Inlägg

Inlägg som Soulnut har skrivit i forumet
Av Soulnut

http://jonyiveredesignsthings.tumblr.com/

Ska vänta ett tag och se om nyheterna är värt den fula designen

Av Soulnut

Fick precis jobb som front-end utvecklare bara någon vecka efter att studierna var klara ! 23,000 i ingångslön vilket jag tycker är helt okej för ett jobb jag trivs med.

Av Soulnut

Jag gjorde något liknande för ett par veckor sedan. Inte Mint men däremot MPA (Master Person Analysis). Som ovan säger finns inga rätt eller fel svar. Det handlar snarare om att arbetsgivaren vill få en bild ut av dig som person. Dessutom kan de titta på att du inte motsäger dig själv för att försöka vara "alla" till lags. Om du redan varit på en arbetsintervju innan testet kommer de med stor sannolikhet också titta på om du har samma bild av dig själv som de fått av dig. Mitt test följdes upp av en telefonintervju där jag fick förklara mig på varje punkt.

Så.. var ärlig mot dig själv så kommer det gå toppen!

Av Soulnut
Skrivet av Obolla:

Nja jag ska pimpa mina iphone lurar och köra krympslang utanpå. Då till nästa fråga. Går det att köpa endast 2 st svarta krypslangsbitar med 3:1 förmåga?

Det är bara skriva en ordernotering när du går till kassan så kan jag skicka med ett gäng

Av Soulnut

BIlder på plats

Nu är bilderna på de tre nya färgerna färgerna och kontakterna på plats!

http://www.sleeva.se/wp-content/uploads/2013/09/newcolors.jpg

Och en ny batch med sleeve samples togs fram under lördagen Detta är bara en tredjedel av alla stumpar jag klippte och brände ändarna på. Det gick åt minst tre tändare haha

http://www.sleeva.se/wp-content/uploads/2013/09/sample.jpg

Skrivet av bl00keRs:

Kommer du skaffa de där clips då? Om svaret är ja så det vore bra om du postade här när du får in de så att jag kan göra en beställning

Har beställt två stycken 100-pack idag för att se om det finns något intresse. Leveranstiden verkar vara 1-2 veckor så jag skriver när de kommit in.

Skrivet av Obolla:

Hej, är det nån idé att pröva sätte en sleeve på en hörlurskabel som är 2 mm tjock?

Sleeve Small är ca 3-4mm i diameter så plats får den nog Dock måste du nog få loss kabeln på något sätt för jag tror inte att sleeven går att trä över kontakten.

Av Soulnut
Skrivet av tonix:

tänkte kolla med dig, jag håller på att tillverka ett par lite större högtalarkablar, man kan väll säga att dom blir lika tjocka som 24pins kabeln när den är sleevad en en sleeve.

Jag kan inte finna sleeve i sånna storlekar på eran hemsida? har jag missat det eller är det inget ni har/kan få in?

tack på förhand!

Menar du en sleeve som är så pass tjock att den skulle kunna rymma alla 24 kablar i "samma" sleeve?

Det är tyvärr inget jag har i planerna just nu. Vet du ungefär hur stor diametern skulle behöva vara?

Skrivet av bl00keRs:

Ser korrekt ut! Bra pris också Tack för tipset!

Hej! Det vet jag tyvärr inte på rak arm. Stiften passar kablar med tjocklek 22-30AWG så en crimptång som klarar av den tjockleken behöver du.
Full spec finns på http://www.molex.com/molex/products/datasheet.jsp?part=active...

Av Soulnut

Nya produkter!

Jag har i dagarna lagt upp lite nya produkter! Tyvärr har jag inte tillgång till min kamera förrän i helgen så produkterna är för tillfället bildlösa :/

Sleeve Small Gul - Den är precis som jag hoppades solid/banangul och inte den neongula varianten.
Sleeve Small Blå - En lite mörkare blå (precis samma färg som S-ATA-varianten)
Sleeve Small Ljusgrå - En ljusare grå helt enkelt (grymt snygg tillsammans med svart & mörkgrå)
P-clips i två storlekar - Dessa passar M3-skruvarna som jag säljer
8-pin PCI-E & 6+2-pin PCI-E - Äntligen!

Självklart ingår dessa nya sleeve-färger i sample-paketet som ni kan köpa för tjugo kronor (fraktfritt)!

Jag kommer att sätta mig nu i helgen och gå igenom vilka produkter som är slut i lager, samt beställa en del nya saker. Jag håller er uppdaterade På väg är iallafall 4-pin fläktkontakter vilka kommer inom 1-2 veckor.

Skrivet av bl00keRs:

Tycker att det saknas svarta nitar
Vet du om det finns möjlighet och fixa de här clips? (de kommer från en Corsair Obsidian 550D chassi)

Nitar kan bli aktuellt! Ska sätta mig i helgen och kolla lite nya inköp. Det andra har jag tyvärr ingen aning om. De ser väldigt specifika ut. Om någon vet får ni gärna hojta till

Skrivet av DDemis:

Fick hem min krympslang och sleeve idag. Samt en massa gott godis
Jag är väldigt nöjd. Blir nog en till beställning den 18:e, skulle jag tro.

Toppen Trevligt med återkommande kunder.

Av Soulnut

Kommer sakna varumärket Nokia, men detta känns ändå som ett riktigt dream team. Jag ser fram emot en flagship phone från microsoft med det bästa från Lumia och Surface (designmässigt) i ett riktigt grymt paket

Och alla som kallar Elop för en trojansk häst får gärna komma med ett bättre förslag för hur de skulle ta sig ur "Symbiankrisen" och ta de marknadsandear de har med idag (med windows phone) på ett bättre sätt.

Av Soulnut
Skrivet av Biffstek:

Helvete vilken stilig hemsida!

Hur går det egentligen till när du skickar iväg en dags batch av paket? Valsar du bara in på närmsta ICA med postombud och smackar upp 25 lådor?

Oj! Tack så mycket

Jag är avtalskund hos posten så när det gäller paket skapar jag postlapparna själv i deras programvara. Sen är det bara lämna in på närmsta företagscenter så går de direkt till sortering.

För lite mindre / lättare saker kör jag bara vanliga frimärken som jag lägger på lådan.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Soulnut
Skrivet av freddyfresh:

Testar
Beställt lite smått och gott för drygt 500kr ^^

Tack & bock Hoppas du blir nöjd.

Skrivet av TheXviper:

Hejsan!

Jag fick hem min samplekit idag och det såg väldigt bra ut, blir en rejäl beställning. En liten fråga är angående krympslangen, på hemsidan står det att den ska vara svart, men tycker den är grå. Blir ganska stor nyansskillnad när det sitter på en svart kabel. Så min fråga ärär dem gråa eller fick jag nån form av måndagsex?

//TX

Kul att du är nöjd med sleeven! Tyvärr går krympslangen lite åt det grå hållet, eller "Antracit" som MDPC kallar sin svarta för. Kanske vore en idé att skriva till det i beskrivningen. Jag har inte lyckats få tag på en bättre färdigskuren variant sett till alla andra egenskaper som krympförmåga, genomgående längd och tunnhet på väggarna.

Skrivet av Uhivra:

Du har inga planer på att ta in paracord?

Jo, i September förhoppningsvis. Har tagit in ett par färger på test som jag inte säljer ännu. Men kommer nog inleda lite smått med ett par fem färger. Det finns ju trots allt en ganska stor svensk aktör som säljer paracord vars priser inte går att få bättre

Skrivet av MrSebbish:

Är färgerna lika starka som på hemsidan?

De är inte fixade med på något sett, men det kan hända att kameran fångar in större kontraster när bakgrunden är svart eller vit. Sen kan vissa skärmar (typ LED) visa starkare färger än verkligheten. Enklast är att köpa ett samplepaket

Av Soulnut
Skrivet av Wille1504:

Hej, jag håller på att bygga min första dator och såg på ett LAN hur en kille hade sleevat en del invändigt och hur snyggt det såg ut. Inga fula kabelhärvor etc.
Först lite beröm, sleeva.se känns som en helt klockren sida där det är lätt att hitta, sortimentet känns ganska brett och framförallt är det inga höga priser (det sista är väldigt ogrundat då jag inte har någon somhelst koll på marknaden)
Men i alla fall så bygger jag min dator på mycket budget men tycker att sleeve kan bli så snyggt att det är värt någon hundring.
Jag är lite intresserad av "Sleeving kit basic" men jag kom på att svart sleeve inte skulle vara helt snyggt i mitt system.
Finns det möjlighet att få kittet i lite andra färger?

EDIT:
Jag insåg just att det inte lönar sig att köpa "Sleeving kit basic" efter att du sänkt priserna.

Hej! Tack för dina kommentarer Jag tycker absolut att det kan vara värt att lägga någon hundring extra för att få en bra kabeldragning.

Ang. De olika kiten så erbjuder jag de bara i svart för enkelhetens skull. Dessutom finns sleeve medium för tillfället bara i svart. Jag ska se om det går att göra om för att erbjuda fler färger. För tillfället går det bra att skicka PM eller mejl så kan vi sätta ihop ett kit som kan passa. Jag hade glömt att justera priset på kiten så det lilla kommer att sänkas till omkring 129kr, men jag ska räkna på det lite mer noggrant imorgon.

Mvh
Andreas

Av Soulnut

Höstens prisförändringar

Sommarlov och semester är snart över och det har blivit dags att justera priserna för den kommande hösten

För att locka till sleeving även under en period med mycket arbete eller studier och lite fritid kommer priserna att se ut enligt följande:

Sleeve Small: 8kr/m eller 5,90kr/m vid köp om 5 meter eller mer
Tidigare: 9kr/m eller 6,90kr/m vid köp om 10 meter eller mer

Sleeve SATA: 12kr/m eller 10kr/m vid köp om 3 meter eller mer
Tidigare: 14kr/m eller 11kr/m vid köp om 5 meter eller mer

Leveranskostnad: 19kr oavsett hur mycket eller lite du köper
Tidigare: 29kr

Sleeva.se »

Nya kontakter och sleeve small i fler färger är på ingång under kommande vecka så håll ögonen öppna.

Fortsatt trevlig helg!

/Andreas

Av Soulnut

Hej!

Kul som sagt med Axon sleeve i Sverige Hoppas att ert samarbete gynnar både dig, axon och konsumenterna!

Ett litet tips är att ta in så mycket olika produkter som möjligt nu i början! Ett av mina största misstag var att lansera mina shop innan utbudet av produkter var komplett vilket fick många att rynka på näsan och ställa sig frågande till sidans seriositet. Om du skrollar igenom min tråd lite så ser du vad folk gärna vill ha, även en mängd saker som jag inte själv har kunnat ta in ännu.

Det är en svår bransch att ha som "enda" grej och jag ångrar lite att jag började så pass sent med detta under mina studier att jag bara hann hålla på under ett knappt halvår innan studierna var klara och arbetslivet lockade. Nu vet jag inte hur dina framtidsplaner ser ut, men jag hoppas att du har lite mer tid på dig framöver att utveckla ditt koncept

Och ett sista tips är att satsa på svarta tillbehör i första hand. Det är ingen större efterfrågan på transparenta "vita" buntbandsfästen, buntband osv. så försök att få in ett gäng sådana!

Lycka till!

Av Soulnut
Skrivet av hultron:

Finns det någon guide hur man använder SATA Strömkontakt Genomgående (m. clips) (och vad man behöver)?

Skulle behöva göra en sladd med 6st sådana på, om det går...

http://forums.overclockers.com.au/showpost.php?p=9331372&post... Kan kanske ge en liten ledtråd! Du måste alltså skala kablarna så att de får kontakt med kontakterna. Du behöver inga stift till dessa kontakter utan bara om du vill ha den andra typen av kontakt som "sista" kontakt.

Glöm inte locken! Genomgående lock & ändlock finns

Jag vet tyvärr inte på rak arm om det finns någon begränsning för hur många kontakter som går att använda per kabel :/

Av Soulnut
Skrivet av Obolla:

Jag vart lite nyfiken på vad som hände med lamptron mod kittet.

Det försvann märkte jag.

Hej!

Jag var inte helt nöjd med kvalitén på det då jag fått ett par mejl om trasiga verktyg. Det är lätt att ha sönder denna typ av verktyg om man inte är försiktig och det är lika tråkigt varje gång då varken jag eller tillverkaren kan lämna någon garanti på denna typ av skada.

Jag funderar på att ta in ett billigare kit för någon hundring så att det inte blir lika tråkigt när det väl går sönder.

För tillfället erbjuder jag istället de två separata verktyg som håller mycket högre kvalité. Tyvärr är priset lite högre än vad jag hade velat. Men de kostar tyvärr så pass mycket i inköp.

Av Soulnut

Information!

Från och med den 19:e Augusti så har jag fått en anställning som jag inte kan tacka nej till. Detta innebär att leveranstiden kan komma att justeras till en dag extra beroende på när du lägger din beställning. Jag kommer att jobba i en annan stad mellan ~08-17 fem dagar i veckan vilket innebär att jag inte hinner skicka någon order samma dag som den läggs. Däremot hinner jag packa ordrarna samma dag för att sedan skickas dagen därpå.

Det sitter en till person i bolaget som i vanliga fall har hand om en annan webbutik som har gått med på att ta hand om Sleeva.se. Detta innebär dock en övergångsperiod då han ska lära sig produkterna innan leveranstiderna kan gå tillbaka till de normala. Dock är det fortfarande jag som kommer att svara på mejl och skriva här på Sweclockers.

Om det skulle bli så att leveranstiden påverkas mer än en dag extra så kommer det komma upp en tydlig informationstext i sidomenyn där det framgår när nästa beställning skickas.

Det finns inga som helst planer på att lägga ned verksamheten, men det kan som sagt bli så att jag inte längre ansvarar för packning och leverans.

Skriv gärna om ni har några frågor på det!

Hälsningar,
Andreas

Skrivet av Yellow_:

Hejsan

Blir nog en stor beställning från dig inom en snar framtid, när nu mitt nästa projekt blir.

Skulle även vilja föreslå lite mörkare röd som variant, som även några tidigare har nämnt.

Tycker även att du gjort ett väldigt fint jobb med både din hemsida, samt servicen här på forumet.

EDIT: Har du planer på att utöka ditt utbud till mer än sleeving saker i framtiden?

Tack tack Ska se om det går att få fram en annan variant av röd från min leverantör.

Butiken kommer att utökas enligt följande steg (utan någon exakt tidplan)
1. Sleeve Small i fler färger
2. Fler sorteringstillbehör (p-clips, skruvar, buntband)
3. Paracord
4. Sleeve SATA i fler färger
5. Fläktar, Lampor, färdigsleevat m.m.

Jag vet inte riktigt hur lång tid det kommer att ta att nå dit. Det beror lite på hur mycket pengar det finns att investera.

Skrivet av Mr_Asp:

Blir nog att köpa lite till Quadcopter sen

Spännande! Vill du förklara lite mer?

Skrivet av tachy13:

Hej Andreas!

Fick tidigare idag hem mitt "testpaket" och la redan ett par timmar senare en beställing på lite svarta sleevs. Ville bara säga tack för produkterne, mycket nöjd! Bra kvalité

Kul att du är nöjd! Hoppas att ditt paket dyker upp innan helgen!

Skrivet av thereal_twisted:

ROG RÖD. ROG RÖD. ROG RÖD!!

Yes boss!! *letar*

Av Soulnut

Produkter på ingång!

Har beställt ett gäng nya produkter nu ikväll som förhoppningsvis dyker upp inom en eller ett par veckor.

  • 8-pin PCI-E kontakt (Svart)

  • 6+2-pin PCI-E kontakt (Svart)

  • P-clips i två olika storlekar (Svart)

  • Sleeve Small - Blå/Mörkblå "Royal blue"

  • Sleeve Small - Ljusgrå

  • Sleeve Small - Gul (Håller tummarna på att jag gjort mig förstådd med mina förklaringar så jag inte får den neongula varianten)

Jag går igenom tråden då och då och letar upp saker som flera har önskat och tar de i första hand. Väldigt specifika önskemål som till exempel blå kontakter för tyvärr vänta då jag inte kan ta hem endast ett par stycken av något och betala en dyr frakt för detta :/

Skriver så fort produkterna har kommit i lager!

Mvh
Andreas

Av Soulnut
Skrivet av Ayrin:

Hej, jag har några funderingar.

SATA sleeven går den att använda över chassits USB osv, istället för Medium?
Är de två lila (Small och SATA) samma nyans? Tittar man bara på bilderna så är upplevelsen att de är olika?
Finns det lila krympslang som du kan få hem? (Detta är inte så viktigt, kan ju köra med svart)

Skall nog beställa en Sample, men kände att det kan vara värt att fråga.

Jo det ska gå bra. Skillnaden är att Medium är 6mm bred och S-ATA är 10mm bred. Det har inte funnits något intresse för medium och därför finns den tyvärr bara i svart.

De lila nyanserna skiljer sig något ja. De är från samma tillverkare och ska ha samma färg, men S-ATA-trådarna upplevs som tjockare och mer solida i färgen och får därför en lite annorlunda nyans som är lite varmare i färgen.

http://www.sleeva.se/wp-content/uploads/2013/08/lila.jpg

Lila krympslang är inget jag kommer att satsa på. Också där är intresset väldigt litet att de stora inköp jag måste göra aldrig kommer att löna sig i längden. 99% av all krympslang jag säljer är svart så det är nog ett säkert val Eller heatshrinkless!

Av Soulnut
Skrivet av meudig:

Hej!
Beställde ett paket med sleeve samples nu i helgen och undrar om dem kommer i brevlådan eller hos ombudet?
För övrigt är jag peppad inför första sleevingen och hoppas att det blir en vana.

Mvh

Hej!

De kommer i brevlådan, förmodligen på tisdag

Av Soulnut

Hej på er! Ursäkta att det är lite glest med både svar och uppdateringar just nu. Då detta drivs utan vinstintresse vill jag passa på att ta vara på sommaren och inte sitta inne hel dagarna. Så om det tar lite tid innan jag svarar på mejl så hoppas jag att ni har förståelse för detta

Skrivet av kladdigkaka:

Hejsan!
Fick hem mitt sleeve sample paket igår och har en liten fundering. Varför är det inte samma blå på SATA sleeven och small sleeven?

Det blev en liten miss i kommunikationen under mitt senaste köp av SATA-sleeve, men jag tyckte det var dumt att låta den ligga i hyllan. Därför heter den ena Aquablå och den andra bara Blå. Den mörkare varianten av blå kommer att komma in som Small ganska snart, dock vet jag inte när Aquablå kan komma in som SATA-sleeve.

Det finns en utgående SATA-sleeve som heter Aquablå. Den är dock betydligt sämre, men också betydligt billigare!