Permalänk
Medlem

Hm nu minns jag knappt ens vart den här tråden började pga alla svaren jag läst men för vad det nu är värt så tänkte jag posta mina åsikter också

Kan väl börja med lite bakgrund kanske, började festa rätt "sent" i livet dvs när jag var 17-18. Hade dock med mig en hel del alkoholkunskap, i positiv bemärkelse, från hemmet redan då. Sen jag var 16-17 nånting hade man i mycket små doser fått smaka på vin/öl/cider vid söndagsmiddagar etc. Så när man började komma ut på fester hade jag redan grundinstinkten att man skulle dricka litegrann för att det var gott. Kompisarnas 50/50 sprit cola drinkar föll alltså bort så gott som genast.

Har varit totalt redlöst full och spytt en gång i livet när jag kände att det "var dags" att faktiskt testa vart gränsen för hur mycket jag tålde var. Detta "test" utfördes i mycket goda vänners sällskap på en fest när en kompis höll sig helt nykter i.o.m att vi insåg att jag nog skulle behöva lite hjälp att ta mig hem Anser dock att det är en nyttig upplevelse att ha känt den där totala avsaknaden av kontroll över sin egen kropp, men tänker inte göra om det för bra mådde man då rakt inte. Skulle aldrig druckit så mycket om jag inte haft kompisar i närheten dock, man vet ju aldrig vad folk kan hitta på om någon är för full för sitt eget bästa. Har själv burit hem folk några gånger och inte är det kul men jag vet att dom skulle göra precis det samma för mig eller vem som helst annars i gänget.

Ovanstående stycke tycker jag belyser något otroligt viktigt när det gäller alkoholintag, kompisar! Vännersystemet där alla håller koll på varandra, trots att man kanske är lite lagom lullig, och om någon får problem så hjälps alla åt efter bästa förmåga för att lösa det hela.

När det kommer till nykterister har jag oerhört delade åsikter om dem. I min mening finns det två fundamentalt olika sorters nykterister; sorten som predikar för allt och alla hur dåligt det är med alkohol och att man kommer råka illa ut om man dricker etc etc, sen finns det sorten som helt enkelt inte dricker och är med i gänget ändå.

Känner människor av båda sorterna och det är helt klart den senare jag föredrar, dom har allt som oftast med sig lite läsk eller kanske t.o.m alkoholfri cider till fester och gör inte mycket väsen av det. Om någon person utanför gänget frågar om de vill ha en drink svarare de bara "Nej tack, jag dricker inte" och det är inte mer med den saken.

Den första sorten däremot... ojojoj dom slutade vi bjuda till fester efter att ha "stått ut" i cirka 1.5 år med ständiga moralpredikningar och elaka gliringar. Dom hade med sig samma sorts dricka som den andra kategorin men gjorde ofta stort väsen av det och påpekade mer ofta än inte att de minsann drack alkoholfritt och inte var lika idiotiska som oss. Om någon person utanför gänget frågade om de ville ha en drink kom det ofta en hel kavalkad av förolämpningar till svar och vid flera tillfällen fick både jag och några andra polare ställa oss emellan för att förhindra bråk. Alla inom denna kategori är inte så extrema som det här exemplet men den gemensamma faktorn för alla inom det här facket är att de mer än gärna berättar hur fel det är att dricka, för personer som är onyktra. Debatterar gärna alkoholpolitik när jag är nykter men att få "Du kan inte diskutera nu bara för du är påverkad, eller hur. Ser du? Alkohol är dåligt!" I ansiktet när man sitter och ser på fotboll med en kall öl i handen är inte alls trevligt och i min mening oerhört kontraproduktivt.

Ser att någon/några tagit upp våldsbrott som en följd av alkohol här i tråden, jag håller med vem det nu var som sa att tendenserna till våldsbrott troligen finns där långt innan man dricker. Men om man vet med sig att man har vissa problem med att kontrollera sig själv så bör man nog tänka till lite extra både en och två gånger i min mening. Är själv relativt "farlig" i vissa sammanhang, vilket gör att jag mycket sällan dricker till en sådan grad att jag faktiskt börjar känna att kontrollen över mig själv sviktar. De gånger jag dock dricker så mycket, för ibland är det skönt att bara släppa allt, gör jag det i goda vänners sällskap och med den gruppen som sånt inträffar har vi policyn att någon alltid dricker mycket lite/inget för att förhindra dumheter (vilket tidigare allt som oftast innebar att hålla första sortens nykterister i strama tyglar för att slippa bråk). Den som utses till att vara nykter för sammankomsten är allt som oftast frivillig och varierar ständigt så att alla får "känna på" hur det är att ha en vit fest.

Hm jag är inte helt säker på exakt vad jag vill få fram med den här posten men jag tror att det kan vara följande:

*Använd vännersystemet när du dricker

*Om du är nykterist, reta inte folk som är påverkade utan diskutera dina åsikter när den andra debattören också är nykter. Med tanke på hur ofta folk är nyktra kontra onyktra kan det inte vara särskilt svårt att hitta en bra tidpunkt.

*Vad du nu än har för åsikter, festa och ha kul för det är dom roliga sakerna man kommer minnas när man sitter på ålderns kant (hoppas jag ivf )

Som avslut vill jag påpeka att jag är 20 så kanske är lite vinklat mot oss som är "yngre".

Visa signatur

Primär: R9 3900X | ASUS X570-F Gaming | NH-D15 | 64GB@3200MHz | RTX 3080 10GB | Seasonic 850W | Fractal Define R6 |
Gamla bettan: i5 750@3.8GHz | 8GB | HD5770 | Corsair VS 550W | FD R2 |

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MephistoisBlind
19.

Har man en orsak till att tycka att det inte är coolt så tycker jag inte att det är larvigt.

Jag har sett och upplevt konsekvenser som alkohol kan ta med sig...

Jag har sett och upplevt konsekvenser som bilkörning kan ta med sig.
Inte fan slutar jag köra bil för det.

Sen måste jag hålla med nån ang. att jag heller aldrig träffat en nykterist som inte är otroligt torr och verkligen ser ut att ha så tråkigt på fest när jag själv lever livet på fyllan.

De flesta nykterister under 22 verkar vara människor som aldrig fått tillfälle att gå på en fest och uppleva själva fördelen med fyllan. Folk som sedan vänt det hela och låtsas vara stolta över att de aldrig har druckit bara för att de aldrig fick chansen och nu är det för sent.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ottenbaum
Jag har sett och upplevt konsekvenser som bilkörning kan ta med sig.
Inte fan slutar jag köra bil för det.

Att bli slagen när sin låtsaspappa i fyllan är väl en sak som man vanligtvis inte gör i nyktert tillstånd?
Inte fan går man och slår sin styvson när man är nykter.

Visa signatur

Hiroshima 45, Tjernobyl 86, Windows 95.

Leeloo Dallas Multipass

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av apspektakel
Och här har vi det.
Du sparar pengar som du smäller på något annat.
Inget fel med det i sig, jag är inte direkt någon som sparar, dör jag imorgon vill jag inte ha kontot fullt med pengar som jag kunde haft kul för istället.

Men...

Det handlar om olika intressen.
För mig är det viktigare att gå ut på krogen och ta några öl (eller många) med polarna än att köpa ett nytt grafikkort.
Varför? Jag har KUL! JAG tycker det är kul att göra det.
Sen att alla inte gillar att dricka bryr jag mig inte mycket om. Men ingen nykterist ska komma med om hur dålig man är som person bara för att man råkar tycka det är gott / kul att dricka.

japp! problemet när jag är ute o dricker är att det blir dyrt, 1000 på en kväll är ju lätt o bränna! och vara ute 4 gånger i månaden blir då dyrt!

Visa signatur

WS:/ASUS M4A78-E/Phenom 940BE/OCZ Reaper DDR2 PC8500 6Gb/CF Ati 4870 1GB//Server: AMD Phenom 9550/MSI K9A2 CF-F/OCZ Reaper PC8500 2Gb/XFX GTS 250 Nvidia
"En enskild människas död är en tragedi, en miljon döda är statistik" -Josef Stalin

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av judge
japp! problemet när jag är ute o dricker är att det blir dyrt, 1000 på en kväll är ju lätt o bränna! och vara ute 4 gånger i månaden blir då dyrt!

1000kr på en kväll? En gång lyckades jag bränna 306 euro inom de första 5 minuterna jag var inne på en klubb.

Mephistoisblind: Sånt här blir väldigt svårt att diskutera när det blir personligt, men jag skulle säga atten normal person inte gör det nykter, nej. Men alkoholen släpper ju bara spärrarna. Så det man gör i fyllan är saker man skulle göra annars, men som "blockeras" av morala eller mentala spärrar. En person som inte annars har våldsamma tendenser blir inte heller våldsam i fyllan. Men det är sant, vissa borde inte få dricka Allt handlar om en måttlig användning och även ibland om rätt användare.

Visa signatur

Instead, why don't you go get me a big cup of coffee with so much fake sugar that the coffee itself gets cancer?

Louqe Ghost S1 MkII Limestone | Intel Core i5 11400F | Noctua NH-L12 Ghost S1 | Asrock B560M-ITX/AC | Crucial Ballistix 16gb 3466Mhz Cl16 | HP 3060 Ti Arctic Mod | WD Blue Nvme 1Tb | Corsair SF600 Platinum

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MephistoisBlind
Att bli slagen när sin låtsaspappa i fyllan är väl en sak som man vanligtvis inte gör i nyktert tillstånd?
Inte fan går man och slår sin styvson när man är nykter.

Exakt, många verkar missa just de personer som faktiskt varit med om otroligt hemska saker men dömer dessa som "mesar som ens vågar prova"...
Det är en sak inte ställa sig som nykterist för att man inte vågar dricka eller liknande (vilket också kan vara ok så länge man inte predikar om alkoholen som djävulen) men att döma personer har hemska erfareheter förknippat med alkohol är enbart förkastligt, patetiskt och tragiskt...

Personligen ställer jag mig någonstans mittimellan då personligen bara träffat en nykterist i form av en djupt kristen klasskompis
Och han va milt sagt väldigt torr Men jag har full förståelse för de som vill bli nykterist, synd bara att vissa gör det utan att ha en riktigt klar bild om varför (precis som med många andra saker i livet)...

Men en sak måste jag säga att jag grovy ogillar med alkoholen, och det är de brott som begås samt den massiva kostnad det kostar staten att hantera följderna av alkoholen.

Permalänk
Medlem

Alkohol är värdelös som drog. Antalet nackdelar väger inte över fördelarna. Det är bättre att lägga pengarna på riktiga droger.

Visa signatur

Erfarenhet är något man får precis efter man hade behövt det.
http://files.upl.silentwhisper.net/upload2/regel7.png

Permalänk
Medlem

Problemet med nykterister(och dom flesta drogmotståndare) är att dom alltid ser det som missbruk istället för som bruk. Är en rätt rejäl skillnad på problematisk konsumtion och rekreationell konsumtion(gäller egentligen oasvett val av drog)

Permalänk
Medlem

Jag ser att det finns flera kloka människor här, och det mesta är redan sagt.

Men jag vill bara ställa mig i det ledet som säger att det är lite omoget att vara väldigt anti mot alkolhol. Okej, man kan ha haft allvarliga besväl på grund av alkolholen, man kan ha varit alkoholist och gjort dumma saker, eller har haft vänner eller släktingar som varit det och att man därför är rejält avskräckt. Men detta har snarare utvecklat en fobi istället för en objektiv sanning.

Om jag blir biten av en farlig spindel och nästan dör så vore det helt stört att börja hata alla spindlar och förakta alla som inte gör det.

En person som har begått dumma saker under påverkan av alkohol är i regel en person som gör dumma saker / har problem i huvudet även nyktert (vilket redan har sagts). Gör man sådana saker ska man inte dricka, så enkelt är det. Att skylla allt på alkoholen funkar inte.

Jag har själv under hela livet varit väldigt nykter. Förra året drack jag alkohol vid kanske tre, fyra tillfällen och likdant var det under de närliggande åren innan, så jag är absolut ingen som förespråkar alkohol, men jag är vettig nog att inte skylla folks idioti på drogen, utan att den bara är verktyget som släpper spärrarna.

Men att förakta alkohol och vägra stoppa i sig något som innehåller sådant är enligt mig ingen bra idé - men det är inget jag kommer propagera mot. Synd att du inte kan få äta godis med pyttelite likör i.... Nej, vägra äta detta farliga godis som finns i chokladaskarna som alla äter till jul.

Eller ett litet glas baileys.... Baileys dricker man inte för att bli full, utan för att det är en av de godaste dryckerna på jorden. Att ställa sig och råvägra smaka bara för att det innehåller alkolhol måste anses bero på någon fobi snarare än förnuft.

Man kan inte ställa sig och hata bilar för att folk har kört ihjäl sig. Jag vet en kille som vägrar skaffa körkort och bil och undviker trafiken så mycket han kan pga hemska erfarenheter. Den killen är i mina ögon lite smått sjuk i huvudet och borde få ett bättre liv av att gå i terapi.

Alkolhol är bra grejer om de används rätt. Jag har alkohol att tacka för riktigt många trevliga kvällar med släkt och vänner. Kvällar som garanterat hade blivit mycket tråkigare annars.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fastforward
Jag kan hålla med om att folk ser lite misstänksamt på en om man inte dricker men jag är en kul typ även i nykert tillstånd så det tog inte så lång tid innan folk vande sig. Orsaken till varför folk är misstänksamma tror jag är att de vet att man har ett övertag om man är nykter (både fysiskt och psykiskt) och därför intar de försvarsställning.

Nej, enda gången jag frågat någon varför hon inte drack så var det för att hon satt och såg sjukt uttråkad ut, medan jag och alla andra hade hur kul som helst. Men visst, klart hon inte behövde dricka om hon inte ville det.

En av anledningarna till att dricka är ju att man slipper alla jobbiga onyktra människor runt om en.

"Fan alltså... Du... Jag är så jävla glad att vi är kompisar... Alltså fan lyssna, det här säger jag inte bara för att jag är onykter...! Jag menar det verkligen!"

Permalänk
Korsordsguru
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MephistoisBlind
Att bli slagen när sin låtsaspappa i fyllan är väl en sak som man vanligtvis inte gör i nyktert tillstånd?
Inte fan går man och slår sin styvson när man är nykter.

Inte för att försöka vara känslokall eller elak på något sätt, men jag hoppas du inser att din styvfar inte slogs för att han hade druckit alkohol, utan han hade en önskan att slåss som tog praktisk form när han hade druckit alkohol och släppte på gränserna. Men visst, om han inte hade druckit kanske han aldrig hade slagit dig, men det förändrar inte hans våldsamma tendenser och tankar.

Men ingen som kan klanka ner på dig för att vara nykterist. Om min pappa t.ex. hade drunknat framför mina ögonen skulle nog jag inte vara så jättesugen på att åka båt och bada i sjö/hav, och det skulle nog alla i min närhet förstå. Men om du vill ha en nyttigare relation till akohol måste du nog ta hjälp av en hjärnskrynklare eller liknande.

Själv blir jag verkligen motsatsen till våldsam när jag dricker. Kanske t.o.m. FÖR kram-go och kärleksfull.

Visa signatur
Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Frux
Nej, enda gången jag frågat någon varför hon inte drack så var det för att hon satt och såg sjukt uttråkad ut, medan jag och alla andra hade hur kul som helst. Men visst, klart hon inte behövde dricka om hon inte ville det.

En av anledningarna till att dricka är ju att man slipper alla jobbiga onyktra människor runt om en.

"Fan alltså... Du... Jag är så jävla glad att vi är kompisar... Alltså fan lyssna, det här säger jag inte bara för att jag är onykter...! Jag menar det verkligen!"

Inte för att jag fattar varför du tog åt dig av mitt inlägg men visst, du har dina erfarenheter och jag har mina...

Visa signatur

~ Proud member of Essingeleden Slalom Club ~

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fastforward
Inte för att jag fattar varför du tog åt dig av mitt inlägg men visst, du har dina erfarenheter och jag har mina...

Jag tog inte åt mig, jag höll bara inte med om det du skrev om försvarsställning.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Derox
Jag förstår inte riktigt din poäng. Jag festar nog mer och roligare än dig, och jag är nykter

Riktigt kul att se killarna på dansgolvet, vågar knappt röra sig innan de börjar bli riktigt onyktra. I början är det mestadels tjejer och några få killar som dansar, sen när killarna börjar bli påverkade vågar de ge sig ut på dansgolvet.

Har märkt att den allmänna versionen av fest hos de som super sig fulla osv är väldigt tråkig. Var ute på krogen med några människor som dricker hyffsat mycket för att bli påverkade, tråkare kväll får man leta efter. MYCKET roligare att gå ut med ett gäng tjejer då, de dricker inte alls lika mycket samt att de vågar mer från början. Men sen är ju tjejer oftast lite mognare än oss killar.

Okay, kom till min skola, kan ge dig lite flytande kvicksilver att dricka. Du som tycker att man ska testa allt innan man fördömmer det. Hur gammal är du egentligen?

Okej. Så du dansar en del på dansgolvet då antar jag. Sen Är du ute med ditt tjejgäng och du är ensam kille. Själv tycker jag det är roligare med en grabbkväll än när det är med tjejer också. Blir inte riktigt samma snack då. Så vi är ju klart olika alla människor vilekt då märks. Därför gillar en del alkohol och andra inte. Anser ju inte att någon ska klanka ner på den andra för det.

off topic
Sen att tjejjer är mognare. Är de det hela livet alltså? Hur definierar man mogen då? Att tjejjer kanske oftast inte beter sig på samma sätt som killar kan vi nog alla hålla med om men det är ju för att de just är tjejer och inte killar. Och tjejer och killar är olika helt enkelt. Men mognare för att de är tjejer är väl att ta i. Det hela handlar ju om att de inte tycker samma saker är kul som killar:P

Visa signatur

HD5770 1GB| Phenom 2 x2 555 3.2ghz BE@ x3 3.6Ghz| 2x2048ddr3 corsair xms3 1600mhz | Corsair HX520w | HP w2207| Antec 180b

Permalänk
Medlem

jag är nykterist... kan inte hantera drogen för fem öre...

Visa signatur

Bara för idag

Permalänk

Jag var själv innan heltnykterist i många år, då jag som många andra här har alkoholism i släkten.

Det är upp till varje människa att bestämma hur mycket man vill dricka, där jag kommer ifrån är ungdomsdrickandet väldigt stort och folk i generellt får i sig relativt stora mängder.

Men visst, det har hänt att man fått i sig mer än en flaska och det har gått lite galet, det är en erfarenhet man inte gör om allt för många gånger.

Drick med måttam det kan både vara socialt, roligt och gott.

Sen är vi alla människor, dvs vi kanske förtär lite för mycket ibland

Visa signatur

Antec P180B SPCR, Asus P5B Deluxe WIFI, C2D E6600/Scythe Ninja @ 3.2, 2Gb Corsair Twin2xPRO-800, Tagan 530 Easycon, 250 gb Seagate 7200.10, Sapphire X1900XT @ XTX flash

FJ Xi 1546 2.0Ghz C2D, 2 Gb Ram, 240Gb Raid 0, Nvidia 7600.

Permalänk
Hedersmedlem

Nykterister är ofta kristna fanatiker eller ex. alkoholister. Inget kul att folk ska tro det om en, eller hur?

Visa signatur

Eighty percent of air pollution comes from plants and trees. - Ronald Reagan

Permalänk

Har man aldrig testat att bli full så är det lite si och så med att "inte förstå vad som är så kul"

Har man två föräldrar som är alkolister förstår jag om personen vill avstå.

Sen finns det dom som under fikarasten på måndag pratar om hur jävla kul dom hade i helgen då de snavade runt aspackade i parken med en bira i näven. Jag undrar alltid vad som var så kul med det, jävla löjliga fjortistag i mina ögon. (speciellt då personerna i fråga är 23+)

Sverige är helt stört då det gäller alkohol, så är det bara.

Och NEJ jag är inte nykterist, var full senast i helgen...

Visa signatur

En sån där datamaskin är det jag har.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Enduro
Nykterister är ofta kristna fanatiker eller ex. alkoholister. Inget kul att folk ska tro det om en, eller hur?

Folk får tro vad de vill.

Jag låter folk lära känna mig, och sen berättar jag när alkohol kommer in i samtalsämnet.

Visa signatur

Hiroshima 45, Tjernobyl 86, Windows 95.

Leeloo Dallas Multipass

Permalänk
Medlem

Nykterist på deltid. Jag dricker sällan men när jag gör det så blir jag gärna lullig, dock inte mer.
Många anledningar.
Dåliga erfarenheter av alkohol från uppväxten.
Besvikelser, djupa sorger och olyckor, alltid har alkohol varit en parentes i sammanhanget.

Själv vet jag om att jag inte skulle göra allt för dumma grejer om jag bara håller mig nykter, men jag vet inte om jag skulle kunna hålla igen om jag var påverkad, därför dricker jag nästan aldrig när jag är på dålig humör eller värre.
Sen har jag ett jävla sätt, egentligen, och det vill jag inte riktigt att det ska synas igenom, eller snarare så vill jag inte vara så jävlig. Bra att jag håller mig undan droger då så jag håller mig alert, på min vakt, håller tungan rätt i mun och händerna i styr.

Så för min egen skull och andras dricker jag inte, inte ofta, inte mycket.

Sen så har jag egenskapen att kunna bli snurrig nog på sällskapet och hålligånget. Folk tror allt för ofta att jag fått i mig lite väl mycket, men det är bara min stackars hjärna som rullar runt. Jag är grym på att spela full när jag vill, har lurat fler personer än jag har vänner. Men det är mest på naturlig väg som jag blir sådär snurrig. Jag klagar inte, det gör mig lite mer spännande och/eller crazy, på naturlig väg. Tur att fest och party hålls sent och i oftare i skummare belysning än annars, jag skulle inte riktigt kunna smälta in annars tror jag.
Med naturligt så menar jag övertrötthet och lagom med stress, ni vet hur det är..

Andra får gärna dricka tills de dör, inget mig emot. Men är det en vän så agerar jag käp eller ambulans om det vill sig så, inget mig emot, lite äventyr friskar alltid upp. Brukar ofta få vara chaffis när sällskapet ska ta sig någonstans, och jag gillar det. Det blir på sätt och vis så att det är mig som folk litar på och det är lite jag som bestämmer, trots allt. Brukar aldrig få chansen annars.

Finns många fördelar med att vara ensam nykterist bland alla packade. Speciellt om någon söt flicka bestämt sig för att ta det lite lugnt, då kommer de fram till en, kanske kryper ner hos en och så har man något lågmält samtal om allt som är livsviktigt just då. Finns nästna inget som går upp emot ett sådant scenario. Fuck one-nights man inte minns hur fula de var för det var bara sexet man var ute efter, jag vill höra en försiktig flickas lena röst och uppfyllas av en intimitet jag saknar i sängen.
Sen är det grymt kul när polarna ska dra med en och "dra igång en", man får gratis booze, och det är ju bättre än ogratis booze.
Bästa sättet att slippa undan gratis på krogen är att direkt fråga vakten om de som vanlig lägger is i glasen om man ber om glas vatten. Många av vakterna är så trötta på att få sina båtar nedspydda så de kan släppa in en gratis om man visar extra gott uppförande, samt att man är den som har någon sorts vakan över sällskapet. De gillar ordning, trots allt.

Men visst fasen ska man stupa någon gång. Många av polarna har erbjudit sig att hålla sig nyktra för min skull, och det är ju gulligt av dem.. Men inte riktig än.. snart.. jag ska bara hitta en skön plats och rätt sammansättning av sällskap, så alla får ta del av upplevelsen till största möjliga positiva.
Ska bara fan komma ihåg att inte dricka öl, eller päronjuice.. Men man får se hur det går då. Och jag ber till högre makter (mig själv) att jag inte råkar ut för någon ful satmara med bimbohjärna, skulle skämmas ihjäl mig om jag drog hem något som liknar ett huvud med vakuum samt beter sig därefter.

Nej, men att vara nykterist.. det är lite som att vara en mycket seriös nyreligiös buddist. Du vill att alla ska veta hur fantastiskt det är men vet samtidigt att du inte kan pracka på andra för det är emot buddhismens sätt.

Låt andra ha kul medan du själv har kul, så har alla roligt. win-win

Visa signatur

It's not that you don't comprehend what's laid out before you, or that you're unable to process. It's all about what you're to live up to, your position, an identity created by the expectations of your affiliation.

Permalänk
Medlem

Att skylla på alkoholism i familjen är den fegas utväg, har själv släktingar som supit ihjäl sig, inte fan låter jag det komma ivägen för mitt eget höga nöjes skull.

Visa signatur

as it was in the beginning so it shall be in the end

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nidas
Att skylla på alkoholism i familjen är den fegas utväg, har själv släktingar som supit ihjäl sig, inte fan låter jag det komma ivägen för mitt eget höga nöjes skull.

Jag skulle nog säga att du är mer korkad än "modig".

Visa signatur

Intel Core 2 Duo E4500 | Corsair XMS2 4x1024 MB | Gigabyte GA-P35-DS3 | GeCube Radeon HD 3870 | Samsung SP2504C 250 GB | Antec Sonata III | Asus VW222U

Permalänk
Medlem

Tar en eller 2 öl vid grillning och så. Det är mycket gott och socialt.
Har druckit så jag har vart stupfull en del förr faktiskt men slutat med det då jag får sådan extrem ångest när jag är bakfull så det är helt enkelt inte värt.
Det gäller bara att hålla koll på hur mycket man dricker, speciellt när man har börjat. Inte släppa loss helt och bara vräka i sig. Så enkelt är det, vissa klarar det, vissa kan inte dricka lite utan att bli helt berusade och däcka.

Visa signatur

tack o bock

Permalänk
Medlem

Jag är nykterist, men inte absolutist. D.v.s. att jag kan ta mig en öl eller en drink, men jag håller mig nykter.

Visa signatur

Coola låtar i massor!
http://revolvermen.com

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ottenbaum
Jag har sett och upplevt konsekvenser som bilkörning kan ta med sig.
Inte fan slutar jag köra bil för det.

Sen måste jag hålla med nån ang. att jag heller aldrig träffat en nykterist som inte är otroligt torr och verkligen ser ut att ha så tråkigt på fest när jag själv lever livet på fyllan.

De flesta nykterister under 22 verkar vara människor som aldrig fått tillfälle att gå på en fest och uppleva själva fördelen med fyllan. Folk som sedan vänt det hela och låtsas vara stolta över att de aldrig har druckit bara för att de aldrig fick chansen och nu är det för sent.

Hufvudet på spiken

Visa signatur

Är du en arrogant översittare som vet lite bättre än alla andra? Välkommen till Akademiska ämnen, arbetsliv och samhällsdebatt
☺☻☺☻☻☺☻☺
Republikanska föreningen

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av outcast
Jag skulle nog säga att du är mer korkad än "modig".

Och hur kommer det sig?
På vilket sätt är det korkat att inte låta andra påverka en själv negativt?
Det finns ju människor som svälter, arbetar under slavförhållanden, är deprimerade eller hemlösa o.s.v. Låter du sådant påverka dig själv? Går du verkligen runt och låter bli att göra sådant du gillar för att det är så synd om resten av världen? Troligen inte. Det låter ofantligt mer korkat att gå runt och låta bli att göra det man själv gillar bara för att andra lider av att de inte kan hantera det. Så vad att man har släkt som kanske lider av alkoholproblem, eller kanske t.o.m. har lyckats supa ihjäl sig. Det betyder att man bör försöka hjälpa dem så gott man kan, inte att man själv måste ge upp någonting bara för sakens egna skull.

Visst kan jag förstå att man inte vill dricka om man sett hur illa det kan gå, men även om man gör det så vet man ju då vad riskerna kan vara om man inte har kontroll. Om inget annat så borde det ju bli en väldigt effektiv broms som håller en på en vettig nivå.

Visa signatur

Xbox Live - Firaphex
Jag har inte alltid rätt, men jag utgår från det tills jag ser bevis på annat. Citera för svar
2008-06-18, Dagen då integriteten ställdes tå mot tå med maktmissbruket och förlorade.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Qwarkman
Att dricka för att bli full är det mest korkade jag någonsin hört talas om, vad kan vara roligt med att dricka till man blir medvetslös och somna i sina egna spyor?
En social grej? Jag kan ha roligt med mina vänner utan alkohol...

Pajas. Varför snacka en massa jävla skit om du aldrig ens testat hur det känns?

Dricka för att bli full != somna i sina egna spyor. Det borde du kunna räkna ut utan att ha varit full någon gång.

Social grej? Ja. "Jag kan ha roligt med mina vänner utan alkohol". Loserargumentet nummer ett. GIVETVIS kan man ha roligt utan alkohol, men det blir fortfarande inte samma sak. Det är väldigt trevligt att vara lite salongs och prata strunt med vänner, helt annan sak än att sitta nykter och prata.

Vad säger du om några arbetskamrater frågar om du ska följa med ut på en after-work? "Nää, jag tycker ni är så jävla korkade!! hoppas ni somnar i era egna spyor!!!!!"

Nä, dax att släppa morsans hand och komma ut i den riktiga världen.

Givetvis respekterar jag om folk inte vill dricka, men jag blir irriterad om folk SOM INTE ENS PROVAT snackar massa skit och klankar ner på de (= den absolut största majoriteten av den vuxna befolkningen) som gör det.

edit: ser att mitt inlägg kanske kan tolkas som om det är bara positivt att dricka "för att bli full". Vill poängtera att jag (oftast) inte tycker det är så vettigt, utan mer att det är gott med öl och berusningen är en bonus. Det varierar givetvis, då det är roligt att bli påverkad om man är på festhumör osv. Däremot dricker jag ju givetvis inget äckligt, enbart för att bli full.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kilroy
Det där argumentet kan ju användas för precis alla droger.
Har du provat kokain?
E?
Heroin?

Sluta vara ett dagisbarn...

Det argumentet kan inte användas på alla droger.

Heroin, E och kokain är direkt livsfarliga droger där chansen att dö är mycket stor. Det går inte ens att jämföra med alkohol som är är en förhållandevis lätt drog. Har man inte provat alkohol har man helt enkelt missat något. Gillar man det inte efter man provat, så fine. Men innan man provat är det naivt att säga att det är skit...

Visa signatur

i5-4200u 1,6ghz|8gb ddr3|GT750m 4gb

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av belga
Och hur kommer det sig?
På vilket sätt är det korkat att inte låta andra påverka en själv negativt?
Det finns ju människor som svälter, arbetar under slavförhållanden, är deprimerade eller hemlösa o.s.v. Låter du sådant påverka dig själv? Går du verkligen runt och låter bli att göra sådant du gillar för att det är så synd om resten av världen? Troligen inte. Det låter ofantligt mer korkat att gå runt och låta bli att göra det man själv gillar bara för att andra lider av att de inte kan hantera det. Så vad att man har släkt som kanske lider av alkoholproblem, eller kanske t.o.m. har lyckats supa ihjäl sig. Det betyder att man bör försöka hjälpa dem så gott man kan, inte att man själv måste ge upp någonting bara för sakens egna skull.

Visst kan jag förstå att man inte vill dricka om man sett hur illa det kan gå, men även om man gör det så vet man ju då vad riskerna kan vara om man inte har kontroll. Om inget annat så borde det ju bli en väldigt effektiv broms som håller en på en vettig nivå.

Jag dricker inte dels för att jag helt enkelt har haft dåliga erfarenheter av alkohol, dels för att så många i släkten är alkoholister. Jag ser det inte direkt som att jag ger upp nånting, och jag går inte runt och mår dåligt över att jag inte "kan" dricka. Jag kan tänka mig att dricka väldigt lite, dock inte för att bli full.

Jag tycker inte det är korkat att dricka om man har alkoholister i släkten, dock tycker jag han är korkad, som kommer in och försöker generalisera och säga att folk är fega. Jag respekterar att folk dricker, jag tycker inte jag är bättre än dom personerna på nåt sätt, jag har bara gjort ett val.

Det är däremot nånting jag irriterar mig på. Många i tråden skriver att dom hatar alla nykterister som försöker predika om att alkohol är så dåligt, och att andra personer är dåliga som dricker, vilket jag förstår. Men många här sitter och gör precis samma sak, fast då är det nykterister som är så dåliga, fega och allt möjligt för att man inte dricker. Är inte det lite dubbelmoral?

Visa signatur

Intel Core 2 Duo E4500 | Corsair XMS2 4x1024 MB | Gigabyte GA-P35-DS3 | GeCube Radeon HD 3870 | Samsung SP2504C 250 GB | Antec Sonata III | Asus VW222U

Permalänk

<-- UNF:are

Visa signatur

Alldeles för många datorer.. :>