Inlägg

Inlägg som Matte_Lind har skrivit i forumet
Av Matte_Lind

DDR (1) till en C2D processor?

Hej.

Alltid kul med nya datorsaker och eftersom jag just nu inte innehar någon Intel processor alls (hack dock 7st datorer, nya) så funderar jag på att uppgradera en av datorerna lite och då med en C2D processor just för att exprimentera lite, kolla hur de är, (så mycket tjafs om vilka som är bäst hela tiden, jagf föredrar AMD före allt annat men alltid bra och kul att verkligen kunna ha en egen uppfattning, speciellt nu när C2D är lite bättre)

Nu till själva fråga, jag har då funderat på en lite billigare uppgradering då jag inte spelar så orakr jagi nte lägga ut massa på ett grafikkort, så jag tänkte (om det går) att bara byta ut CPU och Mobo.

Det jag hadetänkt mig är en Intel Core 2 Duo E4300, varför en 4300 kan man ju fråga sig, jag skulle lika gärna kunna ta en E6300 som är lika billig men var jag hört och läst så klockar en E4300 mycket bättre vilket alltid är kul.

Mobo så hade jag tänkt ta ett ASRock 4CoreDual-VSTA VIA PT800 Ultra.
Grejen med det här moderkortet är att et inligt uppgifterna klarar av DDR och DDR2.

Citat:
Minne
RAM-teknik som stöds DDR SDRAM, DDR II SDRAM
Installerat RAM (max) 0 MB / 2 GB (max)
RAM-hastighet som stöds PC2100, PC2700, PC3200, PC2-4300, PC2-5300
RAM-egenskaper Två DDR-kanaler

Det verkar schysst då jag just nu sitter på DDR minnen i den datorn jag hade tänkt uppgradera.

Nu till den verkliga frågan: Kommer det alltså gå att köra en C2D CPU i detta mobo tillsammans med eettt gäng PC3200 DDR400 minnen?

(minnes konfigiration: 2x256 Corsair CL2.5, 1x512 "nått märke" CL2.5 och 1x512 "nått märke" CL3)
(CL3 moinnet kör jag just nu i CL2.5 utan några som helst problem)

Anlegningen att jag vill ha detta mobo är för att det har både AGP och PCI-e, sitter på ett LeadTek A400 nVidia 6800 ULTRA och då jag inte precis spelar så känner jag inte att jag vill byta detta då det funkar super bra till det jag gör.

Alltså komemr det att fungera med DDR minnen till en C2D processor?

(att det då skulle bli sämre prestanda är ju självklart men jag tror inte att det blir så mycket att jag skulel bry mig, den CPU jag bytar ut är en AMD Athlon XP "Barton" 2500+ @ 3200+)

Hade ju sedan tänkt att klocka E4300:an sen, den kör ju på 800MHz FSB i Quad grejs (kommer inte på ordet) så jag tänkte att man drar upp den till (slut målet) 1200 MHz och kör minnena i 3:1 devider (alltså så att minnena som bara är 400 MHz går i en 3:e del av CPU FSB:n, det borde ge en slut frekvens på ca 2.7 GHz)

Kommentarer om detta tack

Av Matte_Lind

Vad jag minns så har Swec. skrivit om 8800 Ultra kortat förut i någon artikel, dock inte säker men det känns oms att jag redan läst om det. Ska leta lite sen och se om jag hittar något.

Av Matte_Lind

mm men det kostar massa pengar, pengar som jag inte vill lägga ut på detta program, känns inte riktigt som att det är värt det.

Av Matte_Lind

okej, jo de lär ju misstänka att det är den som strular

citerar:

Hej!
Tack för din förfrågan.

Det tyder på att du antingen har ett felaktigt kopplat 1:a jack, eller ett trasigt filter. Kontrollera att modemet sitter kopplat i ditt 1:a telejack utan förlängningssladd. Jacket skall vara kopplat enligt guiden du hittar på http:/_/_www._telia._se/_jack

Om detta inte hjälper så bör du testa att byta filter, filtret är den mellanpropp du har på jacket, som man kan koppla både modem och telefon mot.

det där var ett svar jag fick förra veckan när jag mailade dem.

Av Matte_Lind

mm, borde inte telia skicka en ny till oss gratis? menar, den har ju aldrig fungerat som den ska så =/

btw. vi har nu haft telia i 17 månader och bindningstiden är på 18 månader, när vi teknade det så lånade vi inte ADSL modemet, utan vi _fuck_ det, det är alltså vårat och ska inte lämnas tillbaka eller något, om vi teknar teila igen (verkar inte som att vi har något annat val och att vara utan internet går inte ^^ ) borde vi itne kunna få billigare eller någonannan förmån då vi redan har ett modem och inte behöver något nytt (det är ett ADSL2+ så det klarar höga hastigheter) och om vi då förlänger det så sparar de ju in på att inte behöva ge oss ett nytt.

just nu så får man ju en trådlös router (+ en USB dongel till det) samt brandvägg+antivirus, (F-Secure) om vi tecknar ett nytt avtal med dem, borde inte vi få ett nytt modem (det trådlösa)då och få en till licens med F-secure?

Av Matte_Lind

Vad jag har hört av en kompis om har läst en del om det här (han är nyhetsskribent på en sida) så är Vista "bara" ´här gför att"stilla hungern" lite och ska ge oss en försmak på lite av de nya saker som det kommande OSet skall innehålla. Men om det verkligen är så här eller om det bara är et ryckte kan jag inte säga. Jag Kan kolla upp mer om det av honom, vet att han sagt namnet på det kommande till mig ett par gånger men det kommer jag tyvär inte ihåg ("Namnet, om det är namnet eller det nuvarande arbetsnamnet vet jag inte )

Av Matte_Lind

Okej, jo att det kunde vara slpitern som inte fungerade sa Teila också, (för att inte missuppfatta varandra så pratar jag om den lilla saken man kopplar in i första telejacket och sedan kopplar in andra saker (telefon) i den, vidare från den går en vanlig telefonsladd till ADSL modemet) vad kostar en sådan splitter att köpa? vart kan man få tag på den?
(jag antar att det är något speciellt med den och att dte inte bara är en vanlit som gör så att man kan koppla in flera enheter i sama jack?)

Av Matte_Lind

Menar du "Get Data back For NTFS" ?
Hittade en test verision på det förut en gång, vad kostar det att köpa då?

Haha jodå det ska jag göra

EDIT:
LAddade hem det programmet från deras sida (demo verision) och det verkade ju funka, dock så kan jag inte kopiera de filer jag hittat då jag inte kan regestrera programet.

Så jag laddade hem det där foremost, rar:ar upp det och hittar bara massa typ C eller C++ filer, vad ska jag göra med dem nu då? (jag programmerar bara i C#, java annars)

Av Matte_Lind

Okej, till att börja med så eftersom majoriteten här på swec. antagligen är privatpersoner och då alltså måste handla på Dustinhome.se (eftersom Dustin.se är till för företag) så skrev jag bara Dustin i tron om att vi talade som privatpersoner och att alla skulle förstå det då jag talade om min privata bostad där jag knappast skulle kunna köpa saker till genom ett företag då detta inte är tillåtet.

När du snackar om att det är slöseri på fiber så tolkar jag det som att du anser att det är slöseri med fiber om man bara ska kunna ha 100 Mbps, tolkar jag det rätt? Och om så är fallet, menar du att man till ett hushåll skulle behöva mer än 100 Mbps upp och ner? Jag känenr i alla fall inte behovet av att ha tex. 1000 Mbps.

Då tråden har spårat ur lite nu och jag har fått "svar" på mina frågor (jag verkar inte ha något val än att fortsätta att ha kvar mitt Teila) så tycker jag att vi kan lägga ner allt nu innan någon moderator komemr och låser tråden.

Av Matte_Lind

okej, om det funkar (och jag får det att fungera) så är jag dig mycket tacksam och nog företaget som anlitade mig också

göra en avbild, hur?

Av Matte_Lind

okej, men grejen är ju att de filerna jag vill åt redan finns på hårddiskren och jag vet precis vart de finns, men det är det att de är de nya verisionerna av de filerna, jag vill åt de filer som heter precis likadant, ligger åp samma plats men de tidigare varianterna av dem, de som fortfarande innehåller all data.

kan kan bara komma åt filer som ligger på HDDn med det här programmet eller kommer jag att kunna återställa gammla filer och kopiera över dem till annan media?

Av Matte_Lind

Okej, går det bara att köra programmet i konsol eller kan man köra i grafiskt läge?

Av Matte_Lind

emm alltså butiken kallas komplett.se så enkelt är det!

http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=327216

så svårt var det!

BD - RE (det heter RE istället för RW på BD)
7995kr

Av Matte_Lind

Bästa programmet för att få tillbaka filer?

Hej.

Jag har blivit anlitad av ett företag attfixa deras dator som hade kraschat förut. Det är en IBM dator och det första de gjorde vara att ta kontakt med dem men de sa bara arr de inget kunde göra med att deras filer ligger någonstans på hårddisken.
De anlitade en "dator-snubbe" aom kom och kollade på datron, men tydligen inget kunde göra. Men den dumme fan hade då installerat om XP och försökt köra med "systemåterställning" men då sa att det inte gick då han inte kunde återställa till något datum före det han hade installerat om windows (vad hade han förväntat sig egentligen?)

I alla fall så kom det här företaget med datorn över till migg jobb under lovet (jag pluggar IT på gymnasiet ochjobbade några dagar hos farsan under sportlovet) de ville dåatt jag skulle ta en titt på datorn och se om jag kunde få tillbaka något.

Det jag har provat med är väl bara "PC Inspector File Recovery" har jag för mig att porgrammet heter. Detta har jag tidigare kört på en av mina krachade hårddiskar och kunde då välja mellan de olika operativsystemen som varit installerade, dock så kunde jag inte göra det denna gång. Jag hittar de filer som jag ska hitta men är inte säker på om det är de som jag vill ha. (Alla filer finns på datorn i det nya operastivet men i nya verisiopner, de vill ha tillbaka de gammla som innehåller väldigt mycket data om kunder osv. som de behöver ha tillbaka, det handlar om acces databaser).

Har någon något tips på bra program ellert knep att prova för att kunan få tillbaka de filerna jag vill?
Är det något som är oklart så är det bara att fråga!

// Mathias

Av Matte_Lind

"Men eftersom det verkar att Ni studenter slipper fraktkostnad, så varför inte börja med att köpa ett tangentbord som fungerar alternativt be om dina studiemedel tillbaks ifrån institutionen då dom verkar ha gjort ett dåligt jobb."

Nej men gud vad moget att hålla på med personangrepp alltså!

http://www.lidendata.se/ Gär har du mitt "rödakorset". Av dem fick vi förut ett erbjudande av om att få fiber (10/10, 100/10, 100/100) draget till vårat hus. Och jag självklart så var det ju inte billigt så fiberkabel är rätt så dyrt.

Just nu hittade jag det inte men för bara 1-2 veckor sen så hade Dustin en banner på sidan om att studenter handlar med gratis frakt, (Dustinghome.se ) så min kompis köpte ett chassi då när han såg det just föratt det var gratis frakt istället för som hos komplett, där det kostar 179kr i frakt om man ska ha ett chassi. (Jag klagar absolut inte på komplett, de är helt klart den bästa datorbutiken på nätet i Sveriga, jag handlar i prinsip bara där).

Så ja, han handlade direkt av Dustinhome. Och varför skulle jag inte kunna handla av Dustin? Ja, han reggade sig själv som kund, beställde, fick hem det, betalade, men inte frakten, så enkelt är det.
Varför skulle man inte kunna regga sig? Varför skulle man behöva be någon annan att göra det för?

Av Matte_Lind

NEJ, jag har mitt CSN-kort och behöcer då alltså INTE betala frakt, så ja! de "särbehadlar" oss studenter!

En sådan konverterare (fiber) får man ofta med om man säger till dem att dra fiber tills istt hus (betalar dem, köper alltså) ,men i lägenheter så har de liksom oftast redan fiber draget, jag skulle inte flytta tiull en lägenhet istockholm om jag inte kunde få fiber så liksom, jag komer ha det helt enkelt, mig syrra har prcis dlyttat dit för att göra sitt examesarbete och hon har det, inga problem eller nått!

Av Matte_Lind

Okej, jag har aldrig själv suttit på Mac på riktigt, jag har provat min syrras och hennes killes iMav 21/22" (den största) typ 1 gång, därför uttalar jag mig inte heller något om Mac, bara om Win. som jag inte tycker om.

Vill man ha total frihet så är det ju bara Linux som är ett alternativ, i alla fall så som jag har förstått det.

Av Matte_Lind

Visst och är det något mer så är det bara att fråga

Av Matte_Lind

Veni:
ja det är i det första telejacket, vi provade inte bara att koppla ut all annan utrustning, vi kopplade ut ALLA _telejack_ så att vi verkligen bara hade det första kvar, så ja det är rätt insatt.

Nej, det startar ointe om "startar om", därför skrev jag att det "typ" gör det, du har alldeles rätt ja, jag visste bara inte hur jag skulle beskriva det.

Emm alltså tror du at alla människor som har fiber har ett fiber-nätverkskort, eller kan du ingentin bara? När man har fiber anslutning så får man fier in i byggnaden, den kopplas då in i en liten dosa kan man kalla det som man sedan kopplar upp datorn på, en "fiberkonverter" kallas det. Sådana brukar man oftast alltid få med när man skaffar fiber om det är så att man inte har fiber draget till huset (så var det i alla fall på alla de erbjudanden jag kollade på förut när jag funderade på att skaffa fiber)

tex. min syster, hon bor i en lägenhet (hon studerar) där kopplar hon bara in sin dator (sin mac wifi-sak) i uttaget i väggen, och det går då till en fiberkonverter, som är kopplad till en stor fibelina.

För övrig har jg min 3Com SuperStacker 3 Switch 3300, SM tror jag det är, 24-ports, vilket ska gå att koppla in fiber i den enligt 3Com.

Dessutom så tror jag nog att alla studentlägenheter, och så, har fiber dragit till dig i Stockholm och Uppsala.

"och exkl. frakt"
måste bara kommentera det, jag är student och betalat inte frakt alls hos dustin, oavsett om man skulle beställa ett chassi som skulle kostat extra frakt (detta gjorde en i min klass förra veckan btw.)

Av Matte_Lind

Haha varsågod
Tackar, dock så vet jag inte riktigt vad jag ska säga.
Jag är student, IT och design (gymnasiet) och jobbar då ganska så myvket hemma, Visual Studio 2005 Professional, (programmering) PD, 3D sMAx, och allting är inte fullt kompatibelt med Vista, inte utan vissa komplikationer i alla fall, och Vista kräver mycket mer RAM så jobbar jag föredrar jag XP för att kunna ha så mycket system resurser till det som möjligt.

Sedan så har jag inte riktigt orkat portera mig över till det, har för mycker i XP som jag inte orkar/hinner att flytta över just nu.

Men visst är det snyggt ovh Flipp 3D är lite coolt, Jag var på en vista konferens (inte med skolan, privat) där då Microsoft visade upp hela Vista och så, stod och disskuterade med dem efteråt om säkerheter på den nya brandväggen då jag tycker att den som finns i XÅP är totalt värdelös, (jag kör inte med den, kör med riktig) Men den ska tydligen vara mycket förbättrad i Vista.

Men jag tycker att det är VÄLDIGT(!) jobbigt att man bara kan arbeta på användar-nivå i Vista och inte som administratör vilket jag är van vid, man måste godkänna allt som har med systemer att göra, så att ge mig speciell tillgång till mina filer jag har på hårddisken som har mitt XP och kunna bara spela upp en låt är hur jobbigt m helst, jag måste ändra säkerhetsinställningarna för just den mappen och för att göra det så måste jag gå in i vissa systemegentkaper som samtliga måste godkännas var och en, så det är mycket "omvägar" kan man säga, väldigt drygt enligt min smak.

Och att ställa in saker i det är inte heller nå bra, det finns _INGEN_ frihet alls nästan, man får inte göra saker själv, jag tycker inte om det, ajg vill själv kunna ha kontroll över min dator och det har man inte i Vista.

Just nu väntar jag på att Mac OS X Leopard ska komma ut så att jag kan beställa en MacBook och lämna Microsoft bakom mig till stor del.

Jag kommer att ha kvar mitt vista på denna dator men jag komemr att fortsätta med XP Pro tils att man nästan är tvungen att köra med Vista, alternativt att Micrisift har släppt något nytt (vilket de ska göra om ca. 2 år, Vista är ju bara "en försmak" på det kommande OS:et)

Slutsatts: Snyggt, "häftiga" effekter och animeringar, kvräver mycket RAM utan att man gör något, mycket "godkännanden", ingen frihet.

// Mathias