Inlägg

Inlägg som Johan^junior har skrivit i forumet
Av Johan^junior

Du skulle kostat på din sambo ett nätaggregat som kan nyttja kärnkraftselektricitet istället för kolkraftselektricitet.
Men nu vet du vad det är som luktar.

Av Johan^junior

Hej!

Eftersom du skulle packa ner datorn i en kartong, så antar jag att du dragit ur stickproppen till nätaggregatet ur vägguttaget redan?
Frigolit, torr luftfuktighet, konstmaterial i kläder är ingen bra kombination.
Ja, datorn kan ha farit illa efter att ha upplevt ESD, om datorn inte var ansluten till ett vägguttag, så borde du klara dig utan men.

Lycka till och god jul.

Av Johan^junior
Skrivet av Ashy:

Tack!
Kontaktade Netonnet och killen sa att 1050 var det bästa!

Skickades från m.sweclockers.com

Välkommen till Sweclockers.
Vad annorlunda att du sätter mer tilltro till en försäljare än flertalet oberoende människor med ett stort intresse och kunskap inom hårdvara, som lägger fram tester på hur din frågeställning på ett forum som detta..
Men vi kan inte tvinga dig till att ha rätt uppfattning, så jag respekterar dina val och önskar dig lycka till med ditt köp.

Ha nu en riktigt trevlig fredagskväll.

Av Johan^junior
Skrivet av sleepyoh:

Varför skulle det varit bättre hastigheter förr? Hastigheter i operatörens nät är en helt annan sak, men äldre fastighetsnät med äldre switchar, media-omvandlare och dylikt uppgraderas inte alltid gärna när det fungerar fint, finns fiber/lan-nät med 10mbit i drift fortfarande. Men givetvis finns det dom nät som uppdateras till 1gbit, men är ju knappast så att alla är där ännu.

Säg en brf med eget fastighetsnät där operatören lämnar av i källaren, pensionärer i styrelsen som är helnöjda etc..

Ja, för en sexton år sedan när jag jobbade med installation av fiber, så var lägsta hastigheten 10 MBit. Men det är kul om de lyckats skrämma upp en koaxialkabel till högre hastigheter.

Av Johan^junior
Skrivet av MinecraftWotblitz:

Kontrollera vilken hastighet du kan ha. Coax klara alltid höga hastighetet. En del platser kan bara ge 100mbit/s via fiber max.

Skickades från m.sweclockers.com

Jaså, är det såpass dekadent numera på fiber?. Förr var det bättre hastigheter.

Av Johan^junior

Är ditt nätaggregat grönt och luktar persilja? Samt har du komponenterna utspridda på skrivbordet?

Annars var vänlig återkoppla med vilket nätaggregat samt chassi du har, så går det lättare att hjälpa dig i detta fall.
Mer information gör inte ont, annat än i fingertopparna.

Av Johan^junior

Kontakta försäljaren och beskriv situationen som den är. Antagligen kommer både ditt samvete och du själv tjäna på det i slutänden.
Fyller högtalaren en funktion hos dig, be om att få köpa den till ett reducerat pris, samt att de skickar hörlurarna du beställt.

Alternativt så ber du försäljaren skicka med en fraktsedel med hörlurarna, så skickar du högtalaren åter.
Ibland är det inte svårare än man gör det.

Av Johan^junior
Skrivet av herrliljekvist:

Man kanske skulle ta och sluta slå av allt. Man har ju fått vanan efter att ha bott i en gammal villa där var och varannat uttag dels inte var jordat och en massa jäkla skumma elfel uppstod stundom.

Jag tänker så också. Dels att man byter ut dessa sakerna och på köpet börjar separera påslagning. Nu har jag ju bara skärmen och datorn i samt kylen i köket, men det kanske blir bra ändå att separera skärm och dator samt fixa ny grendosa och kolla så att säkringen inte slitits och inte klarar lika högt "tryck".

Det är lite som jag misstänkt, att den kombinerade kylen och frysen drar lite extra. Detta i kombinationen med min vardagliga "chockstart" i matrummet kanske inte var sådär toppenbra.

Säkringarna är inte de äldre runda vita (de där klassiska propparna) utan en sådan där fyrkantig låda på väggen med svarta små handtag som åker ned när "säkringen går" och som man därefter får "vicka upp" för att strömmen ska komma tillbaka. En för varje rum/del. Sedan finns en stor svart brytare som jag antar är någon slags huvudströmbrytare.

"Säkringen" i fråga är för matrum, hall samt kök + kyl/frys. Så det är ett par rum för denna. Notera att vid dessa utlösande händelser har bara dator, skärm samt kyl & frys varit "på" samtidigt. Inga lampor eller kringutrustning.

Jag har mailat hyresvärden och inväntar svar. Kan ju be att de i farten tittar på säkringarna om den nu blivit lite "sämre" och fixar till det i farten. Jag hade ju gärna sett att du fixat en säkring dedikerad för köket (kyl/frys, kaffekokare & mikro) och sedan en för matrum samt hall. Men det är ju bara jag.

Jag vill också tillägga att jag inte skarvat något, utan detta har enkom varit i matrummet med dess vägguttag. Jag sitter nu på bärbara datorn i vardagsrummet och ämnar inte skarva något eller krångla.

Tack för att du är förstående och förnuftig, jag tror och hoppas att det löser för dig relativt omgående.

Min citering gällde ett annat inlägg i tråden, som kanske inte gav så korrekta beskrivningar på situationer som sig bör.
Men att följa råd som är tagna ifrån myter och sägner, gör oftast mer ont än gott. Vet man inte vad man håller på med, såsom inlägget av Belzader, så kan olyckliga situationer uppstå.

Av Johan^junior
Skrivet av Belzader:

Det är aldrig bra om det är något sådant från en strömbrytare, då det i regel tyder på att den är utsliten, och strömmen kan i värsta fall hoppa mellan dess kontakter.

Men det du beskriver är på en säkring (ditt kylskåp & frys drar typ max 300-400W) ska inte innebära att den bryter/går, det är dock beroende på hur många Ampere säkringen är på, en 10A (vilket är vanligast) klarar max 2200W, med topp på ~3000W under kortare tid utan att bryta/gå.
Ovanstående är dock för trög säkring, vilket är vanligast idag, men det har iaf. funnints snabb säkring också, vilken bryter/går nästan omedelbart, om den överbelastas.

Javisst, naturen försöker motverka potentialskillnader, så det är spänningsskillnaden som är den avgörande faktorn när det gäller kortslutningsavstånd mellan poler, i strömställare och annat. Normalt så behövs en tillräckligt hög spänning för att hoppa över det fysiska avstånd som polerna avskiljs av, är detta luft så är avståndet mer viktigt än om det är luft och isolerande material i samverkan, sen kommer strömmen, det är då energin överförs och det börjar bli farligt.

En äldre kyl eller frys, eller en kombinationsmodell av de båda, kräver mer energi för att hålla matvaror och kyl och frys vid den temperatur som önskas, då lister numera är av billigare material än gummi, samt om kylslingorna på baksidan av skåpet ej är rengjorda ifrån damm, så krävs det mer energi, då kompressor(erna) får jobba hårdare för att hålla en jämn temperatur i skåpet/en.

När du skriver säkring, så får du gärna förtydliga dig. Exempelvis https://sv.wikipedia.org/wiki/Diazed-s%C3%A4kring
Då automatsäkringar, eller dvärgbrytare, vad den skall kallas för att undgå missförstånd, _normalt_ sett, i en villa eller lägenhetscentral, är betydligt snabbare på att lösa ut vid samma energiuttag än en porslinssäkring/propp/diazedsäkring av trög typ.

Om man känner sig det minsta osäker, så kan man, i fall att man äger bostaden själv, kontakta en behörig elektriker. Eller om man hyr sin bostad, ta kontakt med hyresvärden, så denne får kontakta en behörig elektriker för att se om energiuttaget är högre än vad som elinstallationen är lämpad för.

En sista sak, anslut aldrig en skarvkabel ifrån ett annat rum för att kringgå att säkringar slår ifrån/löser ut, då kan andra, obekväma problem dyka upp, avsaknad av korrekt jordpotential, potentialskillnad och annat lömskt.

Ha en trevlig kväll.

Av Johan^junior

Hej!

Ja, om ett uttag i ett rum är jordat, så skall samtliga uttag vara det.
Jordade lamputtag är inget konstigt.
Vad det gäller UPS så är det väl rimligt att de fungerar "mer korrekt" i ett jordat vägguttag, kika i databladet för den UPS du har.

Angående rimligt pris, antingen vill han inte göra jobbet, eller så vill han göra jobbet och tjäna en hacka. Kostnaden för FQ är inte så många kronor per meter, men 7000 låter som en bit i överkant.

Av Johan^junior

Det finns grov-, mellan och finskydd när du skall försöka säkra dig ifrån åskan, att köpa ett "överspänningskydd" i form av ett grenuttag ifrån Clas Ohlson hjälper inte, i värsta fall. Så konsultera en installationsbehörig elektriker för att få råd om vad som behöver installeras. Är elinstallatören det minsta frågande, så har nog inte denna kunskaper up-to-date.

Exempelvis Obo Bettermann har koll på det här med åskskydd, ta kontakt med den firman för att få reda på en vettig firma som kan hjälpa dig att skydda hus och hem.

Av Johan^junior
Skrivet av Predatox:

Det jag har testat är att köra på en ram sticka, samt provat alla ram stickor enskilt, men resultatet ändrar sig inte , blir likadant ändå, har testat att köra utan grafikkort, men samma resultat

Skickades från m.sweclockers.com

Hej!
Sitter alla kontaktdon som de skall, inget som sitter halvdant itryckt?
Sen att nätaggregatet slår ifrån direkt efter att du tryckte i cpu-anslutningen, tyder på att du troligen har en kortslutning någonstans.
Det känns lite suspekt med ett nytt nätaggregat, då jag inte tror att Ace Of Sweden säljs längre, annars hade vi haft en solklar kandidat där.

Sitter det distanser överallt där det förväntas göra det, samt att där inga distanser förväntas, sitter det helt sonika inga distanser heller?

Av Johan^junior
Skrivet av Ziddie:

Sedan ska du ta i en vattenkran innan du du börjar jobba med datorn, så att du nollar din elektriska potential.

Jösses, har du lärt dig det i "livets hårda skola" ? I så fall benämn det vänligen som blandare, eller om det bara är tillförsel av kallvatten, tappventil.

Men, vitsen med att nolla sin elektriska laddning, är att göra det mot chassit som du ämnar montera datorkomponenter i, så att det får samma potential som dig själv.

Av Johan^junior

Hej!

Vad är innehållet i ditt korrosionsskydd? En blåfärgad etylenglykol kan säkert framstå som mer blå när kopparjoner släpper ifrån kylaren, då om jag minns korrekt, så blir kopparoxid blå-grön.

Av Johan^junior

Du kan rätt enkelt "flytta" första uttaget genom att försiktigt lösgöra utgående kabelpar i första telejacket, för att lägga de på samma anslutningar som inkommande kabelpar, visst, det kan ge en försämring i hastighet, men å andra sidan får du utrustningen där du vill ha den.

Lycka till

Av Johan^junior

Jag hoppas att de missat att dra av 2000, istället för att lägga på samma summa, då blir det ingen vidare bra affär för dig. Rymdkjam

Av Johan^junior

Det var trist att höra, detta är den enda funktion som jag nyttjat hos den banken, Så man får innerligt hoppas att de erbjuder ett extra fysiskt kort, utan någon som helst avgift, så att man kan föra över den summa man vill handla för online.

Av Johan^junior
Skrivet av Akarr:

Jag har för mig att för att få bra hastighet måste väggkontakter ligga på samma fas (elskåp) . I vissa fall kan det var så illa om dem inte gör det att skiten inte ens fungerar eller med väldigt dåliga resultat som följd.
Har läst det någonstans för länge sen då jag letade efter en enkel lösning till övervåningen till mitt hus. Nu kör vi med en sån som är 300mbps tror jag och funkar ok.

Stod ingenting om det i test eller om produkten kräver det.

Jag antar att du med väggkontakt menar vägguttag?
Sen är det normalt sett tre stycken faser i en elcentral för hemmabruk, oavsett om det är av en äldre typ, med porslinssäkringar sittandes i rader av tre, eller automatsäkringar på en samlingsskena. Om uttagen befinner sig på samma horisontella rad med porslinssäkringar i centralen, normalt sett, så ligger dessa på samma fas. Har du automatsäkringar, så är normalt sett säkring 1 på fas 1, säkring 2 på fas 2, säkring 3 på fas tre, 4 på 1 e.t.c

Så upplever man problem med inköpt utrustning, så kan man med fördel kontakta en elektriker för att se om denne kan lösa att de två uttag du önskar utnyttja för inköpt produkt, ligger på samma fas, alternativt distribuera om det så att det blir så.

Av Johan^junior

Hej!

Det kanske kan ha med flash att göra ändå, jag uppdaterade också nyligen webläsaren och fick då stora problem med exempelvis youtube.

Jag följde tipsen i https://support.mozilla.org/en-US/kb/adobe-flash-protected-mo...
och allt som har med flash att göra flöt på mycket bättre, det är ju värt att testa, gör det ingen skillnad för er, så är det bara att ändra tillbaka värdet, så blir det som förut.

Jag hoppas att detta kan hjälpa er.

Av Johan^junior

Ett lagerfett förslagsvis.