Inlägg

Inlägg som silvr har skrivit i forumet
Av silvr
Citat:

Ursprungligen inskrivet av BlueBerryBoy
Liknande skrivelser blev det när facebooks bilduppladdningsavtal granskades. Jag har dock inte hört en enda fall där facebookgrundarna utnyttjat andras bilder. (Det visade sig senare att MySpace har ett liknande avtal...)

Nu kommer Chrome att skicka historik, men jag tror knappast de kommer utnyttja det på ngt annat sätt än att just som de säger - anpassa material och reklam till dig, ngt som inte jag har problem med. Jag är övertygad om att det inte kommer missbrukas då hela google skulle gå omkull då.

Alla som tryckt på "skicka felrapport" när windows kraschat, skickar ju också information.

Youtube kommer ju ihåg vad du sett för typer av filmer och från vilka kanaler och presenterar liknande filmer på förstasidan, jag tycker bara det är bra.

Dessutom borde inga svenska bry sig om trafik som skickas, FRA är ju värre på alla sätt.

EDIT: jag har inga källor och jag har inte läst hela tråden

Det går inte riktigt att jämföra Google och FRA. Google är ett privat företag vars affärside är att sälja riktad reklam, FRA är en militär underättelsetjänst, en representant för svenska staten och ett verktyg för att upprätthålla statens våldsmonopol inom landet och för att försvara landet mot yttre hot.

Jag försvarar inte FRA-lagen men blanda inte ihop det med Google.

Av silvr
Citat:

11.4 You confirm and warrant to Google that you have all the rights, power and authority necessary to grant the above licence.

Jag kan inte tolka ovanstående på annat sätt än att man bryter mot Googles EULA om man ger dem "Content" man själv inte har copyright för. Har man inte själv copyright på "Content" kan man ju inte heller skänka vidare denna till Google.

Gäller alltså att inte tex googla en exakt låttext för den äger man inte. Blir rätt sjuka konsekvenser. Tveksamt om en såndär EULA har någon som helst rättslig betydelse iofs.

Av silvr

Tja, styrsystemen på ISS lär ju inte precis köra Windows XP så NASA lär inte ha fått nån större hjärtattack.

Av silvr

2002-08-26

http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&postid=979...

Äldsta enligt sökmotorn iaf.

Edit: hm kan inte stämma, tydligen reggad 2001 och det gjorde jag för att kunna skriva så...

Av silvr
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mo0rbid
hahaaha jag skrattar fortfarande då jag läser det där påståendet

speaking of ost så tror jag inte mitt 260 kommer klara av cs 1.6, kommer nog flippa ner till 99FPS och då blir det totalt ospelbart (...)

Länge sen jag spelade CS nu, men jag minns att de bästa lagen (heaton mfl) spelade på lägsta möjliga upplösning och med låga inställningar just för att det var lättare att se och träffa andra spelare. Ser såklart ut som skit.

Det där med 100 fps behöver du inte heller himla med ögonen över, bara ännu en egenhet i djunglen av den mysko kod som är CS 1.6...

Av silvr

Du får väl fråga dig lite varför du ska köra mATX också. Är det pga platsbrist/smidighet kanske inte det där är det bästa chassit? Är ju i stort sett samma som ett ATX midi-tower enligt sweclockers recension.

Av silvr
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lasseska
En dator som är 1 år gammal är värd ca 25% av inköpspriset.
Kan vara bra att ha som riktmärke.
Svårt att sälja begangnat idag med tanke på att nypriserna sjunker hela tiden, då kan man lika gärna köpa nytt och få garanti på köpet.

Låter väldigt optimistiskt. Jag skulle nog säga att 25% av värdet är borta direkt när du öppnar kartongen, även om du försöker sälja efter en vecka.

Av silvr

Vad ska du med ett grafikkort för tusen spänn till om datorn inte ska användas till spel? Ta ett billigare moderkort med inbyggd grafik och ta mer minne och en flaska whisky till din morbror.

Av silvr

Som Frux skriver, det vore givetvis en logistisk och miljömässig mardröm att låta alla paket gå kortaste vägen till mottagaren. Det lär inte vara alltför många paket som går mellan Emmen i Holland och Eskilstuna varje dag.

Av silvr

Tummarna såklart. Skulle ta mig en funderare om det gällde båda armarna och båda benen... finns väl många som lever normala liv utan fungerande händer.

Av silvr

Går ju att stänga av autofokus, men jag undrar om någon kamera utom de dyraste proffsmodellerna har sökare som duger. Har testat lite utan af med min d40 och det är skitsvårt att se om fokus ligger helt rätt. Bättre att klicka runt de olika autofokuspunkterna osv och lära sig använda autofokusen på rätt sätt.

Även de billigaste systemkamerorna innehåller otroligt bra teknik, synd att inte använda den. Ofta kan man lika gärna ha kameran i idiot-läget och istället ägna sin tid åt att hitta nåt fint att rikta kameran mot alternativt försöka få ungarna att sitta still en jävla sekund på samma ställe så att man kan trycka av ett kort

Av silvr
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Andyah
d80 må va något dyrare än d40..men det är ju oxå att d40 är instegskamera "nybörjar kamera"...d80 går ju lite högre med lite mer inställningar mm och autofokus i huset..som inte d40 elr d60 har.

vad vill man ha..en väldigt klumpig kompakt kamera (d40) elr nått man kan växa lite mer i..
nu har jga en systemare redan..men hade man stått där i valet så skulle jag gå på lite mer avancerat just för att det är en utmaning o kul att få lära sig saker..nybörjar kameror har inställningar..men ja...det går fort att lära sig sen vill man byta kamera snart troligen..

Frågan är väl vad det är man saknar i en D40. Vet man inte innan köpet vad man verkligen behöver som D80 har men inte D40 slänger man ju ett antal tusenlappar i sjön. Och med det resonemanget, är det inte lika puckat att köpa en D80 när D300 spöar skiten ur den med linsskyddet på?

Av silvr

En rejäl rap och sen mikrofiberduk :o. Brukar inte ha en såndär finfin till glasögon utan nån lite grövre städduk typ Skona.

Av silvr

xphaze

Problemet med kryptering är ju att det inte skyddar särskilt bra mot trafikanalys.

Skickar Kalle e-post till någon med lös anknytning till Bandidos? Bäst att bugga Kalle och alla han känner.

Bengt på UD ringer till Expressen dagen innan en skandalrubrik om Bengts chef går i tryck. Vad Bengt sagt behöver kanske inte precis dekrypteras för att skadan ska vara skedd.

Av silvr
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Random-person
Det finns ungefär 2,4 miljoner artiklar på Engelska wikipedia.
Artikeln "Adolf Hitler" länkas till från runt 500 artiklar.
Chansen att du kommer till hitler på två klick efter att ha kört en random är alltså ungefär 0,02%
...värdelös kuriosa.

?

I toolbok nere till vänster har du en länk som heter typ "What links here". Siffran 500 som du ser där, jämte sifforna 25, 50 osv är bara ett val för hur många länkar du vill visa per sida,

När jag klickar mig fram räknar jag till ca 7000 sidor som länkar till Hitlers sida.

http://en.wikipedia.org/wiki/Special:WhatLinksHere/Adolf_Hitl...

Jag kom till Adolfs lilla sida på fyra klick efter random article på första försöket.

Av silvr
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Loaded
Men vi färdas ju redan i den hastigheten, och det gör ju luften också så både vi och luften borde ju fortsätta i samma hastighet, eller?

Mjo, beror ju på vilka delar av jorden man antar stannar i exemplet. I min fantasi stannade atmosfären också.

Av silvr
Citat:

Ursprungligen inskrivet av raaaz
Tycker också det är helt sjukt att man tvingas betala för SVT vare sig man vill ha kanalerna eller inte. Här borde det finnas ett fritt val - varför inte koda kanalerna och sälja ett abbonemang som finansierar dom istället? Bör ju inte vara särskilt svårt med det analoga marknätet släckt.

Man har såvitt jag vet ingen skyldighet att ha någon kontakt alls med Radiotjänst - ringer dom har man ingen skyldighet att svara på deras frågor, likadant om dom hälsar på. Skulle man ändå av någon anledning få anmält TV-innehav så är det ju bara att avanmäla, den enda motiveringen som behövs är ju att man inte har någon TV. Du behöver inte bevisa eller förklara något.

Eh jo du är skyldig att anmäla tv-innehav.

Citat:

Lag (1989:41) om finansiering av radio och TV i allmänhetens tjänst

8 § Den som blir innehavare av en TV-mottagare och som är avgiftsskyldig för innehavet, skall senast 15 dagar därefter anmäla innehavet till RIKAB.

Av silvr

Den som accelererar från 0 till 27km/s relativt luften omkring sig lär inte hinna märka så mycket innan han förångas.

Av silvr
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MattiasBredberg
Både och. Det är otroligt svårt att få en kompaktkamera att hitta fokus på ett rörligt mål som dessutom är relativt litet i förhållande till bakgrunden.
Det går men är mycket svårt.

Det är helt enkelt inte snabb nog så enkelt är det.

Håller med, krävs tålamod och en jävla massa tur för att råka trycka vid rätt tillfälle. Krävs en spegelreflexkamera för att fota något som rör sig.

Av silvr

Exempelbilden visar ju tydligt att SBS är ett större problem än själva kameran. Jämför skärpan på motocrossen och granarna i bakgrunden. Hade du följt crossen med kameran hade du fått den mycket skarpare mot en suddig bakgrund. Nu har du hållt kameran helt stilla.