Streamingtjänsten Disney+ planerar att röra om ordentligt i grytan i höst. Nyligen blev det känt att företaget ska ta ett hårdare tag mot användare som delar lösenord med nära och kära, men i samma veva ska kostnaden för årsprenumerationen höjas.

Disney+ informerade prenumeranter om prishöjningen under helgen via mail där företaget skrev att kostnaden för årsprenumerationen för Premium-abonnemanget ska höjas från 890 kronor till 1 190 kronor. Höjningen sker den 15 september, vilket betyder att alla som har debiteringsdatum efter det får betala det nya priset.

Om användare vill behålla sin tidigare kostnad på 890 kronor om året behöver prenumeranten nedgradera till Standard-prenumeration, vilket ger videoström i 1080p och möjlighet att strömma till två enheter samtidigt, till skillnad från fyra som Premium-prenumerationen erbjuder.

För tillfället är det bara priset på årsprenumerationen som justeras. Premium-abonnemanget kostar fortfarande 119 kronor i månaden, medan Standard kostar 89 kronor. Jämfört med månadsbetalning är det fortfarande en bättre affär att köra på årsprenumeration, då du sparar runt 250 kronor om året. Det är dock ett ordentligt hopp från de 550 kronor du kunde spara tidigare.

Betalar du helst årsvis eller varje månad?