Inlägg

Inlägg som Raven6z har skrivit i forumet
Av Raven6z

i5-760 + delar säljes eller bytes mot något kul

Hej,

Säljer min gamla dator. Hämtas på Östermalm i Stockholm. Föredrar att sälja allt som ett paket.

Obs, inget nätagg, grafikkort eller HDDs.

Läs hela annonsen här

Av Raven6z
Skrivet av Adam West:

Helt rätt. Det har på senare tid visat sig att minnena börjar spela roll i vissa spel, vilket det inte har gjort på samma sätt innan. Detta gäller inte alla spel så klart, men jag anser inte att det är värt att gå upp ett par hundralappar, vilket man oftast gör för att få ut som sagt några få % vinst då du lika enkelt kan få den genom ex att klocka din cpu eller gpu.
Men om utvecklingen fortsätter på samma sätt och det visar sig att minnena får en viktigare roll när det kommer till prestanda så kan det i framtiden (1-2 år gissar jag på) kanske vara värt att lägga extra pengar på snabbare minnen.

Efter att ha läst igenom alla tips lutar det åt att beställa det här:
https://www.dustinhome.se/favorites/index/3909550

Vad jag kan se så får man med kylpasta med kylaren. Är den bra eller kör man fortfarande ändå Arctic Silver?
Kommer jag få plats med kylaren? Den är ju rätt stor... Eller ska man byta till någon annan? Viktig att fläkten stödjer PWM eller vad det nu heter så man kan styra den från datorn.

Av Raven6z
Skrivet av NatureBoyyy:

@Raven6z:

Vad ska du köra med för kylare?

Som Peppar föreslog så tänker jag nog ta en Noctua NH-U12P/U14 om det inte finns bättre förslag. Jag har en Noctua i min nuvarande dator som har fungerat bra så jag vet hur de fungerar... Behöver jag fler fläktar än de som kommer med och i så fall hur många? Och vilka?

Av Raven6z
Skrivet av Adam West:

Och här, minnen så ska du h alla komponenter garanterat innan påsk https://www.dustinhome.se/product/5010880379/vengeance-lpx

Spelar inte klockfrekvensen någon roll nuförtiden (jag vet ärligt inte)? Tänker att de jag kollar på är 3200MHz och de du länkade är 2666MHz. Är inte så jättepriskänslig så köper hellre lite bättre om det bara handlar om ett par hundralappar.

Skrivet av Peppar2014:

1. Dyrt överlag, det finns billigare butiker.
2. Moderkortet har inga direkta funktioner som motiverar den höga prislappen, rekommenderar Asus Z170 Pro Gaming som har en bättre ljudkrets/ljudkort. Annars brukar jag rekommendera Gigabyte/AsRock´s utbud.
3. RAM minnena går att få billigare hos andra leverantörer, runt en 800kr. Jag rekommenderar Crucial´s utbud, de är inte lika tjuriga som Corsair gällande kompatibla moderkort.
4. CPU-kylare skulle jag valt en Noctua NH-U12P/U14, rejäla kylare som kommer hålla din processor sval. Även trevligt med 6års garanti, vilket är standard för Noctua´s produkter.

Vilken butik ska man köra då? Valde dustin nu eftersom processorn var 500kr off nu när de har Dustin Expo.

Jag har ett externt ljudkort så jag kommer inte ens använda det på moderkortet. Vad ska man köra för moderkort då? Jag ska absolut överklocka så jag vill ha ett moderkort som klarar det och gärna lite smidiga funktioner som hjälper.

Av Raven6z

Uppgradering från i5 760

Tänkte uppgradera från min gamla i5 760 som börjar kännas lite seg ibland trots överklockad till 4GHz...

Just nu kollar jag på denna kundvagn https://www.dustinhome.se/favorites/index/3908846

Jag har redan ett fullgott nätagg, ett 980, ssd, och lagringsdiskar så detta behöver jag inte köpa.

Vad tror ni? Jag har inte så bra koll längre så jag plockade ihop lite som var populärt. Till detta behöver jag en processorkylare och eventuellt fler fläktar. Vad ska jag ta?

Jag ser också att minnena inte finns i lager och jag vill ha paketet innan påsk så kanske borde byta ut dem eller köpa dem någon annanstans?

Av Raven6z

Kolla igenom tyst dator innan köp

Hej,

Dags att uppgradera min processor (i5 760) till Skylake! Eftersom det mesta i min dator är minst cirka 5 år gammalt så känns det som det är en bra idé att köpa nytt chassi och dylikt också. Det jag tänkte behålla är:

  • Corsair HX 750W 80+

  • ASUS Geforce 980 GTX

  • ASUS Xonar Essence STX

  • 840 Pro SSD

  • Lagringsdiskar

Det jag tänkte köpa finns här https://www.dustinhome.se/favorites/index/2418554

  1. Hur många fläktar bör jag köpa till? Vilka? Jag kollar främst på Noctua NF-A14 PWM eller Noctua IndustrialPPC NF-A14. Det finns dessutom väldigt många olika IndustrialPPC versioner men de verkar vara lika dana bara olika pris? Bör jag byta ut fläktarna som kommer med chassit?

  2. Tanken är att datorn ska kunna överklockas men samtidigt vara helt tyst när den är idle eftersom den står i vardagsrummet och används bl.a. till XBMC kopplad till TVn. Kommer jag automatiskt kunna styra alla fläktar via SpeedFan så att den alltså både blir tyst vid idle och kyler tillräckligt vid full load?

  3. Bör jag köpa snabbare eller helt enkelt andra minnen? Väldigt oklart val av minnen av mig där...

  4. Är moderkortet overkill? Finns det något bättre jag bör ta istället?

Pengar är väl inte superviktigt men jag vill inte betala överpris om man kan undvika det. Däremot kommer jag nog ha datorn och göra mindre uppgraderingar under 3-5 år till så det är ingen idé att spara på hundralappar...

Av Raven6z

Tyst och snabb dator

Hej,

Nu när Skylake äntligen kommit ut känns är det dags att uppgradera från min nuvarande i5 760 @ 4GHz. Tyvärr hänger jag inte längre helt med i vad man ska ha nuförtiden så förhoppningsvis kan ni hjälpa mig.

Jag har redan en SSD (840 Pro), lagringsdiskar och ett Geforce 980 så den fronten är täckt. Däremot behöver jag väl egentligen allt annat. Chassit har levt med i minst 7 år och fläktarna lika så så dessa ska antingen slängas, säljas eller sparas till den dagen sambon låter sig övertalas att börja spela spel med mig.

En annan viktig aspekt är att datorn är på 24/7 i anslutning till vardagsrummet så jag vill ha en moderkorts/fläkt kombo där windows (speedfan?) kan ställa ner dem till nästan helt ljudlöst utan load men såklart dra upp dem vid load. Just nu har jag en fläktkontroller med 4 st (väldigt gamla) noctua 120mm fläktar som tyvärr inte blir supertysta vid lägsta fläktvarven. Dessutom är mjukvaran till fläktkotrollern ganska buggig och jag vill inte behöva pilla på den manuellt varje gång jag ska spela.

Jag har också en stor noctua processorkylare men jag antar att den inte passar till den nya socketen?

Jag vill också kunna överklocka så ett bra moderkort och bra fläktar är ett måste för att klara en het sommar med 100% load. 16GB RAM vill jag också ha, eventuellt 32GB om det är ekonomiskt försvarbart.

Obs att jag inte är intresserad av ett "flashigt" chassi utan ett lättbyggt, stilrent och tyst är vad jag vill ha.

Priset är väl inte direkt jätteviktigt men jag vill såklart inte betala onödiga pengar om jag kan undvika det. Otroligt tacksam för all hjälp!

Av Raven6z
Skrivet av Mionix:

Hej Razen6z!

Det är möjligt att något gick snett när firmwaren uppdaterades. Testa att köra NAOS 5000 Firmware Update, som du kan hitta i din Mionix katalog. Alltså inte uppdatera direkt från själva mjukvaran. Rör inte musen under tiden firmwaren uppdateras, vänta till du får en pop-up ruta som ber dig att dra ur och koppla in musen igen.

Mvh
Anders

Hej Anders,

Precis detta jag har gjort ett antal gånger. Tyvärr hjälper det inte alls och problemet kvarstår.

Av Raven6z
Skrivet av amius:

Du hittar ingen bättre kvalité än Mionix nu för tiden så jag tvekar på att det är tillverkaren det är fel på.
För övrigt så fungerar min helt perfekt. Du har väl antagligen gjort nåt dumt, som folk som klagar brukar göra.

Jag vet inte vilket drömvärld du lever i men om du vill komma in i verkligheten kan du alltid läsa bakåt i den här tråden. Det är extremt många som har problem och Mionix har som de till och med själva säger varit mycket dåliga med att komma med ny mjukvara för att lösa problemen.

Vad menar du att jag har gjort för fel? Det finns inte direkt så mycket att misslyckas med. Dubbelklicka på installationsfilen, installera, trycka på Update Firmware, vänta, plugga ur och in. Sen ska det fungera!

Av Raven6z

VARNING!

Min NAOS 5000 fungerar inte längre efter uppdateringen.

Den lyser fortfarande men registerar inte klick eller rörelser. Jag har provat att köra uppdateringen igen, avinstallera och installera om, reboota, byta USB-uttag. Allt!

Den kommer bara upp i Device Manager som "This device cannot start. (Code 10)".

Skräp.

Av Raven6z
Skrivet av Mionix:

Hej Kansas! Mjukvarukrashen beror oftast på en konflikt med Google Chrome, detta kan lösas genom att stänga ner Chrome medan man gör ändringar i mjukvaran.
Dubbelklickandet är firmware relaterat, om du kontaktar vår support kan du få en beta firmware som löser detta.

Till alla Naos användare: Arbetet med mjukvaran fortgår, firmware är i stort sett klar och kommer släppas tillsammans med ny mjukvara, där problemen ovan är åtgärdade. Internt test av nya mjukvaran idag, den verkar funka som det ska, men det saknas fortfarande någon funktion för att den ska kunna släppas. Den reagerar väldigt mycket snabbare på ändringar än den gamla, någon som säkert kommer uppskattas.
Betatest av nya mjukvaran kommer igång så fort alla features är inlagda, troligt är att den kommer att postas i detta forum så ni är bland de första att få tillgång till det, testa och komma med feedback.

Fool me once...

Av Raven6z
Skrivet av Burks:

Fungerar ej

För att inte tala om hur oproffsigt det är att ha en "hemlig" beta firmware liggande på en dropbox. Sen att man behöver ta bort musen från Device manager för ju inte saken bättre. Framförallt om man som jag har flera saker med samma namn där så man får chansa sig fram tills det fungerar och sen installera om alla andra saker man tog bort...

Av Raven6z
Skrivet av Mionix:

Text...

Med Vänliga Hälsningar,
Peter Nygren
VD på Mionix

Jag har haft problem i nästan exakt ett år och hela tiden ger ni konstiga svar. Ni skickade för länge sedan ut en 1.18 beta som löste vissa problem men tog sönder annat. Ni säger hela tiden att något nytt är på gång men inget händer. För ett tag sen tog ni ju till och med bort 1.17 från hemsidan!

Förstår ni inte att er kommunikation med användarna är under all kritik? Titta bara på vad folk har kopierat in från er support i den här tråden. "Det är klart om en vecka", varje vecka...

Inte nog med att alla mjukvaruproblem med musen så har min NAOS 5000 nu börjat dubbelklicka. När man köper en mus för så mycket pengar så förväntar man sig att den ska klara sig bra mycket mer än ett år!

Det är så otroligt synd att ni inte kan sköta företaget när mössen annars är så väldigt sköna.

Av Raven6z

Jag kör bara hardcore, är 18+, och kör såklart med mikrofon. Kör inte så mycket eftersom det är så tråkigt att köra själv... Adda Raven7z.

Av Raven6z
Skrivet av Mjolken:

...text...

Haha, jag har fått ungefär samma respons. Mionix är riktiga skojare! Undvik.

Av Raven6z
Skrivet av Eiai:

Om du har fått den infon från deras mailsupport så kan jag meddela dig om att den infon inte stämmer, fick exakt samma svar för 2 månader sen när jag mailade in till dom.
Musen är riktigt skön och jag älskar den men programvaran gör mig väldigt irriterad.

Jepp! Så har de sagt hur länge som helst... Riktigt synd när musen annars är skön.

Av Raven6z

De släppte faktiskt en beta-fix för 64bit via mail som fixar vissa saker (DPC-lagg) men tar sönder andra (binda mus till tangentbord). Det verkar dock som om de helt gett upp företaget eftersom de inte släppt den publikt nu nästan ett år senare. Tror till och med Calle, han som jag hade kontakt med på Mionix, har slutat...

Skulle rekommendera folk att unvika Mionix tills de (kanske) löser sina problem.

Av Raven6z
Skrivet av Jesper943:

Känner massvis med folk som inte har dessa problemen

Jag sa inte att ALLA har problemen men många har. Kolla forumet så finns det flera långa trådar. Du förstår väl att det är flera miljoner som köpt spelet, inte bara dina kompisar?

Av Raven6z
Skrivet av nVIDIA:

Nu när hela spelet snart är släppt så skulle det vara roligt att höra reflektioner..
Hur upplevs fullversionen ? Är det fortfarande massa "konstigheter, buggar" som betan hade eller är alla problem som bortblåsta i fullversionen ?

Överlag verkar det mycket bättre än betan. Många irriterande småsaker fixade.

Däremot är det ett par STORA buggar i retail. En hel del lagg (nätverk) trots att jag kör på svenska servrar men framförallt så fryser spelet till ungefär var femte sekund. Går från 60+ fps till cirka 0 fps i en halv sekund så hela spelet stannar upp. Riktigt irriterande och det verkar som om det är många som har det problemet om man kollar battlelog-forumet. Man kan ju tycka att de borde testat spelet först?!

Av Raven6z

Enligt Mionix Support ska det komma en ny version av drivern på torsdag som bl.a. ska fixa problemen med DPC Latency i samband med VoIP.

Jag håller tummarna!