Inlägg

Inlägg som Tmi har skrivit i forumet
Av Tmi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av =ultrafox=
Hade inte du 1680x1050 (22") innan? :S

Det stämmer.
Första dagen efter semestern så ger dock grafikkortet upp, så nu sitter jag på en reservburk utan dvi-port och har därmed bara min lilla skärm inkopplad.

Av Tmi

Nu vet jag att det inte var det du frågade efter, men en rekommendation är ju att kolla med bibliotek om de har läroböcker att låna ut.

Av Tmi

Så här ser det ut hos mig för närvarande;

http://pici.se/thumbs/t_GoOmrVZnY.gif

Jag har ingen aning om från vilken anime bilden är

Av Tmi

Reddit och Digg är ju utmärkta ställen att slå ihjäl tid på.

http://www.reddit.com
http://www.digg.com

Av Tmi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av murkaz
Skulle vilja stämma ner min elgitarr till exempelvis C, jag har en stämmare från märket KORG som heter guitar/bass tuner GA-20

....

Men fattar inte hur jag stämmer ner gitarren till ett C

Nu är det förvisso inte det svar du söker, men jag tycker att http://www.get-tuned.com/guitar_tuner.php är en bra sida för att stämma gitarren. Där finns även open C med.

Av Tmi

Ett sätt som brukar fungera bra för att fånga flugor är att sakta föra båda händer mot flugan på så sätt att händerna är på varsin sida om flugan och på så sätt att flugan är precis mitt emellan händerna. Om man gör rätt brukar det inte vara några problem att helt enkelt sakta föra händerna närmare och i princip plocka upp flugan.

Tydligen får flugan väldigt stora problem med att avgöra vilken av de annalkande farorna från de två sidorna som är farligast, och blir smått paralyserad. Dumma vingbestar

Av Tmi

Låt den rätte komma in: 7/10

Såg filmen direkt efter att ha läst ut boken, och blev givetvis lite besviken över allt som utelämnats. Det är dock fortfarande en trevlig film som helt klart är sevärd.

Av Tmi

Brüno: 8/10

Mycket rolig film, kände ett par gånger att jag var nära på att börja må illa av allt skrattande.
Kan inte annat än att rekommendera alla att se denna film (möjligen med undantag om du är ultrakonservativ - då kommer du nog börja gråta).

Av Tmi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jaite
2:an eller 3:an blir det.

Kul att se att iallafall någon har sökt till F (och dessutom LTH ).

Av Tmi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KikkomaN^SWE

Vad händer om man tar en lägenhet och inte kommer in?
Tacksam för svar.

Ptja, om du skriver på ett kontrakt så händer väl det som står i kontraktet ... Om du t.ex. tar en hyresrätt med tre månaders uppsägningstid så har du ju inget val än att betala de tre månaderna även om du inte tänker flytta.

Av Tmi

Åskan tog en dator här i början av veckan. Tack för det, Tor!

Av Tmi

Star Trek: Deep Space Nine

Status: Avslutad. (1999)
Antal säsonger: 7 st
Antal avsnitt: 173 st
Typ: Sci-Fi
IMDB

Star Trek: Enterprise

Status: Avslutad. (2005)
Antal säsonger: 4 st
Antal avsnitt: 97 st
Typ: Sci-Fi
IMDB

Av Tmi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av anton-c
Jag sökte Civ. Elektroteknik på LTH, räknar kallt med att komma in och hoppas att det ska bli kul.

Jag kommer sannolikt att vara övningsledare i matte det första halvåret för en av fyra grupper E-ettor. Så då kanske vi ses till hösten

Av Tmi

Intressant läsning indeed. Hälsa henne att det uppskattas av oss Swecare ifall hon ger sin tillåtelse till publiceringen

Av Tmi

http://3.bp.blogspot.com/_RO293mWU6YY/SeC3JWNTepI/AAAAAAAAAl4/cE...

Och så spelades antisemitismkortet ... Nåja, det är ju inte direkt ovanligt att ultrapro-israelerna kallar all form av kritik mot staten som antisemitism. Att sedan ha mage att själva kritisera araber/perser med endast antiislamistiska argument är bara skrattretande.

Jag tror helt enkelt att du och jag får komma överens som vi har gjort i andra trådar - vi kommer inte komma någon vart och kan därmed sluta debatten. Jag orkar helt enkelt inte försöka prata mellanösternpolitik med någon som inte ens kan se judendom vs islam som den underliggande konfliktbasen i Israel vs Palestina/Iran.

Av Tmi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dave R
Nej, det kan jag verkligen inte hålla med om. Vad menar du? Israel är skapat på precis samma sätt som många andra stater, man har rentav bättre på fötterna än många andra iom att det finns ett FN-madat i botten.

...

"Bosättarpolitiken" och "Jerusalem" har att göra med att det bott judar på dessa områden sedan över tretusen år, judar som kördes bort 1948 men kunde återvända med början 1967 när dessa områden återtogs, ingen stat existerar på dessa områden och det har ingenting med (judisk) religion att göra.

Och vad palestina och iran-frågorna har med judendomen att göra ser jag inte över huvud taget. Dessa frågor har sin grund i att regimerna i Iran och palestina är antisemitiska och vägrar acceptera att det existerar en Israelisk stat.

Jag finner verkligen inte orden för att svara på det här. Hur i hela friden kan du inte se kopplingarna mellan staten Israel (vars premiärminister t.o.m. har som krav av en framtida palestinsk stat att den ska erkännas som "the jewish state"), dess utrikespolitik och dess konflikt med arabvärlden utan att ta religionen i betraktelse?

Du påstår att alla andra är blinda för fakta, men har själv missat en av de viktigaste pelarna i den judiska statens existens. Inte konstigt att du har en så skev bild över Israels och USAs roll i regionen, dess konflikter och historia.

Citat:

Du vänder på sammanhangen. Det är inte Israels fel att man måste rusta och försvara sig mot stater som vill utplåna en, det är Israels självklara rättighet. Landets existens hänger på det, denna doktrin är en förutsättning för att Israel ska kunna fortsätta existera, man vill och kan inte lägga situationen i händerna på fundamentalistpacket i Iran. Skulden ligger helt och hållet hos Iran.

Jag förstår mycket väl hotbilden mot Israel och anser givetvis att den har rätt att försvara sig. Men det betyder inte att jag samtidigt inte oroar mig för araberna/perserna som riskerar Israels möjliga preemptive (finns det något bra svenskt ord?) attack.

Låt mig poängtera med ett exempel. Anta att vi får veta att Iran har fått tag på en bomb - kanske genom att bygga en eller t.ex. genom att få tag på ett vapen från NK etc. Frpgan är vad som händer nu. Israels försvarsdoktrin gör att man kommer känna sig väldigt pressade att agera direkt. Om vi inte vet var Irans bomb befinner sig, vad gör Israel? Jag tror inte att det är helt uteslutet att Israel skulle åtminstone överväga att atombomba Teheran. Däremot tror jag inte att Iran skulle överväga att atombomba Jerusalem eftersom bomben helt klart skulle fungera bättre för dem som ett bargaining chip (för att inte tala om att de själva skulle bli bombade tillbaks till stenåldern flera gånger hårdare än den skada Israel skulle lida.)

Jag vet dock att du aldrig skulle tro på ett sådant här scenario eftersom jag lägger viss tro i att Iran faktiskt inte använder bomben i samma sekund som de får den.
Min poäng är hur som helst att jag tror att det är större risk att Israel väljer att bomba Teheran än att Iran väljer att bomba Jerusalem. Detta oavsett regim - bomben är också en bricka i det politiska spelet, inte bara ett offensivt vapen som du tror.

Från tidigare trådar vet jag dessutom att du inte bryr dig det minsta om civila liv spills så länge det dör någon bad guy samtidigt, så en atombomb på Teheran skulle troligen vara helt rättfärdigad enligt dig ifall vi får veta att Iran har en bomb va?

Citat:

Tror du inte vi skulle få se en väldans massa krig då?

Nej, inte signifikant fler. Det finns faktiskt fler anledningar att inte kriga än fruktan för kärnvapen.

Citat:

Kul att du tar upp det. Hur ska Israels kärnvapenavväpning, som du ville få till stånd, gå till? [/B]

Det är inget jag kan svara på. Israel går inte med på eftergifter och vägrar ens erkänna att de har vapen.
Den enda möjliga lösningen är att lösa den Israel-Palestinska konflikten så att vi får stopp på den hotbild som drabbar Israel, och som följd genom Israels "försvarsdoktrin" (d.v.s. attackera länder som möjligen kan utgöra hot) ger en hotbild på länder som Iran.
Jag vet att du inte erkänner att araber/perser kan känna någon som helst ilska mot staten Israel p.g.a. vad de har gjort de senaste 60 åren (du har iallafall tidigare endast verkat påstå att folket i regionen ogillar Israel bara p.g.a. ren och skär antisemitism).

Problemet med den lösningen är att den kräver eftergifter av Israel också, men som vi såg i Netanyahus tal för någon vecka sedan är det helt enkelt inte realistiskt. Israel kommer aldrig göra eftergifter utan lägger hela skulden på araberna/perserna (liksom du), och kommer därför fortsätta ha en hotbild mot sig. Därigenom kommer Israel och IDF fortsätta sin verksamhet vilket lägger en hotbild på länder som Iran.

Av den anledningen ser jag inte det alls realistiskt att Israel avväpnas. Det betyder dock inte att jag önskar att så vore fallet.

P.S. Låt mig poängtera att eftersom jag skrev det här som ett svar blev det rätt mycket "anti-israel"-argument. Jag ser absolut staten Israel som en legitim stat med rätt och skyldighet att försvara sitt folk. Jag ser samtidigt Iran som en förtryckande stat som absolut är i behov av en systemförändring.
Det jag verkligen inte gillar är Israels sätt på vilket det försvarar sitt folk och i allmänhet beter sig som om de verkligen var en osynlig himlagubbes utvalda folk.

Av Tmi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CSM101
Iran skulle kunna anfalla redan idag, om de nu vore så offensiva och galna som vissa tror. Varför vänta på kärnvapen?
Finns inget belägg att Iran skulle skaffa kärnvapen för offensivt syfte, så det är BS rakt genom.

Fast vilket land skulle egentligen skaffa kärnvapen för "offensivt syfte"? Iran har ju precis samma nytta av ett kärnvapen som alla andra har, dvs "attackera mig och din huvudstad existerar inte längre imån". Det gäller såväl Iran som Israel. Med dagens relation mellan de två länderna och Israels försvarsdoktrin skulle nog båda länderna ha lite svårt för att avgöra vad som egentligen är defensivt eller inte.

Av Tmi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dave R
Det kan diskuteras och görs säkert av div. vänstermänniskor som inte har riktig koll på läget, men i verkligheten är Israel en sekulär stat.

Du måste väl ändå hålla med om att landets politik står på en rätt solid religiös bas? Jag menar, hela staten är ju skapad på religion.
Bosättarpolitiken är t.ex. en direkt religiöst påverkad fråga. Jerusalem likaså. Som följd på det kommer Palestina- och Iran-frågorna.

Citat:

Jo, och det är ju därför Israel kommer att slå ut Irans kärnvapenprogram innan det når så långt. Man vill förhindra den utvecklingen, risken och det läget till varje pris. Det är en av landets försvarsdoktriner.

Och säg att Iran skaffar kärnvapen, vad är det främsta problemet med att använda dem om inte förekomsten av Israeliska kärnvapen?

Det är just den försvarsdoktrinen som är oroande. Vad händer t.ex. om Israel inte klarar av att slå ut alla Irans möjligheter för att få ett vapen? Och vidare, vad händer om vi får reda på att Iran på ett eller annat sätt de facto fått tag på ett vapen? Är nästa steg då att preventivt atombomba Iran? Jag kan inte påstå att jag finner det så sannolikt, men risken är nog inte helt obefintlig.

Citat:

Tmi: En annan sak jag hakar upp mig på när det gäller ditt resonemang och som tyvärr är väldigt talande är att du, "om du fick välja", skulle göra demokratin i området - Israel - kärnvapenfritt. Om jag fick välja skulle jag istället fokusera på diktaturen Iran och se att de lade ner sina kärnvapenambitioner och hetsandet mot Israels existens. Israel har sina kärnvapen i rent defensivt syfte, Iran är ute efter kärnvapen i rent offensivt syfte.

Om jag fick som jag ville skulle jag göra alla länder kärnvapenfria.

Jag håller helt med om att den bästa lösningen givetvis är att se till att Iran ger upp sina ambitioner, men jag vet samtidigt att vi inte kommer att komma överens om hur det ska gå till (jag vill minnas att vi debatterade en liknande fråga ganska länge i en annan tråd för ett par somrar sedan).

Av Tmi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dave R
Du måste ju skämta, Israel är en sekulär och stabil demokrati, visserligen under ständig attack, som har haft kärnvapen sedan 70-talet. Verkar det som att man inte kan hålla sig från att använda dem?

Det där med "sekulär" kan ju diskuteras i vissa fall (ta t.ex. bosättarfrågan).
Men hur som helst menar jag givetvis inte att Israel är en super-trigger-happy stat som varje dag rullar tärning ifall man ska atombomba något eller inte. Vad jag menar är att med den hotbild som finns är Israel ändå en av de stater som är mest trolig att faktiskt använda sina kärnvapen.

Edit: Tog bort lite som var lite orelevant.

Edit: Tror inte du att med Israels försvarspolicy så finns det ändå en gnaska stor risk att kärnvapen skulle användas ifall Iran faktiskt hade tillgång till sådana vapen?

Citat:

Du ser ingen skillnad mellan det och ett fundamentalistiskt kärnvapenutvecklande Iran som årligen anordnar militärpararder där man proklamerar att Israel ska krossas o.s.v. och som sponsrar varenda antisemitisk terrororganisation som finns, anordnar förintelseförnekelsekonferenser etc?

Nu försöker du väl ändå lägga ord i min mun?
Som jag skrev lägger jag Israel någonstans i mitten på min "States that are trustworthy enough"-lista. Iran ligger längre ned på den listan - så visst ser jag skillnad. Jag vill absolut inte se ett kärnvapenbestyckat Iran - men det betyder inte att jag vill se ett kärnvapenbestyckat Israel bara för det.

Av Tmi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dave R

Folket har absolut rättigheter, men de som företräder folket är i det här fallet brottslingar. Brottslingar ska inte förfoga över kärnvapen eller kärnteknik, detta har stora delar av omvärlden förstått och det är helt rätt att hindra dem att få det.

Det är väl dock argument som kan användas i viss mån mot Israel också. De saknar ju också viss hänsyn för människors rättigheter, skriver inte på NPT etc. etc.

Dock ska jag hålla med dig till viss del. Jag ser helt klart att stabila demokratier såsom USA, Frankrike och UK har kärnvapen än att diktaturer har det.

För mig ligger Israel någonstans i mitten, och om jag fick välja så skulle de också göras kärnvapenfria. Även om det må vara en demokrati så är det alldeles för farligt med kärnvapen i händerna på djupt religiösa folk involverade i djupt religiöst rotade konflikter.

Det skulle inte förvåna mig det minsta ifall nästa kärnvapenexplosion (provsprängningar undantagna) denna värld får se kommer på order från IDF. Och då räknar jag in ett eventuellt kärnvapenbestyckat Iran.