Inlägg

Inlägg som Applet har skrivit i forumet
Av Applet

@careface Ja, precis, det är ifall man vill bygga från grunden. Det finn även HHKB-specifik dokumentation här: Länk

Det enda du behöver göra är att sätta processorn i DFU genom att klicka på knappen och sedan köra kommandona du listade, om du redan har en .hex du vill bränna in.

EDIT: @Khers , är också nyfiken på varför du plockade ur din hasu-kontroller. För att få tillbaka USB-hubben?

Av Applet
Skrivet av careface:

Är det någon som kör HHKB med Hasus Alt Controller på OSX och vet hur sjutton man programmerar den? Skulle behöva lite riktlinjer.
Jag tror jag har klurat ut hur man gör men jag vågar inte försöka utan att vara säker. Jag kan inte jobba utan min HHKB.

Funkar likadant som vanliga TMK (guide)

0: installera homebrew
0.1: kör: "brew tap osx-cross/avr"
1: kör: "brew install avr-libc dfu-programmer"
1.1: klona tmk från github
1.2: byt mapp till hhkb i den klonade tmk
2: tryck på knappen för att sätta tangentbordet i DFU-läge
3: kör "make KEYMAP=[din keymap du vill köa] dfu"
4: profit

Edit: la till 0.1, 1.1 och 1.2

Av Applet

Intresse finns helt klart

Av Applet

Buder 100 för Gameboy Pocket

Av Applet

@Janne1 Blocket eller Fotosidan skulle jag satsa på om Tradera inte passar.

Av Applet

@Lilltrollet är personen i fråga "tangentbords-intresserad". Vad är din budget? Kul med en tangentbords-relaterad present

Passar de på alla tangentbord?
Det finns lite olika layouts (bredd, form och placering på tangenterna), men det finns även en "standard" layout som många Svenska tagentbord använder sig av. (bild)
Måste jag köpa ett helt set eller kan man köpa tangenter en och en?
Det går att köpa vissa tangenter en och en, men då är det ofta ett specifikt motiv. Du kan fixa en uppsättning med grattis-text och datum härifrån: (länk) med rätt profil (rad), men jag tror att det kommer bli ganska dyrt (och kvaliten är inte toppen). Alternativt skriv något på en stor tangent som t.ex. enter eller mellanslag?
Är alla "bokstavs tangenter" lika stora? Kan jag tex. byta plats på ett T och ett B?
Alla bokstavstangenter är inte lika (i normalfallet), bokstavstangenterna har tre olika profiler i deras tre rader, så du kan byta plats på allt på samma rad som "T", men om du flyttar de till samma rad som "B", så kommer det inte riktigt ha rätt lutning.
Är det värt att lägga pengarna på ett bra tangentbord eller är det roligare som prydnad?
Personligen gillar jag att få och ge saker som faktiskt används, så jag skulle satsat på ett bra tangentbord eller något personen kan ha till eller på ett bra tangentbord (t.ex. någon enstaka rolig keycap, schysst kabel, handledsstöd eldyl).

EDIT:
Om hen är lite händig så kanske ett "bygg ditt eget tangentbord-kitt" kunde vara en rolig present? Men det beror lite på hur långt ner i tangentbords-träsket hen är

Av Applet

@anon257891 Både stabs och switch är smorda (kör även med tejp/plåster ¨modden¨ på stabsen), de switchar med mindre caps (1-2u) är rätt tysta, men space låter tyvärr en del. Tror problemet är delvis storleken (7u) på space keycapen som orsakar en del resonans/oljud?

Jag testade faktiskt att köra utan stabs och ljudet kvarstår, med en mindre keycap så blir det tystare, så stabsen är inte problemet, men det ser inte så snyggt ut

Av Applet

Jag har länge varit sugen på att fixa en MX-silent stem att ha till space på min jobbbräda, för att få ner ljudnivån. Vad tror ni om den idén? (min spacebar låter mycket mer än övriga tangenter)

Det är ingen som har en eller två MX silent-switchar man kan få köpa eller vet ett bra ställe? (vill gärna inte köpa ~100st)

Av Applet

De har en interest check igång för ett avskalat "billigt" GMK-kit (WoB) på geekhack. Passa på och tyck till/visa uppskattning, om ni är intresserade.

Kittet har stöd för mx-hhkb, så jag funderar på att hoppa på om jag har råd då, de svenska keycapsen kanske kan komma till användning. Försöker hålla tangentbords-budgeten till ett minimum...

Av Applet

150:- + frakt för 2st Gentle Typhoon

Av Applet

Kanske inte något du vill höra i annonsen men, personligen hade jag, för dom pengarna, försökt hitta en långmilare/kanstött Canon 5D mark ii (t.ex. http://www.fotosidan.se/classifieds/view.htm?ID=270063) och ett plastic fantastic 50mm f1.8 (http://www.fotosidan.se/classifieds/view.htm?ID=269904). Du får ett hus som tål stryk och går att filma med samt en glugg med väldigt mycket bang for buck. Du blir ju dock lite begränsad med bara ett 50, men det är ju en bra start imo

Har ingen koppling till säljarna utan det var bara exempel, de där hamnar lite utanför budget, men det går nog att hitta exemplar inom budget.

Av Applet

@twk jag beställde därifrån för ca något år sedan (lube), rätt säker på att jag inte åkte på tull osv. Va riktigt bra förpackat och man fick med en sådan japansk kit-kat som bonus, inet-syle

Av Applet

@izzie Både Hexar och Hexanon 50 1.7 är riktigt vassa gluggar. Har haft båda och men mest använt Hexar gluggen då den är lite kompaktare (och imo grym). Dock endast använt de analogt och inte gjort någon speciellt vetenskaplig jämförelse.

EDIT: Det här stämde inte alls när jag tänkte efter (finns det ens en Hexar 50 1.7?). Jag har haft den senare, kompaktare Hexanon och den tidigare lite större varianten (som jag fått höra ska vara något bättre). Kan inte uttala mig om Hexar gluggen. Hexanon generellt är ju toppen, ångrar lite att jag sålde min 57mm f1.2, men det var rätt beslut då.

Av Applet
Skrivet av Implor:

Jo på jobbet köper jag att det blir stora mängder data fort. Tänkte mest hemma/privatbruk.

Folks behov är olika helt enkelt. Jag får kämpa en del för att inte fylla upp mina 250gb i min macbook. Har fortfarande musik lokalt och en del bilder (dock bara jpegs på laptopen), en virtuell maskin och vipps så är det ganska trångt.

Av Applet

@careface jag testade ladda ner keymap'en som jag beskrev och då ville det inte funka. Testa dra ner den ordentligt så tror jag det kommer att funka. Blir något fuffens med filen.

OffT: Har varit med om liknande när jag kört wget direkt från github på min mac, någon som vet varför? Tycker det borde funka, men vad vet jag...

Av Applet

Jag hade nog testat chmod 777 på filen och sedan reboot. Underligt då jag använt den på flera olika osx-installationer och versioner, inte varit något problem hittills

Av Applet

@careface Ajdå, det låter underligt :/ Du kan kopiera in filen via finder om du inte gillar att använda terminalen, det ska inte göra någon skillnad. Den borde dyka upp under "others"

Kan vara rättighetsproblem på filen?

Av Applet

@careface fick du det att funka? du borde kunna köra bara

cp ~/Downloads/MAC\ U.S.\ International\ wo\ dead\ keys.keylayout /Library/Keyboard\ Layouts/

och sedan välja den i settings (kanske krävs reboot)

EDIT: Jag upplever dock problem med us-international i vissa applikationer i vissa situationer, vilket är irriterande, men då byter jag helt enkelt till svensk layout. (remote desktop på windows och grantthorntons webkontor t.ex.)

Av Applet

@careface , det funkar, jag kör us-international på min mac, men du måsta lägga till keymap'en manuellt. Jag har en här (kör save link as) som jag laddade ner för något/några år sedan. HHKB't ska skicka höger alt-koden, så det ska funka

Av Applet

Kan också stämma in i rekommendationerna av Canons FD 50 1.4, väldigt skarp. Jag skulle dock helt enkelt börja hålla lite utkik på loppisar/tradera snarare än att bestämma vilka gluggar du ska köpa. Jag hittade min Nikon (non-AI) 50 1.4 för 50kr på myrorna. Visserligen inte lika skarp som Canonen, men bang for buck är svårslaget.

Min lilla erfarenhet av kameraprylar i den delen av världen är att det finns ont om gamla kameraprylar generellt. En kamerasamlare ville köpa min Rolleicord när jag var i Sri-Lanka, han sa att de var i typ omöjliga att få tag i där i dugligt skick pga klimatet (och att de är ovanliga där omkring).

Edit: Personligen hade jag letat efter en t.ex. minolta m-rokkor 40 f2 eller en canon 50 1.4 eller 1.8 i LTM för att försöka hålla den kompakt, men de kostar ju sina slantar... (om specifika gluggar)

Du har ju en toppenkamera att leka med gamla gluggar med