Okunnig tjej - köpråd USA netbook/minipc

Permalänk
Medlem

Okunnig tjej - köpråd USA netbook/minipc

Hejsan!

Jag är en tjej som åker till LA och NYC om en vecka. Jag vill väldigt gärna köpa en netbook/minipc men vet ingenting om det här. Finns så mycket att jag välja på och jag vill satsa på något som står sig bra, dvs inget omodernt som måste bytas ut snart. Hellre betala mer isf.

Kraven jag har är att man ska kunna se på film, webbtv t ex Svtplay, max 1,2 kg, minst 8 h batteritid, bra minne, blogga/arbeta lite på, att spela spel t ex the Sims antar jag är lite väl mycket att önska men ungefär så.

Har jag glömt något viktigt som jag annars bör tänka på?

Vad skulle ni själva satsa på (har förstått att ni är proffs här?). Vart i USA ska jag kolla? På billiga kedjor eller någon annan stans? Är det lönsamt och funkar netbooken när jag kommer hem till Sverige? Hur är det med garantin, etc?

Ett utländskt tangentbord kan jag leva med för det går väl ändå att fixa skriva å,ä och ö om jag uppfattat saken rätt?

Oj, blev en mindre uppsats det här men som sagt är mycket tacksam för hjälp.

Tack på förhand.

Permalänk

Hur mycket pengar hade du tänkt lägga ut på datorn? Känns ju lite som att det ändå är bättre att köpa en dator från sverige med tanke på garantin, om den nu går sönder och man måste skicka in den och så.

EDIT: Såg ju nu när ja läste igen att det är en netbook du vill ha och ingen vanlig bärbar? Vet inte om det ens går att spela på en netbook som knappt kostar 3000kr.

Visa signatur

Asrock P67 Extreme6 | Intel 2600k @ 4.5Ghz) | Noctua NH-D14 | Corsair 8GB DDR3 1600Mhz
ASUS GTX 770 DCII OC @ 1260/7900 | Intel X25-M G2 80GB| ~3.2TB HDD
Antec 1200 | Corsair HX 620 80+
ASUS PB278Q

Permalänk
Medlem

Bara du kontrollerar så att just den datorn du köper har global garanti så spelar det ingen roll att den är köpt i USA.

Det du måste byta när du kommer tillbaka till Svea rike är nätadaptern, beroende av hur den ser ut. Du kan komma undan så enkelt som att byta nätsladden bara (40kr på Claes Ohlson).

Ska kolla lite alternativ på laptops under dagen och postar dom senare.

Visa signatur

Samsung Galaxy Note 10.1

Permalänk
Medlem

Tja sony har små bärbara som inte är dåliga, de kostar dock runt 20k.

Visa signatur

Citera om du vill ha svar.

Permalänk
Medlem

Om du köper en netbook som bygger på nVidias ION-plattform så kommer den klara det du vill. Akta dig för de äldre modellerna som bygger på Intels GMA950. Med de kraven du har skulle jag dock kika närmare på Asus UL30VT. Den kostar lite mer (ca 6500) men då har du en mycket funktionell bärbar som fortfarande är lätt och med bra batteritid. Det finns även andra datorer i den prisklassen som kanske skulle passa, kolla även på Acers Timeline-serie.

Visa signatur

Core i7 7700K | Titan X (Pascal) | MSI 270I Gaming Pro Carbon | 32 GiB Corsair Vengeance LPX @3000MHz | Samsung 960 EVO 1TB

Permalänk
Medlem

Ett sätt som jag använt är att du kollar deras online butiker först. Då kan du se vad dom har och vad du vill köpa. Du kan till och med köpa datorn online med "store pickup" och sen hämta den när du är där.
Gör att du kan ta köpbeslutet i lugn och ro. Plus att dom ofta har online sales med bra rabatter.

Best Buy har ett par butiker på Manhattan. Och dom har "store pickup" alternativ. (just dom har jag inte använt så ring och kolla att du kan beställa från Sverige och hämta när du är där)

Du kommer att behöva en stickpropps-adapter till nätadaptern eller en ny nätsladd beroende på hur den är konstruerad. Tangentbordet är ofta utbytbart om det är något av dom stora märkena, kostar runt 500.

Oftast är det international guarantee men kolla det innan du köper.

Lycka till

Permalänk
Avstängd

Köp en begagnad dator i sverige, med garanti kvar. Vad gör du om datorn går sönder? Flyger tillbaka till USA? Du måste betala moms i tullen, och i slutändan har du kanske sparat 10-20%. Men är det värt att du inte har någon garanti?

Om du köper från en stor världskedja som har världsgaranti så får du förstås garanti även i Sverige. Men ingen åäö.

Permalänk
Medlem

Du får ta in varor till ett värde av € 430 som resenär till EU utan att betala tull eller moms. Skulle du shoppa för betydligt mer så tar du alla kvitton, garantier, manualer etc och skickar hem med posten (Manhattan mailroom tex har allt du behöver) så du inte har nått sånt i bagaget och allt "ser" använt ut.

Permalänk
Medlem

13" macbook känns ju inte helt osökt. Vet inte om det finns så många NETbooks med 8 timmar batteritid.
Apple har ju global garanti också

Permalänk
Medlem

Min eee 100h hade ca 7 timmar när den var ny. Därför kan man köpa en i den seiren och köpa ett större batteri på eaby , då lär du få iaf 9 timmar.

Visa signatur

Citera om du vill ha svar.

Permalänk

Nu är inte jag så insatt i laptopar men 8h batteri låter som ett sjujäkla bra batteri.

Permalänk
Skrivet av Zeuxlarsson:

Nu är inte jag så insatt i laptopar men 8h batteri låter som ett sjujäkla bra batteri.

Hehe, det finns ju mini pc:n med 12h+ batteritid
Dock verkar inte prestandan vara så bra på dessa (?)

Permalänk
Medlem

Lenovo Thinkpad x201 är en ultra-portabel notebook på steroider, och priset är ganksa överkomligt i USA. Kolla in J&R på Manhattan(J&R: Electronics, Digital Cameras, Computers, Appliances, Software, Video Games, DVDs, CDs .), legendarisk elektronik affär med stort utbud. Thinkpads är smidiga att köpa I USA eftersom de har internationell warranty, vilket många budget datorer saknar.

Review: Lenovo ThinkPad X201 Review

Permalänk
Medlem

Oj, här blev man bombarderad med massvis av användbara svar. Härligt!

Att spela på datorn har väl egentligen lägst prio - det är mest ett stort plus om det funkar. Ja, mina krav kanske är rätt höga det inser jag... Samtidigt vill jag inte betala mer än ca 4500:-, tänkte att man kunde komma undan med det priset i USA, dollarn är ju inte jättehög nu.

Hur funkar eee 100h? Berätta också gärna mer om Acers Timeline-serie. Är det någon där som ni tror skulle passa?

Jag klickade mig in på Walmart och där kostar väldigt många runt $300 (bra pris!!). Är de alla dåliga där eller finns det någon som kan vara värd att ta med hem till Sverige?

Länken:
Walmart.com: Electronics: Computers: All Laptop Computers: Netbook

Permalänk
Medlem

Ärligt talat så gillar jag inte netbooks så jag är fel person att svara Rent för långsamma, för lite minne, dålig grafik och lite liten skärm. Men då vill jag kunna göra lite mer än bara surfa.

Jag föredrar runt 13" och dual core. Där finns en del runt din budget. Och kan du sträcka dig lite så finns ASUS UL30VT med G210M grafik eller HP probook 5310 med 2,3 GHz dual core allt beroende på vad man är ute efter runt $800.

Men med lite lägre krav så finns det en hel del runt $600, dvs inom din budget.

Här är 3 sidor 13" mellan $500 och $999.

Laptops 12" to 13" Screen, Notebooks 12" to 13" Screen CompUSA.com

Permalänk
Medlem

Vad gäller billiga affärer/kedjor i usa så föreslår jag att du söker på techbargains.com, om du har en postaddress i usa att skicka till kan du beställa från dell.com som f.ö också har bra priser med hjälp av rabattkuponger från techbargains.

Permalänk
Medlem

Titta efter en 311c och skaffa ett högkapacitetsbatteri tilll den?

Visa signatur

GUD VÄLSIGNE DIG!
Ryzen 7 5700X3D - 64Gb DDR4 - RTX2060 - Coolermaster Stacker
---------------------------- www.roaddogs.se ------------------------
------- Bofors Interstellar - A Star Citizen Corporation --------
---------------------------------- Twitch ---------------------------------

Permalänk
Medlem

holler med fenix. Hp compaq 311c heter den och är bra, går å kika på film upp till 1080p om du vill. Spela sims skall gå på den också Bra batteri tid och kostar runt en 250-350dollar . Ungefär samma pris i sverige . Skulle rekomendera nog att köpa datorn i sverige för då får du svenskt tangentbord Sedan är det bara att köpa en adapter till nätadapter så är det bara att tuta å köra