Benchleaks har delat benchmark-resultat för den kommande Intel Core Ultra 9-processorn baserad på Arrow Lake-arkitekturen, även kallad Ultra 9 285.

Enligt testet nådde Ultra 9 285 ett single core-resultat på 3 081 poäng, vilket placerar den i nivå med KF-versionerna av processorer från den trettonde och fjortonde generationen, vilka ligger mellan 2 900 och 3 000 poäng i liknande tester. Det som sticker ut är dess multi core-resultat, som landade på 14 150 poäng – lägre än Intel Core i7-13700:s resultat på 14 862 poäng.

Jämfört med Arrow Lake-processorns föregångare, Core i9-14900, är den äldre processorn hela 24 procent snabbare, enligt Toms Hardware. Resultatet skiljer sig från andra Arrow Lake-tester som visar att de nya processorerna borde vara lika snabba eller snabbare än sina föregångare.

Toms Hardware föreslår några förklaringar till prestandaskillnaden mellan Ultra 9 285 och andra processorer. En möjlighet är att den testade processorn är en tidig provvariant som inte speglar den slutliga prestandan. En annan förklaring är att Intel medvetet ska sänka prestandan i icke-K-varianter av de nya processorerna, vilket tidigare läckor har antytt.

Om spekulationerna stämmer återstår att se när Arrow Lake-processorerna lanseras.