Inlägg

Inlägg som WDac har skrivit i forumet
Av WDac
Skrivet av RPGWiZaRD:

Jag har iallafall varit nöjd med mitt Arc A750 som jag bytte från 1070 Ti. trevligast är ju alla dessa drivrutinsförbättringar som kommer titt som tätt och drivrutinerna har nog släppts på löpande band, oväntat ofta skulle jag påstå. Kommer nog troligtvis byta till Battlemage senare.

Intressant med 22% förbättring i Kingdom Come: Deliverance, såg redan upp till 75% förbättring jämfört med 1070 Ti i detta spel.

Samma erfarenhet har jag sen jag bytte tillbaka till de röda laget med Ref kort. AMD 7900 XT, uppdateringar för både drivare och program likt Vegas Pro har duggat tätt hela 2023 jämfört med åren man hade Nvidia.

Av WDac

Syster sonen skall få min mer eller mindre oanvända HTPC med AMD cpu i (apu) skulle behöva en low profile GPU för att passa i chassit, men nu börjar jag fundera på om det inte skulle passa bra med en Intel GPU, men jag har inte kollat priserna jämfört med låg budget and Radeon. Grabben vill mest spela Farming simulator 2022, och jag vill ha tillbaka min Pc på fredag kvällarna när han är här hos morbror WDac 😄

Av WDac

Uppenbarligen kan jag inte se skillnad men DLSS och FSR och utan DLSS och FSR, för jag har tittat på videos här på forumet och jag ser ingen skillnad, å där med funkar DLSS och FSR för mig och mina ögon.

sen förstår jag att det verkar finns en stor mängd personer som ser skillnader eller något som stör dem.

men jag tycker DLSS och FSR är helt ok alt. problemet kommer väl när de blir standard kan jag tänka mig då.

lite som med RT, CPU kan sköta all RT, som den gjorde i 10 år innan Nvidia promt skulle tvinga på en funktion till sina kunder för att höjja prislappen. jag bokstavligen hatar Nvidia för detta. att tvinga på något på de här viset som kan köras direkt på CPUn om man vill det.

med de sagt så ser jag även en vattendelare bland oss användare när de gäller DLSS och FSR.

Av WDac

Jag har räddat två paket med Gevalia, jag släppte ut allt kaffe i naturen så de slipper vara instängda i en vakuumförpackning så där!
Imorgon skall jag släppa ut grannes alla getter! de blir jätte skoj!

Av WDac
Skrivet av Vethut:

Schenker hade jag tagit alla dagar i veckan framför UPS och DHL.

tackar å bockar

Av WDac

oohhhh tack för denna påminnelse, jag skall idag eller imorgon skicka min RC Jet Turbin motor på Service, kommer inte använda PostNord, då motorn är värd 20K beg. och ca 35-40K ny beroende på vad vår kassa krona står i för värde.

DHL eller UPS, vad rekommenderas?

Av WDac

uppdatering, fick den automatiska lönehöjningen, har nu 73´500:-

arbetsgivare "ger" mig en bil, kostar nu 11K, vilket dras från lönen innan skatt.
när skatten är betald har jag 39K kvar av lönen.

Av WDac
Skrivet av gonace:

Har jobbat som systemutvecklare i 16+ år och har svårt att se att man, inom min livstid, ska kunna ersätta utvecklare.

Med det sagt ser jag LLMs som ett bra verktyg på samma sätt som ett formelhäfte/bok när man läste matte på högskole/universitetsnivå.

De företag som helt ersätter anställda kommer nog få bita under sura äpplet förr eller senare, jag drar personligen likheter med vad som hände nu med den trend att skicka utvecklingsprojekt till Indien.

Personligen ser jag AI som ett verktyg för att göra oss utvecklare mer effektiva.

jag är DB arkitekt, jag använder mig av AI för div saker som jag inte kan som rinnande vatten, tex vissa kodspråk osv. för jag är trotts allt ingen utvecklare. men när jag behöver så får AI hjälpa mig.

jag använder även AI för automatisersings script, går sjukt mycket fortare å be en AI att göra en uppsättning script åt mig för att automatisera något mellan system och servers, (ink DB´s)

men jag är ändå nervös över vad våra arbetsgivare tänker ta för beslut för oss inom IT, när dem själva inte förstår vad AI eller LLM´s är för något. Då tar man beslut likt spelstudion gjorde nu. och sparkar 25 personer. när dem istället kunde behålla dessa 25 ge dem verktyget och få mer jobb producerat istället.

Av WDac
Skrivet av DasIch:

Nej, folk är fullständigt inkapabla att se längre än näsan räcker och förutspår framtiden utifrån vad de har precis framför ögonen, och felaktig tillämpning av tidigare erfarenheter.

ja, så är det, men just pga det, så är risken stor att de blir just så. för det är arbetsgivarna som tar besluten.
om de inte förstår var LLM´s bidrar till så blir beslutet där efter också.

Av WDac

ja jag förstår att bolagen gör vad dem kan för att maximera vinster osv. men människor som är anställda är inte människor (överlag, rent generellt) de som startar egna bolag för att ha ett arbete och inkomst osv.

Resultatet är över tid är att människor kommer ha mindre eller ingen inkomst, om den stora massan människor inte har det så fungerar inte economin som får våra samhällen att leva och gå runt. och där med i slutändan så kommer bolagen som använder AI istället för människor att tappa inkomst för att deras kunder inte längre har inkomsten att köpa produkten eller tjänsten.

så i långa loppet så är detta ett dumt beslut av Spelstudion, att man använder AI i sig är inget fel, låt de anställda använda AI på kreativa sätt istället för att ge dem sparken.

men vad vet jag...

Av WDac
Skrivet av Apachi:

Jag har inte missat det men ser inget större faktafel i ursprungsposten? Den beskrev att AMD/Radeon har bättre kort om man ser till prestanda per krona men att det också finns nackdelar, värme/effektivitet och drivrutiner men att Nvidia mer eller mindre skiter i det, då de tjänar så mycket pengar på AI-komponenter ändå.

Jag är inget fanboy för något bolag, har ett 6900XT...

Ja de har du rätt i, en vad som jag förstår så är AI försäljningen hos Nvidia ganska så "färsk" produkt, men som garanterat kommer stanna kvar, kan ju bli så att de inte tycker det är värt och tillverka GPUer om AI avdelningen säljer chip som är billigare att tillverka och lättare att ta ut ett gigantiskt pris på.

Kan slå bakut totalt nu när vi äntligen har 3st spelare på GPU planen.

Av WDac

i vardagsrummet har jag min 40" SwedEx TV med samsung panel. den köptes 2010 eller 2011, fungerar kanon med Google TV
jag är nöjd xD

i sovrummet står det en ännu äldre 32" "platt-tv" den duger gott den å när man somnar efter 10min in i filmen på NetFlix eller Amazone Prime via ChomeCast.

när de gäller TV som hårdvara och TV som "TV tittande" på klassiska kanaler, kunde jag inte bli mer ointresserad. samma med smartphone´s noll intresse. PC or nothing typ xD

Av WDac
Skrivet av MarcusHuddinge:

Så "fusket" i detta fallet är enbart att dom använder mus och tangentbord istället för kontroll?

mja, det finns en uppsjö med hårdvara som kompenserar för recoil och andra saker. detta gör att man inte kan fuska med hårdvara som koppla in via USB för såna saker tex också. inte super insatt för jag är inge consol spelare, men det är en av orsakerna jag inte gillar "crossplay".

Av WDac
Skrivet av Pantburk:

Kostar att ligga på topp.

absolut, men då skall man få "top" grejer för pengarna å. och så bra är inte Nvidia. inte AMD häller för den delen.

(min bild över hur priserna för div GPUer idag är ganska dålig, mycket pga det blivit väldigt ointressant att veta priserna när dem är fantasi höga. priserna som iaf har varit.)

Av WDac

4 av 5 Svenskar tänker där med "jag har rent mjöl i påsen, jag behöver ingen VPN.".

Av WDac
Skrivet av Aje:

Jag tror allt hänger ihop med vad som beskrivs i artekeln. Idag är allt genomtänk och itererat i 30 år. Det finns inte så mycket mer att göra med Windows / MacOS. Vi har nått en punkt då vi inte behöver mer.

När vi drog igång med 486orna på 90-talet var allt nytt och varje litet framsteg upplevdes som stort. Jag håller med om att det var en häftig tid och mycket är så klart nostalgi. Ser jag tex ett foto på CreativeLabs SoundBlaster 16-kartong får jag gåshud för jag kommer ihåg hur jag kämpade för att ha råd med det.

https://dosdays.co.uk/topics/images/ct1740_6.jpg

oooff, min egen första dator hade inget ljud (de datorer innan var familjens), jag valde mellan bättre krafikkort och ljud, så jag valde bättre grafik till en början.
Sedan några månader senare så fick jag ett Soundblaser AWE 32 kort av mina föräldrar i julklapp att montera in i min Intel P90mhz super dator med Samsung CRT skärm, Mitsumi keyboard och mus. de dröjde ytterligare några månader så hade jag även en Mitsumi CD läsare 4x också i min P90:a

de där var tider det xD

Av WDac

åh gud vad jag skrattade för 30ish år sedan åt min polare som tjatat på sin pappa om att ta hem en dator från VM-Data.
hans far kom hem med en AST (All Shit Together) och bilden i artikeln påminde mig om den händelsen xD

Av WDac
Skrivet av anders190:

Finns det något AMD-sponsrat spel med bra raytracingstöd? Det är lite det som oroar mig då det brukar vara rätt klent i dessa titlar. Nu är det förstås något Nvidia satsar hårt på i deras sponsrade spel då de är bättre på det. Lika som alltid där de både satsar på just det de för stunden själva är bättre på.

Det enda spelet jag kan komma på som är AMD-sponsrat men har raytracingstöd är Far Cry 6 och det stödet var verkligen inte bra.

var inte det första versionen av AMD RT som FarCry6 hade? kan ju inte påstå att Nvidias första RT stöd för Battlefield var speciellt bra häller. AMD ligger lite efter så vi får nog allt acceptera att de är någon generaon efter Nvidia framöver också.

för mindel så är RT verkligen inget krav, och absolut inget jag är villig att betala för. jag tycker det är sjuk pissigt av Nvidia att hitta på detta behov. menar, innan Nvidia tvingade på oss RT via RTX2000 serien så körde RT nördar RT Via CPUn, och det fungerar bra, speciellt om man har många cores och thread´s. RT på GPU korten är väl bra för dem som vill ha RT men har en sneak CPU med endast 6 cores eller liknande.

Men att Nvidia skapade ett behov på det här viset för att kunna ha något nytt att sälja och en anledning att höja priserna är
ganska rutten move.

Av WDac

jag är inte direkt fanboy av Bethesda och deras spel, men det är ju kul att för en gångs skull slippa se loading screen´s som påpekar att spelet fungerar bäst med Intel och / Eller Nvidia hela tiden.

Det är säkert 15-20 år sedan jag personligen såg ett spel som hade AMD / Radeon loggan i loadingscreen.

Av WDac

Midi och näst intill Fulltowers, lite "oldschool" rutin som fastnat. men jag gillar ändå de där små Barebone lådorna samt min
SilverStone HTPC chassie lever än idag just för att jag är lite svag för annorlunda lösningar. De intressanta är att det återkommer i min andra hobby också, de där annorlunda, inte mainstream.
men nu pratar vi PC chassin.

på slutet nu har jag valt vanliga midtowers för att få plats med så stor noctua kylare som möjligt, samma lika gäller noctua fläkten, så stor som möjligt. när jag kör luft vill jag ha overkill, mycket metall att ta upp värmen med. nästan så man kan köra passiv kylning. men ändå inte passivt.

min nuvarande "Server" som min gamla Thread ripper fick bli är nog en full tower, för de fanns inte många chassin då som tog ATX-E vid den tidpunkten (2017-2018 ish)

då var de onödigt, idag lite bra då jag klämt in storage disk.

men an läcker Barebone som står upp som ett skyskrapa vore coolt, ta in "kall" luft i botten å blåsa ut i toppen som en skorsten.
med en clean nordisk design hade vare nice, men sen skall ju GPU å CPU å allt sånt få plats i å.
Tur att man inte är Nvidia ägare idag om jag skulle få för mig ett chassie projekt.