Permalänk
Medlem

Kylning/cpu (problem) med ny thermoright

Hej!

Sitter hemma med en E8500, gforce8800gt X2 2gb ram. Och för ett par dagar sedan satt jag hemma och bestämde mig för att öveklocka lite, så jag började undersöka lite hur det stod till med datorn.

Visade sig att att tempen på min processor låg på 48-51grade i idle och 55-60 grader i load (detta är inte full load under ett antal timmar utan lite körandes i spel och 2dmark) Detta e med standardkylaren

Tyckte att det var lite märkligt att idle o load låg så nära varandra.

Köpte hem en thermalright ultra-120 extrem. med en noctua 120nn fläkt

hade kollat höjde hemma på datorn så att den skulle gå i men tönkte inte på något annat.

Dell (har en xps630) har konstruerat ett av dom dummast moderkorten i modern historia. Processorn sitter runt 5cm från bottenplattan popå datorn. så jag fick sätta in thermal vågrät så att jag suger uppifrån och blåser genom kylflänsarna rakt ner i botten på datorn ( så långt från optimalt man kan komma.

startade igån och fick i princip samma tempraturer. load under en väldig kort körnning lå på 54 grader. idle på 48 grader.

Trodde självklart att det var progrund av positionen så jag tog av fläkten för att testa helt passiv. Fick samma resultat runt 2 grader högre i load under samma testtid.

så jag böjade undra.

Tog ut moderkortet ur datorn ställde det på en skivao kopplade in den.
Ville absolut testa att luftflödet var perfekt-
Resultatet blev 46-47grader i idle och 54 i load även här under samma testperiod. så nu undrar jag va fan jag kan göra?:D

Har jag lagt ut pasta helt åt helvete?(la ett tunt tunt lager)?

Har jag monterat kylaren helt åt helvete? (som jag ser det med anorningen så är det i princip omöjligt. hut jag ön vänder o vrider på kylaren så får hela processorn yta från kylaren.

Kan det vara så att jag har fått ett riktigt uselt måndagsexemplar?

eller kan det vara så att mina sensorer suger totalt och vet inte vad dom visar för temp?

EDIT:

såg nu hur extremt shev plattanpå kylaren var, det finns inte aen chans att mer än halva processorn hade kylaren mot sig. Det var nästan så att den ramlade när man satte den på ett plan underlag

Är det värt att reklamer varan, eller är det böttre att lappa kylytan?