns folk som samlar på allt möjligt konstigt, finns säkert folk som köper ännu galnare grejer och håller på. Och att det skulle vara ett problem för världen tror jag inte på heller

Alla lever i sin lilla bubbla som i sin tur bidrar till vår världsbild, är det inte så?

Visa signatur

[rDe]
Namow/Namok/ioiny - Chimaera - Rip
Chy - Balnazar - WoW

Permalänk
Inaktiv

Sluta betala för siffror i en databas plz :>

Att ni säger att världen e sjuk för att folk köper pengar i wow. Då vill jag undra hur sjukt det inte e att folk orkar grinda 900g för en epic mount?

Folk lägger 16h om dygnet för att vara högst rankade i pvp.

DET ÄR SJUKT!

WoW är vår tids epidimi, och den första versionen av "The matrix".

Detta gäller inte alla, men en stor skara wow spelare bör söka till akut psykiatrin.

Har spelat mycket wow själv och tycker det är tråkigt att ett spel med så mycket charm och med så fantastisk potential ska vara designat så. "Most time spent wins".

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Erty
Folk gör det inte för att "vara bättre än alla andra" (eller ja, vissa kanske gör det men knappast majoriteten) utan bara för att de gillar spelet men har bättre saker för sig än att grinda samma mobs timme ut och timme in, något som knappast många kan tycka är kul.

"Man kan ej försvara pengaköpande" så du är plötsligt allsmäktig och bestämmer universums moraliska lagar? Bra att veta.

Ungefär vad jag försökt säga fast på ett sätt som innefattar många fler ord

Visa signatur

You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not the contents of your wallet. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world. -Tyler Durden "Fight Club"

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Erty
Folk gör det inte för att "vara bättre än alla andra" (eller ja, vissa kanske gör det men knappast majoriteten) utan bara för att de gillar spelet men har bättre saker för sig än att grinda samma mobs timme ut och timme in, något som knappast många kan tycka är kul.

"Man kan ej försvara pengaköpande" så du är plötsligt allsmäktig och bestämmer universums moraliska lagar? Bra att veta.

W0rd.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jarefjäll
Alla lever i sin lilla bubbla som i sin tur bidrar till vår världsbild, är det inte så?

Mja, lite är det väl så men _ALLA_ bidrar ju inte till allas världsbild Och som sagt, finns värre saker än att köpa guld i WoW med riktiga pengar.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av W|ckerMan
Sluta betala för siffror i en databas plz :>

Vad köpte du din dator för då? Gissar att det inte var för ettor och nollor iaf... Dator som kaffebord ftw!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av W|ckerMan
Har spelat mycket wow själv och tycker det är tråkigt att ett spel med så mycket charm och med så fantastisk potential ska vara designat så. "Most time spent wins".

Mja, visst är det lite tråkigt att folk som spenderar mycket tid får mycket bättre gear än alla andra. Men det går ju inte direkt att vinna i WoW, och finns folk som spelat typ 2-3 månader och har grymt gear, medans andra som spelat längre kanske haft otur med loot och har sämre gear. Hursomhelst är inte spelet rättvist, och man kan klaga hur mycket man vill på folk som spelar mycket, eller folk som spelar lite. Bäst är att bara att skita i vad andra gör och spela spelet som man själv vill

Visa signatur

| i5 4690k | Asus Z97-A | 8GB Crucial BallistixSport | MSI GTX 980 Ti | Cooler Master 212 EVO | Samsung 850 250GB | BenQ GL2460HM | Corsair K95 | QPAD 5K Pro | Windows 8 |

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Erty
Folk gör det inte för att "vara bättre än alla andra" (eller ja, vissa kanske gör det men knappast majoriteten) utan bara för att de gillar spelet men har bättre saker för sig än att grinda samma mobs timme ut och timme in, något som knappast många kan tycka är kul.

"Man kan ej försvara pengaköpande" så du är plötsligt allsmäktig och bestämmer universums moraliska lagar? Bra att veta.

Jag syftade på att du köper dig till att bli bättre än alla andra, inte det faktum att man bara bara gör det för att man vill känna sig överlägsen.

Sen uttryckte jag mig lite dåligt, jag menar att man inte kan säga att det inte är fusk.

Permalänk
Inaktiv

[QUOTE]Ursprungligen inskrivet av Monkej

Vad köpte du din dator för då? Gissar att det inte var för ettor och nollor iaf... Dator som kaffebord ftw!

[/QUOTE]

Pengar, och i gengäld fick jag något som existerar.

Du får göra vad du vill med dina pengar, men personligen vill jag inte lägga mina på några siffor i ett spel.