Permalänk

Kan inte koppla upp med modem

Hej

Jag har för ett tag sedan flyttat till en ny lägenhet, och bredbandsbolaget har ej lyckats flytta över min uppkoppling till den nya lägenheten ännu. Jag har nu varit utan internet i snart tre månader och det börjar kännas lite desperat, så jag tänkte att jag skulle försöka koppla upp via ett vanligt modem tills att bredbandet har sparkat igång, men det var inte så lätt som jag trodde.

Jag bor i en lägenhet med ett telefonjack, kopplar man in en telefon i det jacket är det inga problem att ringa eller ta emot samtal. Således borde telefonjacket fungera.

Jag har två st interna modem hemma, samt två st sladdar mellan telefonjacket och modemet, men det spelar ingen roll vilket av modemen jag använder, eller vilken av sladdarna jag använder, när jag sedan försöker ansluta till internet, får modemet ingen kopplingston! Och jag kan inte förstå varför.

Är det någon som har en idé om vad det kan vara? Vad det kan vara som gör att modemen inte får kopplingston, men telefonen får det bara man lyfter på den?

===========

På datorn kör jag Windows XP Pro, Engelsk version
Jag har bara haft en apparat ansluten till telejacket samtidigt, dvs antingen Telefon, eller modem, inte båda på en gång.

Visa signatur

Microsoft Longhorn operating system is going to be Windows Vista. As in “a view into the distance” which surely refers to the prolonged development timeline of the OS