Permalänk
Medlem

router problems !

Okey, hörni nu är det så här att jag ska försöka få igång mitt internet när jag kopplar in en router. har ju andvänt router på denna datorn när jag lanat osv förr, men nu har jag då skaffat en dator till hit hem så måste köra med router här. jag har glocalnet 0.5 mb än så länge.

nu är det så att jag får det inte att funka, jag har testat med 2st routrar som jag vet har funkat hos kompisar och jag har även andvänt en av dom på lan.

på den första (en d-link 604) så verkar det som om den inte ansluter till DHCP servern, det står DHCP connecting rätt länge och det uppdateras var 4e sekund. sen efter ett tag komemr det upp DHCP client disconnected!

den andra routern är en NETGEAR och där så verkar den inte ansluta med datorn eller nåt i den stilen, det tänds bara 3 lampor på modemet när jag kopplar ihop allting, det som inte börjar lysa är öampan under lan 10m eller om det är lan100m.

jag börjar verkligen bli ganska frustrerad nu eftersom jag har försökt i 2 dagar. jag har bytt massa nätverkskablar och det är inte dom som är felet, jag har en orginalkabel modem-router. jag har även testat med ett annat modem som jag vet att routern har gått med tidigare. jag har installerat om nätverkskortet, och jag har resetat routrarna till factory settings.

/klas

Visa signatur

stekarn

Permalänk
Medlem

logga in på din d-link 604 och kolla så att du har aktiverat DHCP och inställningarna är rätt för att skicka ut! Kolla så du kopplar kablarna rätt!

Visa signatur

Don't give in to your fears. If you do, you won't be able to talk to your heart - Paulo Coelho

Permalänk
Medlem

Kablarna kopplar jag rätt, men hur ska inställnigarna vara för att jag ska skicka ut då ? jag trycker på renew DHCP....

jag har kopplat kablarna rätt.

Visa signatur

stekarn

Permalänk
Medlem

Du ska använda pppoe, inte dhcp.