Permalänk

RGB LED strip luktar bränt

Hallå Sweclockers

Installerade idag ett Phanteks RGB Led stripe (https://www.inet.se/produkt/6902310/phanteks-combo-rgb-led-st...) i datorn. Har ett Phanteks P400 som chassi och en Gigabyte Z390 Gaming X som moderkort. Fungerade bra att installera och allt startade som det skulle. Ledlamporna var synkade med chassits ledlampor och färgen byttes när jag bytte LED-färg via chassikontrollen.

Problemet är att LED-stripsen började lukta bränt, som bränd plast. Tog ur LED-slingan på en gång och det slutade lukta, nu luktar bara själva slingorna väldigt svagt bränt. Jag kan inte se att det har bränts någonstans i datorn. Det enda onormala vid installation var att en av de fyra pin-kontakten på moderkortet var lite böjd (kom direkt så från fabriken, men trodde aldrig jag skulle stoppa i en LED-slinga och har därav inte reklamerat den), så böjde tillbaka den pinnen det lilla som behövdes. Har detta orsakat den brända lukten? En annan eventuell förklaring efter lite googling var att Gigabyte och Phanteks LED-stripe inte är kompatibla med varandra, någon som vet huruvida detta stämmer? Står inte på slingans förpackning att det är kompatibla med Gigabyte, endast MSI och ASUS ljussystem.

Någon som har en förklaring till problemet? Vågar inte använda slingan med denna lukt, vill inte heller eftersom det luktar väldigt otrevligt.
Tack på förhand!