Inlägg

Inlägg som Johan^junior har skrivit i forumet
Av Johan^junior

Enligt listan som Agerberg skrev, så känner jag ett plötsligt behov av en tv-diod, vars kan man hitta en sådan?
Utan en sådan så kommer mitt liv förbli ofullständigt.

Av Johan^junior

Hej!

Ta kontakt med CDON och tala om hur det är, fråga om de kan be ombudet hålla på paketet, eller om de måste be speditören göra detta. Ibland är folk mänskliga och gör undantag ifrån principer, det måste CDON inse också, istället för att ta hand om en retur som egentligen borde vara uthämtad.

Lycka till.

Av Johan^junior
Skrivet av Wasp:

Nu äre ju så att med bb1(tror jag det heter) så står det att man får byta ut existerande installation mot motsvarande. Dvs byta ut ett 2 poligt vägguttag mot ett annat 2 poligt, men inte mot ett 1 poligt ocksåvidare. Du får INTE utföra nyinstallation om du inte tar ut en elektriker som besiktigar jobbet

Enpoligt vägguttag? Det låter farligt. Du skall nog inte hålla på med el, ungefär som i fallet med TS.

Av Johan^junior
Skrivet av Json_81:

Det var länge sen de ändrade det.
Döps man inte nuförtiden blir man inte inskriven.

Jag gick ur för 10 år sen eller så. Massa sparade slantar.

Hej!
Har du koll på när det ändrades att man inte blir inskriven om man inte är döpt? Förvisso är jag gammal, men inte döpt, 36 år att fakturera kyrkan för månne.

Av Johan^junior

Hej!

Jag tycker skruven ser runddragen ut, om det inte bara är en synvilla.
Om skruvskallen fortfarande är okej, lägg mutter och skruv i frysen i en halvtimme till en timme och försök sedan separera de.
Lycka till.

Av Johan^junior
Skrivet av Paddanx:

...
Problemet är just att saker som A/C, Dammsugare, Kylskåp mm som har kraftiga motorer, ofta kan dra enormt mer ström "initialt" innan de kommer igång. De fas förskjuter lasten, vilket skapar problem också. Samma sak kan ske med datorers nätaggregat eller andra nätadaptrar när de har in-rusningsström till kondensatorer.

Halvt off topic, men fasförskjutningar ifrån de flesta elmotorer är induktiva, lindningarna i motorn är att i stort sett som en eller flera spolar, så därför används ibland en kondensator parallellt över lasten, för att "hjälpa igång motorn" med en lägre startström som följd.

On topic till TS, är det en bostadsrätt, ta kontakt med en behörig elektriker för att besikta elinstallationen, är det en hyresrätt, hör dig för med hyresvärden.

Av Johan^junior

Pest eller kolera, nu tog du död på en väldigt liten spindel, som äter ännu mindre vägglöss, har du kliat dig ovanligt mycket det senaste dygnet? Om inte, så är det nog dags att börja nu, då spindeln inte kan hjälpa dig att hålla lössen till ett minimum.

Av Johan^junior

Besök några loppmarknader och se dig om efter en borrsväng, om du tänkt borra vart tionde år så är en borrskruvdragare en lite tokig investering, då du behöver underhålla batterierna om du använder den så sällan.

Av Johan^junior

Hej!

Har du möjlighet att prova ett annat nätaggregat och grafikkort? Gärna en förändring åt gången, för att se om ljudet ändras?

Av Johan^junior
Skrivet av JamesBanana:

Vill minnas att deras bättre/dyrare serier produceras i Sverige / Tyskland till stor del, men att de billigare produkterna görs i billigare länder.

Du får gärna berätta vad som räknas till Bahcos bättre/dyrare serier, så ska jag försöka skriva ner lite tillverkningsländer imorgon.

Av Johan^junior
Skrivet av Veni:

Man får som man väljer. Dom styrande måste fimpa samarbete med partier som motarbetar den lilla industri som vi har kvar med alla straffskatter/avgifter. El- samt bränslepriser är det första som måste sänkas(skatten på dom).

En gång i tiden så hade man verktyg där det stod "Made in Sweden" på. Har dessa fortfarande kvar(tror det är Bahco) i verktygslådan. Idag är det "Made in Spain".

Om jag inte missminner mig, så tillverkas Bahcos sågar fortfarande i Sverige, men skiftnycklar i Argentina, en del handverktyg i Spanien och Portugal och sedan är det skaplig spridning över jordklotet på resten.

Av Johan^junior

Det är väl en fråga om vad som räknas som kvalitet, en vara eller produkt som är outslitlig, eller en där producenten/leverantören tar kunden på största allvar?

Jag ringde en leverantör i Tyskland i veckan, eftersom det var ganska många år sedan jag pratade tyska, så provade jag engelska, jag får prata med en kvinna i växeln, rent krasst så hinner jag inte koppla ihop de ord hon säger på tyska, men jag presenterar mig, på engelska, och vartifrån jag ringer, då får jag till svar, på svenska, att alla på företaget kan svenska. Och nej de pratar svenska med brytning så de är inte svenskar som flyttat till Tyskland. Efter det blir jag kopplad till en person på eftermarknadsavdelningen och då presenterar jag mig på svenska och lägger fram mitt ärende, en saknad del till en nyss såld produkt, rättare sagt ett munstycke till en koncentratspruta. Jag hade förberett mig genom att hitta en sprängskiss via google med reservdelsnummer och dubbelkollar med den jag pratar med att det är samma reservdel som min slutkund söker.

Av ren nyfikenhet, så säger jag att det var roligt att kunna göra sig förstådd på svenska, då får jag förklaringen att de säljer mycket till skandinaviska länder och därmed behöver kunna språket. Personen lovar att skicka upp reservdelen samma dag. Jag tackar så mycket för hjälpen och önskar personen en trevlig fortsättning på dagen.

Denna händelse har väl inte försämrat min åsikt om tyska leverantörer och att deras produkter, som är sålda under respektabla varumärken, att en nöjd kund är viktigare än att ha kvar än att spara in några kronor och få en förbannad kund.

I mitt yrke har jag mycket fler kontakter med svenska leverantörer och producenter, men där är ibland inställningen inte lika bemötande.

Av Johan^junior

Som redan nämnts, kautsiksoda är basiskt och du lindrar reaktionen genom att försöka neutralisera pH-värdet på det drabbade området, på hud är väl vatten mer lämpligt än en sur lösning.

En biverkan med kaustiksoda i avlopp, är att om du inte sköljer tillräckligt efteråt så finns stor risk att kristaller bildas där du använt det, i värsta fall orsakar det ett värre stopp i avloppet än vad du redan har. Du blir inte speciellt populär om du tar dit en rörmockare som skall ta rätt på ett avlopp fyllt med kautstiksoda, där vattnet rinner undan dåligt eller där det är totalt stopp.

Lite diskmedel och hett vatten är ett mindre aggresivt sätt att rengöra avlopp, då hett vatten svalnar och i värsta fall får den som mekaniskt plockar isär avloppet, lite diskmedel på händerna.

Av Johan^junior
Skrivet av makkii123:

Hejsan!

Min flickväns Dell Inspirion n5110 har slutat ladda.

För att göra det enkelt för oss, så tänkte vi köpa en ny laddare.

Nu är problemet som sådant att en ny laddare från dells hemsida kostar typ 60 dollar, vilket är way to much.

Kan ni snälla hjälpa oss i adapterdjungeln?

(NSW24431 är modellen på själva adaptern)

Hur lång leveranstid har Dell? Är det värt att vänta eller att avstå en fredagspizza?

Av Johan^junior
Skrivet av -=Mr_B=-:

Fast då har man ju använt kaustiksodan felaktigt. Sodasten får man inte om man gör som det står på förpackningen. Lös pulver i kokande vatten sakta, under omröring, i ett rostfritt kärl. Man ska INTE få en mättad lösning, eftersom det betyder att den fäller ut sodasten när den svalnar, så följ doseringsanvisningen, och håll det i avloppet.
Själv föredrar jag både salt, och svavelsyra som propprensare, men det får man visst inte använda... Attans. Tur jag inte jobbar i kök längre.

Jo, men om man känner sig själv rätt, så är det ju lite si och så med nyttjandet av instruktioner på vardagliga saker.
Det första jag gör när man köpt exempelvis en ny tv, är inte att läsa igenom bruksanvisningen, där tror jag inte att jag är ensam.

Problemet med kaustiksoda eller klassiska propplösare är väl det att folk gärna använder det när det är stopp i avloppet, då krävs det oftast mekanisk påverkan i form av rensband eller vid mindre stopp, en suck, då gör kaustiksodan det lite obehagligt för den som skall åtgärda stoppet, speciellt om kunden inte talar om att denne hällt kaustiksoda i avloppet.

Av Johan^junior
Skrivet av Lifooz:

Man skall alltså använda kaustiksoda med försiktighet om jag fattat det rätt.
Men hur är det med rengöringsflaskorna som Finnish säljer till diskmaskiner?
är dom ofarliga eller klassas dom in bland sodan?
http://www.finish.co.uk/media/1408780/1409308-aw-packshot-ft-rgb-lr.jpg?width=300&
/Lifooz

Ja, kaustiksoda kan orsaka stora skador på både person och avlopp.

Jag har ingen aning om huruvida finish maskinrengöring är farliga eller inte, men enligt
http://www.finishinfo.se/fraagor-och-svar/#faq=4839

Är Finish diskmedel glutenfria?

Ja det är de.

Är denna produkt kosher certifierad?

Ja

[ironi]Så, man kan tydligen äta det även om man är glutenintolerant eller om man tror på judendomen. [/ironi]
Får du tag i något säkerhetsdatablad på produkten ifråga, så kan säkert en mer kunnig inom kemi än mig själv, berätta om eventuella risker.

Med vänliga hälsningar, Johan

Av Johan^junior
Skrivet av GaMeR2K5:

Avloppsrör i metall tål lite mer... men oftast handlar det väl om väldigt gamla avloppsrör då, som idag är mer spröda och ömtåliga. Plast används ju nästan uteslutande idag.

Det är varmt/kokande vatten i kombinationen med kaustiksoda som är problemet. Reaktionen bildar sådan värme som kan skada rören.

Men är man bara försiktig med doseringen så fungerar det mycket bättre än de vanliga avloppsrensarna (rensband t.ex.) man brukar ha hemma. Spola kröken.

Varje gång någon spolar ner kaustiksoda i avloppet så jublar en rörmokares revisor, inte rörmokaren i sig, dock. Det är lite 50/50% över det hela, antingen så släpper en liten propp, eller så bygger det på med kalksten, det senare gör att spolbilen får lite mer tid på faktureringskontot. Och nej, det är inte fastighetsägarens bekymmer om du kontinuerligt använt kaustiksoda i avloppet, det har troligen bara gjort problemen större. För den som vill, så ta en halv flaska diskmedel och töm densamma i avloppet, spola med varmt vatten efter en halvtimma.

Angående lacken, både sura och basiska lösningar kan ha skadat lacken. Möjligen går det att polera bort, om inte, så är en omlackering av motorhuven att vänta.

Av Johan^junior

Det är underbart att 'kan själv' utför arbeten som de inte behärskar. Dels så ökar försäkringspremierna för folk som anlitar utbildade hantverkare likväl som för de som pular själva med allt de vill göra själva, om det ändå vore en proportionerlig försäkringspremie, sen så stryker det med ett klappträ då och då, men likväl fortsätter folk att åsidosätta säkerhetsföreskrifter och sunt förnuft, då kronor och ören skall sparas. I slutänden så kryper ofta 'kan själv' till korset och ber en fackman om hjälp, i första läget inte om hjälp med installationen, utan snarare hur man skall göra. Om 'kan själv' i ett senare skede går bet, så får äntligen en fackman försöka lösa det ursprungliga problemet, samt sanera misslyckade försök till installation/reparation som 'kan själv' åsamkat.

Det sista är ju bra då hantverkare behöver arbete för att få mat på bordet, för inte står en bilreparatör och mörar oxfilé på Cafe Opera, med hjälp av ett skitigt oljetråg?

Av Johan^junior

Skaffa en falsk legitimation.

Av Johan^junior

"Super gaming dator AMD-FX upptill 4.6 GHz"
http://www.blocket.se/orebro/Super_Gaming_dator_AMD_FX_upptil...

"bara två vickor gammal dator"

Det känns helt klart som ett fynd, för grafikkortet låter superpotent.