Inlägg

Inlägg som headcleaner har skrivit i forumet
Av headcleaner
Skrivet av mikkoman1:

Märkte du någon prestandaskillnad? Vad satt du i för minne?
Kan även nämna att min lider av backlight bleeding.

Nej, ingen skillnad i prestanda förutom de uppenbara fördelarna med mer minne i samband med saker som kräver mycket minne. Körde på Corsair Vengeance pc12800.

Av headcleaner
Skrivet av Massemannen:

Som vanligt var jag alltför snabb på avtryckaren... Fick hem min idag och lekte runt i 10 minuter. Bestämde mig för att blåsa hårddisken och installera Windows 8. In med USB´et, omstart allt ser bra ut. Väljer att formatera C men ser då följande meddelande:
"windows cannot be installed on this disk. The selected disk is of the GPT partition style."
Så nu dammsuger jag nätet på lösningar hur fasiken jag går vidare *suck*

Det är ju bara att köra en partition manager som går att boota, typ Gparted, och byta till MBR.

Av headcleaner

Av alla NAS:ar jag testat är jag överlägset mest nöjd med Synology DS212, vilken således är min rekommendation.

Av headcleaner
Skrivet av ts85:

Snälla hjälp mig.

Ladda ner version 1.0beta8 av WinSetupFromUSB (http://www.msfn.org/board/topic/120444-how-to-install-windows...) och använd det programmet för att göra en bootbar USB-pinne. Stoppa i datorn och håll in ESC när du startar. Välj att boota från USB i menyn. Fungerar utmärkt.

Av headcleaner
Skrivet av ts85:

Följde du denna guide när du installera? Och hur vet man att usb kommer att fungera då? Måste jag ha ett usb 2.0 eller 3.0?

[guide]

Nä, jag körde på känsla bara. Har väl installerat operativ från USB åtminstone 30 gånger men det här var första gången det inte funkar right away. Jag använde en USB2-pinne så jag kan inte svara på om det funkar med USB3.

Av headcleaner
Skrivet av ts85:

Ja må vara busenkelt men jag ger mig inte på det ännu iaf :).

Förresten hur gjorde du med att installera via usb? Kan man välja att den skall boota från usb i bios eller? Har aldrig gjort detta heller då alla mina datorer hittils har haft cd/dvd.

Och stort tack för länken !

Skrivet av Ninjaflipp:

Ja, det är så man gör när man installerar ett OS från USB. Man får välja USB-minnet som bootenhet helt enkelt. Något jag däremot är fundersam över är det här med USB 3.0 vid installation av operativsystemet; finns det drivrutiner till USB 3.0-enheterna utanför operativsystemet? För när jag skulle försöka installera Windows med ett USB 3.0-minne i en USB 3.0-port på min stationära förut så började den direkt gnälla om drivrutiner och det slutade med att jag fick köra det i en USB 2.0-port istället.

Jag hade vissa problem med att boota från USB. Försökte först göra en bootbar USB-pinne med Microsoft egna program men det fungerade inte eftersom jag skulle installera win64 och bara hade tillgång till win86 vid tillfället (hade redan bytt disk och den enda andra datorn kör x86). Det funkar inte eftersom win86 inte kan köra diskpart för win64 och Microsofts app kör diskpart från iso:n. Fuck tänkte jag och försökte med Unetbootin. Fungerade inte heller av någon anledning. Datorn hittade USB-pinnen men kunde inte boota från den. Oklart varför. Testade slutligen WinBootFromUSB (senaste versionen, en beta som är lite knepig att hitta på hemsidan). Det fungerade alldeles utmärkt.

Edit: Glömde en grej. Vid uppstart kan man hålla in ESC så får man välja enhet att boota från och slipper därmed ändra nåt i bios.
Edit2: Blandade ihop win86 och win64 på ett ställe. Fixat.

Av headcleaner
Skrivet av kartis:

Ett annat problem som dykt upp för min del. Jag märkte det redan när datorn var ny men reflekterade inte särskilt mycket över det då jag oftast använder "Stäng av"-knappen och sedan stänger igen datorn, men:

Oavsett om jag, i energiinställningarna, väljer att datorn ska gå i "Viloläge" eller "Strömsparläge" när jag stänger locket (och oavsett om på batteri eller med ström i), så händer ingenting när jag stänger locket.... Eller jo, någonting händer, det låter som att datorn börjar jobba snarare än att vila, fläktarna blåser igång och jag kan se i den lilla springan att skärmen fortfarande lyser. Om jag t.ex. kollat på en film eller något så händer det ofta att filmen startar från pausat läge, startar om från början eller liknande... Som om datorn levde sitt eget liv så fort jag stängde locket. Mycket underligt, och lite störigt, även om det inte är någon stor grej för min del som sagt. Om jag däremot går in i vilo- eller strömsparläge med den fysiska knappen och sedan stänger locket så vilar den minsann.

Har du Power4Gear eller annan tredjepartsapp för energiinställningar installerat? Kanske är en märklig konflikt i så fall. Vidare vill jag minnas att jag såg en inställning gällande stängning av locket i bios. Har du kollat där? Passa på att uppdatera till senaste bios (206) om du inte redan gjort det.

Av headcleaner
Skrivet av ts85:

Var det läskigt att pilla i en sådan dyr liten sak? Ja tänkte att jag skulle göra samma men sen fick jag hem den och märker hur liten den är. Jag vet inte om jag vågar alltså, helst skulle jag vilja hitta någon som är duktig på detta och lämna in den till den personen som gör de åt mig, under tiden jag sitter med såklart. Har byggt många datorer men aldrig pillat i en bärbar. Så får nog vänta med ovannämda uppgraderingar, däremot villl jag formatera om datorn för herregud vad bloatware. Hur gjorde du på smidigast sätt? Vart kan man hitta en windows version som verkligen fungerar med serial:en som finns på laddaren?

Det är busenkelt att byta disk och minne. Det handlar bara om att skruva bort några skruvar och sedan skruva tillbaka dem igen. Finns ju en utmärkt bildguide tidigare i den här tråden.

Rena Windows 7-isos kan du ladda ner lagligt här: http://forum.notebookreview.com/windows-os-software/604187-le...

Du måste dock köra samma windows-version som datorn kom med, dvs Home Premium x64. Efter installation får du köra telefonaktivering så funkar det.

Av headcleaner

Yes, det är telefonaktivering som gäller.

Edit: Såg förresten att det finns Synaptics-drivare att ladda ner på Asus hemsida. Någon som testat dessa på en UX32VD?

Av headcleaner
Skrivet av mikkoman1:

Vad är max ramminne som man kan stoppa i den? Läst att minnet är uppgraderbart men även att max är 4Gb ram, de har väl redan 4Gb ram från fabrik?

Den kommer med 2Gb on-board och en 2Gb-sticka. Jag har bytt stickan mot en 8Gb och har därmed 10Gb totalt. Då kan man dock inte längre köra dual utan det är single som gäller.

Av headcleaner

Jag har också skaffat en UX32VD för några dagar sedan. Har bytt ut hd:n mot en SSD och den förinstallerade minnesstickan mot en 8GB för totalt 10GB. Kan också meddela att man kan installera en ren version av Windows 7 Home Premium och aktivera den med siffrorna som finns klistrade på laddaren. Krävdes dock telefonaktivering för min del men det är rätt smidigt.

Med ovannämnda ändringar är datorn snabb som blixten. Mycket nöjd.

Av headcleaner

"Under the volcano" av Malcolm Lowry. Ett mästerverk.

Av headcleaner

3/10

Av headcleaner

men satan va nice. en sådan vill jag ha.

Av headcleaner
Skrivet av Zotamedu:

Jag har den slutgiltiga lösningen på problemet. Gasa ihjäl alla som inte tillför nationalekonomin något, alltså gamla och skadade med flera. Tänk att ingen kommit på det tidigare...

är du säker? jag får känslan av att jag läst om någonting liknande någon gång.

Av headcleaner

0/10

Av headcleaner
Skrivet av Elgot:

Om man ser till att befolkningen fortsätter växa kan man skjuta upp beslutet...

Av headcleaner
Skrivet av Zotamedu:

Fast de får inte dö för unga eftersom de först måste betala av en eventuell utbildning.

naturligtvis. jag skulle vilja revidera mitt tidigare påstående och hävda att betydligt fler levnadsår bör förflyta innan man hittar det samhällsekonomiskt mest fördelaktiga tillfället att dö. förstås icke beaktat de ökande kostnader i form av bland annat medicinsk vård, eventuella bidrag etc. som följer med ökad ålder. en beräkning av det nationalekonomiskt mest fördelaktiga dödsögonblicket överlämnar jag dock, med viss glädje, till någon annan.

Av headcleaner
Skrivet av gabriel15:

Surfade runt lite och såg detta, har jag missat något för jag kan inte förstå vilka jobb det kommer finnas i Sverige som efterfrågar den mängden människor.

Någon här som är mer insatt?

episkt tankefel. en ökad mängd människor skapar en större arbetsmarknad, vilket skapar ett behov av en större mängd människor vilket skapar en större arbetsmarknad und so weiter.

att påstå att Sverige behöver "31 miljoner invandrare" är mot bakgrund av ovanstående naturligtvis nonsens. det betyder dock inte att Sverige inte skulle må bra av en kraftigt utökad befolkning, bestående företrädelsevis av unga människor som dör i ung ålder. sett ur ett rent nationalekonomiskt perspektiv alltså.

Av headcleaner

stående ovationer. inget mindre. jag ser fram emot nästa sammanfattning om, säg, fem år.