Inlägg

Inlägg som Skogga har skrivit i forumet
Av Skogga
Skrivet av Fulci:

Skulle logga in nu, men verkar som det är nere. Får fel att det inte finns en diablo 4 licens.

Detsamma, men verkar vara problem på battle.net.

https://downdetector.se/problem-storningar/battle-net/

Av Skogga
Av Skogga
Skrivet av Napoleongl:

... Visst du har alltid tillgång till en räknare numera men när du sitter där på en mattelektion eller tenta sparar du många sekunder på att kunna multiplikationstabellen. ...
Skickades från m.sweclockers.com

Ytterst sällan du får använda miniräknare eller formelsamling på en tenta under en civ. ing. utbildning, utan det är ren huvudräkning som gäller.

Av Skogga

Också KTHare på Datateknik och kan egentligen bara stämma in i vad de ovan sagt. Dvs fokusera på matten innan då den kommer dyka upp i princip alla kurser på ett eller annat vis. Programmeringen ser jag inget behov alls av att kunna då alla går en introkurs till Java det första året.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Skogga

Kolla efter Roslagsbanan (Täby, Vallentuna osv...) eftersom den har slutstation Stockholm Östra Station som ligger bredvid KTH.

Av Skogga

Haha, jo det ordet har jag tagit bort nu då det är onödigt jobbigt att skriva

Det finns ca 20-30 meningar i databasen, men detta ska jag öka på eftersom just för att man inte hela tiden ska få samma meningar.

Av Skogga

Vasadu och Ainok, Borde kanske skriva ut det på sidan, vilket som. Men tidtagningen börjar vid första knapptryckningen.

niclasc, Jag hade det på så vis innan att man var tvungen att ange både stora och små bokstäver korrekt, men det gillades inte av de flesta så jag valde att ta bort det.

Massy, Jepp, sen förra versionen har jag förbättrat hur den räknar ut antalet och ord och helt enkelt går efter antalet tecken istället och räknar på att ett snittord består av 5,45 tecken. Därav ska den vara mer rättvisande.

Wrathborn771, Välj bara "Svenska ord" i rullistan nedanför och tryck på [Börja om] så har du en bunt random ord istället.

Vasadu, Min tanke med meningar är att du ska kunna läsa i flera ord åt gången och kunna skriva normalt på en tangentbord som man annars också gör. Det är ju sällan man skriver med random ord. Sen har jag funderat på lämplig längd på testet, problemet är att det inte får tråka ut den som skriver testet genom att vara för långt heller.

era909 och Ainok, Har faktiskt tänkt på det där med felaktiga ord och ska fundera vidare hur man ska lösa det snyggt.

Av Skogga

Härligt, men det är ingen som har sett några skumma fel?

Det där med att texten flyttar på sig, har du något förslag på hur man annars ska ställa upp det? Vill inte gärna visa alla ord samtidigt, men kan kanske se till att ordet man ska skriva alltid är i mitten och att den så att säga inte rör på sig?

Av Skogga

Skrivtest, ord per minut

Tjao på er allihopa!

Jag har ett tag haft uppe en liten sida där man kan testa hur snabbt man skriver på en tangentbord, men har nu nyligen uppdaterat den och skrivit om scriptet bakom. Nu loggas även testerna och man kan få fram lite kul statistik, har även utökat den med fler meningar, ord och språk. Resultatet ska nu även vara rättvisande även om orden skiljer sig i längd mellan testerna.

Nu vore det kul om fler kunde testa den och gärna komma med respons på den och framförallt se om det finns några fel i scriptet (det var en dold bugg sen innan som gjorde att jag skrev om den). Den bästa hittils har skrivit 92 ord i minuten.

Länk: http://ordiminuten.se

Tack på förhand!

ps. Den ska även funka bra i mobilen. Prova, det kan överraska, jag skrev nämligen själv lika fort på telefon som på datorn. ds.

Av Skogga
Skrivet av knas123:

Hej!

Jag driver ett mindre företag och nu under sommaren tar vi in 10 ungdomar som ska arbeta för oss, det jag söker är ett simpelt stämplings program där de kan automatiskt skriva in sina tider utan att fuska. Har inget stämplingsprogram sedan tidigare då jag litar på mina kollegor och jag är även på plats först och sist ut så har koll men under sommaren kommer jag vara borta en del. Hoppas ni kan assistera mig, det skulle vara suveränt!

Om ni använder visma sedan tidigare, så finns visma stämpla vilken även har appar för mobilen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Skogga

På jobbet använder vi oss av tjänsten http://issuu.com , vilken även fungerar bra på mobiltelefoner. Kostar $39 i månaden för företag.

Av Skogga

Operativsystem:
Använder i dagsläget OS X, men det spelar egentligen ingen roll för utvecklingen i sig. Mest valt OS X för batteritidens och enkelhetens skull och för att det är en genomgående plattform på jobbet.

Editor:
Använde mig tidigare av Crimson Editor, men då den slutade undehållas så sökte jag mig till en ny editor och gick för ett år sedan över till Sublime Text 2 (med tillägget SFTP, som underlättar jobbet enormt då den synkar filerna via sftp/ftp mot servern vid sparning).

Wysiwyg:
Icke, senast jag använde ett Wisywyg var 1998 med Frontpage.

Bildeditor:
Helt beroende på vad som ska göras, men jag jobbar främst med tre olika bildprogram.
Photoshop och Illustrator => Mer avancerad grafik
Pixelmator => Bara för att beskära och liknande
Den tredje kommer jag inte ihåg namnet på, men den är mest för att kunna göra saker där man bara ritar pixlar en och en.

Omfattning:
Jobbar med det på heltid, och även via egen firma plus lite till om man känner för det på fritiden.

Av Skogga

Vi har citaträtten som kan nyttjas till viss del i detta fall, men som vanligt med upphovsrätter är det lätt att hamna i en gråzon. Bilder räknas dock inte in så där får man helt enkelt fråga upphovsmakaren om tillåtelse.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Citatr%C3%A4tt

Av Skogga

Och iom att man var för tidigt ute i denna tråd har man ramlat bort, men jag är på att köra region. Har redan hunnit med åtskilliga timmar i detta spel och är en gammal räv från SC4.

Nick: ProtomanIII

Av Skogga
Skrivet av TiasE:

Retail versionen kommer ju dock finnas även för Mac, vet inte när den släpps men står våren 2013 så kan inte vara långt efter PC versionen om den nu inte släpps samtidigt.

Jo, men så länge vill jag inte vänta

Skickades från m.sweclockers.com

Av Skogga

Som en som kört alla Simcity sen SNES (förutom 3000) så har jag såklart förbokat även femman likt jag även gjorde med fyran. 4:an är nog ett av de spel jag lagt ner flest timmar på under de senaste 10 åren.

Jag har tyvärr missat båda beta-tillfällena pga att kör mac, men har nu rotat fram min pc igen bara för att kunna spela femman.

Och är helt klart med på att köra multi i region play. Ska rota fram mitt origin-id när jag sitter vid datorn.

EDIT:
Då spelet är skickat nu så tog jag och rotade fram mitt Origin-nick: ProtomanIII

Av Skogga

Om du kan PHP bäst så tycker jag att du ska köra på det, det enda som kan krångla lite är Url-rewrite då det inte finns naturligt i IIS6.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Skogga

Ge det lite tid så kommer annonserna att synas. Det är nämligen Google som vill spana in sidan först för att kunna ge rätt typ av reklam.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Skogga

Hålet finns bara i Java 7, så hade du stannat kvar på Java 6 hade du varit "säker".
Det är dock sagt att det ska komma en fix för hålet på tisdag den 15 januari.

Av Skogga

Vb.net antar jag och inte 6'an.

Jag misstänker att du helt enkelt har missat att inkludera det bibliteket. Om du provar att skriva ut hela funktionen så borde det fungera:

System.Diagnostics.Process.Start("C:\YourExe.exe")

Go' Jul!

Skickades från m.sweclockers.com