Permalänk
Medlem

Ljudet som försvann

Häromsistens blev min Asus laptop utan ljud. Efter mycket strul och samtal så laddade jag ner nytt ljud. Då gick hörlurarna igång och jag var halvnöjd. Inget ljud i datorns högtalare. Något senare lyckades jag stöta till datorn och då blev det även ljud i högtalarna. Efter några dagar blev den tyst igen men med fungerande hörlurar. Efter att jag gett datorn en ny knuff blev det ljud igen. Sedan har detta hänt några gånger och just nu är det bara hörlurarna som fungerar. Jag bor i Grekland och vill ha dator med svenskt tangentbord och svenskt operativsystem annars kunde jag ha köpt ny dator här.

Mina funderingar är att det måste vara glappkontakt någonstans. Jag har läst här på forumet om några som haft problem med strömförsörjningen på grund av glappkontakt och det här kanske är ungefär samma eller åtminstone liknande. Själv vågar jag inte öppna baksidan för att titta och jag är tveksam till att lämna in den här. Ev kan jag åka till Göteborg senare i höst och då köpa ny dator.

Vad säger ni? Kan det vara något annat? Den är inte ny längre med andra skavanker som gör att vissa tangenter inte fungerar utan skärmtangentbord så det kanske är dags att byta ändå.

Permalänk
Rekordmedlem

Den kanske känner av om du har hörlurar inkopplad eller inte och det är skit i kontakten så rengör hörlurskontakten om det går, du kan prova att blåsa in i den eller pilla med nått lämpligt, stäng av datorn innan du gör det bara.
Om du får igång de inbyggda högtalarna så kanske du ska överväga ett usb eller BT anslutet headset i stället för analogt anslutna hörlurar för då slipper du koppla nått i teleproppskontakten om den har blivit sliten eller är skadad.
Eller så ansluter du alltid externt ljud bara för att det låter bättre.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem

Intressant svar som öppnat många nya tankegångar för mig.