Permalänk
Medlem

IT - yrkesutbildning

Hej

Jag har länge velat jobba med något annat och har blivit antagen för två olika utbildningar på YH. TUC nätverkstekniker och TUC systemutvecklare.net. jag har väldigt svårt att välja och skulle uppskatta att höra från er som kanske har erfarenhet ifrån dessa branscher eller gått liknande/samma utbildningar. Jag inser att det är stor skillnad på dom och jag tycker själv systemutvecklare låter roligare men har blivit lite avskräckt. Läst att det kanske inte finns så mycket jobb och att det bara kommer bli mindre i framtiden med AI-utvecklingen.

Permalänk
Medlem

Vilket du än väljer har jag svårt att tro att du kommer bli arbetslös Gör det du känner mest för.

Visa signatur

r_wateralpha 0.3

Permalänk
Medlem

Här är en bra sida där du kan söka yrken och se behovet och medellönen.
https://www.svt.se/datajournalistik/yrkena-dar-det-ar-lattast...

Permalänk

Tycker nog att du ska följa din magkänsla gällande inriktningen. Vad verkar mest tilltalande att arbeta med framöver? För min egen del blev det systemutveckling. Genomförde en liknande utbildning inom .NET.

Min egen erfarenhet är att jag verkligen försökte lära mig så mycket som möjligt under utbildningen. Sedan fokuserade jag på att landa en praktikplats på ett företag där jag sannolikt kunde få ett jobb. När man väl har fått in foten i branschen så rullar det på. Får i regel 2-3 st jobberbjudanden i månaden på LinkedIn även fast jag för tillfället inte söker något nytt jobb.