Permalänk

Gaming rigg åt en polare

Tja har fått i uppgift att plocka ihop och motera han nya gaming rigg.

Saker han kvar ifrån hans nuvarande dator han vill spara är sitt nätaggregat 750W (okänd variant) och hans grafikkort Gigabyte 460.

Det här är vad jag har plockat ihop:http://www.inet.se/kundvagn/visa/1862585/2012-06-02

Han ville egentligen ha en i7a men jag råde honom att välja en i5 3570K istället för vad jag har läst är det typ bara HT funktionen som tillkommer i i7 varianterna. Och HT inte är någon större fördel i spel. Så jag förklarade för honom att det blir 1000 kronor extra för en processor som kommer ge ut 0-15 mer fps i spel. Han var med på idén att ta en 3570K ist. Nu har jag förklarat mig om valet av CPU iaf. När det kommer till moderkortet var det lite svårt då det egentligen är något man måste se över själv med olika in/utgångar samt funktioner man vill ha, men han överlämnade ansvaret till mig. Jag kom fram till att P8Z77-V hade allt han kommer behöva...I det har han alla godsaker han kommer behöva SLI/CF, USB 3, Z77 chipset, SATA3 och osv.
Chassit är det ända han valt själv och där gick han på vad han tyckte var snyggt.
Tror jag har tänkt på allt när det kommer till småsaker som stor luftkylare=lowprofile minnen osv.
Han ville köra på sitt 460 ett tag till, han kommer nog byta om han känner att prestandan inte ät tillräcklig. Så sweclockare, har ni några invändningar?

Kan vara värt att nämna att en ssd som jag rekommenderat ska han komplettera med om han känner behov, fram tills dess kommer jag skapa en partition på 120 Gig till OS samt spel på hans hdd.

Vad tycker ni om detta paket?

Permalänk

Köp grejorna på Cdon istället. Samma komponenter(med bättre cpu-kylare eftersom denna inte fanns där) kostar mer än 1000 kr mindre på Cdon med rabattkod: xY3ZCadt.

Permalänk

Ska be han göra det