Inlägg

Inlägg som Applet har skrivit i forumet
Av Applet

Jag har gillar generellt att handla begagnade prylar, tycker det är toppen att kunna spara en hacka alt. köpa något bättre med en begränsad budget.

Mitt HHKB t.ex. (som jag är stormförtjust i) hade jag nog haft svårt att motivera kostnaden för, om jag hade handlat det nytt (lägre inköp = mer pengar över till mods )

Av Applet
Skrivet av aaaaaaaaaa:

Ok! Är intresserad av ett tyst topre bord och skillnaden mellan type-s och hypersphere moddad är ganska stor.
Var det meckigt att sätta in hypersphersen?

Nej, jag tycker inte det var speciellt jobbigt att sätta in ringarna. Finns gott om guider på nätet som t.ex. och t.ex., bör ge ganska bra bild av hur meckigt det är.

Av Applet

@aaaaaaaaaa nu har jag visserligen inte ett äkta "type-s", men jag är väldigt förtjust i mitt HHKB med hyperspheres. Föredrar det helt klart över hur det var innan dämpningsringarna.

Av Applet

Ljuddämpade Topre-tangentbord tycker jag personligen är den bästa lösningen om man vill ha ett tyst men trevligt tangentbord. Men där kan man verkligen diskutera huruvida det är värt mellanskillnaden mot ett rubber dome

Nackdelen med ringar är att de endast dämpar när man trycker ner tangenten. Uppslaget kommer fortfarande låta lika mycket.

Av Applet

Du missade nyligen en drop på Massdrop med Silencing brackets, de kan man sätta på samtliga Cherry-brytare (och flera kopior) och få liknande resultat som silent-brytarna.

De lanserade produkten på Massdrop först, om jag förstod det rätt och att de kommer att gå att köpa i butik framöver. Köpte ett set till mitt tangentbord med Gateron Blacks.

Kan kanske vara ett alternativ om du inte hittar den brädan du vill ha med silent-brytare.

Av Applet

Min erfarenhet av Matias Quiet Click är att de faktiskt låter en hel del, trots dämpningen (men trevlig brytare). Jag gissar att deras linjära brytare med dämpning är betydligt tystare.

Av Applet
Skrivet av Applet:

Har:

Vill ha:

  • Vita HHKB blanks

  • Något kul GMK mod-set eller annat GMK/cherry keyset

  • Något sculpted SA keyset

Jag har även några feltryckta (ej cherry font) caps från Alps DCS Infinity mods kit

http://i.imgur.com/BnSWz5l.jpg

Kunde inte editera mitt tidigare inlägg...

Av Applet

@jH0Ni Som hund säger så är GH60 poppis, men kan kännas lite "old school" om man gillar bakgrundsbelysning etc. De brukar gå att få tag i via falbatech (har själv ett därifrån). De är dock inte i lager just nu.

Det finns mer flexibla kretskort som t.ex. detta, men du missade gruppköpet precis (kanske går att komma med om du mailar dom asap), vet att det finns något annat liknande projekt på 60% på geekhack

Av Applet

@jH0Ni Jag har w a s d och [ ; ' / (amerikansk layout), tycker det är skönt att kunna komma åt de både på högersidan och vänstersidan av tangentbordet. Då kommer man åt pilarna både med vänsterhanden (t.ex. samtidigt som man använder musen vid t.ex. surf) och på högersidan (använder i övriga fall)

Av Applet

Har:

Vill ha:

  • Vita HHKB blanks

  • Något kul GMK mod-set eller annat GMK/cherry keyset

  • Något sculpted SA keyset

Av Applet

@lambdan Inte handlat, men personligen hade jag helt klart satsat på ett från Kina på eBay (t.ex.), både billigare och lägre risk för tull osv.

Av Applet

@MBMB
Ja, precis, handlade från butiken på eBay. Jag antar att det är med moms+tullavgift då jag fick betala 220kr när jag hämtade ut det, men jag kollade inte så noga. Moms borde bli ~120kr (pris ink. frakt var 477kr)

EDIT: det verkar vara en importdeklarationdeklarations-avgift det rör sig om?

Av Applet

Hammer-casen är svåra att få tag i och kostar en hel del slantar. Men riktigt snygga

Helt orelaterat: vimcaps har en litet minigruppköp på fler vim-keycaps i SA. Kul grej, kunde inte låta bli själv

EDIT:
Jag skaffade förövrigt Hyperspheres till mitt HHKB i nyligen och efter att ha använt de ett par dagar nu så är jag väldigt nöjd. Den lite "rappliga" kännslan jag upplevde är helt borta och ljudet är mycket trevligare. Vissa tycker att Hyperspheres påverkar känslan i brädan negativt, men personligen föredrar jag det så här, man tappar lite taktilitet, men det ger en lite "mjukare" känsla (så klart personligt hur man upplever det). Det enda negativa jag ser är priset, vilket blir ganska saftigt efter tull m.m.

Av Applet

Som sagt väldigt lika Gentle Typhoon, förhoppningsvis lika trevliga eller t.o.m bättre. Tycker man de är fula eller för dyra så går det fortfarande att köpa (Nidec) Gentle Typhoons på t.ex. ebay, riktigt grymma imo.

Av Applet

Fantastiskt. 10/10.

Av Applet
Skrivet av anon257891:

För lite (fungerande) bilder (*knotch*knotch @890611 ):

Gammal bräda (Ducky Mini YOT(H?)), Nya caps: Devlins Q-serie (och en DSA-space från SP (OAZ), eftersom Devlin, uppenbarligen, har sämre färgseende än mig)
http://i.imgur.com/oQQNl93.jpg
(fler bilder i imgur-albumet: klicka på kedjan i vänstra, övre hörnet av bilden)

f.ö. Q-serien är en riktigt trevlig profil, även om jag inte hunnit testa den så länge ännu (detta är min första), lite som XDA (men aningens lägre... i.e (nästan) samma höjd som DSA, och (nästan) samma form som XDA...

*äh* Lika bra att ta en bild istället för att försöka förklara (hoppas inte browsern refreshar )
Sidovy:
http://i.imgur.com/TcBRE8km.jpg
Från vänster till höger: DSA (Vit), XDA(Grå), Q-serie(Svart)
Topvy:
http://i.imgur.com/gXhbYOem.jpg

..och ställ gärna följd-frågor eller diskutera, men gör det helst i mekaniska-tangentbord-och-tillbehor-allman-diskussion-och-fragor-tråden
(i.e. varje gång jag ser en uppdatering i denna tråden blir jag lite "halv-hård" och varje gång det inte är tangentsbordsporr så dör en en ängel (!) ...och en liten bit av min själ och livsvilja

(How to: "Citera/Quota" härifrån, "Markera" och "klipp ut", gå till "allmän-diskussionstråden", "svara" i den, "klipp in", skriv din respons... easy pesasy!)

Edit: Ovan "gnäll" är bara min åsikt: den kan med fördel ignoreras om man inte håller med: Det är rent egenintresse för att jag vill ha tillgång till ren och skär tangentbordsporr utan distraktioner

Riktigt stiligt! Gillar kombon case och keycaps. Personligen tycker jag Q-profilen ser snyggare ut än DSA och XDA

Av Applet
Skrivet av whinkz:

Hur tycker du känslan är mellan PBT och ABS när de har samma tjocklek? Känns tjocka ABS ungefär som PBT?

Annat ljud, annan känsla på ytstrukturen (varierar dock på olika pbt caps), inte samma kännsla riktigt. Jag skulle säga att det märks framförallt när man börjar nöta in de (det är då ABS verkligen skiner ).

Av Applet

GH60 plåt bör funka fint med ett Zeal60. GH60 Satan har vad jag vet inte RGB stöd till varje brytare utan endast för underglow, vill du ha det och programmerbarhet så tror jag Zeal60 är det som gäller.

Brytarna har inte leds inbyggt utan de sitter på kretskortet. Om du ska köra Zeal60 så tror jag att led'sen sitter under brytaren, vilket gör att du behöver genomskinliga brytare (som t.ex. zealios)

EDIT:
Ah, det finns visst ett GH60 Satan RGB, inte sett förr. Samma gäller dock här, du kommer behöva transparent switch-housing för att det ska funka bra. Läs på om det först bara, något säger mig att det inte nödvändigtvis kan köra samma firmware som GH60 Satan (icke RGB)

Av Applet

@oTiuZ
Individuell styrning av RGB-leds tror jag bara Zeal60 har. Angående om att få allt lött. Ett GH60 Satan kommer (generellt) med alla ytmonterade komponenter lödda, sedan får du själv löda brytare och leds.

Personligen hade jag tagit GH60 Satan över B.face då det finns funktioner i TMK/QMK som saknas i ps2avrGB (som t.ex. SpaceFN)

Av Applet

@oTiuZ
Lite hastigt inlägg: GH60 har ej rgb. Framförallt (som jag ser det) är det mjukvarorna på själva brädorna som skiljer de åt, personligen så föredrar jag brädor som kör TMK/QMK. De är alla programmerbara, men hur det görs är lite olika.