Inlägg

Inlägg som Tmi har skrivit i forumet
Av Tmi

För mig strulade det när mitt Nvidia-kort pajjade och jag fick gå över till att använda mitt interna sunkkort. Gjorde väl ignet överdrivet seriöst försök att fixa xorg-strulen (upplösningen vägrade stämma även efter avinstallation av nvidia-drivisar och installerande av de sunkiga drivrutinerna som fanns för det interna) då jag ändå var i valet och kvalet av att uppgradera och därmed göra en ominstallation.

Om du går mellan t.ex. nvidia och ati samt avinstallerar drivrutiner korrekt så borde det ju itne vara några stora problem.

Av Tmi

Re: Re: Re: Problem med wow i ubuntu 9.10 64-bit

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Freako
Som jag skrev tidigare så är jag ny i Linux:) . Skulle du kunna förklara hur man gör det?

Om det är Gnome du kör (vilket det är ifall du kör vanliga Ubuntu och inte har ändrat skrivbordsmiljö ...) så finns det i menyn uppe till vänster. System -> Preferences ->Keyboard Shortcuts.

Av Tmi

Ptja, 4 Mbit ger dig i runda slängar 400 kB/s. En standarlång film ~700 MB tar då (7e6 B /400e3 B/s) = 1750 s = 30 min att tanka.

Av Tmi

Ett tips är ju att du skriver IP:n till de servrar som är viktiga för dig så kan folk pinga/tracerouta dem så du ser lite mer konkreta resultat.

Av Tmi

http://pici.se/thumbs/t_uXvkyWaea.gif

Så ser det ut hos mig.

Av Tmi

För en dator som bara används till surfande, film och andra mer eller mindre enkla saker föredrar jag helt klart Linux (säkerhet, resurssnålt, gratis). För en speldator eller dator som behöver användas för speciella tillämpningar så blir det ofta windows som vinner.

OSX har jag aldrig provat.

Hur som helst kommer resultaten bli grovt förvrängda eftersom de flesta som använder och gillar Linux eller OSX knappast hänger i Microsoft-forumet.

Av Tmi

http://pici.se/thumbs/t_LWCZAYTTW.gif

Så ser det ut hos mig.

Av Tmi

Hade en lite lustig incident med Comhem under förra veckan.
Kom en dörrförsäljare en kväll som sålde olika Comhem-tjänster, bland annat 25 Mbit för 199 kr/månad med tre fria månader. Betydligt bättre Mbit/kr-ratio än mitt nuvarande abbonemang så jag slog till direkt.

När jag väl fått mitt kabelmodem hemskickat och kopplat in grejjorna så körde jag "bredbandskollen" och fick fram att det bara kom upp i 5 Mbit. Efter ett samtal med support så visade sig att jag faktiskt bara hade ett 5 Mbit-abbonemang, eftersom något "25 Mbit för 199:-/månad" inte fanns. För 199 kr/månad är det 5 Mbit man får.

På mina papper som jag skrev på tillsammans med försäljaren står det dock 25 Mbit, så tydligen är det helt enkelt han som inte vet riktigt vad han pysslar med.

Nåja, inga större problem. Comhem avslutade genast mitt abbonemang som jag nu inte längre vill ha och skickar ett porto till mig så jag kostnadsfritt kan skicka tillbaks kabelmodemet.

Under tiden lyckades dessutom Comhem skicka mig en faktura på fraktavgift för modemet - trots att det på mitt kontrakt står att det är fraktfritt (och det ska det tydligen vara - så det bör inte ha varit ett försäljarfel). Även denna makulerade dock Comhem utan problem.

Nåja, ingen skada skedd iallafall eftersom jag inte avslutade mitt nuvarande abbonemang, men det var ändå lite lustigt. Antar att jag nästa gång jag blir sugen på att köpa något av en försäljare får fråga om han verkligen är säker på att hans företag säljer produkten i fråga :).

Av Tmi

En annan lösning som fungerat på flera datorer jag provat på;

Skriv i terminal; winecfg

Gå till ljud-tabben och klicka av ALSA-bocken och klicka för esound-bocken. Starta om wine.

Av Tmi

Ptja, ett standardsvar är väl att prova Ubuntu. Jag kan inte med säkerhet tala för några andra distar, men Ubuntu (och högst troligt alla andra) installerar en boot loader där du får välja vilket OS du vill boota. Såvida inget går snett skall det därmed inte uppstå några svårigheter med att få själva dualbooten att fungera.

Av Tmi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Chobi
Nu har man sett det tioende avsnittet av Stargate Universe. Helt okej om man typ spolar förbi 20 minuter i mitten av avsnittet.

Vem mer än mig tror att Rush kommer komma tillbaks till Destiny med det störtade skeppet?

Om inte: Då kan man lika gärna sluta se på serien med en gång, eftersom han är den bästa rollen i serien.

Dold text

Klart han kommer tillbaka. Vad jag hoppas på är att han på något sätt genom skeppet kommer i kontakt med lite skojiga utomjordingar (eller att vi åtminstone får information om att det faktiskt finns någon mer därute någonstans).

Dold text

Jag tycker helt klart att serien har blivit bättre mot slutet av halvsäsongen. De tre eller fyra senaste har alla faktiskt varit helt ok och gör mig nästan lite besviken över att det nu blir juluppehåll.

Av Tmi

Så här ser det ut för närvarande.

http://pici.se/thumbs/t_NoxZNGbtp.gif

Av Tmi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Swordfish90
Vad är det för applikation som ligger till höger i bild, den med all info om systemet? Har sett att många har den och skulle vilja ha den också

// Swordfish

Nu använder jag inte sånt själv, så jag kan ha fel, men det ser iallafall ut som Conky.

Av Tmi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JesperT
Såg just senaste avsnittet. En mycket stor förbättring mot tidigare avsnitt.
Inget Big Brother, utan faktiskt en lite intressant handling med action.
Inget onödigt bråkande och skrikande heller. Känslorna verkade mer äkta den här gången.
Nu känns personerna betydligt mer realistiska tycker jag.

Visst, kanske inte i klass med ett actionfyllt avsnitt från SG-1, men så är det väl alltid i början av en serie.
Fortsätter det så här och de förbättrar än mer så blir det kanske en serie att kolla på iallafall.

Håller helt och hållet med - det här var ett steg i rätt riktning och faktiskt ett helt underhållande avsnitt.
Handlingen kändes stargate:ig (eller inte bara stargateig, utan allmänt scifiig) även om själva produktionen fortfarande kändes mer BSG. Dock var det här liksom 4:an ett avsnitt där man enligt min åsikt lyckats blanda element från de två serierna på ett bra sätt.

Lite originellt att man tog "tidsloopen" ytterligare ett steg i.o.m. att resultatet av det första upptäckandet av tidsresekinon faktiskt ledde till ett misslyckande som sedan resulterade i en sekundär tidsresekino :). Lite ovanligt också att man lämnar upplösningen åt tittaren (till viss liten del). Är väl lika bra det egentligen så vi slipper det annars så vanliga "sådärja, jag synthesizeade ett motgift på tre sekunder, det var jättelätt och alla blev helt friska."

Dold text

Även om den korta handlingsbeskivningen av nästa avsnitt känns som en återgång till de mer mediokra vi sett tidigare så kan man ändå hoppas på att vi snart börjar komma ur seriens introduktionsperiod och börjar röra oss med mot "standalone problem of the week".

Var det bara jag som faktiskt för några korta ögonblick trodde att det kanske fanns en möjlighet att Chloe dog på riktigt och skulle tas ur serien?
Jag blev besviken när de sedan sade att även James var död, vilket gjorde att jag insåg att det vi såg inte kunde vara den "riktiga slutgiltiga" tidslinjen.

Dold text
Av Tmi

Har tagit vaccinet nu.

Gick hyffsat smidigt .... fick stå i kö ca 45 min, men det var nog för att alla andra studenter tänkte som jag att gå dit tidigt på eftermiddagen.

Inga biverkngkndfkgngAAAHAHAH EAT BRAINS!!!

Edit: Ok, nu börjar jag bli rätt öm i armen :P.

Av Tmi

Låter väldigt sent ja, bud_bundy. Här har vi vaccinering imorgon. Skönt att få det överstökat nu när man börjar höra om fler som blir smittade.

Av Tmi

http://pici.se/thumbs/t_FDaZbnxeg.gif

Blev tillbaks till ett mer "basic" utseende.

Av Tmi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JesperT
Det här avsnitet kan sammanfattas :

Big Brother
Big Brother
Bråka
Knulla
Big Brother
Kyssas.
Misstänka varandra.
Slut.

I stort håller jag med, men jag tycker ändå att konspirationshandlingen höll mitt intresse iallafall lite vid liv och som gjorde att man iallafall kunde stå ut med "ooooh mitt liv är så ytligt!" och body-swap-sexandet.

Jag som var så optimistisk efter avsnitt fem som jag faktiskt gillade. Nu är jag tillbaks nere på "wtf?".
Nåja, jag kommer iallafall att fortsätta att titta och att hoppas på att det blir bättre.

Här kommer ytterligare än sammanfattning för de som inte orkat ta sig igenom serien än.

Main plot:
Eli är intresserad i Chloe och är avundsjuk på Scott som sätter på just Chloe. Detta sistnämnda påsättande gör Vanessa James avundsjuk på Chloe eftersom även hon blev påsatt av Scott i pilotavsnittet.

Chloe är tydligen kär i Scott, men tar sig friheten att gulla och pussas med Eli när hon är berusad. Hon tycker att Eli är söt, men att han bara är en god vän. Att Chloe pussades med Eli är dock förståeligt eftersom hon just hade fått veta att hennes bästa vän sätter på hennes expojkvän och därmed troligen är skälet till att förhållandet brast.

Eli har sett Chloe naken när han råkade se henne då han i övrigt gentlemannamässigt stod dörrvakt medan Chloe duschade. Han var dessutom nära på att se den storbystade James byta om med hjälp av en flygande spionkamera, men blev påkommen.

Colonel Young har problem med sin fru men fick henne i säng när han besökte henne genom body-swap-stenarna. Dock drömmer han samtidigt om medic Johansen.
Colonel Telford (vars kropp Young utnyttjade) får ta del av sexandet under en kort stund p.g.a. en bugg i stenarna och har nu fått mersmak för det och kommer troligen försöka att utnyttja Youngs ovetande fru för sex (eller så tolkade jag iallafall slutet på sjuan).

Vem doktor Rush är intresserad av kommer säkert som en cliffhanger i slutet av säsong 1.

Secondary plot:
Besättningen är strandsatt på andra sidan universum på skeppet Destiny. Skeppet har det lite tight med resurser.

Av Tmi

http://pici.se/thumbs/t_NPofpyYNB.gif

Jag byter bakgrund och utseende oftare än jag byter kalsonger, så nu bestämde jag mig för att jag endast får byta en gång per vecka (bakgrund och utseende alltså ). Så här såg det ut i bestämmande stund, så nu är jag fast med lila i en vecka

Av Tmi

http://pici.se/thumbs/t_xXnEgeAdz.gif

Råkade sätta en panel lite fel men trivdes rätt bra med det