Inlägg

Inlägg som Marzocchi2 har skrivit i forumet
Av Marzocchi2

Jag har en Macbook (white, late 2009) med 2 Gb minne. Känner att det är dags att uppgradera till 4 Gb, och om jag fattar rätt måste jag då köpa 2x2Gb eftersom det redan sitter 2x1Gb i datorn nu.

Vilken minnen passar bra i min Macbook? Några varumärken som är bättre än andra? DDR3 måste det vara, men vad spelar antal MHz för roll, vad ska man sikta på?

Funkar detta?
http://www.inwarehouse.se/k/ki.aspx?sku=418383

Av Marzocchi2

Tack för svaret. Blir nog en Lacie Rikiki

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=534068

Av Marzocchi2

Extern hårddisk ~1000 kr

Jag behöver en extern hårddisk till min MacBook. Jag vill kunna säkerhetskopiera min musik i iTunes, mina bilder och ha resten till filmarkiv. För tusenlappen blir det väl omkring 300-500 Gb, och det bör räcka för mina behov. Jag vill ha en extern hårddisk utan separat strömsladd, utan bara USB för överföring + ström.

Har ni något bra prisvärt tips på en bra och hyfsat snygg extern hårddisk?

Jag har idag en extern disk som jag använt för att föra över data från min PC till MacBook. Däremot kan jag inte göra tvärtom. Om jag fattat rätt måste man i så fall konvertera disken till Mac:s filsystem. Hur gör man det? Behöver man göra det till den nya disken jag kommer att köpa, eller börjar det fungera helt automagiskt?

Av Marzocchi2

Härligt, då finns det egentligen inget "akut" behov av skärmbyte, även om det på sikt skulle vara bra med en wide-skärm. Tar gärna emot tips över vad jag bör tänka på där. Är mina exempel vettiga skärmar?

-HypeX. Låter smart, jag vill egentligen inte använda MacBook-skärmen också. Gick dock inte som du beskrev, men då har jag heller inget Apple-tangentbord ännu, så det kanske beror på det.

Av Marzocchi2

Skärm till MacBook

Jag har idag en äldre platt skärm som jag kopplar min MacBook till.

Det finns två nackdelar med denna icke-wide-skärm. När jag ställer in min externa skärm att vara bredvid min MacBooks skärm så kommerjag ju inte åt Dock eller t.ex. Firefox bokmärken p åden externa skärmen. Om jag väljer skärmdubblering blir formatet i den externa skärmen fel med stora svarta fält uppe och nere.

Jag har därför kommit till slutsatsen att jag behöver köpa en ny skärm som klarar MacBookens wide-format. Jag vill alltså använda skärmdubblering. Vilken av nedanstående skärmar rekommenderas:

LG 21.6" LCD W2243S-PF 1920x1080 1400 kr

Samsung 21,5" LCD Syncmaster 2233SN 1920 x 1080 1450 kr

BenQ 22" LCD G2222HDH 1920 x 1080 1500 kr

LG 21,5" LCD W2243T-PF 1920x1080 1550 kr

Fan, det är ju en djävla djungel det här med skärmar, jag har ingen koll alls. Vad ska jag tänka på? Jag vill också ha möjligheten att koppla min gamla stationära till den nya skärmen, men det bör väl vara ett smalt problem.

Tacksam för hjälp och råd.

Av Marzocchi2

Jag har en äldre bärbar Toshiba och en stationär dator där komponenterna börjar bli några år. Den bärbara har inte så mycket minne och är ordentligt seg, och den stationära börjar självdö också känner jag ibland.

Funderar på att köpa en Macdator istället, vore spännande med ett nytt system. Använder inte min nuvarande bärbara speciellt ofta, men har den ibland kopplad till TV:n för att kolla nedladdad film eller på soffbordet.

Om jag köper nya MacBook eller MacBook Pro, är den funkis att ha igång större delen av dygnet kopplad till en extern skärm, precis som en stationär alltså? Eller gör iMac eller Mac Mini ett bättre jobb som stationär dator? Vilken extern skärm funkar bra till Mac-datorer? Vill helst inte lägga mycket pengar på en Mac Cinema-skärm

Av Marzocchi2

Såg ett Zeiss-objektiv på MediaMarkt. Tror det var Zeiss Vario Sonnar T* DT 16-80/3,5-4,5, men är inte 100% säker. Cyberphoto tar i alla fall 9550 för detta, medan Mediamarkt ska ha 6995. Läge att slå till? Är Zeiss-objektivet så mycket vassare än Sigma- och Tamron-objektiven som diskuteras i tråden?

Vad är det för skillnad på Sigma EX 18-50/2,8 DC Macro och
Sigma EX 18-50/2,8 DC förutom priset?

Av Marzocchi2

Om valet står mellan Tamron 17-50/2.8 och Sigma EX 18-50/2.8, vad välja?

Tamron kostar 4000 och Sigma 3100. Vad skiljer i praktiken?

Av Marzocchi2

Tack, nu tror jag det löste sig.

Av Marzocchi2

Dela mapp från stationär till bärbar

Jag har installerat ett trådlöst nätverk hemma och vill dela ut en mapp från min stationära dator så jag kan komma åt den på min laptop.

Jag har delat ut den aktuella mappen och kan mycket riktigt se den under Mina nätverksplatser i min stationära. Hur gör jag för att komma åt mappen från min laptop? Jag kan inte hitta Mina nätverksplatser i laptopen.

Operativsystemen är Windows XP, den trådlösa routern en Netgear WGR614.

Av Marzocchi2

Ersätta kitobjektivet till Sony A200

Köpte en Sony A200 för en tid sedan, och kommer inom en snar framtid köpa nytt objektiv.

Jag är nöjd med brännvidden (18-70) som kitobjektivet har, men nu tror jag att jag behöver ett objektiv som är mer ljuskänsligt för att kunna ta bättre bilder.

Vad säger ni om följande alternativ för 3-4000 kronor?

Tamron SP AF 28-75/2,8 XR Di till KonicaMinolta AF samt Sony Alpha

http://www.cyberphoto.se/tamron/28-75.jpg

Sigma EX 24-70/2,8 DG Macro till KonicaMinolta AF samt Sony Alpha

http://www.cyberphoto.se/sigma/24-70_dg.jpg

Vad finns det mer för alternativ?

Av Marzocchi2

Fungerar ett Compact Flash Extreme III till Sonys A200? Eller funkar bara I och II?

Hur många bilder (av "standardtyp") kan man ta med ett 2 Gb-kort?

Av Marzocchi2

Nikon D40 vs Sony A200

Står redo att köpa min första digitala systemkamera. Har sållat bort några stycken, och tror jag kommit fram till att valet står mellan D40 och A200.

Klämde på D60 och A300 idag, men kunde tyvärr inte komma åt D40 och A200. Är de (D40 och D60 resp A200 och A300) likvärdiga storleksmässigt?

Nikon känns bättre iom att den är lite mindre, men Sony har ju antiskak, vilket jag förstår D40 saknar både i hus och objektiv?

Är Nikons färre antal pixlar en stor nackdel?

Har som plan att fota människor, natur och sport.

Av Marzocchi2

SE S500i vs Nokia 6300

Jag har idag en SE W810i som jag trivs hyfsat med. Jag sneglar mot en ny telefon för jag vill kunna använda ett bluetoothheadset när jag lyssnar på musik. Dessutom skulle det vara trevligt med en tunnare mobil som ju är så populärt just nu.

Jag har läst om och klämt på s500i och 6300, och båda är ju tunna och härliga. Jag gillar sliderutförandet på s500, men metallskalet på nokian är ju riktigt coolt. Det vore kul att testa lite Nokia igen efter att ha haft Sony Ericsson ett par år.

Mobilerna kostar båda runt 2000, har 2 Mpixkamera utan AF. I stort samma funktioner i mjukvaran. s500i saknar radio, vilket är en liten nackdel, men jag lyssnar väldigt sällan på mobilradion idag.

Det jag har gillat med mina tidigare Nokiamobiler är profilerna. I min nuvarande telefon kan jag t.ex. inte ha en heltyst profil utan vibrator och en heltyst med vibrator (utan att ändra i inställningarna). Jag antar att 6300 är lika flexibel när det gäller profilerna som mina tidigare Nokiamobiler (2110, 6110, 6600). Har Nokian anteckningar/to-do-list som Sony-Ericssons mobiler? Andra för/nackdelar?

riktigt svårt val detta tycker jag. Vad har ni för tankar om mitt val?

Av Marzocchi2

Program till Palm OS

Jag söker ett lösenordsprogram till min Palm Tungsten E2.

I programmet ska jag kunna spara och förvara användarnamn och lösenord till olika internetforum och program på jobbet t.ex.

Finns det något sådant?

Eller kan man lösenordsskydda någon mapp eller fil istället?

Av Marzocchi2

DVD med hårddisk.

Jag är på jakt efter en DVD som kan spela in både på DVD-skivor och hårddisk.

Det finns många på marknaden, och därför blir det svårare att välja.

Vilka funktioner är eftersträvansvärda?
Jag vill kunna se på ett tv-program och spela in ett annat, går det?
Finns det någn DVD-spelare som kan läsa avi-filer. Kan jag i så fall föra över filer till spelarens hårddisk?

Pris gärna omkring 3000.

Av Marzocchi2

WindowsXP installerat på båda mina HDD

Jag har två hårddiskar, varav den ena (C:) jag har Win XP installerat på.

Vid ett klantigt ögonblick lyckades jag formatera och installera delar av Win XP även på min andra HDD (D:).

Därefter får jag alltid frågan vid uppstart vilket operativsystem jag vill starta med. Det är inte så stort problem. Det stora problemet är att hälften av utrymmet på D: är upptaget, även efter att jag formaterat! Storleken är 232 Gb, och jag har bara 127 Gb ledigt.

Även om jag väljer "Visa dolda filer och mappar" så syns inga filer eller mappar. Vad är det som tar så stor plats, och hur får jag bort det?

Tacksam för hjälp med detta.

(Jag tror inte hårdvaran spelar så stor roll i sammanhanget. Det hela gäller alltså Windows XP).

Av Marzocchi2

Varför har man en extern hårddisk igång 24/7? Varför inte köpa en intern i så fall?

Av Marzocchi2

Jag får inte MMS att funka. Har tankat ner inställningar, och även följt den manuella guiden, på Telenors hemsida.

Så fort jag öppnar ett mms står det "Kontrollera inställningarna för MMS/internet". Hur lösa?

Av Marzocchi2

Jag efterfrågar lite tips&trix i M600:s menyer och program. I likhet med dem SE presenterar på sin hemsida, men lite fler då förstås.

Stör mig ganska mycket på att jag inte kan ändra volym i mediaspelaren när jag har aktiverat knapplåset. Fungerar ju kanon att ändra låt/volym med aktiverat knapplås i t.ex. w810.