Inlägg

Inlägg som Applet har skrivit i forumet
Av Applet

Jag skulle rekommendera att du tar en titt i marknaden, finns flera tangentbord inom din buget. Vill man få bang for buck så är ju begagnat svårslaget.

Av Applet
Skrivet av anon257891:

Klart jag har, pm:a din adress så postar jag en handfull.

Grymt, tack! Du har PM

Av Applet

Någon som har några extra topre-fjädrar liggandes (behöver egentligen bara en men några vore bra) eller en idé på var jag kan få tag i dom? Topre-kopiornas fjädrar bör väl rimligtvis också fungera i ett HHKB?

@anon257891 Du råkar inte ha några fjädrar från dina Novatouch över?

Av Applet
Skrivet av Icte:

Ni som bygger egna tangentbord, var får ni tag på switchar, keycaps och backplate? Funderar på att bygga ihop ett 60% MX Clear tangentbord och har redan alu case.

Förutom aliexpress och ebay skulle jag rekommendera dessa:
Mekanisk
Falbatech
Har köpt brytare från 7bit på DT, funkar bra, men kanske känns lite knepigt

Av Applet

Potatisbild på jobb-brädan (B.mini, TMK, Cherry double shots, Ergo clears). Måste fixa en ordentlig höger shift, i övrigt rätt nöjd (får duga). Hade föredragit ett högt case, men det var väldigt svårt att få tag i när jag byggde det.

http://i.imgur.com/THlNHSe.jpg

Av Applet
Skrivet av careface:

Hm, ser läskigt ut. Men tack för infon. Skulle man då kunna ställa in så den automatiskt ändrar layout beroende på om det är inkopplat i en PC eller Mac?

Skickades från m.sweclockers.com

Jag har mina brädor programmerade så att jag kan switcha beteende på dom beroende på operativsystem (håller i FN + ESC), men det blir inte helt automatiskt (kanske går att fixa, men jag vet inte hur). Det är låg risk att du förstör något genom att sätta in en sådan controller, men ja, det är ju ett ingrepp. Du tappar även USB-huben

Sorry för prat i bild-tråden, får kompensera med lite bilder framöver

Av Applet
Skrivet av careface:

Kanske bara köper ett till HHKB..
Men det är ju inte programmerbart.

Det går att handla "eftermarknadskontroller" till de, då blir de programmerbara (TMK eller QMK). Du blir även av med DIP-switcharna

Av Applet

Om det är någon annan här som kör ett b.mini så finns det en TMK port här, drog in den nu på morgonen. Fantastiskt att få in SpaceFN på brädan, har varit något jag saknat väldigt mycket.

EDIT: Blev SÅ mycket mer förtjust i brädan när jag slipper ps2avr, jag är inte ett fan

Av Applet

Sista veckan om man vill hoppa på detta mini-gruppköp som jag nämnde tidigare

Skickades från m.sweclockers.com

Av Applet

Generellt så är storlek på tangenter och avstånd mellan dessa väldigt standardiserat bland normalstora tangentbord. Jag tror det kan blir svårt att hitta ett tangentbord med större tangenter och större avstånd mellan dessa. Bokstavsdelen på både jobbets rubber domes och mitt mekaniska är ~28 cm.

Av Applet

Jag har börjat ifrågasätta mitt bud, men kan dra igång budgivandet igen på 800 om det är ok

Skickades från m.sweclockers.com

Av Applet

Allmänt tips (och reklam med egenintresse): Det körs en mini group buy för att handla lite schyssta vintage tangentbord från staterna på deskthority. GB-tråd, Affär

EDIT: Bra tillfälle att handla ANIS-brädor och lite mindre vanliga Alps-switchar

Av Applet
Skrivet av Stagfeldt:

Letar efter några fräsha keycaps nu efter mitt 60% tangentbord är färdigt. Köpte keycaps av en kille på Facebook, men blev antagligen scammad då det inte kommit fram efter mer än en vecka. RIP 250kr.
Hur som helst undrar jag i fall någon har en rekommendation på nuvarande group-buys. Kollat på r/mechmarket, men där är det ofta ansi-layout som gäller. Hade behövt ett 60% ISO som inte är allt för dyrt. Vet att vissa group-buys kan komma upp i 1.5k+.
Var en kille här på Swec som sålde mx-cherry caps för några dagar sedan, men de gick direkt!

om blanks duger så finns det thick pbt blanks på aliexpress som är iso i OEM-profil för ~200kr. Har sett folk på /r/mk som handlat, verkar helt ok. Går att få i fräsiga färger

Av Applet

Även jag kör mina Gateron Blacks PCB-mounted. Hade egentligen tänkt ha en stål plate, men jag orkade inte vänta på att få hem den från LeandreN's gruppköp. Får se om jag sätter dit den, PCB-mounted är rätt trevligt det med.

@Gray , Skillnaden är ju rätt stor, personligen gillar jag både min linjära bräda och den med trampoline-moddade ergo-clears jag har på jobbet (stor fördel är att den senare är tystare). Roligt med lite omväxling imo. Kanske inte så hjälpsamt i ditt beslut, men personligen så tycker jag att det är svårt att välja fel, båda är bra val. Det kommer att sluta med att du har en bräda med vardera switch ändå

Edit: Du har inte övervägt MOD-switcharna från originative istället för zealios, eller "Panda"-switcharna som en på GH håller på att ta fram?

Av Applet

Ah, bra input! rockad av grave och back slash var en miss av mig, fixat. Nu måste jag bara vänja mig vid det

EDIT: Jag tycker för övrigt det är väldigt skönt att enkelt komma åt pilar, enter och backspace på vänster sidan av tangentbordet. Det brukar vara en av anledningarna jag behöver switcha mellan mus och tangentbord med högerhand, när man använder musen.

Av Applet

Min hastiga TMK keymap. Inget speciellt, lik HHKB fast med spaceFN, flyttade mediaknappar och WASD-pilar (och lite annat). Togglar plats på LCTRL och LGUI beroende på om jag sitter vid Linux eller OSX. Kör också US International för ÅÄÖ.

Jag är medveten om att mediaknapparna har bättre variabelnamn, men jag orkade inte leta rätt på dom

EDIT: fixade länk och lite text

Av Applet

Byggde ihop mitt falbatech GH60 i helgen, fungerade klockrent. Lödde dock om samtliga komponenter när jag ändå höll på för att eliminera risken för kalllödningar. Verkar vara riktigt schysst kvalitet.

Av Applet

Smorde precis mina Gateron Blacks, kan inte påstå att det blev någon stor skillnad, men tänkte varför inte. Små mängder olja på fjädrar, krytox på slider.

När jag byggde min jobbbräda med Ergo Clears så märktes ganska stor skillnad i ljudnivå efter smörjning. Bytte visserligen fjädrar i samma veva.

Edit: Något som däremot märktes med Gateron-brytarna var att jag hade en del fjäderping innan på vissa brytare, det är helt borta nu (förväntade mig inget annat)
Skickades från m.sweclockers.com

Av Applet

@Khers Tack för ett mycket utförligt svar! Jag håller med om att man lika gärna kan löpa linan ut, det är ju roligare med Vintage Blacks, mer genuint (och kräver endast lite mer arbete/tålamod att skaffa). Jag kommer att köra med de Gaterons jag har till detta bygget då jag redan har dom, blir det några fler linjära byggen så blir det kanske Vintage.

Variationer i fjädrarna är framförallt det jag hört folk klaga på ang. Gaterons (och allmän QC), kanske byter ut dom när jag ändå håller på...

Av Applet

@Khers, det har du säkert svarat på förut, men vad är ditt intryck av Gateron Blacks (i jämförelse med Vintage Blacks)? Beställde en uppsättning Gaterons vid ett svagt tillfälle, så håller på att samla delar till att bygga en bräda med dom (blir lubed och stickered). CPTBadAss har talat väldigt gott om dom.