Permalänk

Värmeproblem med Zepto?

Hej!
Jag har beställt en Zepto nu men är dock ganska orolig eftersom jag precis hört att Zeptodatorerna har problem med värmen?
Stämmer detta eller är det bara vissa modeller som har dessa problem?

Jag har införskaffat Zepto 3415. Finns det såkallade värmeproblem med just den här modellen? Någon som vet?

Tack på förhand!

Permalänk

Jag har 3415 och skulle precis skriva en tråd för att fråga om mina temperaturer var ovanligt höga. Jag har senaste tiden märkt att datorn dör när jag sitter och spelar så jag kollade upp temperaturerna. När jag surfar ligger cpu på 55-57 grader och 70-74 i world of warcraft. GPU ligger på 65-67 när jag surfar och hela 89 när jag lirat i en kvart. Tror tröskeln ligger på 90 då den dog strax efter att jag tittade till den. HD ligger stabilt kring 40-strecket. Vet någon om detta är att förvänta eller bör jag uppmärksamma Zepto på detta? Hur ser det ut för er andra som har zepto's?

Permalänk

Det där låter inte alls bra :/ vad är det för prestanda i din dator?

Permalänk

Den har funkat bra fram tills senaste veckan. Haft den i 4 månader ungefär. T7250, 8600gt, 2gb ram. Ska höra med Zepto, annars blir det väl till att köpa en notebook kylare.

Permalänk
Medlem

Laptops blir betydligt varmare än stationära och klarar teperaturer på över 100 grader. Dock stänger dom ibland av sig (pga BIOS-trösklar) innan dess.

3415W ska inte vara en dator som har överhettningsproblem, utan bara 6224W/6324W har haft problem med det, och det är en modell som görs av en helt annan tillverkare än 3415W.

Har ni kollat så att ni inte har damm i fläktarna? Har ni provat att undervolta?

Permalänk

jag har inga överhettningsproblem med min dator, det har varit några gånger som den har stängt av snig och då har det varit dålig ström båda gångerna. (jordningsproblem).

Tror att zepto har varit noga med att lösa dessa problem med sina nya datorer.

Visa signatur

Lenovo Thinkpad Tablet > Android 4.03 > Tegra 2

Asus UX32VD-R4002V > Intel i7 3517U > Geforce GT 620 > 13,3" IPS @ 1920 x 1080

Permalänk

Den stänger bara av sig när jag spelar, oavsett om jag sitter på batteri eller inkopplad i väggen. Jag skall kolla upp vad bios har för tröskel inställd.

Uppdatering: Jag stresstestade grafikkortet och den klarade av 100 grader utan att få några grafikfel eller dö, så felet måste vara något annat.

Permalänk

Jag ringde nyss en random datoraffär i stan. De hävdar att zeptodatorer är de som är minst inne på service och att värmeproblem aldrig inträffat där.
Känns i alla fall lite bättre att höra det.

För övrigt rekommenderar de zepto!

Permalänk
Medlem

Har hört atalas om andra som har haft liknande värmeproblem...
Tycker att tråden om undervoltning verkar mkt intressant:

http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=6...

Det finns ytterligare en guide i ämnet som var mer inriktad mot vistaanvändare... bara sök.

Hoppas att det hjälper