Inlägg

Inlägg som mattson har skrivit i forumet
Av mattson
Skrivet av jocke92:

Borde det inte bli open universe av bredbandsbolaget i framtiden? Så gör de här i kommunen. Nog bara hålla ut.

Du menar att när migrationen från Tele2 till BBB görs kan jag byta till alla leverantörer som går via Open Universe? Eller menar du att någon gång i en obestämd framtid kanske BBB ersätts av OU...?

Av mattson
Skrivet av evoke:

Fick precis hem ett brev att de kommer flytta över mig från Tele2 till BBB den 1 maj. Väldigt besviken då jag inte har hört bra saker om BBB precis.

Dessutom har de höjt priset på 100/100:

Månadsavgift Bredband 100 - 369kr i månaden
Månadsavgift + Plusfart - 100kr i månaden (antar att det är 100 upp)
Rabatt - -50kr i tre månader.

Förrut betalade jag 399kr för 100/100 för Tele2. De ger mig alltså 50 kr i rabatt i tre månader men jag får ändå betala mer än innan. Rätt bisarrt.

Dessutom kan jag inte tänka mig att BBBs nät är lika bra som Tele2s.

Rätt irriterande om man säger så.

Har fått ett liknande brev med byte 16 maj och prishöjning på det. Jag kan säga upp mig innan bytet 16 maj, men är det möjligt att byta till någon annan leverantör via samma uttag då? Är inte så hemma på det här, jag har ett fiberuttag som tele2 satte in och BBB nu alltså tar över.

Annars är alternativ comhem eller nån slags mobil lösning. Har fått uppfattningen att comhem vs BBB lite grand är samma skräp, men tar gärna emot synpunkter. Sitter i Malmö om det gör någon skillnad.

Av mattson

Nån som har problem med fläkten? Har inte börjat använda datorn ordentligt än, bara kollat mail och lite film, men just nu är tex fläkten igång konstant fast jag bara har väckt den ur viloläge.

Har även försökt avinstallera Lenovo solution center som stör lite nu och då, hittar han i kontrollpanelen och avinstallerar men inget händer liksom... Samma med Simple Tap. Ska man behöva blåsa den helt och göra ominstall?

Kan tillägga att jag slängt in 16GB RAM, annars inga ingrepp.

Av mattson
Skrivet av 19KeVVa93:

Inte för att skrämma dig eller så men kolla alla filmer på youtube om Laugage eller baggage handler.

http://www.youtube.com/watch?v=lzmJr1a-BHU

Jag skulle ta den som handbagage, om du får!

Tackar för den! Får en att tänka till lite extra...blir nog 19-tummaren trots allt. 24" funkar inte som handbaggage. Ett halvår utan mina dubbla 24" på högkant, livet kommer bli svårt.

Av mattson

Jo jag hade hoppats på nåt sånt, men har hört mardrömsstorys om hantering av flygbagage. "Fragile" betyder i realiteten nog inte så mycket är jag rädd.

Undrar om någon har erfarenhet av ett liknande äventyr med bra/dåligt resultat?

Av mattson

Hur ömtålig är en skärm..? Incheckat bagage.

Ska flyga till England för flytt och vill ha med en extern skärm. Har en gammal 19" som jag inte är speciellt rädd om, kan ev få plats i handbagage men annars checkar jag nog in den, väl förpackad förstås inuti annat bagage.

Alternativ två är att ta en av mina 24" HP ZR24w. Den är jag desto mer rädd om, men ställd på högkant är den oslagbar när jag skriver orkesterpartitur så den vill jag helst ha...så jag undrar: om jag skulle sätta fast nån slags hård skiva för själva skärmytan (som jag misstänker är mest sårbar) och kanske även originalfrigoliten runt om, hur pass sårbart är detta i incheckat bagage?

Vet att vanlig flygfrakt är att föredra, men jag är liksom på en lite tajt budget...

Tacksam för input!

Av mattson
Skrivet av anon36896:

Nu har jag testat datorn med lite olika minneskonfigurationer.
För er som inte orkar läsa allt kan jag börja med att berätta att det funkar bra med 8 GB-stickor! Datorn hittar minnena, protesterar inte på något sätt och verkar funka fint!

...

Lysande, tack för en omfattande testkörning! Då blir det nog till att smaska in 16GB. Låter dock trist med 5400rpm, kommer inte funka alls med musikproduktion. Men det får jag ta med Dustin...

Av mattson

da-li, mkt nyfiken på om det funkar med 2x8GB!

Har precis beställt en E530 själv. Köpte till 4GB ram direkt, men om 2x8GB funkar kanske jag ska ändra ordern... Datorn var tillfälligt slut så jag har nog till nästa vecka på mig att ändra lite. 8GB känns iofs plenty för mina behov.

Av mattson

Nytt problem: två My Book Elite tilldelas samma label och kan inte användas samtidigt

* EDIT * Det var en newbie-fråga, sorry... Vad jag behövde göra var att aktivera den ena disken, som ju faktiskt syntes i Disk Manager. Att det numera finns en "signature conflict" mellan mina WD-drives hoppas jag inte ställer till problem.

Skrivet av MultiMan:

Elite är väl deras lyxmodell med LCD-display? Senast jag handlade diskar tittade jag på den men lät bli av två anledningar: Priset var lågt av någon anledning (bra iofs) men såg att även WD själva reade ut disken och började misstänka att disken inte var speciellt lyckad. Efter att ha läst på diverse forum blev jag än mer övertygad. Har inte kvar länkarna dock, tyvärr.

Firmwaren du menar lär inte ligga på själva disken utan i en separat krets i själva kabinettet, typ som det är på Mirror-modellerna. Kan tyvärr inte hjälpa dig mer men google brukar uträtta mirakel åt mig när det gäller diverse skumma forum, där det postas speciallösningar. Det är mitt bästa tips.

Sedan nya versionen av Elements kom (v2) så handlar jag endast dem. Alltid Green, mycket bra pris och man kan stapla nästan hur många som helst utan att de riskerar ramla. Helt transparent interface utan några konstigheter eller annat som stör. Man ser direkt vilken disk som sitter i utan specialprogram (EADS i samtliga mina hittills).

Tack för svaret! Jag önskar jag gjort lika grundlig research som jag brukar... Blev hooked på LCD-displayen, tänkte att det är perfekt att ha ett par, tre backup-diskar liggande och veta exakt vad som är vad. Men tji fick jag...

Men mitt problem nu är av mer akut natur: Jag köpte två stycken Elite men kan bara se och använda en disk åt gången! Problemet är att de tilldelas samma label, H: i mitt fall. Så den disk jag pluggar i först blir H:, den andra syns inte ens i disk manager. Har provat byta label till I: men resultatet blev bara att båda istället tilldelades denna label (eller den jag pluggar i först, du fattar...)

Har kontaktat WD support och fick svaret att WD Smartware inte stödjer två diskar samtidigt, trots att jag ihärdigt berättar att jag inte använder deras software utan bara vill kunna se och använda två diskar samtidigt i windows explorer. Copy, paste och liknande avancerade funktioner önskas.

Någon vänlig själ som har erfarenhet av detta?

Av mattson

WD MyBook Elite: Möjligt att ersätta firmware?

Har precis gjort ett dåligt val av backup-disk visar det sig. WD smartware som följer med kan man förstås avinstallera, och VCD (virtual cd) gick med en firmwareuppdatering och ytterligare ett program att gömma.

Problemet är att VCD fortfarande ligger och skräpar nånstans och tar upp utrymme. Går inte få bort eftersom det ligger i firmware som jag förstått det. Läste i en recension att disken som sitter i är en WD Caviar Green. Går det på något sätt att ersätta firmware med en vanlig WD green-firmware, eller tänker jag helt fel? Målet är alltså att rensa disken helt och använda ett backup-program som faktiskt är användbart...

Är det annars möjligt att ta bort VCD manuellt från disken?

Jag som trodde jag bara köpt en helt vanlig HDD...

Av mattson

låter ju fint med snabbare firewire!

alla musikanvändare här: ni skriver att ni använder firewire-hdd externt. jag skulle behöva ett firewirechassi till mina sata-diskar, men det är otroligt svårt att hitta något sådant. är det ide som gäller eller måste man köpa hdd och chassi tillsammans? känns lite onödigt när man har sisådär 4 satadiskar med diverse projekt liggandes...

sorry om jag avvek från trådens huvudämne.

Av mattson

Kontaktlim el dyl. till fläktlocket?

Har en Acer Aspire 3003Lmi där jag rensat fläkten från damm men kom fram till att fläkten rör vid "fläktlocket" och därmed låter väldigt mycket.

Borde funka lägga ett tunt lager på locket för att höja upp det och hindra fläkten från att slå i. Kan man använda kontaktlim till det? Det är ju mycket brandfarligt, och en laptop blir som bekant ganska varm.

Garantin är ute så det är inget alternativ att lämna in den.

Av mattson

ladda ner programmet på http://www.memtest86.com/

kör antingen programmet i windowsmiljö, eller bränn iso-filen på en cd och boota från den. hur man tolkar resultaten är en annan sak...

jag får underligt nog inga fel rapporterade om jag testar i windowsmiljö, men när jag bootar från cd blir det konstigheter.

har installerat om windows på min gamla hdd nu, orkar inte felsöka längre så jag får se hur länge han orkar den här gången.

Av mattson

jo jag skrev att jag redan har testat minnena på en annan dator, och där visar de inga fel. det är det som gör mig orolig att moderkortet är kass.

hur ser en spole ut på moderkortet..?

edit: misstänker att det är kopparsnurrorna. kan inte se att nån läcker, inte heller kondensatorerna. kan minnesslotsen va paj, kan man testa det på nåt sätt? kan memtest reagera på att cpu:n eller nåt annat är skadat?

Av mattson

tack för svaren! jag ska förtydliga&uppdatera er lite:

"det sista jag gjorde" var inget speciellt. blåskärmen kom en dag när jag startade datorn. samma blåskärm har tidigare dykt upp med jämna mellanrum, dock inte så ofta att jag orkat bry mig.

men utan förvarning (inga nya progs installerade) blir det BSOD några sekunder efter windows startat- varje gång nu.

google på "Stop: 0x0000008E" var det första jag gjorde. fick tipset att använda memtest. testade minnena (var för sig) på en annan dator, inga fel. testade minnena igår på problemdatorn med bootbar cd, nu blev det intressant:

med memtest86 (bootbar cd) hakade programmet upp sig vid test #5, 10% i moderkortets huvudslot. detta hände med båda minnena, var för sig ensamt. när jag testade minnena i de sekundära slottarna (utan att veta vad det har för betydelse, jag är "googlelärd" på sånt här) fick jag massa felmeddelande en gång, datorn frös nästa gång. med ett friskt minne från en annan dator blir det ibland felfritt, ibland problemerrors eller frys.

detta får mig att misstänka att moderkortet inte fungerar som det ska. är det en rimlig slutsats, och är det i så fall värt att lämna in till en datorfirma som testar mobon om det går?

värt att tillägga är att jag även bytt grafikkort och gjort en clean install av XP på en ny hdd. då funkar windows att starta upp, utan BSOD, men jag misstänker att nåt inte stämmer ändå med memtest i bakhuvudet.

så, thompi8:

1) kanske minnesfel. det som talar emot är att memtest inte ger utslag på en annan dator, och ofta gör det även på friskt minne på problemdatorn.

2) hårdvarufel min gissning. ganska okvalificerad, nån kunnig får gärna backa upp här.

3) felfri installation på ny hdd talar för mjukvarufel. dock ger fortfarande memtest konstiga signaler.

har suttit med detta dag och natt nu. förslag på vad som mer kan göras?

Av mattson

kapten blåskärm, hjälp!!

EDIT: Gjort en clear CMOS på riktigt nu (kollade manualen...) Även kört memtest på båda minnena på en kompis dator, inga problem med dem. Använder jag bara ett minne kommer jag inte förbi "vill du starta i felsäkert läge" etc. Det borde väl inte vara problem egentligen? Använder jag båda startar windows upp, sen blåskärm.
Kört western digitals hddtest på systemdisken (funkar utan att boota), inga errors. Kan det vara programvara jag installerat, eller är det troligen moderkortet som pajat? Snälla nån som vet...?

Har problem med kapten blåskärm som ger mig följande meddelande:

Stop: 0x0000008E (0xC0000005, 0x80624249, 0xB677B964, 0x00000000)

Windows stängde först ner sig när jag jobbade med krävande musikprogram, men nu så fort windows loggat in i stort sett. Trodde först nätagget var för klent eftersom jag installerat lite PCI-kort, men även efter att plockat väck dem fanns problemet kvar. Ryckte även ut allt utom systemHDDn, grafikkortet och fläktarna.

Som om det inte var nog vägrar datorn nu och då boota överhuvudtaget, kommer inte in i BIOS ens (hände första gången efter att provat ett kraftigare agg). Hänger upp sig vid "press DEL to run setup".

Gjorde en clear cmos tror jag, höll inne DEL-knappen under uppstart. Löste problemet temporärt men kom tillbaka.

Lyckades även skriva "eventvwr.msc" i run, såg under system att "fel: händelse 7000" hände då och då, anar att det är blåskärmen. Vet dock inte exakt vad det betyder.

Någon idé om vad problemet borde vara? Kan tyvärr inte köra memtest pga blåmannen, men minnena kanske är förbrukade, kan man testa dem på annat sätt? Moderkortet gjort sitt? Vet inte var jag ska börja eftersom blåskärmen kommit då och då under längre tid, men nu är han tydligen här för att stanna.

Jäääättetacksam för svar!

/Mattias

Operativsystem: Microsoft Windows XP Pro med SP2
Processor: AMD Athlon64 3400+
Processorkylare: Thermaltake TR2-M6
Moderkort: ASUS K8V-SE Deluxe
Minne: 2x 512MB Kingston PC3200
Grafikkort: Radeon 9550
Hårddisk: WD 120GB SATA 7200 + Samsung 250GB SATA 7200
Nätaggregat: Altis ATX-300PT 300W med 15A på +12V
Övrig kylning: 1x80mm insug och 1x80mm utblås i lådan
Övriga komponenter: NEC DVD-brännare + Lite-on CDrw/DVDr. M-audio 24/96 ljudkort (PCI). Cardbus-läsare (PCI).

Av mattson

Köpte mig en laptop för nån månad sen med vista förinstallerat, men var tvungen att skaffa XP eftersom vista inte stöder i stort sett något av de musikprogrammen jag använder. Räckte att sätta i en MIDI-sladd i ljudkortet för att datorn skulle balla ur helt. Om nu någon var intresserad av konkreta buggar i vista. Dåligt skrivna drivrutiner? Kanske får bli mac...

Av mattson

externt case

köpte externt case till min satadisk för backup.

problemet är att placeringen av kontakterna i disken i förhållande till uttagen i caset gör att den är omöjlig att stänga...

har testat på två diskar, WD och seagate. finns det diskar där uttagen är placerade horisontellt annorlunda, eller är det exakt samma standard på alla sata HDDs?

i så fall är ju caset felkonstruerat, vilket är störigt som fan.

Av mattson

program vägrar försvinna

försöker installera ett program som jag tidigare haft installerat på datorn. har avinstallerat och rensat registret på allt som har med programmet att göra men likförbannat blir det en modify/repair/remove-ruta när jag ska ominstallera vilket innebär att skiten finns nånstans på datorn. why?

väljer jag modify får jag ett "component transfer error" in the face.

Av mattson

synpunkt på musiklaptop

är ute efter en ok bärbar som fixar hantera musik live (xternt ljudkort givetvis), har kikat på den hära LG F1-2ARNV:

http://www.ghdata.se/WebShop/Index.php?ArticleID=F1-2ARNV

nån som känner till den? synpunkter/alternativ?

det jag måste ha är minst 1 Gb ram, firewire och någorlunda schysst processor. 7200 rpm HDD hade nog också varit bra. dvd-rw eller operativsystem behövs inte. prisklass vid 8000snåret.

om någon har tips blir jag förtjusande glad! bråttom är det också, nästa gig ute är på tisdag. hoppas de levererar snabbt...