Inlägg

Inlägg som AlfonsA har skrivit i forumet
Av AlfonsA

Arbetsdator under 10000:-

Hej!

Jag behöver en dator för mina arkitekturstudier. Den kommer att användas till fotoarbete, mycket CAD samt en del 3D-modellering och rendering. Helst inte större än 15-16" och gärna med en relativt hög upplösning (det behöver inte vara någon full HD eller så) eftersom alla program jag använder har mycket paneler som tar skärmyta.

Datorn får helst inte kosta över 10000:- och bör ha 4GB ram då många program kommer att köras samtidigt. Processor är viktigare än 3D-kort eftersom renderingar och CAD-ande är CPU-intensivt. Inget integrerat grafikkort dock då en hel del är openGL-baserat.

Jag har gått vilse i djungeln, någon som har koll som kan hjälpa till?

Av AlfonsA

Fönster byter fokus

Hej!

Jag har irriterat mig på att windows (både xp och vista) byter aktivt fönster så fort ett annat fönster begär fokus. Detta leder till att det aktuella fönstret förlorar fokus och tangenttrycknigar/polygoner i illustrator etc avbryts/Skickas/etc till det nya fönstret och mitt arbetsflöde/koncentration förstörs.

Jag har lyckats registerhacka bort det ur xp en gång i tiden men minns inte hur. Har även försökt googla/söka här men inte hittat något (finns ju säkert men jag lyckas inte filtrera ner min söksträng bra nog).

Hur gör man i xp och vista(kör två maskiner).

Tack på förhand!

Av AlfonsA

Microsoft SideWinder verkar vara bra den med, skönt att du har provat i cadprogram; uppskattas! Jag upplever dock att den är för stor för min hand...

Razer Pro skall kollas upp.

Av AlfonsA

G9 verkar också väldigt bra men faller på att jag inte trivdes med den i handen. Ingen som har provat någon av min förhandsfavoriter? Hur många dpi kör ni på i skrivbordsmiljö?

Av AlfonsA

mx518 verkar vara en bra mus som på alla sätt uppfyller mina kriterier! Haken är bara att den antagligen är det fulaste datortillbehör jag sett i hela mitt liv... Tyvärr är det ett ganska stort krav att den är sober.

Av AlfonsA

Jag tycker inte att den ligger så skönt i handen men antar att man vänjer sig? Är inte 3200dpi lite overkill i skrivbordsmiljö? 3200px/tum känns lite väl, behöver man så mycket? Men övertala gärna!

Av AlfonsA

Tips på mus för grafik/cad

Hej!

Min gamla MS Optical Wheel Mouse börjar lägga av och jag är i stort behov av en ny mus. MSOWM har 400 dpi vilket känns lite i segaste laget på min 20"-skärm.

Jag har tittat på följande möss:

Logitech Revolution VX:
+ trådlös
+ 800 dpi
+ bra formfaktor
+ många knappar
+ intressant scrollhjul
? underligt mittenklick på scrollhjulet (jag tror dock att man vänjer sig)

Razer DeathAdder
+ trådad
+ 1800 dpi (ställbart)
+ verkar ha bra formfaktor (inte provat den live)
- Alldeles för lång sladd.
- Väldigt ful. Vem vill ha leds och tribals? (Det verkar dock att gå att stänga av)

Sammanfattningsvis har jag följande krav:
+ Hög precision. Om man stressCAD:ar så vill man pricka punkterna utan
krångel.
+ Skall användas till en bärbar dator (MacBook Pro m OSX och XP) (och emellanåt till min stationära med Vista).
+ Jag spelar en del datorspel men oftast inte FPS. Senaste FPS jag spelade var HL2, annars spelar jag mest CIV och liknande.
+ Trådad är inget problem i sig även om det vore skönt att slippa. = Precision > trådlöst.
+ Skall användas till surfning, CAD, 3D-modellering, Photoshop, Illustrator osv samt något spel emellanåt.

Har något provat någon eller båda av dessa möss? Vilken skulle ni rekommendera mig? Har ni möjligen någon annan rekommendation?

Tack på förhand!

Av AlfonsA

Omdu skriver ut från pdf kan du under avancerade inställningar i printerdialogen minska färgmängderna för alla kanaler. Annars så kan de vara så att du inte har ett papper som klarar den dpi du ska skriva ut i. Har papperet för låg kvalitet så kan du få blödningar, dvs att punkterna flyter in i varandra.

Obs, jag är ingen expert på området men har löst liknande situationer med ovanstående trial-and-errorteknik.

Av AlfonsA

Jag förstår inte heller...

Men det beror snarare på trådskaparens undermåliga svenska. Värre exempel på satsstaplingar eller upprepningar får man leta efter. Vad är det för fel på dem som postar här egentligen?

Av AlfonsA

Jag tror att flera av microsofts ramverk, bl a .nets, kontroller för inmatning saknar windowsknappen. Det är iaf anledningen till att "switchers" skapare skrivit en egen kontroll för ändamålet.

Av AlfonsA

google!

Av AlfonsA
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tcntad
haha vi kan använda sweclockers till svenska lektioner...

lär dig stava själv. det finns bara en särskrivningsregel på svenska: SKRIV ALDRIG ISÄR! Är det svårt?

Av AlfonsA

Jag tycker inte att det låter som ett virus. varför tror du att det är det?

Av AlfonsA

Sen så måste du som ovan påpekat öka antalet samtidiga anslutningar. Vill minnas att xp från och med sp2 max tillåter tio kontakter i taget vilket med allt som pågår i windows ger ungefär 4-8 anslutningar. Finns en bra guide på soulseekforumet.

Av AlfonsA

ti 4400.Det mesta som står på den sidan är halvsanningar eller lögner, beroende på hur man ser det. Har utretts i massor av trådar både här och annorstädes. Hur naiv är du egentligen?

Av AlfonsA

piss burken? Lär dig stava! Man skriver ALDRIG isär på svenska. Hur svårt kan det vara?

Av AlfonsA

Å andra sidan så pratar personen antagligen om filmer som redan är komprimerade för web, dvs förstörda. Min uppfattning är att t ex 200% förstoring är önskvärt på t ex youtube då jag har lite för hög upplösning för att se ordentligt på original. Då återskapar jag alltså känslan som originalskaparen ville ha. Om man jobbar med film och är intresserad av skärpa och kvalitet sitter man inte på 300px-klipp.

Av AlfonsA

Bl0ndi3: Ja, men det beror väl på superfetch. Om jag har förstått saken rätt så fyller Vista i största möjliga mån upp ramminnet hela tiden, inte bara med det som behövs för stunden utan även med bitar av vad den tror att man snart kommer att behöva.

Joltic: iom att minne rensas på nolltid är oanvänt minne slöseri. Ju mer minne man kan allokera ju bättre, även om sakerna inte används till något för stund i o m att diskaccess är så långsamt.

Jag är iofs personligen lätt skeptisk till superfetch, min stackars hårddisk jobbar mer eller mindre hela tiden. Måste dock kolla upp om det verkligen sänker livslängden, tror inte det eftersom xp ändå swappade.

Av AlfonsA

Kingston datatraveler stöder INTE readyboost. man får visserligen frågan om man vill aktivera det vid installation men möts sedan av skärmen ovan vid närmare granskning. Ingen information finns om att det stöder readyboost, varken officiellt eller via tester, något iaf jag var medveten om när jag köpte mitt igår. Det är därför de numera är så billiga (fick 2gb för 175 spänn) då Kingston lanserade en uppdaterad och klart dyrare variant som heter Kingston Readyflash för att korrigera detta. Om någon däremot har sagt till dig att det ska funka så har du laglig rätt till reklamation. Varför googlade du inte detta innan? Lätt info att hitta (jag är absolut inte teknikkunnig).

Av AlfonsA

Jag har också googlat ihäl mig efter det här. hittar ingen lösning. läste ngt på neowin om att hacka ngt, det vill jag inte göra.