Permalänk

Speldator 11-14K

Hej!
Jag vill börja med att ursäkta mig för att jag skapar ännu en av dessa trådar men jag jag har letat igenom gamla trådar och det är några frågor som jag ännu inte hittat de svar jag söker i.

Till saken! Jag har sett hittat ett datorpaket ihopsatt av thli72 som jag genast blev intresserad av. Nu går jag i köpartankar och har blivit lite intresserad av datorn här i länken (http://www.inet.se/kundvagn/visa/6460725/2014-02-05

), dock med ett antal justeringar.

Det jag vill använda min dator till är ev. Battlefield 4 på höga (gärna högsta inställningar, men inte ett krav), the elder scrolls online, dota2, och kanske andra uppkommande mmo-titlar. Jag vill att datorn ska klara av det mesta som jag kastar på den helt enkelt.

Mitt modifierade förslag är följande: http://www.inet.se/kundvagn/visa/6490844/2014-02-15

.

Nu behöver jag ER hjälp. Jag vill att skärm ska ingå i mitt paket och har därför lagt till en samsung 24" 60 Hz LED skärm: (http://www.inet.se/produkt/2303644/samsung-24-s24c350h-led) Men jag har inte riktigt förstått skillnaden på 60 Hz och 120 Hz osv. Varför skulle jag vilja köpa en dyrare skärm med mer än 60 Hz? Jag har nyligen haft en gammal LCD plattskärm som dög alldeles utmärkt för mig på 19". Om jag väljer denna skärm, kommer detta då att påverka mitt val av grafikkort? får jag ut mer kräm ur 290 än 280x exempelvis (pris är egentligen ingen faktor i denna fråga men självklart kommer jag inte att välja ett dyrare grafikkort om det skulle visa sig HELT onödigt). Dessutom funderar jag över val av 290... vilket är att föredra av det som sitter i paketet och exempelvis http://www.inet.se/produkt/5411069/sapphire-radeon-r9-290-4gb-tri-x-oc? Jag vill gärna att kortet ska vara hyfsat tyst, men ej tumma på kvalitet och prestanda.
Sist av allt vill jag nämna att jag vill ha ett moderkort som stödjer wifi.

Upplys mig gärna angående valet av diverse komponenter samt om det PSUn klarar av att driva allt etc. Ändra gärna mina val och motivera varför :).

(Edit: glömde att fråga: Har sett att de flesta väljer att använda Cooler Master Hyper 212 EVO https://www.inet.se/produkt/5322017/cooler-master-hyper-212-evo. Är den bättre än kylaren som ingår i mitt paket?

Tack på förhand!
Andersson9

Permalänk
Hjälpsam

Eftersom jag är "skyldig" till paketet kan jag inte direkt komentera det..men lite svar på dina frågor..

Har du en 60Hz skärm kan du inte få mer än 60fps i spelen. . vill du ha högre måste du ha en snabbare skärm

Dark Rock pro är bättre än 212 EVO, dock är den rätt dyr . . 212 evo räcker bra. . . eller ta en Noctua U12S. . . .anledningen att jag valde Dark Rock i paketet du utgick ifrån va att ´han ville ha en helt svart/röd dator. . . lite därför jag valde just det 290 kortet också, färgen

Vill du ha WiFi på moderkortet kostar det, ASUS Z87-Pro är ett alt.. . . eller köp ett löst WiFi kort

PSUn driver allt men klarar inte ett grafikkort till i CF

Permalänk

Tack för svaret! Det var det jag misstänkte angående skärmvalet, tycker mig ha läst detta någonstans men ville väl mest få det bekräftat :). Tror dock inte att jag skulle märka någon större skillnad på att se 60 eller 120 FPS, sålänge det inte laggar.
Okej, då blir det nog en 212 EVO om du anser att det är nog.
Det är alltså ingen skillnad i prestanda på 290 korten? Vad tror du och ni andra om prestandaskillnader i 290 korten? Känns som Saphires TRI-X bör gå tystare iaf eftersom den kör med 3 fläktar eller är det felaktigt?

Mvh
Andersson9

Edit: Uppdaterad kundvagn http://www.inet.se/kundvagn/visa/6491049/2014-02-15

Permalänk

http://www.inet.se/produkt/1902482/asus-z87-pro-atx-musmatta-... Ta det istället chassiet tar ATX, du har valt mITX.

Permalänk

Givetvis! Tack så mycket för påpekandet Eddiebooy, jag var lite för snabb. Har aldrig satt ihop en egen dator förut :). Hur skulle det vara att köra en http://www.inet.se/produkt/1902506/msi-z87-g45-gaming-atx exempelvis? och köra med någon typ av wifidongel. Sparar man pengar på detta? Blir prestandan kraftigt försämrad?

Jag har dessutom hört påpekandet att i5 räcker för spel flertalet gånger, men har ändå satt i en i7. Börjar dagens spel dra nytta av en i7 så att valet är motiverat?

Mvh
Andersson9

Permalänk
Hjälpsam

290 korten är lite olika klockade annars är det kylaren som skiljer..

Finns fördelar o nackdelar man att ha inbyggd Wifi. . . går nått sönder är ju ett separat WiFi kort bättre.

i5a räcker o i7an är väl inte helt ekonomisk försvarbart..men i spel som Bf4 får du ca 5fps mer med i7an o spelen lär inte bli mindre krävande. . . så jag hade valt i7 om inte budget är toktight

Permalänk

Tack thli72 :). Jag ska fundera lite över mina val, men är i sådana fall rätt nöjd med min nuvarande konfiguration. Förutsatt att allt passar i lådan o är kompatibelt?
Mvh
Andersson9

Permalänk
Hjälpsam

Du kommer få plocka ur den övre HHD buren för att få in grafikkortet. . .med det bör man göra ändå för o få bättre flöde, du får i 3st diskar i den undre ändå.

Du kan byta till Define chassit om du vill, lite tystare men större

Permalänk
Avstängd

Tycker det blandas friskt mellan högt och lågt.

Jag sätter gärna ihop det perfekta paketet om jag får en exakt budget.

Mvh

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Hjälpsam

Du saknar inte självförtroende i alla fall. . . men kan du skapa ett perfekt paket så kan ju vi andra ge upp, vem kan slå perfektion?

Permalänk
Skrivet av m86s:

Tycker det blandas friskt mellan högt och lågt.

Jag sätter gärna ihop det perfekta paketet om jag får en exakt budget.

Mvh

Skickades från m.sweclockers.com

Hehe okej, låt gå :). Säg 14.000:- +/- 500 kr. Jag vill att den kringutrustning som finns med i min konfiguration skall vara med, dvs. skärm och tangentbord. Hur skulle du ha byggt?

Mvh
Andersson9

Permalänk
Avstängd

Är Wifi ett måste för din stationära dator?

Isåfall tar jag tillbaka vad jag sa, tycker ditt senaste paket ser bra ut.

MVH

Permalänk

Det är egentligen inte ett måste men det är en klar fördel då jag inte är överförtjust i sladdar och har en Asus rt-56nu router. Går det dock att förbättra paketet avsevärt så är jag såklart öppen för förslag :).

Mvh
Andersson9