Inlägg

Inlägg som s3pTiC har skrivit i forumet
Av s3pTiC
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Freezer7Pro
Om det är ett "HD Audio"-kort, så är chansen stor att det (i Vista) fungerar fint även utan tredjepartsdrivrutiner installerade.

Jag har mixtrat lite mer och börjat fundera mer och mer på det där. Man blir ju lite "inlyssnad" på dom ljudinställningarna man använder genom SRS men frågan är om man inte skulle ta och skrota dessa drivare helt. Vista har väl ganska schyssta ljudinställningsmöjligheter i sig har jag förstått. Hmm.

Av s3pTiC

Fokuseffekt - Hjälp!

Har nyligen införskaffat en Dell Studio 1555 som fungerar smärtfritt. Det är dock ett märkligt ljudfenomen med den som jag blir galen på.

Laptopen har ett inbyggt IDT HD Audio-ljudkort med SRS-effekter som när jag lyssnar på musik höjer och sänker volymen då och då i takt med vad som händer i låten. Det är alltså väldigt hastigt i ändringarna kommer och gå och speciellt vid äldre labilare inspelningar så låter det hemskt!

I drivrutinernas kontrollpanel så finns diverse SRS-effekter att välja mellan, bla SRS Focus som gör precis det jag pratar om. Jag har såklart dragit ner denna effekt till 0%, problemet är bara att det inte hjälper fullt ut. Även om det såklart blir bättre än default-inställningarna.

Har någon ett tips på hur jag helt kan stänga av denna otroligt jobbiga effekt? Jag har trixat med alla möjliga effekter i IDT-kontrollpanelen men inget verkar hjälpa. Har även ominstallerat drivrutiner etc.

Laptopen kör Vista Home Premium SP2.

Av s3pTiC

Zalasta: Tack för hjälpen!

Har en annan fråga om Studio-skärmen. Finns det möjlighet att ställa in/tvinga skärmen till 4:3? Vid spelande av exempelvis äldre spel.

Av s3pTiC

XP?

Vet någon hur Dells Studio-datorer beter sig i XP? Finns det XP-drivrutiner till chipset, grafik, ljud etc?

Av s3pTiC

Vågar man hoppas på 8/8 här i Örebro innan nästa millenieskifte?

Av s3pTiC

Phunky: Du vet inte hur det ser ut med 8/8 i övriga landet?
Jag bor i Örebro och sitter och hoppas att det hinner hit inom en snar framtid, men det kanske är förgäves?

Av s3pTiC

Comhem 2007?

En fråga till alla er med eller med erfarenhet av Comhems Bredband.

Har idag Telias Stadsnät 10/10, men ska nu flytta och måste tyvärr börja leta ny uppkoppling. På många sätt så vore Comhem bra. Dom har snabb leveranstid, jacket sitter bättre än telejacket och det är billigt.

Men på den gamla goda tiden när bredband kom så var ordet Comhem förknippat med pest och elände. Det fungerade förjävligt för alla. Överallt.

Men hur är det idag egentligen? Är det snabbt? Är det stabilt? Bör man satsa på det?

Jag bor i Örebro så röster därifrån värmer såklart extra oavsett.

Av s3pTiC

Aluminium eller koppar-Zalman?

Av någon anledning har temperaturen på mitt 6800gs(AGP) börjat rusa i taket (95+ grander i full load)

En bättre kylning än originalkylningen behövs. Jag har blivit väldigt inställd på en Zalman VF700-ALCU

Men jag såg att gtek både har VF700-CU och VF700-ALCU inne. Den ena i aluminium/koppar och den ena i ren koppar. Frågan är nu om det är någon som helst prestandaskillnad mellan dessa två?

Av s3pTiC

Tagan-inkoppling?

Fick hem mitt nya nätagg idag. Dock har kontaktstandardsen ändrats lite sedan jag kopplade in ett senast

Iaf. Det är ett Tagan Blackseries 420W. Jag har kopplat in det och datorn fungerar efter lite hårdtestande perfekt.

Men.. det är en sladd jag är osäker på. Nämligen 12V-kontakten(den lilla) som går in i moderkortet.

Den sladden som var ihoptejpad med 20-pinskontakten var för kort så jag fick använda en annan av aggets kablar. För förutom dessa kontakter så var där även en med 2st 4-pinskablar. Dessa kablar var märkta "P4" och "P4+"

Jag chansade och kopplade in den märkt "P4" och allt fungerar bra. Det jag undrar är dock vad som egentligen är skillnaden mellan P4 och P4+ kontakten? Och om det spelar någon som helst roll att jag kopplade in dessa istället för den som var ihoptejpad med 20-pinaren?

Jag har förstått att dom 2st 4-pinarna är till för BTX-moderkort. Men spelar det någon roll att jag använder en av dom?

Jag har ett ASRock MATX socket478-moderkort.

Av s3pTiC

Behöver felsökningshjälp av kunniga

Jag har ett fruktansvärt märkligt problem med min PC och det här får bli ett sista rop på hjälp. Förhoppningsvis når det ut till någon kunnig person där ute.

Datorn har fungerat fint i flertalet år. Dock gav sig moderkortet och jag blev tvungen att köpa ett nytt. Efter en formatering av systemet och nyinstallation av Windows XP så uppstod ett problem.

Problemet är kort och gott att processer i Windows väldigt lätt tar väldigt mycket prestanda. Som exempel kan man inte ha "Show window contents while dragging"-effekten ikryssad eftersom hela fönsteranimationen hackar fram något otroligt och programet börjar ta 90-100% av processorn. Har jag över 50-60 låtar i En itunes-playlist så kan jag knappt scrolla. Har jag 5-6 flikar i firefox öppna så börjar programet tugga processorkraft något otroligt. Felet syns tydligt när man tillomed minimerar program som MSN etc. Hela Windows beter sig ungefär som när man inte har installerat sina Nvidia-drivrutiner. Något jag såklart gjort.

Där har ni problemet. Men jag ska göra det lite krångligare för er. Det är nämligen så att burken får lika bra poäng i 3dmark som tidigare. Den fungerar fint i spel som WoW och dessutom klarar den hårdtester i Prime95 utmärkt! Systemet har heller inte kraschat någon gång och är ruskigt stabilt på alla sätt och vis.

Drivrutinerna är problemet tänkte jag såklart. Så jag installerade olika drivrutiner till grafik, ljud och moderkort. Ingen skillnad.
Jag bytte ut OS-disken mot en annan med likadan installation, samma problem.

Problemet är så sjukt att jag inte vet vad jag ska ta mig till härnäst. Jag har planer på att testa installera Win2k(som jag körde innan) och även testa ett äldre grafikkort. Men har inga höga förhoppningar på att det kommer hjälpa.

Kan någon komma på vadfan jag ska försöka göra för att få ordning på det? Vart ska jag börja felsöka etc? Är det något ni undrar över angående mina felsökningar eller felsymptom så är det bara ni hör av er. Alla råd uppskattas.

Mitt system:
MSI - Socket 478 - MATX P4M800 (PM8M-V) - P4 / VGA / Lan (VIA)
P4 Northwood 2.53ghz
Gainward 6800GS AGP
2x512 Kingston DDR400
Soundblaster Live! 5.1
Seagate Baracuda 140gig IDE (OS-disk)
Samsung Spinpoint 200gig IDE

Av s3pTiC
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tcntad
spyware, adware, virus, trojan, "smutsig" disk > skitfiler, fragmenterad , lång tid innan formatering, gammal hdd och kanske behöver bytas ut..
tror du dety kan vara något av dem som e "boven" ??

Disken är nyformaterad. Och jag har även testat en annan disk med XP på i burken och - hör och häpna - det är exakt likadanna problem där.

Det är något hårdvarumässigt som ger windows dessa problem. Drivrutiner borde det ju vara men jag har testat olika versioner av både ljud, grafik och chipset-drivare. Med exakt samma resultat oavsett.

Kolla på film fungerar perfekt. Spela spel fungerar perfekt. Men i windows så börjar program ta MASSVIS av processorkraft väldigt lätt. Itunes kan jag knappt scrolla en lång playlist och MSN klarar som sagt knappt av att i realtid ändra storlek på fönstret utan lagg.

Har kört 3dmark med bra resultat. Har kört WoW utan lagg. Har kört Prime95 i timtal utan ett enda error.

Jag har ett ganska svagt nätagg i nu temporärt men jag kan inte tro att det skulle ge dessa problem. Speciellt inte när det fungerar så bra i spel och Prime95.

Jag blir galen

Av s3pTiC
Citat:

Ursprungligen inskrivet av videfix
Vad har du för hårdvara i maskinen?
Typ av CPU, minnesstorlek?

MSI - Socket 478 - MATX P4M800 (PM8M-V) - P4 / VGA / Lan (VIA)
P4 Northwood 2.53ghz
Gainward 6800GS AGP
2x512 Kingston DDR400
Soundblaster Live! 5.1

Har testat att spela lite nu också och kan konstatera att ALLT fungerar perfekt förrutom denna seghet i windows. Jag förstår ingenting

Av s3pTiC

Segt i XP

Formaterade datorn och drog in winXP. Har dock ett litet problem där.

Till en början hackade alla windows-fönster. Det visste jag ju vad det berodde på så jag drog in dom nyaste drivrutinerna till gkortet. Det blev mycket bättre, men inte helt bra som jag hoppades på.

Vanliga windows-rutor flyter på nästan perfekt. Men program som MSN Messenger och Winamp hackar och går segt när man ska förflytta fönstret eller maximera.

Jag har nyaste DirectX och jag har testat flera olika drivrutiner till Gkortet. Datorn fungerar tillsynes perfekt i alla övriga avseenden. Även Mitt via-moderkort har nyaste drivarna. Gkortet har fungerat bra tidigare.

Någon som vet vad jag har missat?

Av s3pTiC

MSI - Socket 478 - MATX P4M800 (PM8M-V) - P4 / VGA / Lan (VIA)
P4 Northwood 2.53ghz
Gainward 6800GS AGP
2x512 Kingston DDR400
Soundblaster Live! 5.1

Av s3pTiC

Hack i WinXP

Formaterade datorn och drog in winXP. Har dock ett litet problem som jag spårar till mitt 6800GS-kort.

Till en början hackade alla windows-fönster. Det visste jag ju vad det berodde på så jag drog in dom nyaste drivrutinerna. Det blev mycket bättre, men inte helt bra som jag hoppades på.

Vanliga windows-rutor flyter på nästan perfekt. Men program som MSN Messenger och Winamp hackar när man ska förflytta fönstret eller maximera.

Jag har nyaste DirectX och jag har testat flera olika drivrutiner till Gkortet. Datorn fungerar tillsynes perfekt i alla övriga avseenden. Även Mitt via-moderkort har nyaste drivarna. Gkortet har fungerat bra tidigare.

Någon som vet vad jag har missat?

Av s3pTiC

Svårt hårddiskproblem

Jag har råkat ut för ett litet problem med en av mina hdd:s.

Historien är dock kort: Jag hade två diskar. En med OS:et på och en med bara film/musik etc.
Moderkortet pajade så jag köpte ett nytt. Jag formaterade hela OS-disken och installerade samma OS som tidigare på den (win2k).

När jag kommer in i windows så säger det att den andra disken är: "Oformaterad och måste formateras." Jag kommer inte åt den.

Detta trots att disken har 50gig med diverse saker på sig och har fungerat felfritt innan moderkortshaveriet.

Varför har detta inträffat och vad kan jag göra åt det?

Av s3pTiC

Hmm? Det är väl inget extra som följer med den andra heller? Bara vanliga kablarna och inget annat?

Av s3pTiC

Skillnad mellan dessa?

Är på jakt efter ett nytt nätagg, och undrar vad det egentligen är för skillnad mellan dessa två:

http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=308622

http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artId=FORT400W

Jag har ett P4-moderkort med AGP-slot. Betyder der att jag inte kan använda ett ATX 2.0-nätagg?

Help!

Av s3pTiC
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bjr
Du har sannolikt blivit abuseanmäld och fått din anslutning begränsad. Ring Telia.

Ja det var min första tanke också. Men då ska det stå på deras login-sida vilket det inte har gjort. Men ska iaf ringa dom imorron för att checka.

Av s3pTiC

Årets konstigaste problem?

Något riktigt skumt har inträffat med min uppkoppling. Blir inte klok på det och behöver hjälp.

Detta har hänt:
Jag har Telia ADSL 8mbit. Till det ett Alcatel Speedtouch Home-modem. Har haft det i 4-5 år utan problem.

Satt som vanligt idag och surfade när modemet helt plötsligt startade om sig. Efter 1 minut när modemet fått kontakt med telestationen igen fick jag tillbaka internet på PCn.

Började surfa och testa om allt funkade. Att webbrowsa (Firefox, IE) funkar perfekt, MSN funkar perfekt. ICQ, WoW, Bittorent.. ja allt ni kan tänka er fungerade helt plötligt INTE.

Och så har det varit. Jag kan inte ens pinga något genom cmd. Allt är helt stendött förrutom just webbrowsa och msn.

Jag har INGEN firewall och ingen router. Så något sånt är det inte. Har provat allt jag kan komma på men blir inte klokare. Det verkar som att massa portar verkar helstängda utan anledning.

Får väl ta och prova på en annan dator när jag har möjlighet. Men tips skulle gärna uppskattas. Har någon varit med om något liknanade?