Varje sommar håller Valve i Steam Summersale och i år är inget undantag. Startskottet gick klockan 19:00 torsdag kväll och i två veckor framöver, fram till den 13 juli, kan spelsugna fynda speltitlar till lägre pris. Nytt för i år är att Valve därtill passar på att sänka prislappen för handhållna datorn Steam Deck.

Guide: Spela Diablo IV på Steam Deck

Sedan Valve lanserade Steam Deck sommaren 2021 har den handhållna enheten bara reats ut en gång tidigare, i samband med sin ettårsdag. För årets sommarrea återvänder samma erbjudande och rabattsats, där de tre varianterna får 10, 15 och 20 procent lägre pris vardera. Instegspriset för modellen med 64 GB lagring hamnar därmed på motsvarande cirka 4 450 kronor, medan värstingen med 512 GB lagring ligger på cirka 6 400 kronor.

steamdeckrea.jpg

Samtliga tre varianter reas ut under Summer Sale.

För den som kan tänka sig skruva lite själv kan Steam Deck förhållandevis enkelt uppgraderas med en ny SSD. Där gäller M2-formatets minsta storlek 2230 och bland annat Corsair och Kioxia har modeller med kapacitet om 1 TB från cirka 1 500 kronor.

Kombinerat med nuvarande kampanj och lite handpåläggning kan den enklaste Steam Deck-varianten uppgraderas med nästan dubbelt så mycket lagringsutrymme som värstingen, för nästan en femhundring mindre.

Utökar du ditt Steam-bibliotek under rean i år, eller ligger det redan för många titlar i "borde spela"-kön?