Windows 10 BSOD crashfel: CRITICAL SERVICE FAILED

Permalänk
Inaktiv

Windows 10 BSOD crashfel: CRITICAL SERVICE FAILED

Ända sedan igår har jag haft rejält med strul med datorn. Det kom upp en annotering på Windows där det stod: "Klicka här för att reparera enhetsfel". Datorn startades om, sen fick jag ett BSOD med felkoden: "CRITICAL SERVICE FAILED".

Varje gång jag nu startar datorn kommer bootskärmen fram (Det står datortillverkarföretagets namn och en cirkel med prickar snurrar runt), det står under cirkeln "Scanning and reparing drive" i bokstavligen en sekund, och sen kommer samma BSOD upp igen. Om jag låter den starta om, kommer jag fram till "Your PC did not start correctly". Allting står på engelska, och mitt tangentbordslayout har också bytts till engelskt tangentbord.

Det går inte att återställa datorn till en tidigare tidpunkt, återställa datorn delvis (refresh) eller återstäla datorn helt (reset). Har provat allting, och vet inte hur jag ska göra.

Någon som kan hjälpa mig?

Permalänk
Inaktiv

EDIT: Problemet löst, fick installera om Windows via en USB-sticka, och nu funkar allt som det ska igen.

Permalänk
Hedersmedlem

Inte ovanligt att den typen av fel beror på defekt hårdvara, så börja med att köra memtest86, till att börja med. Kör även HD/SSD-tillverkarens diagnosprogram för att kontrollera fel där.

Visa signatur

W10, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Pixel 7 pro