Permalänk
Medlem

Segt Windows 7

Installerade Windows 7 Professional 64-bit för någon vecka sedan och har sen dess haft en del problem med att många program är sega när det gäller att rita upp saker på skärmen.

Exempelvis när jag skriver det här inlägget märker man av en kort fördröjning ibland från det att jag tryckt på tangenterna tills det dyker upp på skärmen. Det är en rätt minimal fördröjning men ändå märkbar. Ett annat exempel är i paint när man drar ett snabbt streck med penseln så hinner den inte med helt utan ritningen blir fördröjd med någon sekund. I program som Netbeans så segar markeringen efter på samma sätt när man markerar text och code completion är outhärdligt segt.

Det intressanta är att det inte gör någon större skillnad om jag ställer om Windows att anpassa grafiken efter bästa prestanda. Kör senaste drivrutinerna (9.10) för grafikkortet och har inga problem med att köra spel (TF2, Saw, m.fl.) med bra framerate.

Hårdvaran är:

Asus A8V-X
AMD Athlon64 X2 3800+
4GB DDR PC3200
Sapphire HD 3850 512MB GDDR3 AGP

Några idéer om vad det kan bero på?

Permalänk
Medlem

Låter mycket skumt. Om du har ett ritbord så kan du prova stänga av flicking.

Permalänk
Medlem

Nope, inget ritbord.

Testade med lite olika grafikkortsdrivrutiner och när jag körde 9.2 fungerade det genast mycket bättre. Inga eftersläpning.

Dock är det fortfarande krångel med att Netbeans är segt men det kan bero på annat.

Permalänk
Medlem

Netbeans löste sig genom att byta från JDK 6 64-bit till JDK 6 32-bit.. trots att jag kör 64-bit OS