Inlägg

Inlägg som youcanbeshiva har skrivit i forumet
Av youcanbeshiva

Jag hade valt q9450 som går i 2,66 ghz. Dels har den mer L2-cache och dels så är det en 45nm cpu. Blir heller inte lika varm. Men även om du skulle ta q6600 så är det fortfarande en bra cpu som klarar en hel del. Så båda är väldigt bra alternativ. Men skulle tippa på att 45nm klockar lite bättre och går svalare..

hoppas det hjälpte lite.
MvH

Av youcanbeshiva

Snabbt och drar lite minne.

Av youcanbeshiva

Ah, okej. Då får jag ta och skaffa en.

Mvh... och tack för svaren.

Av youcanbeshiva

Har 1 statiskt ip från min isp.. kan jag ha 2 ip? (ta ett annat ip)

Tjena.

Är ganska nyinflyttad i en ny lägenhet och allt är frid och fröjd. Har 1 gbit/s från Bredband2, har jag för mig.. jag föredrar ju dynamisk ip-tilldelning, men i denna lägenhet är det 1 statiskt som gäller.. dåligt om du frågar mig. Har ett papper där det IP-nummer jag ska använda står. Med gateway, nätmask och allt det där. jag har blivit tilldelat *.*.*.138. Då började jag undra.. låt säga att jag råka skriva in 190 som sista value (förutsatt att ingen använder det), kan jag använda det då på dator nummer 2? Eller hur funkar det?

Har inga router, nämligen, och vill ha internet på min 2:a burk. Har dock en switch. så är det möjligt o prova sig fram.. tills man hittar ett oanvänt ip?

Har för mig att jag testat innan.. men det funkade inte.. så kan man råka låna ett extra? går ju ringa min isp och be om ett till, men dom har inte öppet nu.

//shiva2001

Av youcanbeshiva

Gillar idén, verkligen! Thumbs up!

Av youcanbeshiva

Gamla Lucasarts-spel kanske? Sam 'n' Max, Indiana Jones: Fate of Atlantis, enkel grafik och man klickar sig fram. Kan spelas med ScummVM. Annars är Machinarium också bra.

Av youcanbeshiva

Du pratar bra engelska.. och håller med dom andra, du borde skaffa ett stativ.

Av youcanbeshiva

10 Mbit hade vi redan -01, 100 Mbit fick vi -05 och nu har man 1000 Mbit..

Av youcanbeshiva

Jag kan nog kanske hjälpa dig om du inte hunnit få hjälp redan. Har rätt bra lödvana och bor ju dessutom i Umeå..

Skicka ett pm om du får lust.

MVH

Av youcanbeshiva

Gillar också Cinnamon.. körde det ett tag i Linux Mint 13 men tyvärr var systemet ostabilt på något sätt och systemet kraschade bara helt plötsligt. (efter 10-60 minuter). Nu har jag gått till MATE (GNOME 2.X) och ska se ifall detta är bättre.

Cinnamon är riktigt bra.. men synd bara att det skulle vara ostabilt av någon anledning. Men det finns nog en lösning för det också.

Happy *nix'ing.

Av youcanbeshiva

Kan gå in o hjälpa denna kille om ingen annan har gjort det. Skickar ett pm till dig.

Av youcanbeshiva

~330 kB/s med Bredband 2 100/100 Mbit.

Ping: 45ms

Av youcanbeshiva

Nokia N9 - inte visa Skype-kontakter?

Hej!

Just köpt en Nokia N9 som är en riktigt trevlig lur. Men efter jag installerade skype så visas alla mina skype-kontakter under 'kontakter'.. går det att ändra? vore bra om någon visste..

tackar.
//fredrik

Av youcanbeshiva

tackar för dina svar.. nu har jag bättre koll på läget. lutar åt att man fixar ett airport express och strömmar via den.. tack iaf, för alla svar.

Av youcanbeshiva
Skrivet av buddaz:

Airport express fungerar även till pc. Skillnaden är att Apple har enbart wpa till pc medan till mac erbjuds wpa2 skydd.

Skall leta upp länka åt dig återkommer snart

Tackar för din hjälp. Ah, men WPA är ju ändå godkänt, tycker jag.. så denna produkt kanske vore något då. Ja, ge mig gärna länkar.. så vore det fint!

Av youcanbeshiva

Airport Express ser ju bra ut.. fast frågan är ju om den funkar med en PC? Kan jag streama via PC -> Airport express -> förstärkare?

Av youcanbeshiva

Ah, sweet. Jag vill ha hyfsat ljud iallafall, säg 192 kbit/s bitrate, och helst så lite kablar som möjligt. Kan lägga mellan 500-1000 kr.. så vilka alternativ ska man kika på? Detta med ljud är inte min avdelning riktigt.. men vill kunna streama ljudet via WiFi. Så vad finns det för alternativ? Kör bara PC.. inte någon mac, eller liknande.

Peace.

Av youcanbeshiva

Ljud från laptop/PC, trådlöst, till förstärkare?

Hej hej!

Jag har en liten undran.. går det att streama ljud från en PC alternativt laptop, trådlöst, till en förstärkare? Vad behöver man?

Har en bärbar som jag skulle vilja köra musik genom, till förstärkaren.. något tips?

Mvh

Av youcanbeshiva

Stor skillnad på USB-headset.. jag har båda och mycket bättre kvalité på ljudet med det USB-headset jag har av Microsoft. Och sen är det ju bara plugga in och köra, vilket är skönt!

Av youcanbeshiva

Commander finns inte mer. FB-radio är en utmärkt återförsäljare av CB-radios, kan också jag intyga. Och http://27mhz.se/forums är ett bra diskussionsforum för CB!