Permalänk
Medlem

Projektarbete

Hej, jag funderade på vad jag skulle ha som projektarbete. Jag har en idé på en moddad dator med LED's eller neonljus eller något sådant som blinkar i takt med musik. Nu undrar jag, skulle detta kunna göras? Jag har typ ett och ett halvt år på mig med projektarbetet.

Permalänk
Medlem

Gör en förstärkare... Koppla kabel från ljudkortet på datorn till ljudförstärkaren.

borde väl vara rellativt enkelt och fungera?

Permalänk
Medlem

Jag gjorde ett slutsteg som slutprojekt, det var både roligt och blev bra. Jag tycker du ska göra ett sådant, du kan hitta ritningar osv på internet.

Lätt det roligaste jag byggt!

Här följer en bild.

Permalänk
Medlem

slutsteg till vad/för vad, varför?

Visa signatur

Det är väl ingen gas i CCFL? Insidan är väl målad med flouricerande färg som sedan beyses med UV-ljus?
- Fräsbanan

Permalänk
Medlem

Jag har byggt en krets från www.discolitez.com , som man sedan använder med deras program för att styra 8-32 lysdioder via skrivarporten....det är inte svårt och ger en väldigt cool effekt.

Visa signatur

[Amd 2500+ @ 3200+] ¤ [Abit NF7] ¤ [1024 ddr @ 400 mHz] ¤ [Radeon 9600 pro] ¤ [Maxtor diamond max 160Gb] ¤ [Lain li PC 60]

http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&postid=3916792...

Permalänk
Medlem

Om du bestämmer dig för en förstärkare kan jag rekommendera att du tittar på en variant som heter/kallas "gain clone" Det är en slags klon på en förstärkare som heter Gain Card.
Gain Clone är mycket simpel i sin uppbyggnad och vill man bara ha en enkel förstärkare är det snabbt gjort att sätta ihop en sådan. Vill man göra det mer avancerat kan man ju lägga till tonkontroller eller bygga en trekanal med separat drivning för sub eller dylikt.
Vill man ha något som blinkar så kan man ju alltid implementera VU-metrar.
Sök på gain clone på http://www.hififorum.nu/ , eller för den delen på google.

Denna sida visar ett dylikt bygge med en hel del info:
http://home.student.utwente.nl/f.s.bouwman/audio/thor-amp.htm...

Har du inga högtalare till förstärkaren så kan du ju bygga något i stil med de som finns på denna sidan:
http://home.new.rr.com/zaph/audio/audio-speaker11.html

De sägs låta väldigt bra, fast man får inte dendär riktiga djupbasen.
Just de elementen är lite knepiga att få tag på i sverige normalt sett, men de bör gå att beställa från http://brage.coxco.se/~hazard/ (Det har jag gjort)
Annars får man importera.

Jag har själv dessa två projekt på gång. Jag var ute efter att bygga några små vettiga högtalare att ha på jobbet, men var ju tvungen att ha något att driva dem med...

Permalänk
Medlem

Tycker att det låter lite väl enkelt att stoppa in några CCFLs och låta dom blinka i takt till musiken. För det är väl ett 100 poängs projekt?
Jag tycker att du ska göra något lite mer avancerat, till exempel en förstärkare som några här har nämnt.

Visa signatur

Föredetta kanalj.
JohanWJohanWWJohanWWW

Permalänk
Medlem

Jo, det är en 100 p kurs. Har dock tänkt på det och som ni säger så verkar det lite enkelt. Ska dock tänka på att bygga en förstärkare. Men G4jmor, har kört det där med dioder i skrivarporten förut men jag tänkte nog på lite större typ av ljus Men jag får se hur det går, jag vet ju inte ens om det blir godkänt men man kan ju alltid hoppas.

Permalänk

det är inte bara o göra den, den skall även bedömmas, så något mer advancerat skulle jag vilja se, typ ett helt hembyggt chassie, med egen modoplatta osv vore inte fel?

Visa signatur

bygger, reparerar och modifierar kompressoraggregat.
http://phasechange.se/