Inlägg

Inlägg som Applet har skrivit i forumet
Av Applet

@aaaaaaaaaa:
Jag har använt 75% med layout 3 en hel del, men har övergått till uteslutande HHKB-layout. Många keysets har stöd för 75%, speciellt nu när 65% börjar bli poppis. 1.5u mods och 7u spacebar är inte ovanligt, men läggs ibland i ett separat "tsangan"-kit. Det är vanligt på äldre brädor med 1.5u och 7u bottenrad. 1.75u shift är också vanligt på custom keysets.

Det jag gillar med 75% är att t.ex. tilde är på rätt ställe och jag gillar tanken att man egentligen inte ens behöver ett funktionslager, då man har i princip alla nödvändiga tangenter (dvs även vanliga dödliga kan använda det t.o.m). Däremot tycker jag att 60% är en mer ergonomisk layout (i alla fall för mig).

Av Applet

@aaaaaaaaaa @Hund Det finns "SA-kopior" från kina (Maxkey) som ska vara väldigt lika de från SP, lär väl duga om man framförallt vill testa profilen, tänker jag. Var ett gruppköp på keyclack nyligen för 85 usd.

Av Applet

Tips om någon bor i GBG-trakten och är sugen på lite vita alps: (Focus fk-5001)
Länk!
Verkar vara NIB?

Av Applet

@MBMB Om det inte är brådskande skulle jag leta en begagnad Weller-station (eller liknande), som t.ex.. Weller har dessutom adaptrar så att man kan köra nya moderna spetsar med de flesta av deras pennor.

Men i övrigt så duger mer eller mindre vad som helst som kallas lödkolv om man endast ska löda fast lite brytare.

Av Applet

@anon8870 låter som att du fått ett trasigt exemplar

Av Applet

Jag skulle gissa att det är samma. De finns på aliexpress också. Det finns även ett som heter excalibur som verkar vara samma fast med ¨floating keys¨ och metallcase (men lite dyrare).

Av Applet

Okej, då tror jag Gamer är ett av få alternativ om du ska ha linjära brytare och 84-key. Outemu ska väl vara helt ok?

Av Applet

Jag har ett B.mini från winkeyless.kr, dock kräver det lite arbete då det är ett "custom". Även om man kan få det ihopbyggt så kommer du behöva ställa in i deras mjukvara hur du vill att tangentbords-mappningen ska vara, vilket är lite pill. Det kommer dock bli rätt mycket dyrare än ett Gamr.

Som sagt verkar Vortex ha ett på g, personligen är jag inte ett fan av deras topp-rad, men det är väl en smaksak...

Vad har du för budget?

Av Applet

@aaaaaaaaaa:
Jag gillar 75%. En stor fördel i mina ögon är att det går att göra allt en normal användare vill kunna göra, utan att använda ett funktionslager, vilket gör att även vanliga dödliga kan använda det tangentbordet utan att klaga allt för mycket. (personliga favouriten är dock 60% i HHKB-layout)

Med ett "fullt programmerbart" kan man göra lite saker som inte riktigt går annars. T.ex. på mitt HHKB har jag esc om man "tappar" ctrl och ctrl om man håller nere den, space som funktionstangent om man håller nere den och vanlig space om man "tappar" tangenten. Samt att shift+esc blir tilde (den sitter djupt i muskelminnet). Det går helt enkelt att anpassa betydligt mer.

Av Applet

Nu har jag inte ett poker. Men så som jag lagt piltangenterna på mina 60% så tycker jag de är mycket smidigare att komma åt än på ett TKL eller fullsize. Man måste ge det tillräckligt med tid för att övervinna det gamla muskelminnet bara

Av Applet

Jag har på senare tid blivit väldigt förtjust i Topre-profilen, annars är det Cherry som gäller

Av Applet

@careface:
Ja, precis, speciellt då jag redan hade en teensy sedan tidigare

Av Applet

@careface:
Nej, precis, ingen hasu's kontroller. Det är samma processor (fast annan bootloader) som hasu's kontroller, så den fungerar med samma mjukvara då jag även kör samma pinout till kontakten till det andra kretskortet i brädan.

Samma sak bör gå att göra med t.ex. en arduino micro också (~20kr på ebay).

Sitter fast med en klick smältlim i caset, det är en lite temporär lösning, men fungerar fint

Av Applet

Petade precis in en teensy i mitt HHKB för att få TMK, lyckan att ha SpaceFN (och lite mer stuff i funktionslagret) var utan tvekan värt mödan och kronorna för JST-kontakten (MOD). Om man ändrar pinouten en aning som beskrivet i slutet av tråden behöver ingen kod moddas. (KEYMAP)

Av Applet

@dorf_se @khers vad kör ni för case till era endast PCB-monterade 60%-tangentbord? Jag byggde ett med endast PCB-monterade i ett billigt plast-case från Aliexpress och det var ingen höjdare. Gillade ljudet från brädan dock, och gillar att det är enkelt att modifiera.

Av Applet

@Khers
Avvaktar nog lite och handlar Hyperspheres då, lika bra att göra det ordentligt. Har brädan på jobbet, annars hade jag inte brytt mig om det. Tack för input!

Av Applet

Jag har funderat på att tysta ner mitt HHKB lite, är det någon som testat de olika moddarna som dental-bands osv? Finns det någon bra budgetlösning? Hyperspheres ska ju vara schyssta och verkar vara det som rekommenderas, men blir smådyrt från staterna.

EDIT: eller tips på var man kan köpa hyperspheres billigare än på ebay

Av Applet
Skrivet av akikk:

letar efter ett "tenkeyless" tangentbord med Cherry Silents, vad rekommenderas?

Detta kanske kan vara något? Har sett att Leopold har brädor med Silents, tycker de är riktigt schysstta

Av Applet

Jag kanske är en vekling, men jag tycker mitt HHKB (45g) är ganska hårt i landningen jämfört med mina andra brädor (känner av det om jag skriver mycket). En av anledningarna till att jag inte använder det så mycket just nu

Av Applet
Skrivet av careface:

Okej, så det är inte möjligt att öppna en .hex-fil och se koden?

.hex filen är komplierad. Går att öppna och läsa, men det är inte C-kod längre (maskinkod). Det finns hex-editorer, men det är väldigt avancerat och inte rimligt i det här fallet