Min dator har ansträngningsastma? (Omstarter)

Permalänk
Medlem

Min dator har ansträngningsastma? (Omstarter)

Hallå!

Min dator beter sig lite udda.

Konfiguration:
P4 3.4 Ghz
1GB RAM (2x512MB)
Asus Radeon X700
Boot: WD Caviar 10.000 Rpm 36GB

Den är helt renblåst, har installerat om den 5-6 gånger eftersom jag trott att det berott på drivrutiner. Men nu börjar jag fundera på om det är hårdvarufel. Men den verkar inte bli överdrivet varm, har provat köra en minnessticka i taget, men samma problem då. Funderar på om det kan vara prolle, grafikkort eller moderkortet?

Symptom:

Så fort jag gör något som har med multimedia att göra så för den lust att startar den om sig.
Warcraft 3: Hinner gå in på battlenet, börjar uppdatera, oftast startar den om sig redan där, men ibland hinner man komma in i själva battlenet menyn.

Filmer: Man hinner se ungefär 2 min av dvdfilm, xvid eller motsvarande, sen startar den om sig, ljduet hänger sig osv, sen direkt omstart.

Mp3: Här kan den hålla på lite längre, räkna med iaf 2 låtar innan den hänger och startar om sig.

Web: Filmer från youtube och motsvarande kan man ibland se flera stycken av, men till slut får den nog. Ibland verkar den ävan ha svårt för flashfilmer och motsvarande.

Det udda är att, gör jag bara kontorssaker, surfar, word, excel osv så kan den stå på i flera dagar utan att starta om sig. Men ibland så startar den om sig trots det, men jag misstänker att det har att göra med att jag kör många program samtidigt.

Den blåskärmar ibland också, men inte så ofta. Står någon om minnet och att den utför nån spar eller återställningsprocess, sen att den är klar men man måste starta om den manuellt efter det, ska försöka skriva av det om det händer fler ggr.

Är det någon som känner igen detta eller har någon som helst aning om vad det kan vara?

Tacksam för alla svar och tankar!

Visa signatur

"Smoke it damnit! Puff Puff! Go go go!"
"He is the mungo to my snake. Or is it the snake to my mongu? Anyway, it is bad."

Permalänk
Medlem

Tjaa , ja tror de e så att den blir för varm , har du värkligen känt efter så att kylflänsen sitter ordentligt om inte så blir den ju inte varm då kan de va svårt å känna om den e varm elr inte , anars ta en titt i bios

/Mvh Frank

Visa signatur

ok

Permalänk
Medlem

Nja, jag trodde det först med. Har haft en flänsar och sånt, brett på ny kylpasta, men det gjorde varken bu eller bä. Dessutom har jag till viss del övervakat i uGuru, men det visar bara normala temper.

Ingen som har andra tankar?

Visa signatur

"Smoke it damnit! Puff Puff! Go go go!"
"He is the mungo to my snake. Or is it the snake to my mongu? Anyway, it is bad."

Permalänk
Medlem

Jag tycker spontant att det låter som att ljudkortet kan vara boven i dramat... provat med ett annat eller det som kanske sitter i moderkortet?

Permalänk
Medlem

minnen kanske? bara funderar, så länge du bara gör kontorssaker används inte så mycket av minnenas kapacitet. så fort du öppnar fler program eller kollar på film och mycket buffras till minnena så kanske det dåliga partiet på minnet ger sig till känna och orsakar omstart, men visst ljudkortet kan även det vara boven.

skaffa hem nåt diagnostikprogram, ultimate bootcd eller nåt och kolla upp hårddiskar, minnen med mera för att se om det hittar något