Inlägg

Inlägg som Sniffy har skrivit i forumet
Av Sniffy
Skrivet av Dustin Home:

Det fanns juh några versioner av N56VZ, men den enda vi har kvar i dagsläget är denna:
http://www.dustinhome.se/product/5010644235/asus-n56vz-ci7-2-...
Vi får inte längre tag i några N56VZ'n, således är de borta för gott så fort de kvarvarande på ovan artikelnr säljer slut.

Jag har varit i kontakt med Asus kundsupport och de säger sig inte veta heller, men de antar att just Asus N56VZ-S4037V är slutsåld och kommer att återkomma. Kan någon hos er möjligen kontrollera om det kommer att finnas någon dator från Asus N56-serien tillgänglig hos er framöver.

Mvh

Av Sniffy
Skrivet av Dustin Home:

Som det ser ut just nu så får vi inte tag på den datorn från någon distributör, jag skulle således tro att den faktiskt är på väg att utgå.
och tackar själv, det är alltid kul att höra att vi gör ett bra jobb

Jag beställde datorn detta gällde, en Asus N56VZ men måste skicka tillbaka den, då jag har fått en DOA från tillverkaren. Jag ser på er hemsida att den här datorn finns inte hos er för tillfället. Vad beror detta på; kommer den tillbaka eller är den borta för gott?

Av Sniffy
Skrivet av DasBoot_swe:

www.mikesquarter.com/asus-n56-review-1694/

du har kopplat in den som den ska göras och ändrat i inställningarna för ljudkortet att du kör 2.1?

Hur menar du med om jag har kopplat in den ordentligt? Och var hittar jag vad man ändrar till 2.1, för jag har pillat i ljudinställningarna utan att hitta någon sådan.

Av Sniffy

Problem med subwoofer tillhörande Asus N56VZ

Ja, som topic lyder har jag inte fått min externa subwoofer som följer med datorn att fungera. Allt ljud fungerar, men när man kopplar inte subwoofern så fungerar fortfarande ljudet, men från subwoofern kommer endast ett trumm-/klickljud, ungefär 3 gånger i sekunden. Detta gör det givetvis omöjligt att ha den inkopplad, eftersom klickandet mer eller mindre överröstar ljudet från datorns högtalare.

Det jag har gjort är att jag har uppdaterat drivrutinerna för ljudkortet, samt sökt efter en lösning online. Detta har dock varit helt resultatlöst så jag tänkte att jag vänder mig till er istället.

Jag har dock en farhåga om att subwoofern är sönder, eftersom att allt annat ljud fungerar som det skall.

Av Sniffy
Skrivet av Cindori:

Det är ganska relevant att det är SimpleWindow du jobbar mot, eftersom det innebär att ingen som inte gått den kursen kommer fatta vad det är du vill åstadkomma. De förslag som Thomas har gett dig är inte direkt överförbara på klassen du jobbar mot eftersom det är en klass som normalt inte finns i Java. Det är en "lek-klass" som finns till för att lära sig, det är inte något man använder senare för att rita i Java.

Dina försök tyder på att du saknar grundläggande kunskaper inom objektorienterad programmering. Till exempel har du en konstruktor MinuteHand med parametrar (Calendar, int, int, int, double) som du inte ens använder, utan sätter till eget värde i själva konstruktorn. Jag tycker att du ska sätta dig med kursboken och läsa på lite om metoder och parametrar.

Ett bra sätt att undersöka exceptions är att, som tidigare nämnt, kolla sin stack trace. Kursboken behandlar även detta.

Jag är mycket väl medveten om mina begränsningar inom Java, därför jag försöker lära mig mer. Och vad det beträffar SimpleWindow så är denna uppgift tänkt att utföras i SimpleWindow. Jag är även medveten om att SimpleWindow inte är något man använder senare. T.o.m. jag förstår att namnet säger allt.

Mina parametrar i konstruktorn såg inte ut så från början, utan det är saker jag har provat att ändra allteftersom jag inte fick önskat resultat. Från början fick de inget värde...

Istället för att skriva hur man inte ska göra vore det trevligt med lite konkret information hur jag kan göra, förutom att läsa kursboken (vilken redan är läst från pärm till pärm säkert fyra gånger). Ett exempel eller liknande fungerar alldeles utmärkt, vill inte att någon annan ska göra uppgiften åt mig.

Och, ang det förra inlägget där jag ifrågasatte relevansen av SimpleWindow, så menade jag att det hade ingenting med mitt nullpointer att göra, därav var det inte relevant för min frågeställning ang. nullpointer.

Hursomhelst, kan prova att börja om helt för att se om det blir annorlunda. Detta får dock vänta till imorgon, eftersom dagen kommer att tillbringas i en bil.

Väl mött

Av Sniffy
Skrivet av Cindori:

Det du inte förklarat, som är hyffsat viktigt, är att du läser Java på LTH och har fått en enkel rit-klass att jobba med, nämligen SimpleWindow. Denna har läraren Per Holm själv gjort, och det är därför rätt svårt för utomstående att hjälpa dig med programmet....

Läs på lite i SimpleWindows dokumentation, där (eller kanske var i någon labbhandledning) så behandlas bla. rotation och rita till en punkt om man bara vet vinkel och längd.

Det du säger stämmer till viss del. Jag läser Java på LTH, dock inte den kursen dessa uppgifter tillhör. Jag har gått tillbaka för att göra dessa uppgifterna, eftersom jag inte känner mig säker på det vi gjorde tidigare. Och att det är Per Holm som har skrivit klassen SimpleWindow stämmer också, dock ser jag inte alls vad det har för relevans i sammanhanget.

SimpleWindow finns här.

Och jag tycker att jag har läst men att ingenting därifrån verkar vara det jag söker. Dessutom, det har väl ingenting med att jag får nullpointerexc att göra?

Jag får nullpointer vid rad 34, när jag skapar variabeln time av typen int och försöker ge den ett värde, "minutens" värde...

Av Sniffy
Skrivet av Thomas H:

Vad är det du inte förstår angående det jag skrev innan?

Jag vet inte vad som är felet med vinkeln. I enhetscirkeln är 0 åt höger, Pi/2 uppåt o.s.v. Du vill dock ha en enhetscirkel som börjar med vinkeln 0 uppåt (en offset på Pi/2) och sedan går medurs (vilket du gör genom att göra vinkeln negativ). Om du vill rita ut minut 15 så bör vinkeln alltså vara 15*2*Pi/60 = 0, vilket ger x = 1 och y = 1. Det enda jag kan tänka mig är att värdet på angle inte är vad du tror. Ersätt raden med angle = Math.PI/2 - time * Math.PI / 30; så borde det fungera i samtliga fall.

För att uppdatera den grafiska klockan kan jag tänka mig 3 egentliga alternativ; 1) skapa en tråd som får kolla om tiden uppdaterats periodiskt och i så fall rensa det som har ritats och rita om klockan, 2) gör som jag sa med paint() och anropa sedan repaint() när tiden ändras, eller 3) använd observer/observable mönstret för att notifiera din grafiska klass om att det har skett något. Jag vet inte hur du har strukturerat ditt program så det är svårt att säga vilket som är lättast/bäst, men jag skulle nog satsa på #2 då jag anser att det är lättast, alternativt #3 som är lite krångligare men mer flexibelt.

Edit: Jag kollade lite på det där med vinkeln i Java, och jag förstår inte heller riktigt hur det går ihop. Man kan i alla fall fixa det genom att använda T*2*Pi/60 - Pi/2 istället. Slängde ihop en ganska ful klocka för att visa sekunder:

Nu har jag gjort som följande kod visar:

import se.lth.cs.ptdc.window.SimpleWindow; import java.awt.Color; import java.util.Calendar; import java.util.GregorianCalendar; public class MinuteHand { private Calendar calendar; private int length; private double angle; private int x; private int y; public MinuteHand(Calendar calendar, int x, int y, int length, double angle) { calendar = new GregorianCalendar(); this.x = 225; this.y = 225; this.length = 200; this.angle = angle; } public int getMinute() { int minute = calendar.get(Calendar.MINUTE); return minute; } public void drawMinute(SimpleWindow w) { int time = calendar.get(Calendar.MINUTE); angle = Math.PI / 2 - (time * Math.PI / 30); w.setLineColor(Color.BLUE); int newX = (int) Math.cos(angle) * length; int newY = (int) Math.sin(angle) * length; w.moveTo(x, y); w.lineTo(newX + x, newY + y); } }

När jag exekverar koden så får jag ett NullPointerException... Jag vet inte riktigt varför, då jag har svårt att se att någonting skulle bli noll...

Av Sniffy

Ja, nu kan jag rita strecket men jag har lite kvar innan jag får det att fungera. Det jag tycker verkar märkligt med streckritandet är att det blir tvärtom i y-led när den ritar upp.

public void drawMinute(SimpleWindow w) { // int time = calendar.get(Calendar.MINUTE); // angle = angle - (time * Math.PI / 30); int newX = (int) Math.cos(angle) * length; int newY = (int) Math.sin(angle) * length; w.moveTo(x, y); w.lineTo(x + newX, y + newY);

Det ni inte ser här är angle som är på förhand satt till Math.PI / 2 (90 grader). Då ritas strecket nedåt, medan 90 grader i min värd är uppåt, och ger jag angle värdet 3 * Math.PI / 2 (270 grader) så ritas strecket uppåt. Är det någon som kan förklara varför det blir så?

I X-led ritar den som det är meningen, 0 = 0 och 180 = 180, så att säga.

EDIT 1

Såg inte att någon mer svarat på tråden, det tackar jag för.

Dock är jag inte säker på vad du menar.

Det skall kanske nämnas att det är i Java, och inte Javascript, som detta skall utföras.

Om jag nu vill att programmet skall "kontrollera" om tiden har ändrats, hur gör jag då? Och även om tiden inte har ändrats, så vill jag ju inte att den ska rita visaren igen på samma ställe, eftersom det lär gå åt onödigt med resurser att rita någonting som ändå inte syns, eller?

EDIT 2

Min nuvarande struktur bygger på att jag skapar en klass för varje visare, och sedan en klass med en mainmetod som anropar klasserna...

Av Sniffy

Rita linjer och lite annat i Java

Hejsan.

Jag har en fråga och det är hur man ritar en linje i Java, utan att veta slutpunkt för x och y.

Tänk er att vi vet en startpunkt och längden på linjen. Vi vet också en vinkel åt vilket håll linjen skall ritas.

Hur gör jag för att åstadkomma detta? Är det mest fördelaktigt att räkna med grader eller radianer?

Och, om jag dessutom vill att "systemet" kollar om linjen har fått ett ny vinkel (i så fall skall den ritas om), hur gör jag detta?

Det jag ska göra är en visare på en klocka, och för att få reda på tiden använder jag get-metoden i GregorianCalander. Syftet är då alltså att rita en klocka som ändras successivt.

Av Sniffy

Jag har nu provat Pogostick utan resultat i vare sig XP eller Windows 7 Home Premium. Vad är felet eller vad gör jag för fel?

Jag testade med en USB-sticka.

Av Sniffy
Skrivet av Mithras:

formatera om ?

Väldigt roligt. Eftersom det ska gå utan att formatera om så ser jag inte det som ett alternativ.

Av Sniffy

Tappat lösenord till Win7 - vad göra?

Hejsan,

Det är så att jag installerade Windows 7 till en polare nyligen, men han har inte använt datorn förrän idag. Detta medförde att lösenordet som jag valde när jag installerade är bortglömt.

Hur ska jag nu göra för att återigen kunna logga in i Windows?

Vad jag har provat:

Safe mode
Safe mode with network
Safe mode with command prompt

I läget med kommandotolken tänkte jag aktivera adminstrators-inlogget genom kommandot net user administrator /active:yes, men det gick inte, eftersom jag hamnade vid inloggningssidan där lösenordet ska anges. Där hamnade jag oavsett vilket alternativ jag provade.

Jag har även provat den här guiden, men jag förstod inte vad de menade.

Det som gör det hela svårare är att jag måste förklara via telefon, och genom ett annat OP, då jag själv sitter på XP. Detta gör det hela lite mer komplicerat.

Hur skall jag nu gå till väga?

/Erik

Av Sniffy
Skrivet av Teknocide:

import är ett nyckelord som gör ett namespace (java.awt.*) eller en specifik klass (javax.swing.JLabel) globalt tillgänglig i samma fil.

Det anges alltså inte i en klass.

Okay, innebär det att jag inte kan använda typ java.util.Collections och metoden Collections.sort när jag implementerar en klass?

Av Sniffy

Användning av klasspaket i Java

Hejsan.

Jag har egentligen bara en kort fråga som jag inte hittar något svar på.

Det jag vill veta är alltså om man kan importera ett klasspaket i en klass som inte är en main-metod, t.ex. om jag ska sortera en lista i en metod sort, kan jag då importera java.util.Collections och använda mig av Collections.sort(list)? Eller är klasspaket något som endast kan användas i en main-metod?

Tack på förhand.

Av Sniffy

Jag vet inte om jag förstår vad du menar... Alltså, jag förstår nog vad du menar, jag vet bara inte hur jag hittar till menyn där jag kan klicka in "Speaker Fill". Har letat överallt där jag kan komma på, dock utan framgång.

Ni som säger att ljudet ska vara såhär; jag tycker det verkar märkligt. Inget djup i ljudet, ingen surroundkänsla, ihåligt och jävligt. Så är det nu, och så var det inte innan. Tvivlar verkligen på att det är så här det skall vara, trots nytt OS.

Av Sniffy
Skrivet av Hamzta:

Speakerfill. Finns i antingen ljudkortets panel eller i "Sounds" sedan Properties\Enhancements på dina högtalare.

Vet inte om jag förstår riktigt vad du menar...

De ljud som borde komma bakifrån är t.ex. när man kollar på film och någon gör något bakom "kameran" i filmen. Filmerna jag provat med har haft ljudkanalerna DD 5.1 och DTS, ingenting fungerar dock...

*EDIT*

Ljudsystemet jag kör med är ett Logitech Z-5500, om det är till någon hjälp.

*EDITII*

Nu när jag har varit hemma hela helgen och kunnat pilla med systemet, och lyssna ordentligt, så verkar det som att det inte kommer ljud ur centerhögtalaren heller... Hörs bara ett litet brus därifrån, och liksom de andra, så fungerar det när man pillar i ljudkortets olika modes.

Mvh

Erik

Av Sniffy

Jag har kollat alla inställningar och alla på surround, men ändå kommer det inget ljud. Jag tycker att det är betydligt sämre, innan vart jag omringad av ljudet, nu hör jag allt ljud framifrån, även ljud som borde komma bakifrån... Och ja, jag har ett X-Fi, närmare bestämt X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro (har jag för mig)...

Av Sniffy
Skrivet av widL:

Detta är ett väldigt vanligt "problem". Det är nämligen inget problem, utan precis som det ska vara. 99.9% av all musik är inspelad i stereo, alltså två kanaler, höger och vänster. Därför får du inget ljud ur centern och surrarna när du spelar musik. Spela upp en surround-källa (t ex en film med DD 5.1/DTS eller ett spel som har surround-ljud) så kommer du få ljud ur alla högtalarna.

Detta låter rimligt, men ändå inte. Jag har alltid haft ljud på all musik och film i alla högtalare när jag körde Windows XP. Detta är ju en ändring till det sämre, ska det verkligen vara så? Tycker hursomhelst att det verkar väldigt mystiskt.

Mvh

Erik

Av Sniffy

Problem med ljud i Windows 7

Hejsan!

Jag har ett problem med ljudet i Windows 7. Jag har sett att andra har problem med ljud i 7:an också, dock inte samma problem. Därför skapar jag en egen tråd.

Ljudet fungerar, dock så fungerar inte mina bakre högtalare. De funkar när man kör "test" (ni vet så att de säger "Left rear channel"), men det kommer inget ljud när det är musik. Eftersom jag är ny på Windows 7 är jag inte så haj på inställningar och annat men eftersom jag har ganska mycket datorvana så tycker jag att jag har det rätt, men antagligen har jag ju inte det.

Högtalarna borde vara kopplade rätt, eftersom det kommer ljud när man provar dem.

Nu kör jag "Högtalare, Creative X-Fi-standardenhet" som val under Uppspelning. Har provat de flesta, dock utan framgång.

Vad kan problemet vara?

Mvh

Erik

Av Sniffy

Servern kommer bara att användas som lagring av dokument och andra filer, så att folk från andra orter lätt kan hämta filerna jag har sparat på min ort.