Permalänk
Medlem

Film rigg!

Hejsan, Jag och några bekanta har tänkt ett tag nu och börjat förbättra oss innom de sporter vi utövar och vill börja filma det vi gör och slänga ihop lite amatör filmer, dock vill vi ju ha så bra kvallite som vi bara kan, Därför kollar jag här en sväng vad ni kan tipsa om.

Som det ser ut nu planerar vi:

2st GoPro (Nyare modellen)
1st Kamera liknande http://www.netonnet.se/art/foto/videokamera/videokamera-minne... den här. Har ni tips på bättre, Priset där för absolut inte överstiga 20 000kr

2st "Handkameror" där har vi räknat på en prislapp mellan 5 000 - 10 000kr +/- 500kr ni förstår. Kravet på dessa är, Kunna filma så hög kvallite som möjlig, ex 720 60fps, likt Gopro i princip. Zoomen är inte super viktigt men kanske 15-25 optisk någonstans borde man klara sig på. och kunna koppla in extern mikrofon!

Som många kanske tycker är detta ett stor inköp men vi vill göra detta nu och är 4-5 personer som kommer dela på kostanden för utrustningen och vi har räknat på 40 000kr ca plus en till Gopro det är ju runt 3500kr eller vad den ligger på nu..

Den stora anledningen till att vi vill ha så många kameror som möjligt i början är att kunna filma så många vinklar som möjligt och hitta rätta stuket så nu slipper ni fråga det, Nu kan ni bara rasa in med förslag tips och ideer om diverse kameror!

MVH

Ändrad rubrik.
Visa signatur

Citera för svar!

Permalänk
Medlem

En systemkamera med utbytbar optik skulle kanske kunna vara ett alternativ?
Själv gillar jag Panasonic GH2 för filmning.
Har precis släppts nytt firmwarehack till den.
http://personal-view.com/talks/discussion/2317/ptool-v3.64d-t...

Permalänk
Medlem

Nikon D5100 med passande optik kanske

Visa signatur

Min Dator: AMD 3600 | AMD 5600x | 24 GB RAM | Asus X570 Prime | Fractal Design Arc R2 | Thermalright Silver Arrow | Dell U2412M | IBM Model M

Permalänk

Hmm den där videokameran ser tuff ut men jag undrar om ändå inte en systemkamera hade fyllt era behov bättre .. typ en billig Canon 600D:

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=823133

tillsammans med t.ex. Canon 10-22

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=31846

Med det objektivet har ni extremt mycket vidvinkel vilket ni aldrig kan få med den där videokameran du länkade till.. Ni kan också komplettera med ett fisheye, normalzoom, tele m.m. vid behov!

Permalänk
Medlem

Ska ni göra sport-film bör ni köpa någon kamera där det finns möjlighet att sätta på ett fisheye.

Permalänk
Avstängd

Jag har fördomar mot panasonic (antagligen ogrundade) Men AG-HMC41 kostar 16070kr Jag har inte provat den själv.

Jag vet att 22000 är mer än vad er budget är men jag vill ändå slå ett slag för HVR-A1E. Otroligt bra bild. Enkel och smidig att jobba med. Rappa autofunktioner vilket är bra vid snabba filmningar. Blir bra oavsett om det är sol, moln eller du är inomhus. Nackdelen är att den kör band. Det är digitalt så det är lika bra kvalitet som kort, men det är ju fippligt. Men banden är det som gör att den "bara" kostar som den gör. För att se material filmat med den, se valfritt jackass avsnitt.

En bra ljudlösning är några sådana här:

Zoom h1 kostar under tusenlappen och kan antingen spela in själv eller via inkopplad mic. Jag har dyrare modeller men har provat de här med. De är perfekta för "actiondokus" där killen på cykeln, eller vad det är, har en sådan här i fickan och kameran står hundra meter ifrån.

En 600d som någon sa. grym bildkvalite för pengarna.