Permalänk

Agere firewire 1394 problem

Haóme!

Fick för mig att uppdatera mina drivrutiner till mitt grafikkort men näru,det gick inget vidare.Bara fail meddelanden.Dom enda jag fick in var 270.61 utan problem. Några rester kvar vid avinstallationen tänkte jag och ladda hem driver sweeper och drog i gång den och lät den svepa sin magiska trollspö över min kära hårddisk.Omstart, Ladda in senaste drivrutinerna till graffet och.....fail igen. Okej,får väl köra på 270.61 då. Avistallerade drivrutinerna och omstart...men nu vill inte windows helt plötsligt boota upp utan låser sig vid första anblicken av windows loggan. Startar upp i felsäkert läge och avinstallerar driver sweeper om det var där skon klämde.Omstart...låser sig...Ahhhhhhh! Felsäkert läge igen,kör msconfig,väljer normal start,omstart...och den bootar up normalt och 270.61 installeras. Dagen efter startar jag datorn och den låser sig vid windows loggan. Säger några svordomar och går in i felsäkert läge. Kör chdsk och sfc utan resultat. Testar att ta ut instickskort,minnena,grafikortet,virus,rensa cmos....men nä. Har ska det minsann låsas serru! Ominstallation blir nog enda lösningen tänker jag glatt. En sådan sker och efter ett x antal timmar och omstarter är det klar och jag stänger av datorn för dagen. Åh vad det sk bli skönt med ett fräscht och väl fungerande operativsystem. Startar datorn och...men va f..... den låser sig vid windows loggan. Åberopar beelzebub och hans gelikar över min dator. Frågar svågern om hjälp då han är kunnig om datorns mjukvara. Vi börjar med att stänga av de övriga hårdiskarna och agere firewire 1394,och se där,den bootar upp utan problem.Sätter på en sak i taget och när agere firewire 1394 sätts på så låser sig window. Så där är problemet.

Nu till min fråga.Är det ett tecken på att moderkortet håller på att ryka eller något tjafs med biosen?Har inte hört några pip eller så och har senaste biosen och drivrutinerna till moderkortet. Kan man flasha om biosen med samma bios? Dum fråga kanske men tyar inte med några problem till om man skulle testa utan bästa att fråga först.

Tackar som ödmjukast

Visa signatur

E6850@3Ghz, Noctua NH-12F, Asus P5K Deluxe/WiFi-AP, 4GB Corsair 6400C4DHX, Corsair HX 520W, Antec P182 Gun Metal, X-Fi Xtreme Gamer, Asus ENGTX 260, Samsung 320GB/500GB. Top-notch...years ago.