Inlägg

Inlägg som Santrium har skrivit i forumet
Av Santrium

2U-rackchassi med GPU

Finns det något inte så djupt (cirkus 350mm) 2U-rackchassi som tar både en dual slot-GPU och ett SFX-nätaggregat (eller ATX)?

Av Santrium

Robotdammsugare under 3000

Vilken robotdammsugare under 3000kr är bäst? Har inga djur och en lägenhet runt 50 kvadratmeter. En tröskel på 1.5cm. Det blir ganska dammigt i lägenheten trots frekvent manuellt dammsugande.

Funderar på den billigaste Xiaomi-dammsugaren. Ska jag kolla någon annanstans?

Av Santrium

Sensorer att kombinera med IKEA Trådfri

Hallå,

Har en IKEA Trådfri-gateway med belysning och kontakter. Finns det några sensorer (temperatur, luftfuktighet, etc) som jag smidigt kan använda tillsammans med detta? Använder Apple HomeKit.

Av Santrium

Tack för alla svar! Då lämnar jag in datorn på service igen och ser om det löser sig. Annars reklamerar jag. Tycker mycket om datorn annars! Sjukt segt och kostsamt att vara utan dator i två veckor dock.

Datorn är köpt direkt av Apple via deras hemsida.

Av Santrium

Reklamera 12" MacBook (2017)

Jag har en 12" MacBook (2017) vars tangentbord inte fungerar som det ska. Tangenterna går inte att trycka ner utan fastnar hela tiden. Det varierar vilken eller vilka tangenter det är, men det är alltid någon tangent.

Fick tangentbordet (och hela grejen som tangentbordet sitter fast i) utbytt men samma problem kom tillbaka efter ca en månad. Hörde av mig till Apple igen och de bad mig lämna in datorn för ytterligare 2-3 veckors reparation för samma problem (som jag gissar kommer komma tillbaka ännu en gång). Det går inte.

Så jag funderar på att reklamera datorn. Den går inte att använda. Har någon reklamerat en MacBook hos Apple (min är inköpt på https://www.apple.se/) och vet hur det går till? Vad var er erfarenhet av processen?

Av Santrium

Finns Gen10 till salu någonstans för priser som liknar priserna för en Gen8 när de var som bäst?

Av Santrium

Svensk tangentbordslayout med ANSI-tangentbord

Har precis köpt ett litet mekaniskt tangentbord med ANSI-layout (US).

Hur fungerar det att skriva svensk text (Å, Ä, Ö, etc) på ett sådant tangentbord? Går det bra? "Offrar" man någon eller några andra tangenter?

Av Santrium

1080p-skärm för arbete och casualspel

Jag letar efter en skärm för arbete (programmera, läsa, skriva) och för lättare spel (inget som kräver en 144hz-skärm eller liknande). Just nu tittar jag på de här:

LG 24MK430H-B
https://www.lg.com/levant_en/monitors/lg-24MK430H-B

Acer HA240YA
https://uk-store.acer.com/ha-monitor-ha240ya-white

Philips 246E9QJAB
https://www.philips.co.uk/c-p/246E9QJAB_00/lcd-monitor-with-u...

Finns det någon rimligare skärm för runt 1000-lappen?

Av Santrium

Hallå! Jag letar efter ett litet mekaniskt Bluetooth-tangentbord, med Mac-tangenter och svensk/nordisk layout. Finns något sådant? Alternativt finns något som är i närheten och till vilket man kan köpa en tangentuppsättning på svenska med Mac-tangenter?

Av Santrium

Finns det någon billig skärm runt 1000-lappen på mellandagsrean? Vad är det bästa som går att få? Enda kravet är att skärmen är minst 1080p och 21.5".

Av Santrium

Minsta möjliga skrivaren

Hallå! Letar efter minsta möjliga skrivare. De krav jag har är:

  • Är liten

  • Har ett pris under 1000kr

  • Har trådlös anslutning

Plus om den kan skriva ut dubbelsidigt och om ny färg är billigt, det är inga krav dock.

Av Santrium

Bästa mindre läsplattan

Vilken mindre läsplatta är bäst november 2018? Ska köpa i julklapp. Hade en Kindle Paperwhite själv tidigare men gillade den inte. Seg, reklam och rörig och inget stöd för ePub.

Adlibris Letto Frontlight 2? Kobo Clara HD?

Av Santrium

Bra men billig 3D-skrivare

Letar efter en billig men till priset sett bra 3D-skrivare för att ge mig in i 3D-skriveriet. Jag skulle föredra någon liten sak som går att stoppa undan enkelt.

Pris upp till 2.000 SEK. Har hört talas om Ender 3 men den är lite för klumpig för min smak och min lilla lägenhet. Någon mer boxformad skulle sitta fint.

Någon idé?

Av Santrium

Någon som vet om Android O kommer till Tele2-plattan?

Av Santrium

Någon som hittat något bra erbjudande på Xbox One X + RDR2?

Av Santrium

Retro-ITX

Finns det några schysta retrochassin för mini-ITX-moderkort (gärna med plats för grafikkort)? Tänk antingen hur datorer såg ut under hem-PC-reformen i Sverige 1998, eller hur den första Macintosh såg ut.

Beiget. Beiget. Beiget.

Av Santrium

Ryzen 2200G/2400G passthrough av integrerad GPU

Har letat i månader efter information om huruvida det går att göra passthrough på den integrerade GPUn på Ryzen 2200G/2400G. Men det finns ingen information.

Skulle någon kunna göra internet en tjänst och se om det går? ESXi/KVM/etc är inte så viktigt.

Av Santrium

Kraftigaste passivt kylda grafikkortet

I min strävan att bygga en tyst maskin letar jag efter det kraftigaste passivt kylda grafikkortet. Någon som har idéer? Det jag hittade var ett Palit GeForce GTX 1050 Ti KalmX HDMI DP 4GB. Finns det bättre?

Behöver inte vara nytt, kan vara av tidigare generation. Kan vara NVIDIA eller AMD, men föredrar NVIDIA pga CUDA.

Av Santrium

Minsta möjliga microATX-chassit

Jag är på jakt efter det minsta möjliga microATX-chassit som ändå ser bra ut. Jag gillar Lian Li-chassin (PC-V354, PC-M25, etc), LOUQE-chassin, etc. Så något minimalistiskt.

Mina krav är att ett grafikkort på 270mm ska få plats, samt 3+ 3.5"-diskar.

Finns det något sådant?

Av Santrium

Kortet verkar vara den sämre varianten. Sapphire Radeon RX 560 Pulse (11267-18) HDMI DP 4GB. Ska jag avvakta? Vill inte spendera mer än 1300kr. Har som sagt inga höga krav. Vill bara att det ska vara bättre än mitt inbyggda Intel-kort.

Vill egentligen ha så mycket kraft per krona med låg energikonsumtion, så äldre kort som begagnade 960/970 går bort därför.