Inlägg

Inlägg som duck_the_hitman har skrivit i forumet
Av duck_the_hitman

fingeravtryck och oförseglat X670E Hero nytt topp Asus moderkort från Komplett.se

Tja!

Vill rådfråga om dilemma...

Kärnfrågan/problemet:
När jag fick moderkortet, var det
1. ingen försegling (alla som haft kartongen har fritt kunnat taga ut det och använda/testa/pilla, sedan lägga tillbaka och nästa hade inte kunnat veta - i princip)
2. fingeravtryck på CPU-hållare armen och ett till ställe mitt på. Också, 1-2mm av fingeravtrycket är bortsuddat då jag öppnade med handduk, och alla pins verkar vara i sin ordning.
(Och rätt mycket av stora partiklar damm, typ kartong/förpackningsdamm).

Bilder: https://imgur.com/a/ivfocx4

Produkten marknadsfördes/såldes som en ny och fullvärdig produkt - inte "refurbished", returex, demoex, B-grade, et cetera. (Om inte reapriset i sig betyder något "mellan raderna" dvs.)
Jag vill inte få problem senare under användningen, utan vill ha en riktig full kvalité och livslängd av produkt!

Väntade 2v på att få det, har legat oanvänt nu i 3+v utav respekt för Asus och Komplett ifall det ska returneras.
Ska jag lägga tiden och mödan på att byta ut det, till nu dyrare dock ordinarie pris (7.3K), eller över- reagerar/tänker jag det hela?
Jag personligen lutar nu mot taga rabatten och hoppas på att det inte rakt av är någon dåligt med kortet, utan bara nåt litet trams som råkade hända, (Hade personen använt handskar hade jag ju aldrig misstänkt nåt!)

Vad är din syn på saken?
Hur/vad skulle du ha gjort?

Finns det någon med bra insikt i branchen och/eller erfarenhet?

Bakgrund:
På Black Friday reade många ut 'Asus ROG Crosshair X670E Hero' från typiska 7.8K till 6.3K, när jag väl hade satt mig in i moderkorten och beslutade att köpa ett som kostar lika mycket som själva processorn, var det Amazon.se och Komplett.se(.no) som hade kvar reapriset. Amazon hade i lager, Komplett var det 1v (som blev 2v), jag bestämde för lokalt och Skandinaviskt.

Jag är i kontakt med Komplett och Asus Nordic.

Komplett säger att de fick exemplaret så, hade inte givit någon anställd någon uppgift att göra något med moderkortet, och skickade ut det samma dag. Och att leverantören är Asus Nordic, alltså obruten kedja till tillverkaren.
De ger mig först ~5% ytterligare rabattoch sedan ~10%.

Asus Nordic lutar försiktigare mot att jag borde returnera. Och säger att det är en mellanhand emellan dem och Komplett.
De hävdar att det borde vara förseglat. Men en internetsökning ger att många säger att moderkort vanligtvis kommer i oförseglade lådor, och som jag förstår utifrån det, att detta är industristandard och norm.

Ingen kan/vill svara på vad moderkortets historik är och vad som kan ha hänt.

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av duck_the_hitman

Tja
600 + frakt för allt
MVH, /V

Av duck_the_hitman

Tja kozmos!

Främst intresserad av
Bild2(reservoar), bud 600
Bild4(fittings), bud 500

Totalt bud 1100 + frakt

/V

Av duck_the_hitman

Endast förfining av gammal metod

(English version below, Svenska först)

Som Selmalagerlöf nämnde kort här tidigare idag, kände jag också igen det här från ~decennium(10år) tillbaka!
#20138491

Accelerometer och mikrofon handlade det om då.
https://www.popsci.com/technology/article/2011-10/smartphones...
https://www.wired.com/2011/10/iphone-keylogger-spying/
Och en algoritm liknande en "swipe-keyboard".

Sedan ska varenda j*vla app ha tillgång till "sensors" som endast går att välja stänga av i GrapheneOS (ihop med "Network", storage scopes och contact scopes), och när jag började med smartphone när min Samsung Galaxy S3 var ny, började jag märka att appar väldigt ofta ville ha "autostarta med systemet" (vilket i detaljerna beskrevs med också kunna köras i bakgrunden) tillsammans med mikrofon, så drog jag rätt snabbt kopplingen (till vad som är teoretiskt möjligt iaf)!
Bara sedan par/några år, efter att Apple införde det, det går att stänga av *vissa* behörigheter (medan vissa tillhör en "övrigt" kategori utom kontroll), innan detta var det ett blankt allt eller inget.

För att inte nämna "security processor" (IME, PSP) i Intel, AMD, ARM telefon SoC, telefon radio.

Försök skämma mig med stämpeln "konspiratorisk", men det kommer inte funka, för bara en idiot tror på att en scammer inte är skamlös! (game theory och free rider problem)

(English version)

As Selmalagerlöf briefly mentioned here earlier today, I also recognized this from ~decade(10y) ago!
#20138491

Accelerometer and microphone it was about then.
https://www.popsci.com/technology/article/2011-10/smartphones...
https://www.wired.com/2011/10/iphone-keylogger-spying/
And an algorithm similar to a "swipe keyboard".

And then every effing app wants access to "sensors" that can only be turned off in GrapheneOS (along with "Network", storage scopes and contact scopes), and when I started with smartphones when my Samsung Galaxy S3 was new, I started to notice that apps very often wanted to "autostart with the system" (which was described in the details as also being able to run in the background) together with a microphone, so I quickly made the connection (to what is theoretically possible anyway)!
Only a couple/few years ago, after Apple introduced it, it's possible to turn off *certain* permissions (while some fall into an "other" category that is out of control), before this it was a blank all or nothing sort of deal.

Not to mention the "security processor" (IME, PSP) in Intel, AMD, ARM phone SoC, phone radio.

Try to shame me with the label "conspiratorial", but it is not going to work, because only an idiot would believe a scammer not be shameless! (game theory and free rider problem)

Av duck_the_hitman

Första egen dator/bärbar

Bakgrund:
Detta var början av 90-talet, då jag fortfarande var i post-Sovjet Ryssland.
Mamsen hade varit i Murrica (USA), och där fått och släpat tillbaka hem till lilla mig en hyfsad/okej laptop. Vi snackar "rimligt" tjock bärbar, alltså inte en attachéportfölj släpbar.

Skärmen var monochrom grå-grön, vad jag kan gissa från minne, en tidig liquid crystal display, tror nästan utan bakgrundsbelysning, typ som på en klassisk digital miniräknare, tror dock den hade ett antal toner. Hade legendarisk responstid och eftersläp!
Typ sådan här:
https://www.circuitstoday.com/wp-content/uploads/2009/08/lcd_...
https://en.wikipedia.org/wiki/File:BBC_STN_Matrixanzeige_540x...

Denna ser väldigt lik ut, de två slider-reglagen ringer en klocka! Kanske en Compaq LTE386 (HAHA! hade "LTE" i första bärbara datorn i början av 90-talet!)
https://computer-retro.de/Laptops.html
https://www.youtube.com/watch?v=7AaP0DMxVrQ Doom on the Compaq LTE Lite

Var text-UI (TUI) tror någon form av DOS eller annat pre-GUI OS.
Detta ser väldigt liknande ut:
http://toastytech.com/guis/textnc.gif
http://www.obsoletecomputermuseum.org/necultralite/screen_sho...

Av allt jag kunde göra på den, vilket var anledningen för gåvan, för att jag skulle utvecklas sades det, vilket jag kände en viss skuld till att göra, dock blev det istället såklart bara spelande.
Hade en handfull spel på den, arcade Volleyball minns jag helt säkert, tror jag hade Digger på den också.
När huvudena hoppade, rörde sig, fanns en svag spökbild av var det de var just nu, eller rättare sagt skulle vara, så man fick förutsäga så att säga, och ett långt eftersläpande spår av var de varit tidigare.
https://images.sftcdn.net/images/t_optimized,f_auto/p/6edc2bd...
https://www.youtube.com/watch?v=gUpKJ5CfphM Digger (Old game)

Så till hela poängen med posten:
Efter en tids ägande, kunnande av vilka filer jag ska trycka enter på för att starta spel, fick jag som 6±1 -åring för mig om diverse filer som jag aldrig använt (som *.bat, *.sys, utan filändelse, et cetera) att "varför ska jag JAG ha de här filerna på MIN dator? för JAG ser ingen anledning till att de är användbara till något, utan bara tar plats i datorn/textutrymmet helt i onödan! nu ska jag rensa lite rent här!"
Det var bland annat systemfiler i C:\> root och också i ett par systemundermappar.
Detta är ju såklart extremt barnligt, naïvt och oerfaret tänkande! Och det påvisar skillnaden mellan, att ha en idé i ens huvud, och hur den idén sedan förhåller sig till den faktiska verkligheten och i praktiken.
För det som hände var att operativsystemet inte startade igen. Då insåg jag långsamt kopplingen mellan mina handlingar och detta utfall, och hur jag gjort bort mig så in i attan och själv förstört min finaste grej! Sedan skyllde jag det hela, till de vuxna, på min något år yngre kusin, att han hade gått in och gjort det på min dator. Och det var mitt sätt att göra mig av med min egna skuld.

Tråkigt nog tänker och gör många "vuxna" idag på detta sättet, begåendes väldigt förvånadsvärt liknande tanke-misstag! Så lärdom finns även det i historien, studera den, för att inte upprepa...

Av duck_the_hitman

From the top of my head, without any research:
(so could be wrong)

Okej, det här blir väldigt komplicerat att beskriva exakt-exakt!
Lite hastigt, slarvigt och inkomplett, med research då:

"one another" syftar på flera

när man lägger till partikel(particle) -'s så syftar det på ägande av något som är i singular
https://en.wiktionary.org/wiki/-%27s

något i singular, omvandlat till plural brukar bara få slutet "s", då funkar inte förra grejen
https://en.wiktionary.org/wiki/-s

när man lägger till partikel(particle) " ' " på plural slutandes på "s", alltså " s' " så syftar det på ägande av något som är i plural
https://en.wiktionary.org/wiki/-%27

så min gissning är att "varandras" måste skrivas " one anothers' "

Av duck_the_hitman

Ska allmänheten få rösta om vad som alla ska se? Mobb styre?
Det kommer ju inte alls att konvergera mot grupptänk och ekokammare.
Den korrekta definitionen på en viss "-ism" är: allting ägs och kontrolleras centralt, och bestäms över av alla tillsammans. Tried and true, works perfectly everytime! En majoriteten kan inte ha fel.

Social-justice warriors (sjw) och extremist-feminizter misstänkligen måste ha infiltrerat och tagit över Mozilla's styre.
Sparkade 25% av anställda för ett par månader sedan, utrensning av oliktänkande?

/s

Gåta att lösa: "double" "Ultra" "Violet" @ big G's blogg

Av duck_the_hitman

angående just Google Play Services (GPS) och dess tänkta öppna ersättare microG

Det stora är att ersätta Google Play Services, som avsiktligt för inlåsning har tagit på sig att erbjuda mer och mer funktionalitet som erbjuds som färdiga funktioner/moduler outsourceade för appar.
Inte alls olikt hur i spelsammanhang nVidia går tillväga med deras diverse proprietär/stängd kod moduler att plugga in i spel, som förvånansvärt är mer optimerade för, helt överraskande, just specifikt och exklusivt GeForge GPUer.
Och Microsoft med DirectX.
Där båda också subventionerar med stora mängder resurser i form av egna utvecklares arbete för att hjälpa spelutvecklare att få de proprietära sakerna fungerande. Till skillnad från öppna standarder och öppen källkod som Vulkan t.ex. och andra mjukvaru tekniker som är öppna och inte vendor-specifika, som AMD kör mer på som praxis/filosofi, t.ex. https://en.wikipedia.org/wiki/TressFX bara som exempel.

Tillbaka till Android och mobiler.
Det stora är alltså all funktionalitet given av, och av appar förväntad att vara försedd av Google Play Services (GPS).
I mitt intryck, är microG, som ersättning för Google Play Services (GPS), långt ifrån motsvarande, det är typ i pre-Alpha stadiet.
IM-appen Signal går att få som öppen källkod klient utan GPS komponenter, som dock drar batteri som man, https://signal.org/android/apk/ (tror inte det går att klicka sig fram till den sidan!).
IM-appen Telegram går att få som öppen källkod klient utan GPS komponenter, är väldigt batterivänligt, genom F-Droid appen ( https://f-droid.org/en/packages/org.telegram.messenger/ )
OBS! Öppen källkod klient säger inget om vad som händer på deras servrar, såvida inte end-to-end krypterat.

Här är vad jag svarade en medmedlem i den lokala Datorföreningen, ger lite relaterad info:

"
Tjena Daniel.
Har en del erfarenhet med just det. Och några andra Android distros. För ett par år sen. Vet inte hur mycket eller lite som har utvecklats.
LeL OS är en paketering av LineageOS med några FLOSS appar som hittas på F-Droid, satta som defaults.
Läser på Wikipedia att Google Play Services är ersatt med MicroG. De har alltså gjort jobbet åt en.
"LineageOS for MicroG" är en variant som gör samma sak, tar LineageOS, modifierar med att lägga till MicroG.

De flesta appar mer eller mindre kräver befintlighet av och outsourcear funktionalitet till Google Play Services, speciellt att agera mottagare för yttre events.
MicroG är typ i Alpha stadiet, kan inte perfekt ersätta funktionalitet.
Den gör två saker, ersätter GPS lokala funktioner, och kan optionally taga emot events från Googles servrar istället för GPS.

Sedan behövs en appmanager om du ska ha apparna från just Google Play store, kanske Aurora store, som tar från Google med ett förinstallerat konto.

BankID och Swish funkar.

Du kan i allmänhet köra en custom Android distro med closed source GPS installerat. Open Gapps, där open syftar på inget annat än öppenheten att paketera.
Eller utan:
F-Droid som bibliotek och appmanager för FLOSS appar.
Aurora store för Google Plays app bibliotek, men då kommer vissa av dem inte hitta GPS. Vilket egentliget bara är väsentligt för appar som har yttre triggers som funktion (all IM).
MicroG som ersättning för GPS.
Sedan kan vissa speciella testa så att du har en unrooted GPS installation, då kan man använda Magisk för att spoofa, men detta håller jag inte på med.

/w
"

"
Kör en community developed Android distro, Goggelfri dock med MicroG, F-Droid, Aurora.
Ja, de förstnämnda [BankID, Swish] funkar, just nu.
Stänger jag av "MicroG Services", vilket är situationen med en clean/vanilla Goggelfri custom Android, så naggar de båda, men funkar ändå.
Måste göra detta steget för Skånetrafiken appen dock, som funkar på Goggelfri, på Goggelfången, men inte på just Goggelfejkad.
/w
"

Av duck_the_hitman

Warhammer 40k: Astartes - En av de mest välgjorda sakerna i existens

En av de mest fantastiskt häftiga och välgjorda sakerna i existens:
Astartes - fanfilm extraordinaire!
Allting händer så snabbt och tätt i sekvenserna/scenerna att du kommer missa typ 9 av 10 detaljer på första titten! ;D

Astartes - Warhammer 40,000 Fan Film Teaser https://www.youtube.com/watch?v=pcTZrrtdAUM
Astartes - Part One https://www.youtube.com/watch?v=2bko5GgK5v8
Astartes - Part Two https://www.youtube.com/watch?v=mfGPMJ8A0QY
Astartes - Part Three https://www.youtube.com/watch?v=CMGRa4_UjE4
Astartes - Part Four https://www.youtube.com/watch?v=V2B6de1Geks
Astartes - Part Five https://www.youtube.com/watch?v=eoCcpMW8fSs
Astartes https://www.youtube.com/channel/UCFMtdiQILuTZr22sKUeAOOA/vide...

Om någon blir intresserad av universumet, rekommenderar jag spelen Dawn Of War 2 (+ expansions) och Space Marine!
Fler av spelen: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Games_Workshop_video_ga...
Om du har frågor/funderingar från videorna, bifogar jag min mindre och frivilliga diskussion/analys nedan. Men se videorna först i vilket fall.

Astartes Part Five - believe to have plot figured out!

[BELOW HERE: SPOILER WARNING! EVERYTHING IS SPOILER!]

(TL:DR, read t bottom, from the "short" transcript)

T key to understanding everything about t plot is in and around t Orbs-conversation!
( Coming from this amazing thread by u/Protoculture_11, https://old.reddit.com/r/40kLore/comments/fu18kt/astartes_big... )

Orb1s: smaller one, captured, restrained, is being held on an Imperium ship.
Orb2b: bigger one, just discovered/encountered, in Vault02 on t newly-boarded rebel ship.
( Btw, golden psyker twins can be called, nick-named: "Dexter" and "Sinister" https://en.wikipedia.org/wiki/Dexter_and_sinister )

I personally take it t orbs know about something terrible coming and were acting on that knowledge.
T empire is very narrow/tunnel -sighted and rigid in beliefs and thereby actions, thereof: orbs <=> xenos => hostile <=> enemies.
I don't necessarily assume t orbs to be ill-intentioned or hostile, it may be t case they are trying to warn about what they have come to know. All t while being treated as enemies.
This would be poetic and complexity. And t author behind Astartes shows true and deep genious through all of t details going into his creation, both in backthought as well as in t execution of t work itself.
It is also possible that t Psyker gleamed/stole those images/information/thoughts when Orb1s broke its silence. This is btw likely t Psyker's task; primarily: to try penetrating into Orb1s mind, secondarily: wait and listen for any activity.
T primary objective likely not possible due to Orb1s being in "lockdown-sleep" and "radio silence" presumably precisely due to being captive and attempted to have mind be "read"/probed.
When "radio silence" is broken, t Psyker twitches; imagine waiting a very long time, highly focused on listening to silence awaiting anything that that would break it - one would go into a meditative, half-asleep state, this would perfectly explain t first twitch when suddenly "radio-silence" is broken.

So the only way to break this down is in detail, scene by scene with timestamps.
Heavily modified and added to original breakdown by u/Protoculture_11, https://old.reddit.com/r/40kLore/comments/fu18kt/astartes_big...

Part One https://www.youtube.com/watch?v=2bko5GgK5v8

"482 M39 - The Argosa uprisings have been checked. Retributer Astartes now assist the hunt for fleeing leaders of the rebellion".

So this clearly sets us in 40k territory, and not anything else like 30k or DaoT. Argosa seems to be a complete fanfic as google has nothing on this.

at 0:08 you see a space marine ship, looks like a smaller ship, maybe a light cruiser to me.

at 0:14 you see our space marines squad walking in the hallway, looks like they are ready to go into their boarding ship.

at 0:17 I believe a flashback; you see our SM squad going over their mission, looking at a red dot in planetary orbit, in an asteroid field, red dot being the target ship.

0.20 back to walking.

0.21 you see a taller person walking among normal sized dudes in the background.

0.22 our SM squad awaiting in a ready-room, before entering t boarding-torpedo, to be shot into space for some boarding action

0.24 Another flashback I believe; interesting scene here and I think may be very important. At first thought, this is just part of their pre-combat ritual where they bless the weapons. However, Inquisitor symbol on the chain with the incense over the bolter, but SM armor hand holding it.

0:27 entering t boarding-torpedo.

0.32 we see the boarding-torpedo take off. Here we see the asteroid belt in orbit of the planet linking back to the radar picture from 0.17.

Part Two https://www.youtube.com/watch?v=mfGPMJ8A0QY

0:05 Note the 2 round sacrificial droids on left and right, designed to take hits for the boarding ship. And t fighter escort that breaks off and charges ahead towards t far left.

0:14 As soon as boarding torpedo is visible target ship fires engines accelerating and fires a missile volley.

0:22 Escort fighter comes from left flank, fires two missiles who kill t engines with internal cascade damage causing sparks all over t target ship. Flies past drawing fire from t top turret.

0.28 we see the target ship. This is not a ship type I recognize and will assume its generic Imperium and not military.

0.38 SM arrive and rip stuff up. Its awesome but not integral to understanding part 5.

Part Three https://www.youtube.com/watch?v=CMGRa4_UjE4

0.02 we see our psyker bros. One is missing left arm and one is missing right arm.

0.07 we see a closeup of a face. The gold pattern is the same as partially assembled "man of gold" and the spheres. This dude has 2 eyes and is standing in front of the spherical vault marked "02".

0:32 notice rocket being fired from behind t barricade.

0:49 one of our 5 SMs, presumably t last one, breaks into t room right next to t two hooded ambushers, then 2xBLAM, gets splatter.

1:07 likely a suicide-bomber with a powerful explosive charge in hand.

1.18 twin multi-laser with shield and targeting video-display set up very strategically. but because the SM are too scary, panics as soon as SM turns corner and shows on display, so you see some epic friendly fire. This is though very light dmg on SM armor so he stands and fires 3 bolt-pistol rounds ineffective against shield, quickly adapting new tactics B: throws smoke-flash getting behind corner for cover. Chipped armour guy is our hero and becomes marked by the hail of lasers/bullets.

Part Four https://www.youtube.com/watch?v=V2B6de1Geks

0.03 we see psyker bros again, Dexter and Sinister.
D has both eyes and a right arm.
S has a left arm with a baton and seems to be missing his right eye.
For battle sequence let's say vault is "south".

0:23 2 are up on t railing east.

0:34 2 are on opposite side of t room west. one runs off anticlockwise to flank from south.

0.40 Alpha/hero SM makes his move from north.

0:46 Railing gets psyker-shockwave blasted.

0:48 Alpha fires 2 plasma-pistol shots as further distraction and cover.

1:02 S emits shockwave originating in his augment-spine, an as amazingly impressive as fast-flashed detail here, it can be seen traveling along t floor AND deflecting, completely redirecting traveling bolter projectiles! (T attention to detail - just wow!)

1.12 bolter makes it past the energy shield and shoots S, no damage seen from the shot, S gets distracted, D notices, probably through psychic link, saves S last moment, starts working on punishing Alpha.

1:30 D occupied notices SM from south last moment, has enough time to react and disarm one arm, but not t second - gets knife through head and psychic-augment broken in half...

1:33 ...this triggers a psychic-link backlash shocking and incapacitating S, Alpha no longer telekinetically restrained...

1.44 All of our 5 SMs walk towards the spherical vault marked "02" (t psyker shockwaves seem to have done NADA, all 5 ALIVE UNSCATHED, must say unimpressive). Remember, this is on the generic looking imperium ship.

Part Five, now events and plot get really thick and confusing https://www.youtube.com/watch?v=eoCcpMW8fSs

0.15 we see 2 ships we haven't seen before. T following scenes will be from one of them.

0.19 we see some Imperium insignia on the guys manning the monitors and space marines. On screen, they see the spherical vault marked "02" and the Inquisition Psyker connected to thick wires.

0.25 we see bald guy with helmet and beaky walk down a hallway and into the psychic isolation chamber with the Inquisition Psyker.

0.32 we see an Orb1 restrained in a chained cage. This is a containment device with cylindrical devices having moving parts, indicator lights and thick cables connected, cables also connected to Psyker, most likely a psychic interface. Slightly possibly also contain some sort of kill-switches. In t background to t right is a third Orb hanging, dim, cables cut, most likely dead/killed.

0.47 we see inquisition psyker.

0.50 he is praying but you see his chain and incense ball. Remind you of 0.24 from Part 1?

1.06 fade to black transition and now we are back on the generic Imperium ship now with Alpha SM just opening isolation chamber "02".

1.19 5 SM walk in, seems like some chilly smoke, one of them steps on something which shatters like glass. No idea what this is or where it came from. I feel like this is important but I'm too dumb to figure it out. Exhaust from power-packs forms chilly smoke.

1:33 Cylindrical walls with devices? Cannot make out what this is.

1.45 we see the "man of gold" with same material and inscriptions as t Orbs, he seems to be hollow and under construction, missing a right leg, right arm and right eye. We see spines and skulls in the background.

2.10 we see Orb2, similar to said material.

2.15 seems Orb2 "wakes up" with a tiny flicker, then energy pulse.

2.25 whispering.

2.30 "Astartes"

2.33 whispering very briefly along with pulse.

2.36 Whispering again.

3.08 inquisition stamped injectors of some kind come out.

3.16 stabbing of the sphere. Seems to inject something that disables blue electric power. No idea what this is for.

3:52 Orb1 wakes up with a tiny flicker, Psyker patiently and focusedly awaiting any activity gets surprised, flinches slightly.

3:55 I wouldn't necessarily take t black smoke as protection from t Emprah (apologies for horrific fourth wall breaking: big-E => Biggie-smalls - punny), nor attribute anything special to t Psyker's incence. Often these things are in themselves meaningless, but work by inspiring belief in t beholder, belief which partly acts "inwards" to keep t beholders faith and mental strength against faltering to/and/or corruption, and partly "outwards" into t immaterium/materium because everyone has a small psychic ability and thereby a presence in t warp.

3.56 Psyker first person.

3:59 For t plot, t most key and t most confusing part.
See below my two transcriptions; longer speculative one, and shorter most likely concise one.

u/SirKristopher "The Psyker says "Recall them immediately!" It's very muffled, but just watch the scene again with that line in mind and you can hear it." I cant make myself hear it but maybe others can. Bald SM sends the other SM running before anything could be said anyway.

Then we see some imagery. credit u/HasuTeras

https://i.imgur.com/PRIMcRN.png - 17 or 18 tall dudes with no arms.

https://i.imgur.com/31pOi7N.png - 4 dudes on a hand. I cannot say these are SM for sure. Anyone know if there is a many headed god in the 40k canon?

https://i.imgur.com/G1wFELx.png - not sure what this is, daemonic possession or something? There is no fire on the armour, only the flesh burns so I suspect warp fuckery.

4.56 I wouldn't jump to t conclusion that t Psyker has t same golden mask.
That would however explain t choice/existence of t dark whole-head-covering visor, as well as hood - covering t spine-thingy for aesthetical(heretical) reasons.
However this would mean that, for example, one of t rebels is turned to being loyal to t imperium, and to such a degree as to be part of t inquisition - nah, seems far fetched and doesn't quite fit, to me.

4:49 amazing small animation detail: cape gets blown back by each bolter round's explosion

5.10 the sphere says something but I cant make it out at all.

5.12 we see https://imgur.com/a/5DQoGxY credit u/TheTurbanatore before SM get sucked in.

5:16 Pointing bolter as Alpha SM as a defensive, suspicious action because touching Xenos is highly heretical breaking of protocol!

5:28 EXTREMELY CRUCIAL PLOT DETAIL, I believe - fitting my good-Orbs theory!: Gets idea to use plasma pistol sidearm, takes and charges it, now ready for firing,
5:30 gets "grabbed" in a manner preventative of this action, head-to-"head" directed towards and mind seems to be telepathically occupied pacifying him,
5:32 tries several times to break it - indicated by small head twitches,
5:37 finally manages to break off and continue with original plan of firing plasma pistol sidearm,
... which literally and figuratively backfires (irony, punny) only damaging and crippling our Alpha SM - while at t same time doing virtually no harm to Orb2b!
(If Orb2b KNEW this would happen, it tried to PREVENT Alpha SM from self-harm, showing good intention imo!)

6.14 when t Orb2b tentacle creature is shown against t red-ish background, up left, up right, down right are shadowy clouds slowly floating, right before a fast one attacks from below, battles, and encapsulates t Orb2b creature. T black clouds just random typical warp inhabitants/natives? One happened to be on t chill side, another happened to be a bit hungrier/playfuler?

6.21 on the desert world hero SM takes his helmet off, which means he somehow landed in breatheable atmosphere.

6:52 Alpha SM standing on one such pillar. Towards t end of the video, you see flashes of teleports onto the pillars, 3 of them. Closest one, to t right, you can clearly make out a SM appearing and collapsing in t same manner.

( P.S.: Although fitting 80% to Yu'Vath description (must be heavily inspired by), apparently Orbs are by t artist originally created entities: https://old.reddit.com/r/40kLore/comments/fukv0w/re_astartes_... )
If Arch Warhammer is right in his video: Astartes Part 5 Analysis, The Mystery Revealed! 40k lore! https://www.youtube.com/watch?v=vwW9qlqjfo4
If this is t Yu'Vath...
Since t Yu'Vath are warp-related, I'd guess all appearances of t black smoke is warp energy related; around t inquisition Psyker when Orb1s radio silence breaks - since he's hard-wired to it,
around Orb1s at t same timeframe,
around everything post-"taking".

Break shell is being open/naked to t warp? Explains would not survive, but must. Necessary step to take t Alpha? Orb2b sacrifices itself to do this?

Helped immensely from fantastic transcription by Frost 993 in t video: Astartes Part Five - What The Spheres Are Saying... https://www.youtube.com/watch?v=6y-lIcja_F0
And one amazing user in t comments for t Psyker's mumbling, went to find name, but video is gone now! \:

T audio dialog does seem to synch/match up with t animations of t Orbs lighting up and/or taking center screen, and logically this should be t case.
So let's logically try to establish which says what and try inferring what isn't obvious.
(Orbs saying "Brother" obviously refers to eachother.)

Psyker: *gets to see Orb1s's psychic appearance after it is "activated/woken-up" by Orb2b,
psychically goes into Orb1s's mind,
which, in turn, is taken, by Orb2b, to it, around who we can see t floor and SMs*

Orb1s: "Who is here?" (notices telepathic communication/presence and starts conversation)

Orb2b: "I have failed, Brother. We have all failed." (says to captive one, reporting current situation)

Orb1s: "The Astartes deny our touch." (sharing situational analysis. meaning behind it remains a mystery though!)
"You must return." (new instruction, based on analysis. return to WHERE though? warp?)
"Break your shield." (fits as follow-up; further instruction. is t spherical structure like an egg-shell protective container? would explain t hollow metal body being built!)

Orb2b: "We must not. We'll never survive." (response to instructions. fits shell-theory above. why "we" though? are they t last 2 of their race? one will die of breaking shell, t other though, due to captivity? or: speaking in terms applying to their race in general, as in "we as a species die if breaking shield")

Orb1s: "You must" *long pause* "Take them"
A: (if long pause suggests separate sentences, then this "must" refers to t previous "surviving", O1 telling O2 to survive? OR further back in conversation, "must" refers to previous "break shield".)
B: (if pause is irrelevant, then "must" refers to "taking them" which is obviously referring to t SMs - which Orb2b later does. does "taking" mean "grabbing/getting hold of" or "transporting to location"? leaning towards last one.)

Inquisiton Psyker: “It knows that I'm listening!” *veteran SM gives order*

Orb1s: "We must..." (*whole Orb1s lights up in blue while blue electrical sparks travel from it and into Psyker AND in t same instant t cylindrical psychic-interfaces blow with yellow sparks*,
I'd guess Orb1s TRANSFERS itself or part of itself or a message into Psyker,
a last-ditch suicide action, maybe sacrificing itself in order to communicate visions,
possibly breaking its "shield" in t process, but getting killed most certainly,
Psyker strugglingly retains some control for a short time,
*visions and quite a lot of incomprehensible mumbling follow*,
"... it is taking me, it is taking us over" *he's warning the captain*
*loses control, lit up from t inside - blam*
(I wonder who gets to see t visions. would be so sad if Psyker only, and t two veteran SMs only got to hear his extremely muffled mumbling, meaning t self-sacrifice suicide was for naught, grim-dark. possibly t point was to show all of them: "look! I am suiciding which would be completely irrational unless I am trying to tell you something that you're missing - think!" in a very imperfect and desperate situation, a weak and far-fetched message at t highest of costs.)

Short and most likely version:

Psyker: *sees Orb1s activate, goes into Orb1s, who is taken to Orb2b by it*

Orb1s: "Who is here?" (responds to having psychic presence taken to Orb2b)

Orb2b: "I have failed, Brother. We have all failed." (updates captive one on current situation)

Orb1s: "The Astartes deny our touch." (situational analysis. itself a mystery!)
"You must return." (instruction based on analysis. return to WHERE? warp?)
"Break your shield." (follow-up; further instruction.)

Orb2b: "We must not. We'll never survive." (response to instructions. "We, Yu'Vath, must not.")

Orb1s: "You must" (reiteration, countering response. "You must make this self-sacrifice")
*long pause* (separating t sentences)
"Take them" (further instruction; transport t SMs, through your self-sacrifice of breaking shield)

Inquisiton Psyker: “It knows that I'm listening!” *veteran SM gives order*

Orb1s: "We must..." (*Orb1s sends itself into Psyker - knowingly this act will result in its death*,
a last-ditch suicide action, maybe sacrificing itself in order to communicate visions,
Psyker strugglingly retains some control for a short time,
*visions and quite a lot of incomprehensible mumbling follow*,
Psyker: "... it is taking me, it is taking us over" *he's warning the captain* (credit to user comment in removed video)
*loses control, lit up from t inside - blam*
(visions seen by Psyker only, t two veteran SMs only got to hear his extremely muffled mumbling, meaning t self-sacrifice suicide was mostly for naught, grim-dark.
maybe t point was to show all of them: "look! I am suiciding which would be completely irrational unless I am trying to tell you something that you're missing - think!" in a very imperfect and desperate situation, a weak and far-fetched message at t highest of costs.)

This interpretation would make t Orbs good, trying to help out, while being misunderstood and treated with full hostility, hunted down, injection-sedated, imprisoned, chained, interrogated, killed, forcing them in t end to self-sacrifice to help those same aggressors out.
This is a very sad and thereof also a very grim-dark story.
Unnecessary conflict and so many lives lost due to prejudice which is a consequence of t highly imperfect and extremely tense circumstances t imperium finds itself in constantly.
This is true drama, tragedy, complexity and poeticness.

This isn't even comparable to contemporary brain-dead, comic-relief, mass-market, Hollywood, it is several leagues ahead!
Imagine this guy having even 1%, let alone 10% of a bigger budgeted Hollywood typical piece of sjw/pc garbage!

Addendum:
In my opinion t allegory/sensmoral/message of t story can be understood as follows...

T extremely hard to perceive, and thereby hard to follow, dialog/communication is, by t author (Syama D Pedersen), very intentional - it is never meant to be understood by t audience, t work IS language-agnostic!
Instead - it is meant to convey, to t audience, how events are perceived by t agents of t Imperium that we are observing. Make us see from their point-of-view, to understand a point.

"If you never slow down, and look deeper, with an open mind - from your views, conflict may follow - from your actions, suffering may follow."

And precisely, among t audience there may be two groups:
one who just observes with with t typical assumption of good/bad -guys,
and one who takes t time to dig deeper trying to unravel/understand everything!

In my opinion t allegory/sensmoral of t story is how easy it is completely miss what someone is communicating, only looking at how t actions appear from your own pre-conceived point of view, in other words miss-understanding [sic], especially when doing things as hurriedly as possible and/or simply not caring.

Summed up, into one word, "prejudice"?

Av duck_the_hitman

Half-Life: Alyx - DUH!
Men FYF*N vad det kräver VRAM! 10GB inte nog för att maxa i senare delar av spelet!

Arizona Sunshine (+ DLC) - sjukt bra, om än ej perfekt, zombie skjutare med SP story/campaign.
easy - lasersiktet förstör, avråds!
normal - actionhjälte shootout!
hard - survival-horror, måste managea resurser, inte missa för mycket. började här.

Superhot - se till att ha mycket utrymme att röra dig runt på och sträcka efter saker!

Kör OG HTC Vive.

Av duck_the_hitman

När man har faktiskt genomlevt feminizm memes irl, och gör ett metaskämt om det hela

[English version follows second below]

Fack, här går ingenting...
Detta är humor lite mer sublim, inte direkt uppenbar, både riktigt rolig och orolig på samma gång. Läs igenom ansökan nedan, försök förstå perspektivet och få bakgrundshistorien.

En av de många referenserna:
https://academicrightswatch.se/?p=3413 Lundalärare pressad efter studentprotest: föreläste om biologiska könsskillnader

Så drygt en vecka sedan skickade jag detta (se nedan), som en ansökan till en post (styrelseledamot), till Sveriges Lunds Universitets Naturvetenskapliga Studentkår (missade båda deadlinesen med någon dag tyvärr, mea culpa, så kommer att se).
https://www.lundsnaturvetarkar.se/election-2020/

När jag läste att medlemmar i samma tätt sammanknutna grupp kommer att granska, intervjua och godkänna/avslå sökande, skrattade jag baken av mig, samtidigt som jag gav en tår på insidan. Om du följer internationella nyheter på senare tid...

Jag är mycket medveten om konstighetheten, ovanligheten, och det finnas en risk med mitt beteende, är bara utanför lådan här, försöker något annorlunda förväntandes ett annorunda resultat. Detta är en historia, som jag kunde tyst behållt för mig själv, men jag tror på "sharing is caring"! Om jag kan genomgå att säga detta, så kan jag säga de andra viktiga sakerna, och det finns ett antal saker som relevant behöver sägas.
Var fri säga till mig och om mig vadsomhelst (helst sanning), behöver inte oroas av någon korrekthet eller "såra mina sköra känslor", skratta, gråt, grilla, gör skämt, om de är nåt bra skrattar jag gladeligen åt dem själv!

Oroa ej, detta är bara en första bit, av ett större pussel att följa, i slutändan ser jag ett lyckligt slut för alla parter. Också möjligt: ​​allt går åt skit/helvete...

Den faktiska ansökan (översatt till Svenska):

Jag står för sanning, rättvisa, människors likabehandling och likhet inför lagen, mänskliga rättigheter, vetenskap och reson, kunskap (inkluderande), frihet, logik, fri tanke, fritt tal, heder och samvete, ärlighet, empati och medlidande, etik och moral, filosofi, fri humor och konst (gärna med snille och smak), maskulinitet och femininitet som evolutionära och biologiska, uthärdande, självförtroende, mental styrka, sunt förnuft, rimlighet, öppen källkod, öppenhet, visselblåsning, lika möjligheter, enande

Jag är emot slaveri (inklusive andra medvetanden än människor), självcensur liksom censur, tystande av åsikter, orättvisor, politisk korrekthet, tyranni och förtryck, lögner och falskhet, korruption, själviskhet, hat, utgöra sig till ett offer när det är undvikligt, hemlighetsmakeri, ekokammare, påtvingad likhet i utfall, isärdelning

Jag står och tar ansvar för allt jag säger/sagt och gör/gjort! Jag gör inget jag inte kan stå för!
Om vetenskap kan visa att det finns biologiska skillnader, då ska det kunna pratas om på en föreläsning, ideologi ska inte kunna tysta sanning och vetenskap!

Jag tycker att om man inte har onda avsikter eller skadar någon, så kan man få göra lite som man vill.
Jag respekterar kvinnor djupt, liksom alla människor som likvärdiga individer. Jag är för "feminism som religion", men jag är emot "kyrkan av extremistisk feminizm & sjw", vita män är inte dåliga patriarkat!
Som en av de allra högsta LUNA representanterna sade 2019HT: ~"vi alla här känner varandra väl", vilket kan vara lite av ett problem att en sluten grupp verkar i samförstånd när de ska representera alla Naturvetare.

Inom Naturvetarkåren LUNA vill jag verka för att införa i kårens verksamhet ett rättssäkert domstolssystem, där man är oskyldig tills bevisad annorlunda, där hemliga anklagelser, hemliga rättegångar, domar utan möjlighet till försvar eller replik, och ryktesspridning till andra styrelser inte hör hemma!
Detta skapar självcensur hos ALLA och leder till ett stängt oöppet samhälle, tysthetskultur, hemlig anmälningskultur, vilket inte hör hemma i den fria världen!
Självklart ska man som utsatt tryggt kunna vända sig anonymt och känna sig tagen på allvar, men målet ska vara att diplomatiskt mediera och få båda de vuxna parterna sammarbetsvilliga att lösa konflikten sinsemellan, försöka skapa ett samförstånd och fred, där rättvisan finns åt båda håll.

OBS! - Jag kommer inte att begränsa min personlighet, tal eller åsikter bara för att jag representerar Naturvetarkåren, gillas jag inte, är det bara att hemligt anmäla bort mig!
Politiskt självmord detta är? Jag är ingen j*vla politiker, jag är en vetenskapsman, fysiker, som är logisk och är Fritänkare, en Freeman!
Det här är hälften skämt, hälften trollande, hälften på blodigt allvar!
/V

[English version]

When you've actually lived feminizm memes irl, and making a metajoke about it all

Fack, here goes nothing...
This is a bit more sublime of humours, not overtly obvious, both really funny and unfunny at t same time. Read through t application below, try to understand t perspective and get t backstory.

One of t many references (hard to find a good article in english):
https://newspunch.com/professor-who-said-men-women-are-biolog...
https://academicrightswatch.com/?p=2871 Sweden gets own Jordan B. Peterson: Professor refuses to comply with medical school demanding “correct” gender terminology in teaching
Here's a good article in Swedish:
https://academicrightswatch.se/?p=3413 Lundalärare pressad efter studentprotest: föreläste om biologiska könsskillnader

So I a week ago sent this (see below), as an application for a position (board member), to Sweden Lund University Natural Sciences Students' Union, (missed both deadlines by a day or two unfortunately, mea culpa, so will see).
https://www.lundsnaturvetarkar.se/election-2020/

When I read that members of t same tightly knit group will be reviewing, interviewing and approving/disapproving applicants, I laughed my ass off, at t same time as shedding a tear on t inside. If you follow international news in recent times...

I'm very well aware of t strangenessness, unusualness and there being a risk with my behaviour, just being outside of t box here, trying something different for expecting a different outcome. It's a story, that I could keep quiet to myself, however I believe in "sharing is caring"! If I can go through with saying this, then I can say t other important things, and there are some things relevantly needed to be said.
Feel free telling to me and about me anything (preferably truth), no need to worry about any correctness or "hurting my little feelings", laugh, cry, roast, make jokes, if they're any good I'll gladly laugh at them myself!

Not to worry, this is just a first piece, of a larger puzzle to follow, in t end I envision a happy ending for all parties. Also possible: it all goes to shit/hell...

T literal application:

I stand for truth, justice, equal human treatment and equality in front of t law, human rights, science and reason, knowledge (inclusive), freedom, logic, free thought, free speech, honor and conscience, honesty, empathy and compassion, ethics and morality, philosophy, free humor and art (gärna med snille och smak), masculinity and femininity as evolutionary and biological, enduring, confidence, mental strength, common sense, reasonableness, open source, openness, whistleblowing, equality of opportunity, unity

I am against slavery (including consciousnesses other than humans), self-censorship as well as censorship, silencing of opinions, injustice, political correctness, tyranny and oppression, lies and falsehood, corruption, selfishness, hatred, avoidable victimization, secrecy, echo chambers, forced equality of outcome, hypocrisy, division

I stand behind and take responsibility for everything I say/said and do/done! I do not, that which I cannot stand behind!
If science can show that there are biological differences, then it should be allowed to be talked about in a lecture, ideology should not be able to silence truth and science!

I think that if you have no bad intentions nor are hurting anyone, then you can do a little as you want.
I respect women deeply, likewise all humans as equal individuals. I'm for "feminism as religion", but I'm against "the church of extremist feminizm & sjw", white men are not bad patriarchy!
As one of the very top LUNA representatives, 2019HT said: ~"we all here know each other well", which can be a bit of a problem for a closed group to be acting in unison when representing all the Natural Scientists.

Within LUNA, I want to work towards introducing into the union's enterprise a court system of legal certainty, where you are innocent until proven otherwise, where secret accusations, secret trials, sentences without the possibility of defense or reply, and rumors spread to other boards do not belong!
This creates self-censorship with EVERYONE and leads to a closed un-open society, silence culture, secret reporting culture, which does not belong in the free world!
Of course, as a person in need, one should safely feel able to confide anonymously and feel being taken seriously, but the goal should be to diplomatically mediate and get both adult parties cooperative in resolving the conflict inbetween themselves, trying to create a consensus, understanding and peace, where justice exists in both directions.

NOTE! - I will not limit my personality, speech or opinions just because I represent the Natural Sciences Union, am I not liked, just secretly report me away!
Political suicide this is? I'm not a f-ing politician, I am a scientist, physicist, who is logical and is a Freethinker, a Freeman!
This is half joke, half trolling, half bloody serious!
/V

Av duck_the_hitman

Part 1 of ?, Cryonic preservation

Varning/warning:
Läs inte denna texten om du är som Cypher skulle ångra det röda pillret! Jag menar allvar.
Do not read this text if you are like Cypher and would regret the red pill! I mean it.

Denna del 1 utgör inte så mycket ensam på egen hand, men tillsammans med kommande delar hoppas jag på något vackert.
This part 1 doesn't mean or matter much on it's own, but together with coming parts I hope for something beuatiful.

Del 1 av … några

En av mina allra första tankar, nästan 10 år sedan, är om idén om kryoniskt förvar, och följaktligen hoppet att framtida vetenskap framgångsrikt kommer kunna tina och återuppliva en.
https://sv.wikipedia.org/wiki/Kryonik

Antag att detta vore möjligt. Låtem oss nu taga en gläns åt detta ur ett fysikens perspektiv!
Antaga att vadsom utgör ditt medvetande/minnen är neural hårdvara, hur den är kopplad, arkitekturen/topologin, och de olika styrkorna av dessa kopplingar. Dock medan ditt medvetande fortlöper, finns det också signaler konstant på deras väg ovanpå hårdvaran, med vilken de interagerar och förändrar t.ex. genom inspelning av minnen.

Vad som nu händer när en kryoförvaras/fryses är att signaleringsaktiviteten avstannar/avslutar. Detta är distinkt skiljt från att bli ”fryst på sin plats”, för att fortsätta vid tining. Alla sinnets pågående tankar/processer är borta. Endast lagringshårdvaran finns kvar.
Det absoluta nyckelantagandet med hela kryonik konceptet är, att given hårdvaran är tinad intakt, så kan signaleringen återupptas till samma tillstånd som före frysningen, för att enligt antagandet skulle den vara bestämd av hårdvaran. (Personligen skulle jag hålla med detta vara möjligt, givet hårdvaran faktiskt kan bevaras genom processen, exempel folk legat livlösa i kallt vatten 1-2t blev återupplivade.)
Dock är två saker klart uppenbara; A: att någon information går förlorad vid stoppandet av de kontinuerliga reaktionerna (antagandes en fördröjning finns för att lagra). Och mycket viktigare B: det föregående avbrutet kontinuerliga medvetandet gör ett stopp. Även vid en omstart, fortskrider väldigt snarlika processer dock med antaget något av tiden förlorad, inte än hunnen sparad in i hårdvaruminnet.

Nu kommer den riktigt intressanta delen.
Tänk ur den förvarades perspektiv. Det är som att somna och vakna igen. Och såklart skulle denne känna sig som hensjälv, som om inget särskilt har hänt, alla minnen ju fortfarande där (förutom kanske de allra sista, åh bara min gissning, ~1-60 sekunderna).
Tänk nu ur en åskådares perpektiv, som därutöver dessutom känner till den vederbörande och dennes beteende (t.ex. från videoinspelningar). Baserat på den nyligen återupplivade förvarades beteende, finns ingen som helst indikation på detta inte vara samma person.

Det finns inget empiriskt test en kan göra, inget vittne en kan fråga, för att konstatera den ensamt mest kritiska och centrala detaljen med hela kryonik konceptet.
Endast genom att veta vetenskapen och genom logik kan det utrönas att det ursprungliga medvetandet ”somnade in” för att aldrig igen vakna, men en kopia av det gjorde!
Det är sinnesförvrängande ironiskt att det enda vittnet som kunnat tänkas veta vad som hände är just medvetandet som ”somnade in”, dock är denne omöjlig att fråga eftersom det är i dåtiden och inget tidsresande, men hursomhelst oavsett, denne skulle ej kunna per definition uppleva/minnas sig avstanna.

I slutsats, personen väljandes igenomgå proceduren denna för att resa framåt i tiden och förhoppningsvis förlänga sitt liv, slutar vid frysningsstadiet för att aldrig uppleva någonting igen. Personen vaknandes upp är en intet anande identisk kopia.
Den ursprungliga personen ”gör en tjänst” till en framtida kopia av denne själv, samtidigt avslutandes sin egen existens i förtid.

Detta är lättare begripligt tittandes på filmen The 6th Day (Sjätte Dagen) med Arnold Schwarzenegger, mot slutet.

Ytterligare en bra liknelse, för oss datornördar, är att tänka på hur en dator startar (bootstrapping) från hård lagring, en session till en kontinuerlig process, båda interagerandes. Dra ur strömmen, processen slutar, all information som cirkulerade, utan att ha blivit skrivet till den hårda lagringen än, blir förlorad. Därtill, instansen körandes utgjord av de processerna, upphör ”uppleva” framtiden. Återställa strömmen och starta datorn ånyo kan bliva en bit-identisk session/instans/process (bortsett från klock-input och kanske uppstartsräknare), men uppenbarligen en separat kopia.

Varningen nu förstådd? Nu kanske du aldrig vill mörda din dator igen, hållandes den konstant körandes och/eller vara rädd att somna >;-)

Part 1 of … a few

One of my very first thoughts, almost 10 years ago, is about t idea of cryonic preservation, and t subsequent hope that future science will be able to successfully thaw and resuscitate back to life.
https://en.wikipedia.org/wiki/Cryonics

Assume this would be possible. Let’s now look at it from a physics perspective.
Assume that whatever makes up your mind/consciousness/memories is t neural hardware, how it’s connected, architecture/topology, and the strength of these connections. But while your consciousness is ongoing, there are also signals constantly on their way traveling on t hardware, interacting with it, changing it e.g. recording memories.

Now what happens when cryopreserved/frozen is that t signaling activity is stopped. This is distinct from from being “frozen in place”, to continue when thawed. Any current thought/processes of the mind are gone. Only the hardware storage remains.
T very key assumption with this whole cryonics concept is, that given hardware is thawed intact, t signaling can be started up to t same state as before freezing, because by assumption it would be determined by t hardware. (I would personally agree with this being possible, given hardware can actually be preserved through t process, example people laying lifeless in cold water for 1-2h being resuscitated.)
But two things are clearly evident; A: that some information goes lost when stopping t continuous reaction (assuming there’s a delay to store). And much more importantly B: the previously uninterruptedly continuous consciousness does make a stop. Even if upon restart, very similar processes continue with assumedly some of t last time lost, not getting stored into hardware memory.

Now comes t really interesting part.
Imagine t perspective of t preservee. It’s like falling asleep and waking again. And of course hen would feel like henself, like nothing special happened, all memories are still there (except maybe for t very last, oh just my guess, ~1-60 seconds).
Now imagine t perspective of an observer, that additionally knows t subject and hen’s behavior (e.g. from video recordings). Based on how t newly revived preservee behaves, there’s no indication whatsoever of not being t same person.

There is no empirical test one can do, no witness one can ask, to ascertain t single most critical and central detail to t whole cryonics concept.
Only by knowing t science and through using logic can it be deduced that t original consciousness that “went to sleep” never woke up again, but a copy of hen did!
It is mindbendingly ironic that t only witness that could know what happened is the consciousness that “fell asleep”, but hen is impossible to ask since that’s in t past and no time travel, but regardless, hen couldn’t by definition experience/remember itself stopping.

In conclusion, t person choosing to undergo this procedure to travel forward into time and hopefully extend ones life, ends at the freezing step to never experience anything again. T person who wakes up is an identical copy none t wiser.
T original person “does a favor” to a future copy of henself, at t same time as ending one’s existence prematurely.

This becomes easier to grasp watching t film The 6th Day with Arnold Schwarzenegger, towards t end.

Another good analogy, for us computer nerds, is thinking of how a computer boots, from hard storage, a session into a continuous process, both interacting. Pull t plug, process stops, whatever info that was circulating, without being written to hard storage yet, is lost. Plus, t instance running being made up by those processes stops “experiencing” t future.
Restoring power and booting t computer anew can be a session/instance/process bit-identical (save for clock-input and maybe boot-counter), but plainly obvious a separate copy.

Warning understood now? Now you might never want to murder your computer again, keeping it constantly running and/or be afraid of falling asleep >;-)

Av duck_the_hitman
Skrivet av Dinoman:

DOOM är ju ett bra alternativ. Vilka fler spel tänker du på som stödjer Vulkan?

Skickades från m.sweclockers.com

Bara lite snabbt vad jag skulle vara intresserad av härifrån:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_games_with_Vulkan_suppo...

Vulkan + Windows:
Dota 2
Ashes of the Benchmark (Singularity)
Doom
Wolfenstein II: The New Colossus
Escape From Tarkov (när det lagts till)
Star Citizen (när det lagts till)

Vulkan + Linux:
Dota 2
Mad Max
Warhammer 40,000: Dawn of War III
Rise of the Tomb Raider
Star Citizen (när det lagts till)

Av duck_the_hitman

Tycker det behövs mer av:
Vulkan
Vulkan + Linux

Av duck_the_hitman
Skrivet av chris_kuosmanen:

Tror att alla U500 modellerna ska gå att uppgradera till 12gb RAM (En 8a sticka och en 4a som är fastlött)

Tack för tipset kompis!!
Den ser fin ut men har precis kommit ifrån 17tums träsket och har ryggskador med mig
Ska inte tillbaka!

Jag la ordern idag på Komplett
Och har pratat med Asus support under dagen ang. uppgraderingen och hur meckig historia det kommer att bli.
De hade inget bra svar åt mig så de ska återkomma idag eller imorgon.

Jag känner att det är viktigt att garantin är kvar om det nu skulle dyka upp några problem.
Löser det sig så hämtar jag ut paketet imorgon eftermiddag.

Vad hände med ryggen om jag får fråga?

Och kolla också på mitt inlägg i den här tråden där ett till defekt hittats på min:
#14032829

Av duck_the_hitman
Skrivet av Habaneropeppar:

Att det glappar lite mellan displayens gummilist och moder delen stör inte mig så mycket. Det stora problemet verkar dock vara att limmningen mellan displayens bakre högra kant och metallen är bristfälligt gjort från fabrik. Glaset ligger inte korrekt bakom gummilisten längs högra sidan

Har du kollat att glaset är jämnt limmat längs listen?

Fick DOA min första enhet (U500VZ Touch) då det satt helt löst och knirkade så fort man tryckte där. Min ersättningsenhet var givetvis en helt ny enhet och den kändes inte helt 100 i limmningen från början heller. Jag ringde för att påpeka detta och har fått bekräftat att det inte skall vara nåt problem att få de fixat om det blir värre. Nu 2 månader senare har det blivit lite mer glapp i högra övre hörnet, det är dock inget som påverkar funktionen så det får vara till dess att jag inte orkar med det längre.

Det som stör mig mest är att när jag via Wifi streamar video från min router där några HDD är anslutna, så fryser bilden ofta till några sekunder. Detta problem har jag inte när jag kör via LAN kabel, endast Wifi (både 2.4 och 5GHz) Likadant när jag lyssnar på Sverigesradio, så bryts det sporadiskt när jag kör via Wifi och jag får då starta om spelningen (OK via LAN). Detta problem har jag bara i U500VZ, i övriga 4 ASUS laptops som vi har i familjen är det aldrig dessa problem via Wifi, vilket garanterat måste vara hårdvaru/mjukvaru relaterat i Zenbook. Talade med ASUS support om detta och de sa att jag måste uppdatera Wifi till den senaste och det finns ingen senare än den som levererades med datorn.....

Det skumma är dock att när jag kollar på Youtube så fryser aldrig bilden.

Jag kommer att göra ett test med en Wifi USB dongle och funkar det då så kommer jag be ASUS att de får hämta den och fixa till denna brist. Kan tillägga att jag har återställt hela datorn utan någon förbättring.

Skulle ASUS vägra framtida reklamation så blir det en krasch i trappan och så tar jag en ny dator på drulleförsäkringen, men då lär det knappast bli någon mer ASUS.

I övrigt är det en utmärkt dator med hyffsad batteritid, men det blir inte någon Apple dödare så länge batteritiden inte kommer i närheten av Apples.

Riktigt tråkigt att läsa ditt inlägg, Habaneropeppar!
Asus har varit mitt favoritmärke hela tiden, dock har min bild av dom gått ner i vasken helt de senaste veckorna, ännu mer efter denna tråden!
Det är inget jag har märkt, men efter lite försiktig "tapping" (engelska) runtom hela skärmkanten så finns det områden då glaset slår emot baksidan, alltså att det inte sitter fast! HELT OTROLIGT URUSEL KVALITET, Asus!

Är skärmen dåligt limmad tycker jag att man absolut ska häva köpet eller reklamera.
Att behålla ett defekt exemplar kan vara riskabelt, då defekten kan orsaka problem i framtida garantiärenden!
I ditt fall har det gått lång tid så det är din personliga preferens om du väljer att returnera, och det kan bli en väldigt långdragen historia tyvärr.
Men i allmänhet bör man absolut returnera om det är inom ångerrätten. Och då se till att, om du ska få en ny, så ska det vara en helt ny order/avtal för att igen ha 14 dagars ångerrätt!
Om du inte tror att du kan få en ny felfri, välj något annat i värsta fall. Är vad jag kommer göra.

Mitt glapp med luckan är inte det värsta som kan hända, och många skulle acceptera det.
Jag är däremot noga med sånt på en dator som är köpt mycket för sin design.

Men det riktiga allvaret ligger inte där, jag har kommit fram till att denna kosmetiska defekten mycket väl kan påverka garantin!
Då den kan tolkas av Asus vid inspektion som en skada orsakad av användaren, i vilket fall garantin lätt kan nekas!
Läs mitt inlägg i denna tråden: Haswell till Asus Zenbook? (inne på icke-köpråd forumet, Bärbara datorer: Support och övriga trådar).

Av duck_the_hitman
Skrivet av chris_kuosmanen:

Nu verkar det luta till att jag kommer att köpa in ett gäng av ASUS ZENBOOK U500VZ 15.6" WQHD+ på komplett till mitt bolag.

La ordern nyss.

Jag beställde extra RAM minne samtidigt och frågade i sista sekund om min garanti ryker om jag uppgraderar själv. Komplett svarade då att en certifierad ASUS verkstad måste gör RAM-uppgraderingen?

Samt om nått skulle hända med datorerna så skulle jag behöva skicka den till samma verkstad för att plocka ut RAM-minnet och sen skicka vidare till ASUS. Suck.

Stämmer detta? Känns som att detta bli en allt för krånglig historia så kan det vara en dealbreaker...
Vill bara ha en Ultrabook med krut... nu...

Jag varken känner till om, eller kan svara för, Asus procedurer.
Men jag kan absolut tänka mig att garantin ryker så fort det inte är en auktoriserad serviceverkstad som öppnar datorn!
Att konfigurationen måste återställas till ursprunglig innan garantiärende låter lite , ja, suck.

Jag tror också att min modell har fastlödda RAM-minnen, vet ej om den modellen du pratar om, men kan vara så.
Vad ska du ha mer RAM till? Typ CAD? Beräkningar?

Har du kollat på denna MSI laptopen?
MSI GS70 2OD-053NE
Den är typ lika tunn, med större skärm (17"), 16GB RAM, MYCKET mer kraft, dock ett halvt kilo tyngre och 16k prislapp.

Skrivet av chris_kuosmanen:

duck_the_hitman

Ok tack då är jag med.. Missuppfattade dig

Du har touch versionen va? Vet du om detta gäller på WQHD+ versionen?

/C

"Lillbrorsan", 13 tums Zenbooken vet jag sluter perfekt tätt överallt.
Angående andra modeller har jag ingen aning. Kan bara gissa.
Dom lär ha samma chassi och gångjärn, så kanske.
Du får titta på nåt ex, fråga befintliga ägare etc.

Av duck_the_hitman
Skrivet av chris_kuosmanen:
Skrivet av duck_the_hitman:

Tjena chris_kuosmanen!

Jag är väldigt nyfiken på vad det är för problem du har läst om!
Kan dela med mig av mina hehe:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=1581552
(läs mitt omdöme)

Om du har några frågor är det bara att ställa!

1. Fläktarna kör typ full ös jämt
2. Ethernetporten strular/glappar
3. Läste att nån hade råkat pajja sin strömport hur enkelt som helst och blev sittande med en 17,000 kronors dörrstop.

Din Dator ser ut att vara i ganska risigt skick.. har listen släppt helt? Vad säger Asus om detta.

Är sjukt sugen på den här datorn för att den tillgodo ser alla min behov! ultrabook(ish) mobilitet och mycket krut samt en dedikerad GPU.
Men finns det för mycket barnsjukdomar? vänta tills nästa år blir för jobbigt.
En bra utmanare som som kommer den 11nov är Dell Precision 3800 men kommer förmodligen att ha en betydligt saftigare prislapp

Ang. min dator, vet inte exakt vad du menar med list som lossnat.
Som jag skriver på prisjakt.nu: modellserien tillverkas sned i chassit.
(Plus att gångjärnet behöver sitta längre ner, alt. skärmen närmare gångjärnet.)
Detta skapar ett stort glapp mellan lockets gummilist och metallchassit.
När gummilisten ska sluta tätt mot metallchassit hela vägen runt.
Det är perfekt tätt slutet på 13 tums "lillebror" Zenbook, och på varenda Apple MacBook!
Edit: Här är bilderna: Asus Zenbook Touch U500VZ defect (photobucket)

Ett urplock:

http://i1347.photobucket.com/albums/p720/DuckTheHitman/AsusZenbo...

Asus har, tillsammans med tydliga bilder, fått frågan om hur denna delen av laptopen SKA se ut.
Och vidare fått frågan att, förutsatt att datorn var så direkt ut ur oskadad förpackning, om detta anses vara ett defekt.
De har undvikit att svara på just dessa två frågor skriftligt tre gånger nu, och hittills inte svarat alls på en fjärde gång.
Istället svarar de endast: att det ser ut som att jag har påverkat datorn med en kraft (alltså jag har misskött/förstört varan) och att förmodligen samma bedömning kommer göras om den lämnas in till deras servicenter (på t.ex. garanti/reklamations ärende).
(Vilket har den väldigt skrämmande bi-effekten att alla datorer levererade med denna defekten potentiellt saknar garanti/reklamationsrätt för alla fel/problem från början! Då Asus potentiellt bara kan skylla på användarfel.)
När jag dessförinnan pratade muntligt över telefon med dem 3 gånger, varav två av gångerna ställde precis dessa frågor fick jag svaret att det är ett defekt, det ska inte vara så, luckan SKA sluta tätt runt om, det ska inte vara några glapp!
(Min muntliga beskrivning var mycket tydlig! Och killen sökte dessutom på användarbilderbilder på google och bekräftade att han såg samma sak. Så det var noll missförstånd!)

Ska besvara det övriga så gott det går...

I min erfarenhet är fläktarna inte på fullt hela tiden, utan anpassar sig väldigt bra.
Fläktarna är störande på idle om det är tyst runtom, man är nära datorn och man är känslig/kräsen, personligen är det lite på gränsen för mig.
När jag kör 3D-benchmarks varvar fläktarna upp rejält. Som jämförelse skulle jag säga ljudnivån på full grafikbelastning är lika mycket som min stationära idle, men mer highpitched mot min stationäras dova humm. CPU-test genererar lite mer värme tydligen då fläktarna låter snäppet mer.

Ethernetporten har en utfällbar lucka av PLAST! Konstruktionen gör att porten är lika slim som sidan när luckan är infälld. När en kabel ska anslutas fälls den ut och kontaktens fästen hakar fast i luckan.
Det är en väldigt smart konstruktion, MEN, jag kan absolut tänka mig att den lätt går sönder pga materialvalet plast. Jag skulle råda extrem försiktighet vid handskandet av ethernetkontakten för att undvika skador!
Igen, bra ide av Asus men dåligt konstruktion!

Strömporten känns inte heller särskilt robust om jag ska vara ärlig, men den är väl som vilken annan standard strömport i branschen. Dock för en såhär dyr och high-end laptop borde det finnas någonting liknande Apples MagSafe!

Lite benchmarks kan jag också bjuda på

Unigine Heaven 4.0 (ultra quality, normal tesselation, 1080p)
Min stationära i jämförelse i paranteser.
FPS: 13.2 (32.5)
Score: 332 (818)
FPS min/max: 8.9/27.1 (7.5/58.8)
Gpu temp: 65°C

3DMark Vantage: 9326
3DMark 11: 2159
3DMark Ice Storm: 57824
3DMark Cloud Gate: 8289
3DMark Fire Strike: 1449
(Alla futuremark är basic)

Av duck_the_hitman

WOW, bara wow!
Trodde aldrig det skulle vara så med funktionaliteten hos Asus produkter...
Min (mina) Zenbook Touch U500VZ funkade fint men alla har ett kosmetiskt defekt:

http://i1347.photobucket.com/albums/p720/DuckTheHitman/AsusZenbo...

Läs min review på prisjakt.nu för mer info:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=1581552

Av duck_the_hitman
Skrivet av chris_kuosmanen:

Går i tankar om att köpa en U500 men har läst en hel del om lite olika problem
Det är en hel del pengar så vill verkligen träffa rätt.

Kan du säga nått mer om en annan typ av modell?

Betyder det att det kommer en ny 15 tummare till jul?

Tjena chris_kuosmanen!

Jag är väldigt nyfiken på vad det är för problem du har läst om!
Kan dela med mig av mina hehe:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=1581552
(läs mitt omdöme)

Om du har några frågor är det bara att ställa!

Skrivet av Asus.David:

Hej!

Vad är de för problem du hört om U500, jag använder en sån själv så tänkte jag kunde försöka bena ut dem isf? De enda problemet jag hade var att fläkten gick på alldeles för tidigt men med Notebook fan controller pro programvaran så löste det problemet.
Det kommer inte komma någon ny 15,6" Zenbook med Haswell för ens tidigast nästa år. De kommer vara U500VZ som gäller.
Alternativen är S551LB dock har den bara HD upplösning eller N550JV men den är 0,5kg tyngre än U500.

På 13" kommer det UX301 som är den tunnaste och lyxigaste med antingen WQHD eller FullHD upplösning och IRIS grafik. UX302LG FullHD som är lite tjockare än UX301 men har nVidia GT730M. Sen en UX302LA med samma chassi fast utan separata grafik.

Asus.David, skulle du kunna vara snäll att ta en bild på vänstersidan av din Zenbook Touch U500VZ stängd, och posta den.