Inlägg

Inlägg som Dirty har skrivit i forumet
Av Dirty

Mobil till mormor.

Min mormor behöver en ny mobil.

-Krav.
Enkelt menysystem.
Stora knappar.
Relativt Billig.

Som sagt, en enkel telefon passande en gammal tant. Enda kraven är att man ska kunna ringa på den samt att skicka sms. Enkelt menysystem är ganska viktigt.

Har kollat på Nokia 1101 (kanske för liten)
En annan telefon som skulle vara perfekta skulle vara den gamla Nokia 3510, dock verkar den inte säljas längre.

Vad har ni för tips?

Av Dirty

Hårddiskfundering.

Sitter och funderar på livet runt hårddiskar. Många köper raidkort och kopplar samman flera diskar i array av diverse sorter för att få en stor disk.

Min fundering är varför det inte finns större diskar än 3.5tum. Inte på bredden men på höjden. Säg att en 300gb disk idag är 4cm hög och snurrar i 7200 rpm.
Borde man inte kunna ha en disk som är på 900gb och är 12cm hög istället genom att öka antalet skivor i disken? Visst den kan snurra i långsamma 2500rpm eller liknande då man är ute efter lagringsutrymme och inte fart.

Vilka begränsningar finns det i antalet skivor i en disk som inte möjliggör detta?

Detta skulle underlätta mycket då man vill bygga stora arrayer med diskar då det skulle behövas både mindre ström/kontrollerkort osv.

Av Dirty

ujujuj. ibland kan apple vara snabba. Beställde en nano torsdag kväll den 24 (torsdag). Idag måndag den 28, klockan 13:50 ringde det på dörren. Otroligt att dom kan leverera en graverad black 4gb så här snabbt i juletider. Tom över en helg. gg apple!

Av Dirty

Det är fuskläder. (Som det är på det flesta lädersaker) Bara att köra med typ lädervård eller tom en våt trasa någon gång per år så håller det bättre. Samt att man får det man betalar för.

Av Dirty

Direktör kontorsstol på jysk för 999:- är fin. Finns en precis lika på IKEA tror jag. Den på jysk har nu fått metallfot vilket är bra för datanörden som väger lite mer.
Pajjade 2st likadana stolar med platsfötter. Har en med metall nu som inte har pajjat än iaf.

http://ehandel.jysk.se/img/0~3629900~240~240~

Av Dirty
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Semjonov
Är väl inte bara netgear som har externa diskar med lan. Bara att gå in på i princip vilken datorbutik som helst på nätet så finns det några. Den stora fördelen är ju om man bara behöver en.

Vilka andra LAN lösningar finns det som inte kostar skjortan?

Negear SC101 kan ju byggas ihop med 2st till. Vilken totalt blir 6st diskar. Blir rätt mycket lagringsutrymme utan att bygga en helt ny dator att ha som filserver.

Edit: Blir nog att köpa 3st med 2st 250Gb i varje. Rätt trevligt att ha en 1.5Tb disk i utforskaren istället för [D][E][F][K][Ä][Ö] som man kan få om man väljer ex USB diskar. Men man kanske gillar att dona med en filserver med raidkontrollers.

Av Dirty

Ett alternativ kan vara en NETGEAR SC101 STORAGE CENTRAL SAN.

Fördelar:
-Alla i ditt nät kan komma åt dom.
-Stacka upp till 3st så den ser ut som en disk.
-Billig (Jämnfört med att köpa torn, cpu, mobo osv.)
-Ställ dom där din switch står eller dra en tp till närmaste garderob (en liten switch i garderoben så räcker det med en tp med flera enheter)
-Möjlighet till max 6st diskar)

Nackdelar:
-Bara 100Mbps nätverk.
-Måste ha mjukvara installerad på alla burkar som vill komma åt enheten. (Finns bara för tillfället för windows (Tror jag))
-Använder IDE.

NETGEAR SC101 STORAGE CENTRAL SAN 995:- (DustinHome)
http://www.dustinhome.se/dacsaportal/?ProdID=5010082562

Av Dirty

LaCie 250Gb USB 2.0 Porsche - Vilken kabel?

Tjipp.

Sitter i tankarna att köpa en LaCie 250Gb USB 2.0 Porsche. Har läst på ett par sidor att den medföljande kabeln bara är ca 3dm lång och vill därför köpa en längre.

Frågan som följer är: Ska jag ha en USB 2.0
Type A hane -> Type A hane eller en
Type A hane -> Type B hane ?

Har läst faktablad och diverse resensioner utan att få svaret i klartext. Det närmaste jag kommit är denna bilden som borde betyda att det är en Type A hane -> Type B hane jag ska ha!?. (Bilden är på en LaCie 160Gb disk)

http://www.sminformatica.com/files/DATI_Files/FotoArt/2619_5818....

Av Dirty

Bios update ASUS P4v800-X. problem.

Tjo.
Försökte uppgradera moderkortets bios på min morbrors dator. Laddade hem rätt bios och la in den på en diskett. Startade om datan och flashade biosen med hjälp av Asus EZ Flash funktion. Allt gick bra och fick "Flashed successfully. Rebooting". Kanon tänkte jag och väntade på att burken skulle starta upp. Till min stora besvikensle fick jag ingen bild alls på skärmen. Har startat om datorn flertalet gånger. Har provat att nollställa Cmos minnet enligt manualen. Inget fungerar. Hur jag än gör så får jag ingen bild när jag startar datorn.
Enlig manualen ska moderkortet ha "CrashFree Bios 2", som ska kolla om bioset är korrupt. Den ska därefter fråga efter nytt bios på antingen diskett eller cd.
Några som har haft samma otur vid flashning av bios och har några lösningar? Kan tyvärr inte använda sökfunktionen pga att den är överbelastad :(.
Tacksam för svar. Känns lite taskigt att ha förstört min morbros dator men men :). Blir nog ett nytt moderkort i alla fall.

Moderkort: Asus P4V800-X
Grafik: ASUS V9520 GeForce FX 5200
Processor: Intel Celeron 2.4

Hoppas informationen räcker.

Lyckades söka runt och hittade lite dåliga nyheter. Har skickat iväg ett mail till asus och hoppas på att få köpa ett nytt bioschip.

Någon som har haft liknade problem och köpt nytt bios från asus?
Kommer ni ihåg om ni pratade med asus i sverige eller gick ni genom deras internationella sida? Vad kostade det?

Av Dirty

Zalman Fan Controller ZM-MFC1

Jag har köpt en Zalman Fan Controller ZM-MFC1.

http://www.zalman.co.kr/upload/product/zm_mfc1_y_p.jpg

Dock vet jag inte om den fungerar rätt. När jag kopplar in en fläkt och har den på maxfart så lyser den blå lysdionden blått och fint. När jag sänker vartalet så börjar dioden lysa svagare. Allt bra.
Dock börjar även dioden flimmra och destå lägre varvtalet blir ju mer flimmar dioden. Dioden lyser bara jämnt på maxvarv. Hoppas verkligen inte att det är menat att vara så, det är ohyggligt påfrestande att sitta och titta på 4st flimmrande dioder. Någon som har haft samma problem och har en lösning eller är det bara att skicka tillbaka den.