Inlägg

Inlägg som Santrium har skrivit i forumet
Av Santrium

Är ett RX 560 värt 1299kr?

Jag vill spela lite spel, har inga höga krav. Är ett nytt RX 560 (4GB) för 1299kr värt det? Den relativt låga energikonsumtionen är ett plus för mig.

Av Santrium

Externa 5.2-tumsplatser, vad fylla med?

Jag har två st 5.2-tumsplatser på mitt Lian Li-chassi jag vill använda till något, men jag vet inte riktigt vad. Har funderat på att sätta dit några hotswap-platser för hårddiskar eller liknande, men skulle hellre ha någon sorts display som visar systeminformation, gärna sådan "gammal" OLED-display. Någon som vet om en sådan lösning? Eller något annat spännande (och gärna stilrent) man kan använda dessa platser till?

Av Santrium

@Prokie: Tack för tipset! Men det är inte riktigt något sånt jag letar efter. Mer något sånt här:

https://cdn.shopify.com/s/files/1/1058/4910/products/in-win-iw-m...

https://www.kustompcs.co.uk/images/detailed/16/0359.jpg

Av Santrium

NAS-chassi?

Hej,

Någon som har tips på NAS-lådor? Gärna något som liknar antingen en HPE MicroServer eller en Synology-NAS. Behöver egentligen bara 2 3.5"-diskplatser men 4 är inte dumt. Något som sväljer ett mini-ITX-moderkort och gärna ett enklare grafikkort, typ 1050 Ti.

Av Santrium

Projektor eller TV för 4K?

Funderar på att uppgradera min föråldrade TV till antingen en projektor eller en ny TV. De enda krav jag har är 4K och HDR. Vad hade ni valt? En 55" OLED-TV eller en 4K-projektor i 12-13.000-kronorsklassen? Och varför?

Kommer mest användas till film och TV-serier, men också till en mindre mängd spel. Rummet är egentligen inte optimalt för projektor, då det inte alls går att få det helt mörkt. Vill även använda TV:n/projektorn dagtid eller i rumsbelysning.

Av Santrium

Netbook 2018

Är på jakt efter något som liknar de så kallade netbooks som fanns för ett gäng år sedan. Det vill säga en billig bärbar dator runt 2000kr med en skärm på max 10". Finns något sånt nu?

Av Santrium

@enoch85: Förstår inte varför ditt eget nät nödvändigtvis skulle vara säkrare än en leverantör.

Av Santrium
Skrivet av enoch85:

Varför flytta sina saker till någon annans server?

Det finns väl hur många potentiella anledningar som helst att inte vilja drifta sina egna servrar?

Av Santrium
Skrivet av devour:

Blandat, Esxi i grunden.

Skickades från m.sweclockers.com

Kanske skulle ha skrivit i grunden eller operativsystem/hypervisors

Uppdaterar inlägget!

Av Santrium

Frågar av nyfikenhet, vilka operativsystem eller hypervisors kör folk på sina servrar?

Också: går det att köpa MicroServer Gen8 någonstans fortfarande, eller är den helt tagen ur sortimentet?

Av Santrium

@Calby: Körde till och med 24h. Skulle inte rekommendera att köra så så klart, men tror helt klart att originalkylaren klarar en CPU på 45W TDP som personen du citerade syftade på.

Av Santrium
Skrivet av Calby:

Jo de lär du, jag har hpe’s 65w kylare på den och jag ligger på ca 80c i load.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag tror inte det behövs. Körde en 80W TDP CPU i min med originalkylaren, låg på max 80C i full load.

Av Santrium

Tack så mycket för alla svar!

Det blir nog nästan att jag kör CentOS endast och skippar Windows helt och hållet. På så vis slipper jag alla passthrough-bekymmer och virtualiseringsoverhead också. CentOS med ZFS, Docker, NVIDIA Docker, Rancher och Windows-program under Wine i Docker-containers.

Av Santrium

HPE Microserver Gen8: Vill köra Docker, GPU-containers, NAS (ZFS) och Windows VM, hur lösa?

Jag har en HPE MicroServer Gen8 som jag ska konfigurera om, byta OS, containerhantering och liknande. Servern har följande specifikationer:

CPU: Intel Xeon E3-1265L
RAM: 16GB DDR3 ECC
Disk: 4x mekaniska diskar, 1x SSD i porten för optisk enhet
GPU: NVIDIA 1030 GT

Jag vill köra containers (Docker), GPU-containers (NVIDIA Docker), NAS (ZFS) och ett Windows VM för smått grafiktunga program. Gärna också pfSense som brandvägg, men det är inte viktigt.

Just nu kör servern SmartOS vilket inte har stöd för GPU:n eller PCI-passthrough, så det går bort.

Planerade att köra ESXi men eftersom det inte går att köra passthrough på den inbyggda diskkontrollern eftersom den också hanterar porten som SSD:n sitter på. Således finns det ingen datastore för VM:s. Så även ESXi går bort.

Just nu lutar jag åt att köra någon Linuxdistribution i botten med ZFS, Docker och två VM:s, en för NVIDIA Docker och en för Windows.

Frågan är om det finns någon elegantare lösning än detta?

Av Santrium

Är det någon som fått PCI passthrough att fungera? Antingen i KVM (eller Proxmox) eller ESXi? Skulle vilja köra passthrough på ett grafikkort och på hårddiskkontrollern (men inte på disken jag har på ODD-platsen).

Av Santrium

Minimalistisk Android-launcher

Idag bytte jag från iPhone till Android, specifikt från iPhone 7 till Samsung Galaxy S8. Hittills är jag väldigt nöjd, men tycker att alla launchers (utom möjligtvis ASAP Launcher) jag har testat hittills är alldeles för grötiga, dvs inte för avancerade för mig utan för ovänliga att använda. Jag vill att arbetsflödet ska vara så strömlinjeformat som möjligt och att launchern ska vara så lätt på telefonens resurser som möjligt.

På min iPhone hade jag de appar jag använde mest på den första hemskärmen, resten på de andra hemskärmarna. Om jag ville starta någon app som inte fanns på första hemskärmen swipade jag neråt på skärmen och fick upp sökfunktionen där jag började skriva namnet på appen och startade den på det sättet.

Finns det någon launcher som låter mig åstadkomma ett liknande flöde på Android?

Sedan undrar jag också om det finns något sätt att "bläddra framåt och bakåt" genom att swipa in från sidorna av skärmen? Så man slipper klicka på bakåt-knappen där nere.

Av Santrium

Jag körde en 80W TDP CPU (E3-1270) med originalkylaren utan problem med temperaturen (testade 48 timmar prime, small FFTs), så 69W bör inte vara några större problem.

Ett annat tips på CPU som är villigare än E3-1265L v2 är E3-1265L (v1): http://www.ebay.com/itm/Free-Shipping-Intel-Xeon-E3-1265L-LGA...

Personligen kunde jag inte motivera det dubbla priset för E3-1265L v2 kontra v1. Att byta till HPe:s andra kylare som klarar högre effekt kostar mer än vad servern kostar, vilket också känns som en sanslös investering.

Av Santrium

Laptop: macOS
Telefon: iOS
Server: SmartOS

Av Santrium
Skrivet av Commander:

Så i princip alla Linux distron. Beror på hur benägen du är. men Debian, Ubuntu, Arch, CentOS, Fedora är väl de jag skulle titta på.

Så klart, men tänkte om det fanns någon särskild container-distribution som var byggd för ändamålet, där det är lätt att få igång ZFS på /.

Skrivet av Bjrk:

Beror det inte mer på vad för applikation du ska köra inne i Docker än något annat?

Så klart. Vill mest labba och sen köra några tjänster utan supertung belastning typ Plex, Grafana, etc.

Av Santrium

Vilket operativsystem för Docker?

Jag letar efter ett Linux-baserat operativsystem att köra Docker på. Om jag fick välja skulle operativsystemet vara extremt lättviktigt, säkert, ha stöd för ZFS, boota från USB och köras från RAM. Finns det något sådant?

Det jag vill ha är egentligen något liknande SmartOS, fast baserat på Linux.