Missa inte! Fyndchans i Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som silvr har skrivit i forumet
Av silvr

En intressant aspekt är ju att om du gör något i land A som är lagligt där, och sen åker hem till Sverige där handlingen är olaglig, så kan du åka dit...

Pellias: varför vore det omöjligt? Det handlar inte om USA som land som kräver saker utan om en amerikansk medborgare som mycket väl kan hävda sin rätt till underhåll etc. Jag är inte insatt i reglerna kring just underhåll för barn i andra länder men...

Om en kvinna får barn här och mannen sedan sticker till USA (omvänt scenario alltså) så får hon ju underhåll som sedan krävs tillbaks av mannen av myndigheterna. Vore inte otänkbart att detta även vore fallet om kvinnan bodde i USA och mannen i Sverige. Gissar att det då skulle bli en civilrättslig tvist som om vilken obetald räkning som helst. Köper du en dator via en amerikansk webshop och skiter i att betala kan du ju inte heller räkna med att inget händer bara för att du bor i ett annat land...

Av silvr
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ibis
För att CRTs inte fungerar på samma vis som en TFT. En TFT har en "native" upplösning, där en pixel i uppl. är en pixel i panelen. Alla upplösningar under eller utöver detta kommer att skalas om, med kvalitetsförlust som bieffekt. En CRT fungerar inte så, den har inte ett fast antal pixlar.

Men det gör ju inte CRTn mindre skarp. En pixel i upplösning blir ju en pixel på skärmen där med. Du kan ju inte jämföra en CRT med en TFT i non-native upplösning.

Av silvr

scart

Har en crt-tv med rgb scartkontakt. Har förstått att scarten som följer med ps3 inte kör rgb. Vad behöver jag köpa för kabel egentligen? En normal scart till scart-kabel går ju inte att plugga in i ps3n?

Den här kabeln verkar ju plugga in i ps3s multi-out och har sen scartkontakt, men det framgår inte om det är rgb.

http://www.webhallen.com/prod.php?id=72068

Av silvr

Lämnade för tionde gången häromdan. Fick en liten pin och så tog de blodtrycket. Högtidligt

Sen blir man ju bandagerad som om man nyss kom från landstigningen på omaha beach. Men sköterskan berättade att en del säger att skit i det, blöder ju inte. Sen när man reser sig börjar det rinna en strid ström eftersom nålen är rätt grov. Vissa lämnar ett rött streck ända till pressbyrån berättade hon (2-300 meter).

Av silvr

Tänk på att manfrotto-stativet du valt inte går högre än 150cm och det är med mittpelaren på maxhöjd = instabilt. Vill du kunna stå upp och fota så ta ett annat.

Av silvr
Av silvr

Sarah Silverman jävlas lite med sin pojkvän Jimmie Kimmel. Jimmie har som gimmik i slutet av sin talkshow att säga typ "apologies to Matt Damon but we ran out of time".

http://www.youtube.com/watch?v=wnVJZkDuVBM

Jimmie hämnas:

http://www.youtube.com/watch?v=6lcmNaXmjvs

De efterföljande intervjuerna är rätt skoj också, men dom ser ni ju i "related videos".

Av silvr

Å andra sidan, när vi sitter och glor på TV gör vi inte mycket annat skadligt. Typ kör omkring i våra bilar eller så

Av silvr

Lite meningslöst att slänga pengar på en SLR och sen använda skärmen som sökare kan tyckas

Av silvr
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mortifer666
Jag tycker ändå att instegsmodellerna saknar en del vad gäller bildbehandlingsprocessor och hastigheten på cacheminnet.

Visst är skillnaden större mellan en kompaktkamera och en instegskamera än vad det är mellan två systemkameror varav den ena är en insteg.

Men idag så är instegskamerorna såpass lika kompaktkamerorna ändå med sina auto-funktioner och live-view att namnet insteg är berättigat jämfört med de professionella kamerorna.

Vad anser du berättigar 45 000kr skillnaden mellan en D40 och en D3 då?
Ifall de nu är så lika vill säga.

Berättigar och berättigar. Skillnaderna mellan en kamera för 5000 och en för 50 000 när det gäller bildkvalité är inte särskilt stora. Det som gör den dyra kameran värd sitt pris är främst hastighet. Inte bara bilder per sekund utan framförallt att det är mycket lättare att få till bilden man vill ha med den kameran förutsatt att man lärt sig använda den.

För en proffsfotograf är ju 50 000 inte mycket pengar så det krävs inte stora skillnader för att göra det prisvärt. Tex slänger ju proffs hellre på sig två D3'or med olika objektiv, än slösar 10 sekunder på att byta objektiv och kanske missa en bild. Eller tex har en kamera monterad på stativ och en utan stativ för att slippa skruva av och på kameran.

Har man däremot inte några hundra tusen att lägga på kameraprylar är det såklart inte värt att köpa en kamera för 50 000 oavsett vilka finesser den har. Bättre att ta en för 5-10 000 och sen objektiv/blixt/stativ/resa till nåt kul att fota för 40 000.

Av silvr
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mortifer666
De billiga DSLR kameror som i regel är första steget från kompakt-kameror har jag för mig.

De riktiga systemkamerorna kostar i runda slängar som minst 15 000 (bara huset, inget objektiv.)

Alla DSLR är ljusår bättre än alla kompakt-kameror. Skillnaden mellan Nikon D40, Nikons enklaste DSLR och proffsprylen Nikon D3 för 50 000:- eller vad den kostar är mest vädertålighet och handhavande (fler knappar istället för menyer).

Skillnaden mellan en D40 och den bästa kompaktkameran är mycket större än skillnaden mellan D40 och D3. Att snacka om "riktiga" systemkameror är bara löjligt.

Av silvr
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fraze86
Vad menas med en "instegsmodell"?

Den enklaste modellen i en serie. "Insteg" eftersom man räknar med att de flesta nybörjare köper en sådan antar jag. Och för att amatörer ska tro att man sedan behöver byta upp sig.

Av silvr
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Herr Kantarell
Sen släpper ju Fujifilm en ruggigt bra kamera också. Dock ej äkta SLR då man inte kan byta objektiv. Men 28mm-400mm klarar man sig rätt bra med ;)[/url]

Nej precis som du säger är det ingen äkta SLR. Det är inte ens någon form av SLR. En SLR, eller på svenska spegelreflexkamera, bygger på att ljuset går in genom objektivet, reflekteras på en spegel upp i sökaren och du ser bilden där. När du trycker ner utlösaren fälls spegeln upp så att ljuset istället går till slutaren och CCDn/filmen.

Kameran du länkar till har ingen spegel, det du ser i sökaren är inte ljuset från objektivet utan en bildskärm. Kameran har alltså precis samma shutter-lag osv som vanliga kompaktkameror. Om det går att byta objektiv eller inte gör ju inte kameran till mer eller mindre SLR. Systemkamera är det ju dock inte om man inte kan byta objektiv.

Av silvr

Blixt, om nån av dem funkar med din kamera, är ju det enda på listan som påverkar bilderna du tar. Att hålla på med manuella objektiv och helt skita i de senaste 30 årens teknikutveckling är bara idiotiskt. Att använda objektiv som inte ens ger ljusmätning på en kamera som är mer avancerad än superdatorerna var när de där icke-af-objektiven tillverkades vore väl bara elakt mot stackars Nikon.

Av silvr

Ni som anser att detta är ok: vilka andra sjukdomar är det ok att självmedicinera? Cannabis har ju positiva effekter på ja, allt, såvitt jag förstår. Man hade ju inte rökt det om man inte mådde bättre av det även när man är frisk så att säga. Vad är skillnaden? Har jag då inte lika stor rätt att röka för att lindra förkylningshuvudvärk?

Bara patetiskt att gömma sig bakom en sjukdom för att smita undan ett helt orelaterat brott. Tror inte för en sekund att den där kvinnan började missbruka när hon blev sjuk.

Av silvr

Inte ens Canon är immuna mot sbs. Strunta inte i ett märke för att en kompis tagit några dåliga bilder.

Av silvr
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Henkka
Du är inne på helt rätt spår här. Stoppa brottet innan det kan inträffa överhuvudtaget.

Jag måste bara tillägga en sak angående säkerhetsdörrar, se till att det inte bara är ett vanligt "pin-tumbler" lås på den. Det tar inte mer än 4 sekunder att öppna.

En "pin-tumbler" är ett sådant lås som de flesta av er har därhemma, ett lås där små pinnar sticker ner inuti låset och läggs på rätt plats av nyckelns upphöjningar. Sådana lås är fullständigt värdelösa om den som vill in har den minsta kunskap om lås (eller bara har råkat se rätt "klipp" på t.ex. youtube).

Haha, ja eller hur.

Av silvr
Citat:

Ursprungligen inskrivet av str8forthakill
Kärnkraft är bra, att vistas nära uran förstärker ens sinnen och gör ens hjärnkapacitet större. - Helt okänd forskare som "vetenskapligt bevisat" det

media - CHOCK, kärnkraft är bra för sin hälsa.

Ett exempel på hur förvrängd all "fakta" är, jag röstar ja för kärnkraft och älskar koldioxid. Alla som jobbar mot "koldioxiden" gör det för att det är lättförtjänta pengar. Vad heter den där fula äckliga gubben som gjorde en totalt värdelös film om hur utsläppen kanske förstör naturen?

Det är vetenskapligt bevisat att koldioxid höjer temperaturen på jorden, men samtidigt är det historiskt vetenskapligt att denna svacka händer med jämna mellanrum. vad ska man tro? Båda har rätt, så välj det som är bäst för dig. Att köra en etanolbil bidrar till mindre utsläpp, men kördar liv i de fattiga länder etanolen utvinns i. Allt handlar om vem som ska lida för vems fördel. Jag väljer mig själv eftersom ingen kan hjälpa alla, och om alla hjälper alla... jag vågar inte ens spekulera i vad som skulle hända då.

Det där om närhet till uran osv har jag läst om någonstans, minns inte var (källkritik? ). Men det handlade ju om att folk har mindre cancer i områden med högre bakgrundsstrålning. Naturlig variation då, inte folk som simmar i kylvatten i Ukraina ;). Den forskningen är säkert helt seriös även om det slitits ur sitt sammanhang då och då.

Av silvr
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fesen
Har själv funderat på att kirra en teleskopbatong eller ev fjäderbatong, smidig att ta med sig å lätt att gömma men frågan är vad är det för straff vid olaga vapeninnehav? Köper man en minivariant så kan man nästan ta den med sig i ett C-vitamin brusrör ^^,

Gäller att va en jävel på att ta fram och öppna C-vitaminrör i nödsituationer!

Av silvr
Citat:

Ursprungligen inskrivet av belga
Enligt samma banor kan man inte utesluta att skuggmonstret under min säng när jag var liten var på riktigt... Att hävda att "inga bevis för motsatsen finns, så därför finns det" är precis varför vetenskap och religion går så dåligt ihop.

Precis.