Permalänk

Server laggar ner

Okej, nu får vi fundera lite. Har en server som kör gentoo med 2.6.3 kärnan, men efter typ 6 timmar online så segar den ner helt och tappar speeden helt. En reboot löser allt. Vad tror ni det kan vara, eller vad skall jag ta en titt på?

System: Duron 700 med 3com nic. 1xPromise TX2 Ultra, 1xRocketraid 454, 256mb DDR ram

Swapdisk + / är inte samma fysiska disk som ftpserver osv ligger på. När den "segat ner" så får jag horribla hastigheter mot den lokalt med (<2Mb/sec).

Visa signatur

Eating fords and shitting chevys since 1914

Permalänk

Vad är det du får horribelt dåliga hastigheter med? http/ftp/samba/nfs?
Om det är något enskilt program som segas ner så kan vi ju dra slutsatsen att det är just det programmet som behöver en omsyn (gentoo är ju inte kännt för att vara den stabliaste av distar, missförstå mig rätt här nu) Gentoo är allmänt kännt att slänga in det senaste i programväg utan det att det är helt testat (om man nu ska tro killarna i #debian-kde @ freenode iaf)
Inget menat som ett flamewar nu.

Permalänk

Får horribla hastigheter vad jag än försöker göra - men primärt FTP lokalt. Sen kör jag iofs inte gentoos kärna utan en från kernel.org?

Visa signatur

Eating fords and shitting chevys since 1914

Permalänk
Medlem

Segar den om du inte startar några services själv? Utan bara kör de systemet startar upp? Alltså inte kör igång httpd, ftpd etc. Isåfall kan du ju starta en efter en och se om det börjar sega. Är allt lika segt? Eller går det t.ex. fort att köra http men segt att köra ftp?

Visa signatur

Äntligen har jag fått svar på om vandrande pinnar kan gäspa. Det kan de inte. Ett av världens stora mysterier är löst.

Permalänk
Medlem

Kan du logga in på maskinen och titta om någon process arbetar extra mycket?
$ man top

Permalänk
Avstängd

slå igång dma på diskarna

hdparm -c1 -d1 /dev/hdx

Visa signatur

`Of course it runs NetBSD.''